banum dedigim gibi sen benim monti bilglerimle yogrulusun.ve diyarımda sende çok zor kilo verdiginizden yemenizi önermemişimdir ..yanlış anlaşılma filan yok kusurluk bir şeyde göremiyorum ben sadece bilgileirmiz çok çelişiyor deidm okadar..
bir kaç kez diyar ve ben den kaynaklı geçmişti sucuk lafı ve send eyasak oldugunu vee yiyceksek eger
haşlayıp yememizi söylemiştinn ben ondan kaynaklı yazdım çünkü yeni gelen biri olsaa monti diyetine geçmişte sucuk yasak ama şimdi serbest? bir soru işareti olur benceee ama konuya zaten açıklıkk gelmiş öptüm seni:)
tabiki hesap sorar gibi yazmadım yanlış anlaşıldım sanırım.
ama bende monti diyetinde az çok bilgiye sahibim şuan monti yapmasamdaa
biliyorum uzundan kıyısındann
sadece yazdıklarınız benimm bildiklerime ters oldugu için dikkatimi çekti.
merhaba kızlaaar nasılsınız
ben biraz daha iyi oldum,hayat hızlı bir şekilde devam ediyor ve gün gün konular değişiyor..neyse
gelelim monti yeeeeee
maaalesef dün iftarda sadece kocaman bir kase yoğurt ve salatalık yedimçok utanıyoruuuum:78::78:
ama hala üzüntülüydüm...bol su bir avuç ceviz bunları iftarda yedim
arada bol su çay<<<limonlu soğuk çay
gelelim sahuraaaa eeee bu kadar yemezlikten sonra çanlar makarna için çalıyorduuumaalesef evde kepekli olmadığı için normal spagetti haşladım...domates soğan ve sarımsak içeren zeytinyağlı sos ile
1tabak domates soslu makarna bir çanak yoğurt ve acı biber (ev yapımı elma sirkeli) bol suuuuu çay...meyve maalesef yemedim.gelelim bu güneeeeee
eşim illa kahvaltı istedi iftara o yüzden kahvaltı yapıldı.yediklerim et kavurmalı yumurta 2 3 çatal,domtes, peynir,2 tane zeytin, naneli yoğurt, çay...kesinlikle ekmek yenilmemiştirirade son sürat arkadaşımın veda partisinde pasta börek çörek bırak yemeyi yüzüne bile bakılmadı
ara ceviz ve şeftali
sahur da ise dünden kalan 4 5 çatal makarna yoğurt:82::82::82: işte bu kadar
hatalarım varsa hemen düzeltmelerinizi bekliyorumayrıca 3.5 litre su içiyorum çaylar hariç, yanlız aktif bir yapım var ve cuma günü tartıldım 3.300kg gitmiş.zaten her gören kilo verdiğimi ifade ediyor görüşmek üzere birde tok karınla tartıldım
Günaydın,
haftasonu yoktum ablama gıttım.gıdınce kalıyorum malum o beylıkduzu"nde ben maltepe"de oturuyorum :))
her goren ay fıstık gıbı olmussun cok zayıflamıssın bı ıltıfatlar bı ıltıfatlar hepsı havada ucustu
merhabaaa makarnayı yagsız yiyoruz keisnliklee bol domates sos yagsızz tabi 0 yag ve yogurtla yiyebilirisn:)
yani yaglı soss olmamışşş cnm
montig ablam yaban mersinin şu parlak açık reksse üzgünüm şekerle kaynatılımış ve o yaban mersini deyil .. asıl yaban mersini mordur .inşallah ondan yemişsindir kahvaltı ÖNCESİ.Merhaba kızlar, güzel bir hafta diliyorum
Dünkü menüm. sabah yağsız süt, yulaf ezmesi, bir tatlı kaşığı yaban mersini
Öğlen tavuklu, rokalı, satalıklı domatesli, maydonozlu, sirkeli yogurtlu, biraz hardallı, sarmısaklı salata. (Iyyykkk hiç sevmedim)akşam 7 dk.haşlanmıs yağsız peynirli spagetti, 1 bardal yagsız süt, gece elma:26:
Bu sabah dünkünin aynısı
Öglen soanlı, sarmısaklı domatesli, bol baharatlı tavuk , yoğurt(nefret geldi tavuktan valla)
Akşam ton balıklı salata yoğurt. gece elma
montig ablam inan bi evvelki mesajımı yazdıkdan sonra okudum bu mesajını ..Selam aebencim birkaç konuda kafam karıştı benim eski monti bilgileri, internete yazanlar ve senin önerdiklelinle ilgili. Ve en güvenilir olarak seni baz aldıgımdan yardımına ihtiyacım var canım.:44:
1- Havuç meslesi. Eski monide tamamıyla yasaktı, şimdi çiğ yenir, pişmiş yenmez deniyor. Çiğ olarak yemelimiyim, yememeli mi?
2- Eski montide bulgur pilavı bol sebzeli serbestti, şimdi 2. aşamada var. Fikrine ihtiyacım var yemek veya yememek konusunda.
Mezura ölçülerim + gösterir derecede değişmiş, kilo sabit gibi ama tam alayamadım. kafayı yiyecemEt lesemde ot lasamda kaplumbaga hızındayım hala ve artık sabrım taşmak üzere
Bir de süt yoğurt meselesi var. Kimi yarım yağlı veya yağlı yoğrut olur diyo, kimsi hepsi light olacak diyo. Ben sabahları 0 yaglı süt, diğer öğünlerde yarım yaglı ve yagsız süt yogurt kullanıyorum, hepsini mi yagsız yapsam? Peynir zaten yagsız. Salataya yok denecek kadar az zeytinyag koyuyorum. Biliyorsun metobolza çok uyanık, kestiğin bir türü derhal alarm durumuna sokuyor. Çok mu yagsız besleniyoru acep. Hayatımda bu denli sağlıklı beslenmemiştim. 1 aydan fazladır evde kendime ayrı yemek pişiriyorum. Bunca emegin karşılıgında sonuca bak:2:Hiç sevmediğim halde yarın dana ciger alacam, yesem mi yemesem mi? Malum sakatat olayı. İnan bana kafam montide dumur olmuş durumda .Baka bir diyet mi baksam diye düşünüyorum. neden dersen 3 kilo verdim galiba diyordum , artık emin değilim.:26:Son bir soru sen başka bir yerdede şila olarak monti yazıyormuydun...Sevgiler canım
banum dedigim gibi sen benim monti bilglerimle yogrulusun.ve diyarımda sende çok zor kilo verdiginizden yemenizi önermemişimdir ..
elimden geldigince bünylerinize göre tek tek yönlendirmeye çalışıyorum sizleri.
geçmişde sucuk yasak yada serbest diyip sizi soru işaretiyle bırakdıysam kusuruma bakmayın artık .
sucuk konusu hakketetn sucuk gibi oldu .
bir kere daha diyorum sucuk yasakda deyil serbestte.yemeniz tamemen size ve bünyenize kalmış
selam mine.
canım anladıgım kadarıyla şehid bir yakınınıız oldu .. RABBIMDAN BOL RAHMET diliyorum ...
banumda uyarmış mönünde olmayan makarnayla yagı buluşturman z.yagda olsa ..
ama gördügüm kadarıyla senin bünyenin maşallahı var .oyüzden bu düzende devam etmende bi sakınca yok .haaabu düzenderken aç kalmanı kastetmedim .bunu asla onaylamıyorum ... bir küçük ayrıntıda makarna konusunda sonraya kalmışmakarna şişer kızzz ve gl endeksi yükselir normal makarna gibi olur boşuna 6 dk haşlamıyoruz ... bu konuda ince spagettiler var 3 dk hş. yor incecik onları tavsiye ederim..
iraden içinde tebrikler ..
. .
banum şimdi beni dövecek ama .minenin büyesi böylede kilo veriyorsa mine İÇİN sorun yok demekdir banum ..
ama zor kilo verenler için senin yazdıgın geçerli ..
montiye başaladıgımdan bu linki açtıgımdan bu ayna montide tecrübelerle birçek degişim oldu .bunlar arkadaşlardan izlenimlerim .
mesela kendim çok sıkı yaparım montiyi başladıgımda .ama başka çarem yok çümki çokkk zor kilo verenbi bünyem var.
ama burda bu 3 sene zarfında ekmekle yaglı peynir yiyip kilo veren .(hatta ilk sayflarda ekmekle peynir yenirmi diye bile çelişkiye düşmüştüm .1.kitabu anlamaya çalışırken )
sonrasında havucun çiginide yenmez dedik önce yiyorduk .. sonra yine yiyip kilo vermeye devam edenler oldu .
ilk başlarda makarnayı normal az yaglı yiyorduk sonra 2.kitapla amcam karbonhidratla 0 yag dedi .onu uyguladık ..ama minem gibi yaglı yiyip kilo vermeye devam edenler oldu .
bunlar hep kişinin bünyesiyle alakalı . oyüzden herkes hür ben sadece bilgilerimi akdarırım size.
hatta maytabım vardı .kulakları çımlasın ,2 ayda 10 kiloyu temiz verdi giti .sonra bazı durumlardan birazını geri aldı ..bana mesaj yazmıştı hatırlıyorum ..2. başladıgında peyniri yaglı yemiş bi arkadaşıda..... oda güzel kilo vermiş . oyüzden kimseyi baglamıyorum herkes kendi büyesini bilir ona göre hareket eder dener görürü
.ben sadece tavsiyelerimi söylerim o kadar. bu konuda kimse beni sorumlu tutmasın .bu vebalin altında kalamam ..
montig ablam yaban mersinin şu parlak açık reksse üzgünüm şekerle kaynatılımış ve o yaban mersini deyil .. asıl yaban mersini mordur .inşallah ondan yemişsindir kahvaltı ÖNCESİ.
babam salata konusunda mastir yapmayımı planlıyorsun .o salatay sirke ,sarımsak ve hardal olmamış bilgine ..(montiyle alakalı deyil ,tad olrak )
ablam az haşlanmış sapagetide olsa takıldıgın dönemlerde SANA sapagetti pek önermiyorum . ( minee kulakların çınlasın , maşallah diyim sanada kız nazar etmeyelim )
ablam ne zaman sıcak yemek yemeyi süşünüyorsun ???????????
montig ablam inan bi evvelki mesajımı yazdıkdan sonra okudum bu mesajını ..
havuç kanusu muallakda ablam bi evvelk mesajdada yazdıgım gibi zamanla ve bünyeyel alakalı farklı fikirlerimiz oldu .
ama ben şahsen arada salatanın içinde yenen çig havuçdan zarar gelmeyeceginden yanayım ... lakin zor veren bünyeler içinse son demde çig havuçda yemmese iyi olur .ama eger mönüde et yoksa bence mahsuru yok .. biliyorum çok ince ayrıntı oldu ama benim fikrim böyle .
bulgur konusnda ise; biz montide bulgur yemedik hiç ma mecbur kaldıgımız zamanlar dışında .
yani misafirlige gidersin başka secenegin kalmaz kısır yersin 2 kş. ama etle birlikde yenmeyecegini söylememe gerek yok sanırım .
onun dışında pilavın gl endeksi oldukça yüksek 50 çivarıydı sanırım ..
ablam cigeri yememişsindir umarım .... 2.kitapda ciger yenmiyor ...
ölçülerdeki kalınlaşma ilginç baskül aynı kalmasına ragmen ...
ablam monti sabır ister ama mukafatınıda verir... bence salata işinden çok yemek yemelisin ... nerde mis gibi sebze yemekleri.hep salata olmazki...
yogurt süt kanusunda ise ... süt yagurtdan çok farlı o yüzden sütü 0 yaglı kulanmanı öneririm . yogurtda ise yarım yaglı yeterlidir yagsızına gerek yok bence ... benim ve bazı arkadaşlarım tam yogurt yiyip kilo vermeye devam ettigimiz dönemlerde oldu ...
şahsen ben yogurdumu kendim mayalıyorum... kaymagını alıp mayalıyorum
ablam yaşın ve bünye dolayısı ile bence 1 ayda 3 kilo çok iyi neden sıkıldınki??? mezro ölçülerinde kaç santim gitti .. benim bünyemde her santim 1 kilo yagdır .yani tüm ölçilerim 1 cm inceldiyese anlarımki 1 kilo yag kaybettim ...
yanlız bazan şişlikden karın bölgesi ölçileri degişken olabiliyor ..
evet ablam sende zayıfladaki şila benim ...k.k yada şila olacakdım k.k varmiş bu nic.daha birçok nic denedim olmadı..bende hepmizin baş harflarını yaptım
ordaki kısları fazla takip edmedim yölendirmelerim oldu ama burdaki gibi deyil ... eger okudu isen orda .burda yasak olup bazı yiyecekleri yiyip kilo verenlerde var...
kilo verme işi tamemen bünyeyle alakalı .
ablam keşke 2.kitabın olsa orda menopoz ve monti hakındada ayrı bölüm var.
ablam bayram sonrası montiye başlayacak çok bende daha ayrıntılı burda olurum . senin durumun daha dikkat istiyor vede sabır .. o yüzden sakın moralini bozma devam et montiye .. montin sana kilo verdirmesede bi zararı yok ancak saglıklı beslenirsin .ki kiloda veriyorsun ..:))
selamlar hatunlarr..
ocdim açlık krilzrin varsa regl yakın olablir ... genelde reglden 1 hafta önce benim iştahım baya açılır ..
tarçınlı ygurt ye iştahını alır ...
artını verdigin içinde tebrikler ..
Akşam yemegimi aebenin uyarısı doğrultusuda değiştiriyorum.
Çok az sıvı yagla, bol sogan, sarmısaklı, domatesli, dereotlu pişirlmiş kabak yemegi, yarım yaglı yogurtla yapılmış ayran, biraz da salata
ara 1 şeftali- 1 armut (meyveye dayanamıyorum, çok mu oluyor acep aebencim) Kitabı bulana veya monti inceliklerini anlayana kadar danışacam sana noluurrrrr kusuruma bakma emi canım:44:
canım kk da yemekler bölümünde monti diyetine uygun yemek tarifleri var.az önce 2 tanesini akşama yapmaya karar verdim tavsiye ederim.
tümgün 4 porsiyonu geçme yeter ablam .. bende meyve canavarıyımdır ..Akşam yemegimi aebenin uyarısı doğrultusuda değiştiriyorum.
Çok az sıvı yagla, bol sogan, sarmısaklı, domatesli, dereotlu pişirlmiş kabak yemegi, yarım yaglı yogurtla yapılmış ayran, biraz da salata
ara 1 şeftali- 1 armut (meyveye dayanamıyorum, çok mu oluyor acep aebencim) Kitabı bulana veya monti inceliklerini anlayana kadar danışacam sana noluurrrrr kusuruma bakma emi canım:44:
ablam sıvı yagda kulanabiliyoruz ... ama dedigim gibi çok yaglı yemeklerden uzakdur yada mecbur kalırsan susuz ye yagı suyuna geçer yemegin genelde .Canım aebencim sorularıma sabırla yanıt vermişsin çok sagolHayır ciger yemedim, sütüm he 0 yağlı, evde sıcak yemek pişiyor ama çok yaglı oluyo diye yemiyorum. Bu havada soguk yiyecekler daha cazibime gidiyor. Makarna bi daha yemiyorum, bulgur zaten emin olmadıgm için yemedim. Ölçülerim mide 93 başlangıç, şu anda 87
bel 98 le başladım 96 ya indim 99 olmuşum,
basen 107 idi 108 olmuşum, bacak 62 den 61 e düşmüştüm şimdi 63Bir tek iyi taraf beli midem yandan boru gibi olmuştu, oralar inceliyor. Terazide 64 - 63 arası gidip geliyrum. Bu saatten sonra bırakamam diyeti, devam edecem, alıştım zaten. Eczacı arkadaşımın baskülünde tartılıyordum, evdekine güvenmeyip, tatle gitti yüzden çok emin degilim kilomdan..Çok öpüyorum seni canım, iyi ki varsın...Sevgiler
Not. kitaba intenetten tekrar bakacam umarım bulurum. Yaban mersini olayını söylediğin iyi olmuş malesef evdeki senin söylediğinden. Hemen kesiyorum yemeyi...Sebze konusunda da sıvı yag ile pişirip yiyorum tabi, önce öyle yapıyordum sen pro. ye diyince ete döndüm. Eve de sıvı yagla ve kıyma- et pişiyor yemekler ama bana göre oldukça yaglı diye yemiyorum. Tamam bundan sonra sebze yemegi salata yogurt ve et komibinesi yapacm canım çok sagol uarıların için. Sanırım yaptıgım hata bu idi. Bakliytı da haftada 3 ögüne düşürecem...
ablm seni geçiriyordum aklımdan bebeleir uyuturken bi baktım gelmiş nerelerdesin ne yapıyorsnnn
iftar devaetleirnnn vee snein verdiign davetler var eminimm
bu kezde geçen yılki gibi erken gelmeid dimi komşularınn:))))
ayrıcanadaaaaa çok çok aşk olsun yani ne vebali ablamm kendi adıma bana verdigin emekleir helall et demekten başka bir sözüm olamaz sanaaa
beni sorma ne diyet yapabiliyorum ne spor tatile 3 gün kaldı ben 64 le giicme snaırım amaa
kiloda almıyorum sabitledim bir yöndede sevinmiyor degilim ttild eçok kilo almıycma diye uzun zmandır herşeyden yiiyorum ama
tatil dönüşüü ii bir hizaya sokmam laızm kendmiiiiiii
simileylerii kullanamıyorummm
öpücük atan smileyyy:))9
zilim nerelerde bu arada ya , diyala konuştum iş degiştiriyormuş telaşı varmışşşş :)
tümgün 4 porsiyonu geçme yeter ablam .. bende meyve canavarıyımdır ..
akşam mönün afiyet osun seviyorsan kabak yemegine azda kıyma katabilirsin . bir küçük ayrıntı ben diyet yaparken et katıgım sebze yemeklerine yag koymazdım inan etin yagı yetiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?