CANIM SEN NE YAPDIN kaç kılosun şimdi en son 64dun
iyi pazarlar efeniimm...
lili ve zum hoşgeldiniz sefalar getirdiniz..doğru yerdesiniz...hiç düşünmeyin başlayın derim ben. naçizane fikrim tabisi...
aebenim aplam,bende hep viledayla siliyordum yerleri.(eşim hala öyle yapıyor kolayına geliyor:) ama vileda yerleri çok ıslak bırakıyor.parkelerim kabarak diye istemiyorum ve saçları falan bırakıyor alamıyor.en basitinden oğlum bu sabah eşimin sildiği mutfakta ve koridorda düştü popo üstü.yerler kurumuyor...çekpası benle monti yapıp 22 kg veren bi arkadaşım var diyordumya onda görene kadar hiç yanaşmazdım.bi gittiğime tesadüfen yerleri paspaslıyormuş.baktım ettim mantıklı geldi.hatta banyonun yüksekte kalan duvarlarını bile kireç çözücü sprey sıkıp onunla sildi.oda büyükse bi odayı 2-3 kere ucunu çıkarıp yıkayarak yapabilirsin.ben bi kovaya yer cilası döküp suyla dolduruyorum.parkeler ve taşlar parlasın diye.ucuna takacağım paspası alıp daldırıyorum sıkıp takıyorum siliyorum.eğer ucu elyaf gibi toz olmadıysa(koltukların altından yatak altından vs..)yine o suya daldırıp yıkayıp takıyorum,çok tozlandıysa bi durulayıp o suya daldırıp takıyorum.çok rahat aslında,alıştıktan sonra...ben temizlik marketten almıştım..uçları satılıyor 4-5 liramı ne...ama bi paspas 5-6 aydan fazla gidiyor..
ekmek pizzası konusunda ben kendimi aştım zaten kıslar...bende onu kendim uydurdum sanıyordum sonra nette bi baktım ne versiyonları varmış:))
bende bayatlayan ekmekleri dondurucuda toplarım.yada misafirin ardından kesilmiş kalırya ...o durumlarda koca bi kaseye bolca kaşar rendelerim,hatta kalmış beyaz peynirler varsa onlarıda ezer katarım.üstüne bi yumurta yarım çay bardağı yada biraz daha fazla süt eklerim.kekik mutlaka,ince kıyılmış domates,biber,sucuk..bi karıştırırım bunları..ekmeklerin üstüne kaşık kaşık yayarım veririm fırına 200 derecede 10-15 dk'da ohh misss. eşim bi tepsiyi yer nerdeyse acıkmışsa..yanına da çay....
bu mor lahana soyucuyu ben pazardada görmüştüm kıslar...adam hatta soyup duruyordu mor lahanayı pazarda..herkes alıyordu..2 lira diye bağırıyordu geçen yıl..annemede alıp götürmüştüm ben.babamda salatada dişlerim kesmiyor diye istemiyormuş mor lahanayı...şimdi komple mor lahana salatası yapıyor bazen annem yoğurtlu az mayonez ve sarmısaklı..mutlaka edinin.uyduruk ama hayatı kolaylaştıran bişiy...
diasadaki ekmeğe gelince...adı sanı yoktu...üstünde tam buğday ekmeği yazıyordu.ama her bölgede diasa-bim gibi marketlerde farklı ürünler olabiliyormuş.mesela biminde ısparta ekmeği her yerde yoktu geçen yıldan hatırlayanlar varsa...bi gittiğime çaktırmadan cebimle resmini çekmeye çalışır burayada (becerebilirsem)koyarım.
öznurun kuzeni 21 de giidyor, görümcesi ve kızı geliyor
22 de annesi teyzesi geliyor , buna göre evde kaç misafir vardır
harbiden matematik problemi gibin olmuş
gün aydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bugün 80-89 topiginde 2 arkadaşlaaa çok büyük iddaya girdik ve yarışıyoruz yılbaşına kadar kim çok kilo verirse digerleir on a heiye göndercek kırmızı bir eldivenn birde şapka veya atkı
hediyeleir kapmak için yarıştayımmmmmmmmmm
mis gibin pizza sürüdm fırınadaaaa bayat ekmekleir dilimleyip
seninn bi tarifin vardır keisn zilim ben netten buldum[/QUOTE
tam aynı şeyi ben düşünmüştüm alt satırda sen yazmışsın banum..ocd'im bizim evde aynen böyle valla.tekke diyorum bazen eşime.hatta tarihten örneklerleatatürk tekke ve zaviyeleri kapattı ama bizim tekke'yi unutmuş diyorum ahhh atam ahhh falan diyerek dem vuruyorum arada walla
banum çocuklara yedirilebilecek en basit şey bu çakma pizza cnm....
çoook geçmiş olsun cnm..patates haşla ver.bol su ver..ayaklarından falanmı üşüttü acaba?yada antibiotik içiriyorsan onlarda çok yapıyor.benim oğluma antbiotik veremiyoruz çocuk afedersin saatine kalmadan bezinden taşıyor..doktorda keselim diyor antibiotiği..çocukların hastalanması çok kolay oluyor.her şeyden enfeksiyon alabiliyorlar ve vücutlarının savunma mekanizmaları -bağışıklık sistemleri tam gelişmediği için anında hastalanıyor kuzucuklarımız...birde şu an aklıma şu geldi cnm...benim oğlum yine antibiotikden ishal oldu bu yazın sonunda.ilaç milaçta fayda etmedi.doktor azıcık nişastayı yoğurda kat ver dedi.oda iyi geldi.1 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı yoğurda katıp verdim...şimdilik aklıma bunlar geldi.umarım bişeyi yoktur oğlumun cnm...
bugün bi kere bezini kirletti bakalım.
pek fark yokmuş banum ki,lo hesabi yarışmanız olur ....abenn abla yarışçıların kilosu
66.2(ben bu arada 400 gr gitmiş 2 günde)
63 ve 55
kajum canım sen 1.2. aşamamı yapıyordun kiloalgına göre 2.aşamadaydın . yada hiç yapmıyordun .:44:hemen benıde al abla listeye
1. aşamanın ne farkı var neye dikkat edecem
hoşgeldin ZUM hatırlıyorum canım ...ama monti maceran kısa sürmüştü.:)BANUŞŞŞŞ kız bende mi montiye başlasam aceppp ?
hep aklımda ama beceremem diye korkuyom
bi kere denemiştim hatırlarsanız sonra vazgectimm
acep başlasam mı sende hazır burdayken ?
patates baş yadsaklarda zum o yüzden bu çorbadan içemessin . et balık salata bunlar harika monti mönüleri ..ya güzelim şöyleki bizim evde pek sebze yemekleri yapılmaz yapılırda hergün degill
çünkü biz genelde çorba salata et tavuk balık yiyen bi aileyizz
evdede börek kek yapılıyo genelde o yüzden dedim akşam genelde hep dükkandayım
dükkanda ezogelin çorbası çıkıyo sadece içinde işte sogan,patates,un,salça,mercimek falan var işte
ondan içsem bi kase olur mu ? zaten koca tencerede 1 tane sogan 1 tane patates var yani çok bi etki yapan bişi olur mu ?
banum şaka yapmıyorsun demiya balık çok gelirse ne yapıyorusunuz daha sonra yiyormusunuz yok sa atıyormusunuz
çok almışım 1.5 kilo çok gelicek eminim:26::26::26::26::26:
balıkları sarımsak azık salça ve 1 yk sıvı yagda harmanladım
sonra sosta beklediii bol mısır ununaaa bulayıp verdm fırınaaaaa
yanında salata mis gibin monti olcakkkk
hoşgeldin lulumerhaba,
bu diyeti yaparken mesela çocuğa yemek yedirirken yemeğinden tattık mesela çocuğun muhallebisinden 1 kaşık falan, o zaman noluyor akşam saatlerindeyse akşam öğününde de protein varsa mesela o zaman geçersiz mi oluyor diyet...
inşallah zum .sende ...ben bi düşüniyim bakıyımm bilemedim şinci vallaa
karar verirsem ugrarım yinee sagol bitanemm
BANUŞ balıgın kalanını soslamadın dimi canım at buzluga dursun ne olucakki hiç bişi olmaz,
ama sosladıysan bilemicem görüşürüzz yawrimu bye bye
görüşürüzzzz kızlarrrr inşş. herkes gönlündeki kilosuna kavuşur biran önceee
hayır handrake bi bilgim yok ...selam kızlar konuyla alakasız olacak ama bır konuda fıkrınızı almak ıstedım tv de sureklı reklamları donen xls medıcal dıye bırsey var duyanınız bılenınız varmı bu kapsulu merak edıyorum
iyigeceler fıstık haunlarr
pek fark yokmuş banum ki,lo hesabi yarışmanız olur ....
bu arada 400 gr mın için tebrikler..
kajum canım sen 1.2. aşamamı yapıyordun kiloalgına göre 2.aşamadaydın . yada hiç yapmıyordun .:44:
canım 1 .aşama kaçamaksız olan kilovermek için uyguladıgımız ...
hoşgeldin ZUM hatırlıyorum canım ...ama monti maceran kısa sürmüştü.:)
patates baş yadsaklarda zum o yüzden bu çorbadan içemessin . et balık salata bunlar harika monti mönüleri ..
banum şaka yapmıyorsun demibalıkları mısır ununamı buladım bundan sende yiycekmisin ??? hadi yok ben kendime unsuz yaptım de...
hoşgeldin lulu
canım diyet geçersiz diye bişi yok . fakat etkisi azalır ...
.bu beslenmede azda olsa pankreasın fazla insülin salgılaması diyetin amacına ulaşmasını yavaşlatıyor .yani kilo vermeni. o yüzden şeke rve şekerli gıdalar ve beyaz un yenmiyor azda olsa ...
bu kaçamaklar için yemeginde protein olması önemli deyil lulu sorun şekerin. kanşekerini yükseltmesi.. kan şekerin nekadar bi dengede okadar yag yakıyorsun vucuddan
ayyy aben ablam tabikiii kendime unsuzz dizdim şekercimmmmm
pazardı fakat montime zarar gelmedi. bi günü daha diyet açısından mutlu atlatıyorum
10 .gün monti mönüm..
10 .00
1 br.taze meyve suyu ...
(nar. manadalina . greyfurd ,limon )
11 00.
4 dl kız ekmek tb .
sebze ız. fırında ..
(kabak .patlıcan .biber.)
domates sos... peynir.
15 00.
1 avuç kuruyemiş .
17 00.
1 tb kıymalı yş.fasulye .
karnıyarık .(fırında közledim )
cacık ..
gece canım çekerse 1 meyve .
1.5 lt su .. daha içerim belki yatana kadar ..
40 dk yürüyüş .
1 kupa yeşil çay.
aben abla 4dlm ekmek derken
büyk dilimler mi küçük mü?
kıs geçen gün konuştukya .büyük ekmek dilimleri olsa bile ben 20. 25 grlık olarak kafamda hesaplayıp yazıyorum . yokda nasıl yiyim büyük 4 dilim ekmegi.
şöyle diyim bimin köy ekmegi varya ondan orta büyük dilimlerinden 1.5 dl kadardı
amanın ay nebiim ya uçtu gitit aklımdan ablammm
menüm nasıl?
okadar tokim ki bişiy yiyemycem dahada
Doguhan cumadan beri ishalbugun bırazda halsizlıgı var.Uyuyor sımdı.Uyansın bıraz bakayım halsızse yıne doktorunu arayacagım.
hoşbulduk
tekrar bakayım
ya benm aklıma takılan aslında ekmek yeniyor mu yenmiyor mu?
emin olamadım
Doguhan cumadan beri ishalbugun bırazda halsizlıgı var.Uyuyor sımdı.Uyansın bıraz bakayım halsızse yıne doktorunu arayacagım.
hoşbulduk
tekrar bakayım
ya benm aklıma takılan aslında ekmek yeniyor mu yenmiyor mu?
emin olamadım
mönün güzel olmüş sibelim gerçekden ..canım geçmiş olsun
hoşgeldin canımm
merhaba nasılsınız kızlar.ben bugünde menüme dört dörtlük uydum çok şükür hemen menümü yazıyıyım kızlar yanlız midemde yanma var neden bilmiyorum çok aç kaldım ya dün akşam ondan oldu sanırım geeçr inş.
kalkınca:1 elma
sabah 1 dilmi tb ekmeği(bu açlığın üstüne birde ekmeğe almamışım yoktu ekmeğim)peynir domates salatalık biber zeytin
öğleneynirli maydonozlu omlet.salatalık.ayran
akşam:mantar sote.salalat yoğurt bir yudum kadar haşlanmış et
1.5litre su 2 bardak yeşilçay 1 saat yürüyüş
canım mesajların hepsini okuyunca mısır unun yenmedigini anlarsın, üzgünüm mısır patates gibi baş tacı yasaklarımızdan .aeben'cim 1-2 sorum var sana canım.mısır unu kulllana biliyoruzmu gözüme çarptı banu yazmış sanırım .2-öğlen öğünü yapsak onun yerine kuruyemişle geçircez işimiz olduğunda falan olurmu.birde ben çorba içmek istiorum içim kurudu ne yapa bilirim aslında daha vardı unuttum
canım yiyorumda canım çorba istedi :)kırmızı mercimekten yapsam oluyor dimi mesela yarına karnabahar istedi canım onu düşünüyorum iki gündür kuru yedim meyvemi şuan yiyorum :)
birde benim canım mücver istedi un atmadan pişmiyorda fikri olan varmı nasıl yapa bilirim başka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?