sabah kahvaltısında ekmegın yanına süt olmamış bırı karbonhidrat digeri protein bırbırıyle karıştırmıyoduk aeben abla gelince yazar tabı ama benım bıldiğim böyle
kujum yorumun için teşekkür ederim aeben de açıklamış ztn ama birşeyi müsaadenle belirtmek isterim ki, eğer karbonhidratla proteini beraber yememek gerekseydi, ekmekle peynir de yemememiz gerekirdi ki peynir de protein kaynaklı bir besindirkajum canım süt fazla derken peynir yemiş içmesede olurdu demek istedim ama ikisinide beraber yiyip içebilir ekmekle .yeterki yagsız olsun ...
selam hatunlar ........
MÖNÜN ÇOK GÜZEL SİBEL ...
SALATANA PEYNİR İYİ OLMUŞ AFİYET OLSUN ..
CANIM EKMEK YEMEDİGİN YADA BAKLAGİL . ÖGÜNLERİNDE YAGLI PEYNİR YEMENDE BİR SAKINCA YOK ..
AFİYET OLSUN ÇAMLICAM... MÖNÜN GÜZEL CANIM ..
BUGÜN KAHVALTI HARİCİ KARBON ÖGÜNÜ YEME .
LİLİŞİM MÖNÜN GÜZEL BİKAÇ KÜÇÜK HATA VAR ONUDA YAZAYIM
KURUYEMİŞ GECE YEME CANIM VE NEKADAR YEDİGİNİ YAZMAMIŞSIN ??
SÜT TABİKİ İÇ SABAH BU KONUYU AÇIKLADIM ...
FAKAT HER ÖGÜN SÜT DEYİL SÜT ÜRÜNÜ YAZMIŞIMDIR YANLIŞ OKUMUŞSUN ...
AKŞAM YOGURDUNU YEMELİSİN SABAH İÇTİGİN SÜT AKŞAM ÖGÜNÜNE KARIŞMAZ .. ÖGÜNDE YENEN ÖGÜNÜNDÜR ..
YUMURTA KONUSUNDA SIKINTI YOK CANIM YİYEBİLİRSİN FAKAT EKMEKLE YEMEMELİSİN SABAH KAHVALTIDA YİYCEKSEN SEDEC E YUMURTA PEYNİR ZEYTİN YEŞİLİK TARDI YİYEBİLİRSİN EKMEK TÜREVİ KATMADAN ..
BUNU SEBEBİ ŞU YUMURTA BOL DOYMUŞ YAG İÇERİR. MALUM EKMEGİNDE GL ENDEKSİ YÜKSEK OLDUGUNDA ,AYNI ETTEKİ GİBİ EKMEKLE YENMEZ ..
DİGER ÖGÜNLERİNDEDE YİYEBİLİRSİN YUMURTAYI . AMA KARATAYCI KISLAR KADAR HERGÜN DEYİL TABİ :)
LİLŞİM BÖREKLERİ KİLO VERİNCE ÖDÜL OLARAK YERSİN .ŞİMDİYE DEK YEDİKLERİMİZE SAYALIM ..:)
KAHVALTI HARİÇ KOMBİN ŞÖYLE CANIM .
PROTEİN .SEBZE .SALATA YOGURT .BUNUN HEPSİ 1 ÖGÜNDE OLABİLİR .
SEDECE SEBZE SALATA YOGURTDA OLUR
ET SALATA YOGURTDA OLUR ..
AMA MUTLAKA SÜT ÜRÜNÜ VE SALATAN OLSUN ...
NOT: ÜNUTMUŞUM EKLEYİM LİLİŞİM ÖGÜN SONRASI 3.4 .SAAT BİŞİ YEMEMELİSİN ARA SAATİN OLMAMIŞ ...
ARLARINDA MEYVEYİ ÖNCE YİYİP ARDINDAN 15 DK SONRA KURUYEMİŞ VS YİYEBİLİRSİN BUNLAR ÖNEMLİ AYRINTILAR ..
BİZ GENELDE KURUYEMİŞİ ÖGÜNLERDE TÜKETİYORUZ ARALARDA ÇOK NADİR .
kajumum sen montiyi baya unutmuşsun . öyle bişi yok canım süT de içilir sabah ekmekle .
montide karışmayan tek şey ekmekl türüyle ET VE YUMURTA . peki ekmekle peyniri yogurtdu nasıl yiyorsun oda süt ürünü DEYİLMİ ODA PROTEİN DEYİLMİ.?.. .
....montide karbonlarla prolar karışmıycak diye BİŞİ YOK KISLAR ÖZELİKLE YENİ BAŞLAYANLARA DİYORUM .. BERABER YENMEYEN TEK ŞEY ETLE EKMEK TÜREVİ. SÜT ÜRÜNLERİ ÇOK YAGLI OLMAMAK KAYDIYLE HER ÖGÜNDE YENİR YENMELİDE .BU MONTİNİN BAŞ KURALARINDAN ..
SÜT ÜRÜNDEKİ CALSİYUM YAG EMİLİMİNİ AZALTIR ..
kujum yorumun için teşekkür ederim aeben de açıklamış ztn ama birşeyi müsaadenle belirtmek isterim ki, eğer karbonhidratla proteini beraber yememek gerekseydi, ekmekle peynir de yemememiz gerekirdi ki peynir de protein kaynaklı bir besindir
mesela baklagil hem karbonhidrat içerikli hem de proteinli bir besindir, senin dediğine bakılırsa baklagil hiç yememek gerekir ki sanırım demek istediğin tam olarak bu değildi
bir de bnm montiden anladığım şey, bu beslenme şekli ayırma diyeti gibi belli başlı besin gruplarını ayırmıyor sadece düşük glisemik indeks gıda yoğunluklu bir diyet o kadar, değil mi? Yoksa her öğünde salata ve yoğurt beraber tüketilmezdi ki salata karbonhidrat, yoğurt protein yoğunluklu yiyecekler
lilişim her 2 satde bişi yemek montiye uymaz ...bnm aram öğleyle bir tek 2,5 saat oldu o da akşama kadar aç kalmamak için çünkü biz akşam 6-6:30da yiyoruz yemeği öğleni de sabaha göre ayarlıyorum diyetisyen bana her saat veya 2 saatte bir ara veriyordu oyle zayıfllamıştım bunu montiye uyarlamaya çalıştım en iyi hali bu yoksa ailemle akşam yiyemezdim demek ki olmuyor o da, ailecek akşam sofrasında buluşabiliyoruz ancak
ben ztn yogurt ve salatayı her öğün yiyordum bir tek dün yiyemedim onu da gece süt içerek telafi edecektim fıstık da hep beraber yedik ailecek ondan bir de menülerde gördüm ya yanlış yorumladım sanırım
süt ürünleri demiştin onu okudum ben kendimi yanlış ifade ettim sanırım hatırlatma için teşekkürler
anlamadığım şey kuruyemişler ne zaman tüketilecek? Ben normalde pek yemem sadece ara olarak ceviz+kuru kayısı yiyorum onu da toplamda 1-2 ceviz+3-4 kayısı şeklinde onun haricinde pek yemiyorum burda gördüm diye dün yedim ama yanlış düşünmüşüm herhalde
yumurtayı ztn az tüketirim biraz hassasım bu konuda maalesef, çok yiyemiyorum, onu da ekmekle yiyemem ztn uyuzluğum montiye uygun galiba???
Böreği de görmemezlikten geldim ztn, önce bi alışsın vücut biraz zayıflayayım ondan sonra bi kaçamak hakkı veririm kendime ama daha yolu var onun:)))
yorum ve bilgilendirme için teşekkürler
siz bni hep uyarın ki ben öğreneyim cok faydalanıyorum teşekkür ediyorum hepinize
ablam ilk gün evde pek montiye uygun bişey olmadığı için kuru gıdalarla geçiştirdim . Ama artık düzene sokarım iyice :)
hatırlatma ve bilgilendirme için teşekkür ederimliliş kajumum yeni montici deyil daha evelde yaptı . Montiyi bilir ...
Epeydir uzak montiden, aklında öyle kalmış olabilir .. Sanırım onun demek istedigi süt yaglıysa ekmekle içilmez ,bu dogrudur .
. Bazan ben bile takıldıgım yerde tekrar tekrar kitabı okuyorum ..
Montinin 4 önemli noktası var.
1. Gl endesks
2. ögün saatleri.
3. Doymuş yaglardan uzak durmak .
4. Et ve yumurtayla yüksek gl endekslı karbonları karıştırmamak .(ekmek baklagil makarna )
hmm anladım ben öğünler arası 3-4 saat denince şöyle düşündüm mesela öğln 1, ara 4-5, akşam 7-8 ki bu cok geç olur akşam içinlilişim her 2 satde bişi yemek montiye uymaz ...
Benim dr.da öyle diyor ben hipoglisemiyim ama eger ben açıkmayıp şekerim süşmüyorsa inan seninde düşmez montide...
Montiyi yapacaksan tam yapmalısınki sonucu ona göre degerlendirmelisin .
ögünlerde az yersen tabiki açıkırsın . Arayada ihtiyaç duyarsın ...
Bak eger öyleden sonra araya ıhtiyac duyuyorsan . öyleni 13 de yedin sayalım . 4 saat sonra aran olsun bu sadece meyve olsun kuruyemiş katma (ögünlerinde kuruyemiş yiyebilirsin )
17 de aran olur ..
Sonrasında akşamı nezaman yedigin fark etmez 18 de olur 19 da 20 de ..
çünki meyveden sonra ögün sati yakın olabilir çünki meyve migdede kalmaz.. Ama yanında kuruyemiş yersen onla birlikde migdende kalır ..
Bu ayrıntıyı anladın sanırım .
kajum canım süt fazla derken peynir yemiş içmesede olurdu demek istedim ama ikisinide beraber yiyip içebilir ekmekle .yeterki yagsız olsun ...
abla ben hiç bu dıyete başladıgımdan beri ekmekle peynir süt yemiyorum. ben anladımkı ekmekle yani karbonhidratla protein karışmayacak
ben ekmegın yanında süt peynir yogurt yumurta et hiç yemiyodum o zman ekmegın yanında peynır yıyebılırmıyım(bembeyaz bahçivanın onu seviyorum ) ben dıyetı ne kadar zor hale getirmişim
mercimek çorbası yapıcam onun yanında ekmek yogurt ve salata yıyebılır mıyım
kujum aebenim gelene kadar cvp vereyim cnm..
monti karbonhidratla proteini ayırma diyeti gibi görünsede temelinde değil cnm.aebeniminde dediği gibi doymuş yağlı proteinlerle (yağlı süt-peynir-yoğurt-(yoğurta tam yağlıya nispeten izin var aslında)et ürünleri ve yumurta)
aklınız şurda karıştı sanırım ,siz pro ile karb.ayrılıyor diye düz mantık yürüttünüz ve sabah yenilen peynir ekmek yada süt ekmek olayı buna ters düştü..aklınız karıştır biraz...
yağsız olmak kaydıyle peynir ve süte sabah izin var tatlım...ama senin yediğin peyniri biliyorum yağ oranı montiye göre çok yüksek...bahçıvan bembeyaz bende tüketiyorum,üşenmesem kutusunu bu sabah çöpe koydum yağ oranına bakıp yazıcam ama çok yoruldum oturayım azıcık..o peynirle ekmek olmaz...
montiye uyan peynirleri her fırsatta yazıyoruz ama tekrar edeyim cnm..(bim aknaz lıght,carrefour lıght,migros lıght.)yağ oranları %2-3'ü geçmemeli..diğer ne kadar lıght yazan peynir varsa hepsini bir bir araştırmıştım ben monticiler için ..yağ oranları%18 den başlıyor 35'e kadar var...o sebeple lıght yazsada kutusunu mutlaka okuyup alın cnm...
ben de baktım şu an burada (yaşadığım yerde) çok market yok bim, şok bir de 2 tane yerel market varkujum aebenim gelene kadar cvp vereyim cnm..
monti karbonhidratla proteini ayırma diyeti gibi görünsede temelinde değil cnm.aebeniminde dediği gibi doymuş yağlı proteinlerle (yağlı süt-peynir-yoğurt-(yoğurta tam yağlıya nispeten izin var aslında)et ürünleri ve yumurta)
aklınız şurda karıştı sanırım ,siz pro ile karb.ayrılıyor diye düz mantık yürüttünüz ve sabah yenilen peynir ekmek yada süt ekmek olayı buna ters düştü..aklınız karıştır biraz...
yağsız olmak kaydıyle peynir ve süte sabah izin var tatlım...ama senin yediğin peyniri biliyorum yağ oranı montiye göre çok yüksek...bahçıvan bembeyaz bende tüketiyorum,üşenmesem kutusunu bu sabah çöpe koydum yağ oranına bakıp yazıcam ama çok yoruldum oturayım azıcık..o peynirle ekmek olmaz...
montiye uyan peynirleri her fırsatta yazıyoruz ama tekrar edeyim cnm..(bim aknaz lıght,carrefour lıght,migros lıght.)yağ oranları %2-3'ü geçmemeli..diğer ne kadar lıght yazan peynir varsa hepsini bir bir araştırmıştım ben monticiler için ..yağ oranları%18 den başlıyor 35'e kadar var...o sebeple lıght yazsada kutusunu mutlaka okuyup alın cnm...
kajum gerçekdenmi .. ekmekle peynir yemiyordun ...abla ben hiç bu dıyete başladıgımdan beri ekmekle peynir süt yemiyorum. ben anladımkı ekmekle yani karbonhidratla protein karışmayacak
ben ekmegın yanında süt peynir yogurt yumurta et hiç yemiyodum o zman ekmegın yanında peynır yıyebılırmıyım(bembeyaz bahçivanın onu seviyorum ) ben dıyetı ne kadar zor hale getirmişim
mercimek çorbası yapıcam onun yanında ekmek yogurt ve salata yıyebılır mıyım
lilşim yagsız sütünü günün hangi saatinde (ögün ve aralarda )içmek istiyorsan iç canım afiyet olsun ..ben de baktım şu an burada (yaşadığım yerde) çok market yok bim, şok bir de 2 tane yerel market var
bim aknaz light %2, şok dilmen light da 2nin üstündeydi ama tam bilmiyorum
pınar ve sütaşınkiler %7-8 civarında (normal tam yağlılar da %20-25 yağ içeriyordu bnm baktıklarım)
bn ztn beyaz peyniri yağlı yiyemediğimden (beyaz peynirde uyuzumdur biraz illa az yağlı olcak bi de tadını beğenmeliyim) ve fiyatı da uygun oldugundan bimden alıyorum geçende şoktan alayım deneyim dedim asidik bir tadı vardı biminki hem lezzetli hem de yağ oranı en düşük light beyaz peynir (tabii ben şu anki imkanlarımla ancak bu kadarına ulaşabiliyorum tansaş, migros, carrefour falan yok burda)
bn de ayırma diyeti olmadığın ilk okuduğumda anladım ztn aebenin günlüğünü takip ettiğimden biliyorum az da olsa
bu arada kızlar sırf diyetteyim diye yağsız süt aldırdım bizde bnden başka içen olmaz, sabahları peyniri azaltıp süt içsem olur mu? çünkü benm fiks kahvaltımdır peynir -ekmek eee yumurta da proteinli olunca yumurtayı bn sütle içemem ztn (sevmiyorum yani)
ya da gece yatmadan içsem, şöyle 10 gibi (12-1 gibi yatıyorum ztn)???
yardımcı olursanız çok sevinirim hanımlar
hepinize sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?