Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Aebenciğim sen benim hayallerimi gerçekleştirmişsin.Genç anne olmak istedim ama nasipde 31 yaşında anne olmak varmış.
Benim annem 47 yaşında bu arada.Resimlere bakayım hemen :))))

Bu günki menüm..
sabah 2 yumurta 1.k.k. yagsız penir 2 çeri domates
öglen 150 gr haşlanmıs tavuk, salata, yogurt

ara 1 ortaboy sert armut, birkücük portakal ve limonun suyu
akşam (Öglenin aynısı)
Gece 1 veya 2 elma

Yarın sabah 2 k.k yagsız peynir, 3-4 çeri domates, salatalık , 1 bardak süt
Öglen ton balıklı peynirli salata yogurt
Akşam 150 gr. tavuk eti ve peynirle hazırlanmıs salata ve yogurt diye düşünüyorum.(Gün içine yayılmıs3 - 4 porsiyon meyve)

Son düzenleme:
selammmm iyi akşamlarrrr
ahhh biri beni durdursunn yahu 1 çift ayakkabı daha aldımplatform süet vizon rengi
çok para harcadım diye hayıflanıyorum eşimdee takılma boşver hakkettin sne diyorrrr
şımarım daha çok almak istiyorum ne ayakkabılar varyaa hepsi çok süperr

özgee
aben ablayı yakından tanımaaa şansına sahip oldum
ve aynı burada oldugu gibi içten samimi ve gencecik gerçektennn
bir kez daha görüşemedik amaaa(((

merhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim malum güzel ülkemde şehitlerimiz vardı,onları cennet mekanlarına uğurladık

onun yoğunluğu ve üzüntüsü ile çok az yemek yedim doğal olarak :93:
aklımda kalanı yazmaya çalışacağım
kısaca sahurda eveli gün sadece bir kaç kaşım yoğurt, 2 3 tane ceviz su
iftarda da avuç içi kadar fırında tavuk ama daha çok soğan biber ve pişmiş domateslerini yedim yanında cacık bol su
bu sabah sahurda 3 4 kaşık kıymalı yeşil fasulye yoğurt su
bu akşam iftarda yarım kepçe mercimek çorbası 5 6 çatal salata suuuuuuu

şimdi sahurda yine 3 4 kaşık yeşil fasulye gücümü çok zayıf hissettiğim için artık yoğurda 1 adet tuzsuz etimek kırdım şimdi form çay içiyorum bide ezana kadar su

evet çok az yiyorum hatta sanırım sahurda hiçbişey yemedim geçen sabah, ve bu gün çok yoğun geçti, baş dönmeleri başladı , az önce eve geldim artık dayanamadım etimek doğradım...her gören beni süzüldüğümü söylüyor.

neyse kızlar yarın normal monti yicem proteinli karbonhidratlı vitaminli bir menü yapıcam.
hala çok üzgünüm Allah silah altında olan tüm çalışanları korusun...şehit ailelerine de Allahtan rahmet ediyorum

canlarımm ben yarın tatıle gidiyorum abbas yolcu anamura
kızlar sabahları 64 gelmeye devam ediyorum bu süper tatıldede elımden geldiğince dikkat edecegım. kızlar sucugu ekmeksiz yesem olur mu mangalda? he deyın nolur
inşallah tatılde de 1 kılo verrırım bol bol yüzecegım...
çok öpüyorum sizi yarından intibaren 1 hafta yokum. leptap götürüyorum orada ınternet varsa oradanda girerim

Sevgili kujum senin için kitabA baktım ilgili kısmı kopyalıyorum..
I.Asama: Kan sekeri endeksi çok düsük olanGlüsidli protido-lipidik yiyecekler​
ANTRELER (ANTRELER KISMINI KOPYALADIM SADECE,BİRLİKTE YİYEBİLECEGİN) ALTINDA DA YASAKLAR VAR BİRLİKTE YEMEMEN GEREKEN.....
ÖNERILENLER
ÇIG YENEN SEBZELER
BALIKLAR SARKÜTERI
ÜRÜNLERI
DIGERLERI
KuskonmazDomatesSalatalikEnginarBiberKerevizMantarYesil fasulyePirasaHurmaLahanaKarnabaharKornison tursuAvokadoSoya fas. FiliziGöbek salataHindibaSemizotuKarahindibaTereBrokoliturpSomon fümeSalamura somonSardalyaUskumruRingaHamsi (ançüez)TonKaridesTarak midyeIstakozMidyeYengeçKalamarMürekkep baligiSalamBeyaz jambonÇig jambonSosisKokteyl SosisKivircik salataPastirmaSucukMozzarellaOmletKati yumurtaBalik çorbasi​
YASAKLAR KAÇINILMASIGEREKENLERKAÇINILMASIGEREKENLERYANINAYAKLASMAYIN​
HavuçPancarMisirPirinçMercimekBulgurKuru fasulyePatatesKüçük istakozIstiridyeKaz cigeriBeyaz domuzSucuguTerinMilföyTartVolovanKrepSufleYagli ekmekTostPizzaYagda börek

Gördügün gibi sucuk var, yasakları da ekledim işine yarar diye..İyi tatiller

Son düzenleme:
selam kıslar yine vaktim kısıtlı ....

ocdim albümü kaldırmısşm üzgünüm duruyor sanıyordum .. vakit olunca yeniden ekler heber veririm canım ...

minecim evet çok az yiyorsun umarım bugün daha iyicesindir ...

kajum şimdiden iyi tatiller ... manglede abartmadan sucugunu yiyebilirsin .. afiyet olsun .yanında karbonhidrat alma dememe gerek yok sanırım ..birde peçeyetle yagını emdirirsen daha iyi olur..

banum oh oh güle güle giy ayakbucuklarını .. sanırım bizde bayramda tatil yolcusuyuz ..
iltifatların içinde teşekkür ederim .

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim demek sucuk serbest bu süper bı haber. kızlar bıde ben çok fıstık yıyorum ya tuzsuz olanını vazgeçilmezim. hergün muhakak yıyorum yemeklerden sonra tabı bide fıstık yerken 1lt su içiyorum.

aeben abla sucugun yagını alırım o zman teşekkür ediyorum. eşim koltukta uyuya kaldı ben çıkıyorum. hepinizi öptüm

monting
senin bilgileirn benim bildikelrimle neden çakışıyor anlamadım ama sucuk salam sosis malesef montide serbest degil
ya senin kaynagın yanlış yada bizim bildikleirmiz bilmiyorum ama
bunlar işlenmiş protein ürünleir ve hiç bir diyette serbest degildir..

sucuk yemek istiyorsanız ki yememek daha ii
önce haşlayıp yagını çıkartın vee sonrasında kızartın derdi aben ablam?????

Kitabın sayfasını özellikle kopyalarak yanıtladım mesajı, bunu da belirttim. kitabın ismi montignac yedikçe zayıfla. İstersen sayfa numarasını da verebilirim. Montinin ilk Türkiyeye geldiğinde uygulamıstım bu diyeti ve şarküteri yasak değildi o zaman. İntrnetten kitabın yeni versiyonunu edinmemle birlike,bendeki kitabın baskısı biraz eski olabilir..İyi geceler

EKLEME: Huzursuz oldum. Ne karışısın diye kendime kızdım. Kitabın sayfa sayısı 52 ve aşağıda başlangıcını aktardıgım şekilde başlıyor. Zaten artık aeben dışında yorumlara da katılmyacagım, dakikalarca araştırım sayfayı bulup ekledim aeben yogundur diye. Yanlış anlaşıldım sanırım kusura bakmayın...

SAYFA 52 başlangıcı
Glusidli bir aksam yemeginin tatlisi ancak yagsiz beyaz peynir ya da yogurt (istenirse sekersizmarmelat ile tatlandirilabilir) veya pismis meyve olabilir. Bu tip aksam yemeginde, istenirse,entegral ekmek de yenebilir. Fakat, bunun mideyi agirlastirma riski vardir.I.ASAMA’da, öglen yemeginde oldugu gibi önerilen içecekler su, açik çay veya bitki özlüçaylardir. Ve nadiren bir küçük bardak kirmizi sarap da içebilirsiniz.Eger öglen güçlü bir yemek yediyseniz (is yemegi mesela) ve aksam da hafif bir seyler yemekistiyorsaniz sadece meyve ve yogurt ya da tahil ürünleri ve yagsiz süt ürünleri yiyebilirsiniz.​
I.Asama: Kan sekeri endeksi çok düsük olan​
Glüsidli protido-lipidik yiyecekler

Son düzenleme:
hayırlı pazarlar kıslar......
banum ve montig ablam çelişkilere hiç luzum yok .. montide sucuk yasak deyil ama bazı kuralara baglı yemesi. ve hiç yenmede dahada iyi doymuş yag bakından baya bol % 40.. gibi.
montig ablam 1.ci monti kitabında bazı yazılanlar 2.kitapda.yemeseniz daha iyi diyor .ee kadına özel oldugundan iş daha sıkı tutuluyor tabi..
ve inan bulinkde okadar zor ilo verenler olduki montiyi sıkı şekilde uygulamak zorunda kaldık .çelişkiler bu yüzden birazda..
senin bünyeninde zor verdigini kabul edersek bence uzakdur şarküteriden ...ama minecim gibi bunyeside aktif olanlar için okadar sıkmaya gerek yok . yada kajum gibi tatile gidenler için .

Son düzenleme:
kajum sucuk yasak deyil ama kelime olrak serbestde deyil ...yenir montide ama dikkat edilerek ..

banum yumkardada yazdıgım gibi sucuk ne yasak ne deserbest. yani montig ablamda da sende dogrusunu biliyorsunuz ..
mesela ayda yılda piknige gitmiş biri mangalda sucugunu yesin fakat bunu sık yapmasın....tabi yanında karbonhidrat olmamalı buna dikkat etmek lazım ..
montide farklı fikirler olması normal kıslar neti dolaşsanız daha neler var..
banum sen benim vedigim bilgilerle yogruldun ..montig ablamada kitaba ve daha evvelki deneyimiyle .farklı düşünceler normaldir .uygulamamlarda.
bunun için alınmaya gerek yok .sonuçda hepimizin derdi kilollar ..

Son düzenleme:

İyi pazarlar aebecim...
Ben zaten sevmem şarküteri ve sucuk. Et sevmem aslında, balık dışında.(Sana inandığım için 2 gündür tavuk haşlama yiyorum). Sadece arkadaş gidiyor, kimse de yanıtlamamış diye kitaptan alıntı paylaştım. Yasak diye biliyorum bende ama şu da bir paylaşım ki; birçok yere rastladığım, dogru yanliş bilemem. Der ki; sucuk montide en zararsız şarküteri..ızgara sucun iyice kızartılması ve peçeteyle yağının alınması şartı ile...Sende zaten yazmıştın bunu. Arkadaşın hesap sorar gibi yazısı sıktı canımı sadece, sevgiyle kal aebencim...

yanlış anlaşılma filan yok kusurluk bir şeyde göremiyorum ben sadece bilgileirmiz çok çelişiyor deidm okadar..

bir kaç kez diyar ve ben den kaynaklı geçmişti sucuk lafı ve send eyasak oldugunu vee yiyceksek eger
haşlayıp yememizi söylemiştinn ben ondan kaynaklı yazdım çünkü yeni gelen biri olsaa monti diyetine geçmişte sucuk yasak ama şimdi serbest? bir soru işareti olur benceee ama konuya zaten açıklıkk gelmiş öptüm seni:)

tabiki hesap sorar gibi yazmadım yanlış anlaşıldım sanırım.
ama bende monti diyetinde az çok bilgiye sahibim şuan monti yapmasamdaa
biliyorum uzundan kıyısındann
sadece yazdıklarınız benimm bildiklerime ters oldugu için dikkatimi çekti.

merhaba kızlaaar nasılsınız

ben biraz daha iyi oldum,hayat hızlı bir şekilde devam ediyor ve gün gün konular değişiyor..neyse
gelelim monti yeeeeee
maaalesef dün iftarda sadece kocaman bir kase yoğurt ve salatalık yedimçok utanıyoruuuum:78::78:
ama hala üzüntülüydüm...bol su bir avuç ceviz bunları iftarda yedim
arada bol su çay<<<limonlu soğuk çay
gelelim sahuraaaa eeee bu kadar yemezlikten sonra çanlar makarna için çalıyorduuu maalesef evde kepekli olmadığı için normal spagetti haşladım...domates soğan ve sarımsak içeren zeytinyağlı sos ile
1tabak domates soslu makarna bir çanak yoğurt ve acı biber (ev yapımı elma sirkeli) bol suuuuu çay...meyve maalesef yemedim.gelelim bu güneeeeee
eşim illa kahvaltı istedi iftara o yüzden kahvaltı yapıldı.yediklerim et kavurmalı yumurta 2 3 çatal,domtes, peynir,2 tane zeytin, naneli yoğurt, çay...kesinlikle ekmek yenilmemiştir irade son sürat arkadaşımın veda partisinde pasta börek çörek bırak yemeyi yüzüne bile bakılmadı
ara ceviz ve şeftali
sahur da ise dünden kalan 4 5 çatal makarna yoğurt:82::82::82: işte bu kadar
hatalarım varsa hemen düzeltmelerinizi bekliyorum ayrıca 3.5 litre su içiyorum çaylar hariç, yanlız aktif bir yapım var ve cuma günü tartıldım 3.300kg gitmiş.zaten her gören kilo verdiğimi ifade ediyor görüşmek üzere birde tok karınla tartıldım

Günaydın,
haftasonu yoktum ablama gıttım.gıdınce kalıyorum malum o beylıkduzu"nde ben maltepe"de oturuyorum :))
her goren ay fıstık gıbı olmussun cok zayıflamıssın bı ıltıfatlar bı ıltıfatlar hepsı havada ucustu

merhabaaa makarnayı yagsız yiyoruz keisnliklee bol domates sos yagsızz tabi 0 yag ve yogurtla yiyebilirisn:)
yani yaglı soss olmamışşş cnm

Merhaba kızlar, güzel bir hafta diliyorum
Dünkü menüm. sabah yağsız süt, yulaf ezmesi, bir tatlı kaşığı yaban mersini
Öğlen tavuklu, rokalı, satalıklı domatesli, maydonozlu, sirkeli yogurtlu, biraz hardallı, sarmısaklı salata. (Iyyykkk hiç sevmedim)akşam 7 dk.haşlanmıs yağsız peynirli spagetti, 1 bardal yagsız süt, gece elma:26:

Bu sabah dünkünin aynısı
Öglen soanlı, sarmısaklı domatesli, bol baharatlı tavuk , yoğurt(nefret geldi tavuktan valla)
Akşam ton balıklı salata yoğurt. gece elma

Selam aebencim birkaç konuda kafam karıştı benim eski monti bilgileri, internete yazanlar ve senin önerdiklelinle ilgili. Ve en güvenilir olarak seni baz aldıgımdan yardımına ihtiyacım var canım.:44:

1- Havuç meslesi. Eski monide tamamıyla yasaktı, şimdi çiğ yenir, pişmiş yenmez deniyor. Çiğ olarak yemelimiyim, yememeli mi?

2- Eski montide bulgur pilavı bol sebzeli serbestti, şimdi 2. aşamada var. Fikrine ihtiyacım var yemek veya yememek konusunda.

Mezura ölçülerim + gösterir derecede değişmiş, kilo sabit gibi ama tam alayamadım. kafayı yiyecem Et lesemde ot lasamda kaplumbaga hızındayım hala ve artık sabrım taşmak üzere

Bir de süt yoğurt meselesi var. Kimi yarım yağlı veya yağlı yoğrut olur diyo, kimsi hepsi light olacak diyo. Ben sabahları 0 yaglı süt, diğer öğünlerde yarım yaglı ve yagsız süt yogurt kullanıyorum, hepsini mi yagsız yapsam? Peynir zaten yagsız. Salataya yok denecek kadar az zeytinyag koyuyorum. Biliyorsun metobolza çok uyanık, kestiğin bir türü derhal alarm durumuna sokuyor. Çok mu yagsız besleniyoru acep. Hayatımda bu denli sağlıklı beslenmemiştim. 1 aydan fazladır evde kendime ayrı yemek pişiriyorum. Bunca emegin karşılıgında sonuca bak:2:Hiç sevmediğim halde yarın dana ciger alacam, yesem mi yemesem mi? Malum sakatat olayı. İnan bana kafam montide dumur olmuş durumda .Baka bir diyet mi baksam diye düşünüyorum. neden dersen 3 kilo verdim galiba diyordum , artık emin değilim.:26:Son bir soru sen başka bir yerdede şila olarak monti yazıyormuydun...Sevgiler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…