günaydın hatunlarrrr
dün giremedim yoğunluktan ama herkesin derdini okudum bugün. Allah hepsine şifa versin okurken walla dedim iyiki çocuğum yok ne kadar zor şartlarda büyütüyorsunuz sorumluluk zaten en üst seviyede ben yapamazdım yadaha tek başıma kalırken ile zorlanıyorum üşeniyorum bulaşık yemek çamaşıra...
banum çok üzüldüm umarım en kısa zamanda iyileşir oğlun...ocd senin bebeğin miydi heryerini morartan amanınn benim canım acıdı walla...filmlerdeki gibi ama insanın kendi bebeği olunca kendi canı acır...hepinize çok çok geçmişler olsunnn
ablam gözlemeler içinde afiyet olsun ben neler yiyorum bi bilsen :)
dün spora gittim nihayet 1 saat plates yaptırdı hoca ama ebrunun platesinden değişikti bacaklara yönelikti ve pek zorlamadı açıkçası sadece kasları uzatmaya esnemeye yönelikti ben ebrununkini yapınca kilo verdiğimi eridiğimi hissediyordum bunda pek etkilenmedim. sonra 70 dk yürüyüş yaptım aletlerle biraz çalıştım salondan çıktığımda bacaklarım titriyordu :) kilo aldıkça harekette yapınca hemen yoruluyorsun.
dünkü menüm:
sabah:1 dilim tb ekmeği peynir domates çay
öğlen:kereviz,fırında köfte ama işyerinindi içindekileri tahmin etmek istemiyorum,salata,yoğurt
ara: bir armut
akşam: spor sonrası yoğurt
bugünkü menüm:
sabah:1,5 dilim tb ekmeği,peynir,zeytin,salata,çay
öğlen: kereviz,yoğurt,salata
ara:yeşil elma
akşam: yumurta yemek istiyorum yoğurtla
banum karatay diyeti topiğine girip girip okuyorum bende kaç gündür..
yani mantığa aykırı yiyecekler yok ama ölçüler fazla gibi geldi...ve meyve kısıtlaması kafamı kurcalıyor..:44:
yani her gün bir yada birbuçuk çay bardağı yani yaklaşşık olarak 100 yada 150 gr.kadar badem yada ceviz kalori olarak çok fazla ...100 gr yağlı çerezde(fındık,fıstık,badem,ceviz,kaju vs yaklaşık650-700 calori)
birde hiç ekmek yememek:44: gerekli mineralleri vücuda almamak gibi geliyor..ve meyve:44: hemen her diyette var yani...ne biliiim aklım karıştı..arkadaşlardan yapsakmı diyenler oldu geçen bana geldiklerinde bende okuyayım bakalım neymiş dedim ama çok aklıma yatmadı...
yok zilim ya ben zaten gıcık oldum oo hatuna ve kesinlikleee aykırı bir durum var ya
bende aynı şeyi düşündüm sabah ekmek yok ama bol bol yag var
hergun badem yıyenlerın daha cabuk zayıfladıgı kanıtlanmış bunu karatay degıl başka doktor söylemişti...ayrıca ekmek de asırı tuz var.ekmektekı mıneralı baska seyden de alabılırsın...yag fazla degıl kadın sadece mısır ve aycıcek yagını kullanmayın onun yerıne eskıden uzun yasayan ınsanların yaptıgı gıbı tereyag veya zeytınyag kullanın herseyın d ogalı olsun dıyor...ve Gİ düşük KH larla beslenın yuksek kh ıle beslenmeyın saat 8 den sonra agzınıza meyve dahı almayın.....meyve yıyeceksenız gunde 1-2 kere yıyın dıyor....ara ögun tuketmemeye özen gösterın dıyor sebebı ıse aclık suresınde leptın hormonunun salgılandıgını ve bu hormonun yag yakımında kullanıldıgını söyluyor.....ve bu kadın türkıyeye bırcok seyı ilk getıren tıp dalında....diyetısyen degıl iç hastalıkları uzmanı ve kardıyolog:) hıı gelelım kuru yemişlere...kadın sabah kahvaltıda ınce bellı cay bardagı ıle cevız yıyın dıyor...dıger kuruyemıslerı ise tuzsuz yanı kavrulmamıs olandan yıyeceksın ne zaman cok acıktıgında ara ögun yerıne agzına atasın dıye.doyarak ye dıye degıl)
bugday ekmeginin gi zaten düşüktürr,
kusura bakmaısn ama kadının anlattıgı olay mümükün degilll yani
kalorisini hesaplamıyor hiç sanırım tavsiye ettigi şeylerin ve 130 kiloluk bir bünye 3 ögünle nasıl zayıflarki mümkün
degil 6-8 ögün arası yapması lazım
yiycekisn metan hızlancak, arabaya benzin koymazsan gitmez buda aynı şekilde yiyceksin çalışıcakk
tecrübeye sabittir kadının dedikleir zaten olabilirligi olsaydı bütün diyetisyenlerle zıt düşmez di degilmi bilgileri?
ama dıger yanında gelen 82 yasında ki beslenme uzmanı da tam bugdey ekmegın gi 75 dedi...bu da bayagı yüksek..aslında karatayın anlatmak istedıgı içinde yüksek mıktarda olan herseyden uzak durmak mantıgı bu.o yüzden ekmek,meyve vs den uzak durun dıyor....bir de kadının verdıgı kahvaltıyı yapınca hıç acıkmıyorsun.ama dıger turlu aklın sureklı yemekte oluyr.sağlam kahvaltı ettırıp,dıger ögunlerı düşük gi li beslendırıyor...
cornella'cım hoca iyi hoş söylüyor cnm bi çoğuna katılıyorum.lakin bir insan hayatı boyunca ekmek yemeden duramaz gibi geliyor bana,yani en azından kendi adıma konuşayım.ömrü billah ekmeksiz duramam.zaten tam buğday yiyiyorum neredeyse 10 yıldır.ve verdiğim 40 kiloyu bir gram geri almadım.burda arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum kilo verme gibi bir durum için bulunmuyorum.tek sebebim motivasyonları arttırmak aebenime ve diğer arkadaşlarıma katkıda bulunmak.
birde şuna takılıyor kafam; yani kuruyemiş pahalı bir besin maddesi,yani bir sabahta yenecek miktar takriben 3-4 tl civarında.(sadece kuruyemişin tutarı) evde çoluk çocuk eş vs.. olanlarıda hesaba katarsak aylarca yada yıllarca bütçe dayandırabilirmi?yada evdekilere diyetteyim tek ben yiycem siz yemeyin mi denecek?
ve meyve konusu..karatayı bir yerde dinlemiştim.tatlı meyveleri kesinlike önermiyor.(kavun karpuz muz incir üzüm vs..)valla bunları yemeden ne kadar durulurki...
birde vücut ne yerse yesin zamanla alışıyor.arada değişiklik yapmakta fayda oluyor.mesela burda yapılan diyette bazen yumurtalı kahvaltı bazen ekmekli bazen yulaf ezmeli vs..yada tam buğday unuyla yapılan gözleme vs..
ama karatayda indir bindir yumurta var sanırım.yalnışım varsa lütfen kusura bakmayın karatay hocanın anlattıklarından bunu çıkarttım.
topiğinizi okuyorum ve herkeste kilo veriyorum yazıyor.o sebeple ikilemde kaldı aklım.yoksa diyette falan değilim yani.180 cm boy-58 kg ağırlığındayım.dediğim gibi sadece yardım etme maksatlı burdayım..aklıma takıldığı için tamamen merakımdan öğrenmeye çalışıyorum...yalnış anlaşılırsam üzülürüm cnm...
ocdim tokluk zamanı 2 saatmı yoksa daha sonrasımı ?aebenciğim 86 çıkmış.alt sınır 70 miş.bence pek bişey yok ama bilmiyorum.bakalım.
tabiki nazar var kıslaR PEYGAMBER EFEMDİMİZİ (AS.)BİLE NAZAR HASTA ETMİŞ ..ben nazara çok inanırımm öznurcum
ve süreklide kurşun döktürüyorum çocuklara
bbir rahatlama oluyor inanmazsın
mesela geçen çoukların elinden tuttum eczaneye gidiyorum karıdan bir ses banuuu diye bagırdı
bi baktım eşimin bir ark yanındada kendi gibi okuldan iki veli
yaa bak yemin eidyorum yanlarına gidene kadar 2 kez düşme tehlikesi atlattım
sonra ayrıldık kadınlardan çoukları yerdne topluyorum ya varya bi biri düşüyor bi digeir inanamadım yani
nazarın olduguna bir kez daha inandımm
AYANLIZ BUNUN İÇİN KURŞUNDAN ÇOK KENDİNZİN YAPMASI GEREKEN ŞEY FELAK VE NAS SÜRELERİNİ OKUMAKTIR . HEP İŞE YARAR HERGÜN OKUYUN GÜN BOYU SİZİ KORUR ..
günaydın hatunlarrrr
dün giremedim yoğunluktan ama herkesin derdini okudum bugün. Allah hepsine şifa versin okurken walla dedim iyiki çocuğum yok ne kadar zor şartlarda büyütüyorsunuz sorumluluk zaten en üst seviyede ben yapamazdım yadaha tek başıma kalırken ile zorlanıyorum üşeniyorum bulaşık yemek çamaşıra...
banum çok üzüldüm umarım en kısa zamanda iyileşir oğlun...ocd senin bebeğin miydi heryerini morartan amanınn benim canım acıdı walla...filmlerdeki gibi ama insanın kendi bebeği olunca kendi canı acır...hepinize çok çok geçmişler olsunnn
ablam gözlemeler içinde afiyet olsun ben neler yiyorum bi bilsen :)
dün spora gittim nihayet 1 saat plates yaptırdı hoca ama ebrunun platesinden değişikti bacaklara yönelikti ve pek zorlamadı açıkçası sadece kasları uzatmaya esnemeye yönelikti ben ebrununkini yapınca kilo verdiğimi eridiğimi hissediyordum bunda pek etkilenmedim. sonra 70 dk yürüyüş yaptım aletlerle biraz çalıştım salondan çıktığımda bacaklarım titriyordu :) kilo aldıkça harekette yapınca hemen yoruluyorsun.
dünkü menüm:
sabah:1 dilim tb ekmeği peynir domates çay
öğlen:kereviz,fırında köfte ama işyerinindi içindekileri tahmin etmek istemiyorum,salata,yoğurt
ara: bir armut
akşam: spor sonrası yoğurt
bugünkü menüm:
sabah:1,5 dilim tb ekmeği,peynir,zeytin,salata,çay
öğlen: kereviz,yoğurt,salata
ara:yeşil elma
akşam: yumurta yemek istiyorum yoğurtla
MÖNÜLERİN GÜZEL DİYARIM AFİYET OLSUN..
KARBON OLRAK DÜŞÜNDÜ GALİBA .günaydınnnnnnnnnn demeyi unutmuşum
ya bu arada kandal d de canan karatay var
bütün ekmekler aynıdır diyor beyazı,kepegi vs vss
AFİYET OLSUN NAZLIM .MÖNÜN GÜZEL.herkese iyi günler diliyorum ... dün yediklerim
sabah
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salalık
4 adet yeşil zeytin
ara
1 adet nektarin
öğlen
1 acuç ceviz
1 kutu light süt
ara
1 adet nektarin
akşam
1 tabak taze fasülye
yoğurt
közlenmiş kırmızı biber
NAZLIM NEDEN SADECE MÖNÜ YAYIP KAÇIYORSUN .
ZİLİM KURU YEMİŞİN GL ENDEKSİ ÇOK DÜŞÜK KİLO ALDIRMAZ .HELDE KAVRULMAMIŞ VE TUZSUZ OLURSA SANIRIM HOCADA BÖYLE KULLANIN DİYOR ..banum karatay diyeti topiğine girip girip okuyorum bende kaç gündür..
yani mantığa aykırı yiyecekler yok ama ölçüler fazla gibi geldi...ve meyve kısıtlaması kafamı kurcalıyor..:44:
yani her gün bir yada birbuçuk çay bardağı yani yaklaşşık olarak 100 yada 150 gr.kadar badem yada ceviz kalori olarak çok fazla ...100 gr yağlı çerezde(fındık,fıstık,badem,ceviz,kaju vs yaklaşık650-700 calori)
birde hiç ekmek yememek:44: gerekli mineralleri vücuda almamak gibi geliyor..ve meyve:44: hemen her diyette var yani...ne biliiim aklım karıştı..arkadaşlardan yapsakmı diyenler oldu geçen bana geldiklerinde bende okuyayım bakalım neymiş dedim ama çok aklıma yatmadı...
SEVGİLİ KORNELLA . HOCAMIN BİR ÇOK SÖYLEDİGİNE KATILIYORUM (İZLEMEDİN AMA AZ ÇOK BİLİYORUM )hergun badem yıyenlerın daha cabuk zayıfladıgı kanıtlanmış bunu karatay degıl başka doktor söylemişti...ayrıca ekmek de asırı tuz var.ekmektekı mıneralı baska seyden de alabılırsın...yag fazla degıl kadın sadece mısır ve aycıcek yagını kullanmayın onun yerıne eskıden uzun yasayan ınsanların yaptıgı gıbı tereyag veya zeytınyag kullanın herseyın d ogalı olsun dıyor...ve Gİ düşük KH larla beslenın yuksek kh ıle beslenmeyın saat 8 den sonra agzınıza meyve dahı almayın.....meyve yıyeceksenız gunde 1-2 kere yıyın dıyor....ara ögun tuketmemeye özen gösterın dıyor sebebı ıse aclık suresınde leptın hormonunun salgılandıgını ve bu hormonun yag yakımında kullanıldıgını söyluyor.....ve bu kadın türkıyeye bırcok seyı ilk getıren tıp dalında....diyetısyen degıl iç hastalıkları uzmanı ve kardıyolog:) hıı gelelım kuru yemişlere...kadın sabah kahvaltıda ınce bellı cay bardagı ıle cevız yıyın dıyor...dıger kuruyemıslerı ise tuzsuz yanı kavrulmamıs olandan yıyeceksın ne zaman cok acıktıgında ara ögun yerıne agzına atasın dıye.doyarak ye dıye degıl)
KARYAT HOCANIN YAPTIGI ŞU ÇOK DÜŞÜK GL ENDEKSLE BESLENMEK . BUNU YAPINCA TABİKİ KİLO VERİLİR ÇÜNKİ KAN DEGERİ YÜĞKSELMEZSE YAGDA DEPO OLMAZ . ASLINDA MONTİNİNDEAMACI BU BU YÖNTEMLE KİLO VERDİRİYOR .
FAKAT KARATAY DİYETİ UZUN SOLUKLU YAPILMAZ NEDEN DERSEN KİMSE EKMEKSİZ VE MEYVESİZ YAPAMAZ ..YAPMASINDA .BENCE EKMEK KADAR YARALI VİTAMİN VE MİNERALLARI OLAN BAŞKA ÇAK BESİN VARKİ ? DİYETLERDE ŞEKER KULANILMIYOR EE MEYVEDE YAMESSEK NERDEN ALACAK BÜNYE ŞEKERİ?
BU SORU İŞARETLERİ ÇOGALİR GİDER.
AYRICA ARA ÖGÜN TÜKATMEMEK MONTİDEDE VAR SİNDİRİM AÇISINDAN FKATA SAGLIK DURUMUNLARINDAN BİR ÇOK KİŞİ BUNU YAPAMAZ MESELE BEN DR. KALSA 2 SAATDE BİŞİ YEMEM LAZIM KAN ŞEKERİM DÜŞÜYOR .
KARYAT ABLAMA SAYGIMIZ SONSUZ .BU DİYETİ YAPANLARADA .SONUÇDA SAGLIKLA KİLOLAR VERİLSİN VE GERİ ALINMASIN ..
BANUM BU SÖYLEDİKLERİNİN ÇOGUNA KATILMIYORUM ABLAM .KISMA BANA OLDUMU .bugday ekmeginin gi zaten düşüktürr,
kusura bakmaısn ama kadının anlattıgı olay mümükün degilll yani
kalorisini hesaplamıyor hiç sanırım tavsiye ettigi şeylerin ve 130 kiloluk bir bünye 3 ögünle nasıl zayıflarki mümkün
degil 6-8 ögün arası yapması lazım
yiycekisn metan hızlancak, arabaya benzin koymazsan gitmez buda aynı şekilde yiyceksin çalışıcakk
tecrübeye sabittir kadının dedikleir zaten olabilirligi olsaydı bütün diyetisyenlerle zıt düşmez di degilmi bilgileri?. SENDE UZUN SÜRE MONTİ YAPMIŞ BİRİ OLARAK Kİ,LO VERİRKEN KL.OKADAR TALIKMAMAK GEREKDİGİNİ BİLİYORSUN . BİDE ŞU VAR DİYETİSYENLER KL . HESABİ ÜZERİNE ÇALIŞIYOR ÇOGU ŞİMDİ ŞİMDİ GL ENDEKSİNEDE YÖNLENDİLER .
ARBAYA BENZİN KONUSUNDA İSE FISTIGIM DEPOYU 6 KERE AZ AZ DOLDURANA KADAR 3 SEFER FULLLE . AYNI YAKITI YAPARSIN ..AMA ŞUDA VAR TABİ DEPO KÜÇÜK OLUP SIK BENZİN ALMASI GEREKENLŞERDE VAR TABİ..
KAJUM BEN 17 YAŞINDAYKEN BU AMAELİYATI OLDUM KORKMA CANIM ..kızlar yarın saat 9.30da 20lik dişimş ameliyatla alacaklar çooooooooooooookkk korkuyorum ama mecburen alacaklar.
sabah: yumurtalı madımak çay
1saat ayrobıc
öğlen: balık salata yogurt
akşam: k.fasulye ayran turşu
ŞİMDİ ABLANIZ KAÇAR HAMSİLERİM FIRINDA NAR GİBİ OLDULAR .
cornella'cım hoca iyi hoş söylüyor cnm bi çoğuna katılıyorum.lakin bir insan hayatı boyunca ekmek yemeden duramaz gibi geliyor bana,yani en azından kendi adıma konuşayım.ömrü billah ekmeksiz duramam.zaten tam buğday yiyiyorum neredeyse 10 yıldır.ve verdiğim 40 kiloyu bir gram geri almadım.burda arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum kilo verme gibi bir durum için bulunmuyorum.tek sebebim motivasyonları arttırmak aebenime ve diğer arkadaşlarıma katkıda bulunmak.
birde şuna takılıyor kafam; yani kuruyemiş pahalı bir besin maddesi,yani bir sabahta yenecek miktar takriben 3-4 tl civarında.(sadece kuruyemişin tutarı) evde çoluk çocuk eş vs.. olanlarıda hesaba katarsak aylarca yada yıllarca bütçe dayandırabilirmi?yada evdekilere diyetteyim tek ben yiycem siz yemeyin mi denecek?
ve meyve konusu..karatayı bir yerde dinlemiştim.tatlı meyveleri kesinlike önermiyor.(kavun karpuz muz incir üzüm vs..)valla bunları yemeden ne kadar durulurki...
birde vücut ne yerse yesin zamanla alışıyor.arada değişiklik yapmakta fayda oluyor.mesela burda yapılan diyette bazen yumurtalı kahvaltı bazen ekmekli bazen yulaf ezmeli vs..yada tam buğday unuyla yapılan gözleme vs..
ama karatayda indir bindir yumurta var sanırım.yalnışım varsa lütfen kusura bakmayın karatay hocanın anlattıklarından bunu çıkarttım.
topiğinizi okuyorum ve herkeste kilo veriyorum yazıyor.o sebeple ikilemde kaldı aklım.yoksa diyette falan değilim yani.180 cm boy-58 kg ağırlığındayım.dediğim gibi sadece yardım etme maksatlı burdayım..aklıma takıldığı için tamamen merakımdan öğrenmeye çalışıyorum...yalnış anlaşılırsam üzülürüm cnm...
kızlar yarın saat 9.30da 20lik dişimş ameliyatla alacaklar çooooooooooooookkk korkuyorum ama mecburen alacaklar.
sabah: yumurtalı madımak çay
1saat ayrobıc
öğlen: balık salata yogurt
akşam: k.fasulye ayran turşu
kızlar aklımda kalanları yazayım dedim.
monti ablam kilo vermiştin tebrik etmeyi unuttum değil mi(
QUOTE]
Canım günaydın . Geçmiş olsun, sen iyisin dimi? nasıl çıkı kan değerlerin?. Evet 1 kg. verdim ama o montideyken verip, 1 gün bozunca aldıgım kilo idi. Yani kilo vermiş sayılmam( 1 haftadır da o alıp verdiğim kilodabaşka bir değişiklik yok. Millet 3 - 5 kilo veriyo, ben yerimde sayıyorum anlayacagın.Zaten kilo alırken 72 uzun süre beklemişti klo alımım, şimdi veriken yine beklemede sanırım..
kızlar aklımda kalanları yazayım dedim.
monti ablam kilo vermiştin tebrik etmeyi unuttum değil mi(
QUOTE]
Canım günaydın . Geçmiş olsun, sen iyisin dimi? nasıl çıkı kan değerlerin?. Evet 1 kg. verdim ama o montideyken verip, 1 gün bozunca aldıgım kilo idi. Yani kilo vermiş sayılmam( 1 haftadır da o alıp verdiğim kilodabaşka bir değişiklik yok. Millet 3 - 5 kilo veriyo, ben yerimde sayıyorum anlayacagın.Zaten kilo alırken 72 uzun süre beklemişti klo alımım, şimdi veriken yine beklemede sanırım..
ablacım yemek düzenimi değiştirdiğim için pek iyi sayılmam.böyle beslenmek yaşam kalitemi düşürüyor.sonuçları yarın alacağım.
ablam sen spor yapmıyordun değil mi ?
ablacım yemek düzenimi değiştirdiğim için pek iyi sayılmam.böyle beslenmek yaşam kalitemi düşürüyor.sonuçları yarın alacağım.
ablam sen spor yapmıyordun değil mi ?
Yeme düzenini niye değiştirdin ki? Atlamışım ben o yazını. Spor olarak her gün yarım saat - 45 dakika yürüyorum. Eh bir de ev işleri var tabi. 16 eylülden beri 72 kiloyum daral geldi vallahi. pro mro bahane.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?