Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

sabah kahvaltısında ekmegın yanına süt olmamış bırı karbonhidrat digeri protein bırbırıyle karıştırmıyoduk aeben abla gelince yazar tabı ama benım bıldiğim böyle
kajum canım süt fazla derken peynir yemiş içmesede olurdu demek istedim ama ikisinide beraber yiyip içebilir ekmekle .yeterki yagsız olsun ...
kujum yorumun için teşekkür ederim aeben de açıklamış ztn ama birşeyi müsaadenle belirtmek isterim ki, eğer karbonhidratla proteini beraber yememek gerekseydi, ekmekle peynir de yemememiz gerekirdi ki peynir de protein kaynaklı bir besindir
mesela baklagil hem karbonhidrat içerikli hem de proteinli bir besindir, senin dediğine bakılırsa baklagil hiç yememek gerekir ki sanırım demek istediğin tam olarak bu değildi
bir de bnm montiden anladığım şey, bu beslenme şekli ayırma diyeti gibi belli başlı besin gruplarını ayırmıyor sadece düşük glisemik indeks gıda yoğunluklu bir diyet o kadar, değil mi? yoksa her öğünde salata ve yoğurt beraber tüketilmezdi ki salata karbonhidrat, yoğurt protein yoğunluklu yiyecekler

bnm aram öğleyle bir tek 2,5 saat oldu o da akşama kadar aç kalmamak için çünkü biz akşam 6-6:30da yiyoruz yemeği öğleni de sabaha göre ayarlıyorum diyetisyen bana her saat veya 2 saatte bir ara veriyordu oyle zayıfllamıştım bunu montiye uyarlamaya çalıştım en iyi hali bu yoksa ailemle akşam yiyemezdim demek ki olmuyor o da, ailecek akşam sofrasında buluşabiliyoruz ancak
ben ztn yogurt ve salatayı her öğün yiyordum bir tek dün yiyemedim onu da gece süt içerek telafi edecektim fıstık da hep beraber yedik ailecek ondan bir de menülerde gördüm ya yanlış yorumladım sanırım
süt ürünleri demiştin onu okudum ben kendimi yanlış ifade ettim sanırım hatırlatma için teşekkürler
anlamadığım şey kuruyemişler ne zaman tüketilecek? ben normalde pek yemem sadece ara olarak ceviz+kuru kayısı yiyorum onu da toplamda 1-2 ceviz+3-4 kayısı şeklinde onun haricinde pek yemiyorum burda gördüm diye dün yedim ama yanlış düşünmüşüm herhalde
yumurtayı ztn az tüketirim biraz hassasım bu konuda maalesef, çok yiyemiyorum, onu da ekmekle yiyemem ztn uyuzluğum montiye uygun galiba???
böreği de görmemezlikten geldim ztn, önce bi alışsın vücut biraz zayıflayayım ondan sonra bi kaçamak hakkı veririm kendime ama daha yolu var onun:)))
yorum ve bilgilendirme için teşekkürler
siz bni hep uyarın ki ben öğreneyim cok faydalanıyorum teşekkür ediyorum hepinize

Son düzenleme:

liliş kajumum yeni montici deyil daha evelde yaptı . Montiyi bilir ...
Epeydir uzak montiden, aklında öyle kalmış olabilir .. Sanırım onun demek istedigi süt yaglıysa ekmekle içilmez ,bu dogrudur .
. Bazan ben bile takıldıgım yerde tekrar tekrar kitabı okuyorum ..

Montinin 4 önemli noktası var.

1. Gl endesks
2. ögün saatleri.
3. Doymuş yaglardan uzak durmak .
4. Et ve yumurtayla yüksek gl endekslı karbonları karıştırmamak .(ekmek baklagil makarna )

lilişim her 2 satde bişi yemek montiye uymaz ...
Benim dr.da öyle diyor ben hipoglisemiyim ama eger ben açıkmayıp şekerim süşmüyorsa inan seninde düşmez montide...
Montiyi yapacaksan tam yapmalısınki sonucu ona göre degerlendirmelisin .
ögünlerde az yersen tabiki açıkırsın . Arayada ihtiyaç duyarsın ...
Bak eger öyleden sonra araya ıhtiyac duyuyorsan . öyleni 13 de yedin sayalım . 4 saat sonra aran olsun bu sadece meyve olsun kuruyemiş katma (ögünlerinde kuruyemiş yiyebilirsin )
17 de aran olur ..
Sonrasında akşamı nezaman yedigin fark etmez 18 de olur 19 da 20 de ..
çünki meyveden sonra ögün sati yakın olabilir çünki meyve migdede kalmaz.. Ama yanında kuruyemiş yersen onla birlikde migdende kalır ..
Bu ayrıntıyı anladın sanırım .

ablam ilk gün evde pek montiye uygun bişey olmadığı için kuru gıdalarla geçiştirdim . Ama artık düzene sokarım iyice :)

.................
Akşam yemekden sonra ara yapmamanda güzel bir ayrıntı nazlım .

Son düzenleme:
hatırlatma ve bilgilendirme için teşekkür ederim
kujum montiyi biliyordur eminim ben o an bunları açıklama gereği hissettim ztn bilmese yorum yapmazdı sanırım
bu 4 madde çok iyi oldu akılda daha kalıcı teşekkür ederim

hmm anladım ben öğünler arası 3-4 saat denince şöyle düşündüm mesela öğln 1, ara 4-5, akşam 7-8 ki bu cok geç olur akşam için
tamam aramı bundan sonra 16:00-17:00 gibi yaparım çünkü ben zaten yiyene kadar yarım saat geçiyor ondan 3 saat diyorum o 3,5 saati bulur ben yiyene kadar:)

kajum canım süt fazla derken peynir yemiş içmesede olurdu demek istedim ama ikisinide beraber yiyip içebilir ekmekle .yeterki yagsız olsun ...

abla ben hiç bu dıyete başladıgımdan beri ekmekle peynir süt yemiyorum. ben anladımkı ekmekle yani karbonhidratla protein karışmayacak
ben ekmegın yanında süt peynir yogurt yumurta et hiç yemiyodum o zman ekmegın yanında peynır yıyebılırmıyım(bembeyaz bahçivanın onu seviyorum ) ben dıyetı ne kadar zor hale getirmişim

mercimek çorbası yapıcam onun yanında ekmek yogurt ve salata yıyebılır mıyım

slm hatunlar....

ne biçim migrenmiş hala ağrıyor başım...midem ağrıdı ilaç içmekten ve reglim kesildi( sabahtan beride on tane cam sildim.dahada yatak odası var ama biraz dinlenmeden yapamıycam.ellerim insan kılığından çıktı walla..birde yolları kazdılar yine temizlik bezlerinin bakılacak tarafı kalmadı tozdan kirden...2 gün sonra yine aynı olmasa bari camlarım..

montinin fıstıkları yine sıkı bir dayanışma içinde ...ne güzel...böyle olunca insan daha bi gaza geliyor...diyetine köstek olacak insanlara daha fazla kulak tıkayabiliyor...birde tek gıdaya dayalı bir diyet olmaması yada çok fazla şeyin kısıtlanmaması diyeti tahammül edilemeyecek boyuta getirmiyor neyseki..insanız tabii arada yasakları çekmiyor değil canımız ama sabrın sonu selamet kıslar...o an yiyip alacağınız hazdan çok daha fazlasını kendini aynada incecik gördüğünüzde alacaksınız..ikisini karşılaştırın eliniz kaçamağa gideceğinde..hangisi sizi daha mutlu edecek bir düşünün..yazın incecik görünüp istediğinizi giymekmiiiiii?yoksa o an yiyeceğiniz kek börek çörekmi? yanıtı sizde kıslar....hangisiyle mutlu olacaksanız onu yapın....bende tombişken hatta tombalacıkken(yada gürbüzken diyebilirz) amaaaan nasılsa şişmanın ha bi börek fazla ha eksik ye gitsin kızım dediğim oluyordu içimden...ama bırakıp yemediğimde eve gelince acaip mutlu oluyordum,nefsime yenilmediğim için...ve kıyafetlerimin bollaştığını görünce çok hoşuma gidiyordu..kısa süre yeniden bollaşacağını bilsemde kilo verdikçe kendime yenilerini almak kabinlerden oramı buramı çekiştirmeden çıkmak satıcı bayana bu olmadı daha büyüğü yokmu yerine daha küçüğü yokmu demenin hazzını yaşamak gerçekten çok güzel bi duygu...inşallah yaza kadar hepiniz istediğiniz görünüme ve kiloya ulaşıp emeklerinzin karşılığını alırsınız kıslar....

banuşum kurs için annesine gitti sanırım..inşallah kaçamaksız döner...

kujum aebenim gelene kadar cvp vereyim cnm..
monti karbonhidratla proteini ayırma diyeti gibi görünsede temelinde değil cnm.aebeniminde dediği gibi doymuş yağlı proteinlerle (yağlı süt-peynir-yoğurt-(yoğurta tam yağlıya nispeten izin var aslında)et ürünleri ve yumurta)
aklınız şurda karıştı sanırım ,siz pro ile karb.ayrılıyor diye düz mantık yürüttünüz ve sabah yenilen peynir ekmek yada süt ekmek olayı buna ters düştü..aklınız karıştır biraz...
yağsız olmak kaydıyle peynir ve süte sabah izin var tatlım...ama senin yediğin peyniri biliyorum yağ oranı montiye göre çok yüksek...bahçıvan bembeyaz bende tüketiyorum,üşenmesem kutusunu bu sabah çöpe koydum yağ oranına bakıp yazıcam ama çok yoruldum oturayım azıcık..o peynirle ekmek olmaz...
montiye uyan peynirleri her fırsatta yazıyoruz ama tekrar edeyim cnm..(bim aknaz lıght,carrefour lıght,migros lıght.)yağ oranları %2-3'ü geçmemeli..diğer ne kadar lıght yazan peynir varsa hepsini bir bir araştırmıştım ben monticiler için ..yağ oranları%18 den başlıyor 35'e kadar var...o sebeple lıght yazsada kutusunu mutlaka okuyup alın cnm...

çok teşekkür ederim. evet düz mantık yürüttüm karbonla proyu ayırt ettiğim için diyet falanda olsa yok dıye düşündüm. arkadaşımı arayayım hemen bımden o dediğiniz peynırı alsın o gidecekdı bugun

ben de baktım şu an burada (yaşadığım yerde) çok market yok bim, şok bir de 2 tane yerel market var
bim aknaz light %2, şok dilmen light da 2nin üstündeydi ama tam bilmiyorum
pınar ve sütaşınkiler %7-8 civarında (normal tam yağlılar da %20-25 yağ içeriyordu bnm baktıklarım)
bn ztn beyaz peyniri yağlı yiyemediğimden (beyaz peynirde uyuzumdur biraz illa az yağlı olcak bi de tadını beğenmeliyim) ve fiyatı da uygun oldugundan bimden alıyorum geçende şoktan alayım deneyim dedim asidik bir tadı vardı biminki hem lezzetli hem de yağ oranı en düşük light beyaz peynir (tabii ben şu anki imkanlarımla ancak bu kadarına ulaşabiliyorum tansaş, migros, carrefour falan yok burda)
bn de ayırma diyeti olmadığın ilk okuduğumda anladım ztn aebenin günlüğünü takip ettiğimden biliyorum az da olsa
bu arada kızlar sırf diyetteyim diye yağsız süt aldırdım bizde bnden başka içen olmaz, sabahları peyniri azaltıp süt içsem olur mu? çünkü benm fiks kahvaltımdır peynir -ekmek eee yumurta da proteinli olunca yumurtayı bn sütle içemem ztn (sevmiyorum yani)
ya da gece yatmadan içsem, şöyle 10 gibi (12-1 gibi yatıyorum ztn)???
yardımcı olursanız çok sevinirim hanımlar
hepinize sevgiler

Son düzenleme:
kajum gerçekdenmi .. ekmekle peynir yemiyordun ...
canım çok mönünü yazmıyordun eskidende o yüzden gözümden kaçmış fakat herkesin mönüsünde ekmekle kahvaltıda peynir oluyor hiçmi dikatini çekmedi..:26:
merçimek çorban afiyet olsun sabahda ekmek yediysen ekmegi yeme mercimekle ..ama gün boyu başka ekmek yemediysen mercimegin yanına 1 dl olabilir. bu durum istisna yanlız ..
kahvaltı dışı ekmegi pek önermem ..

kıslar birde mönülere yorumlar geneldir . lütfen kendi mönüzüz dışındaki yorumlarıda okuyun ...
lilşim yagsız sütünü günün hangi saatinde (ögün ve aralarda )içmek istiyorsan iç canım afiyet olsun ..
bim aknaz en iyi peynirdir monti için ..
ha şunuda yazayım ta ilk günlerde banuşla bildirmiştik bir süre normal peynir kullanıcam ben kendi adıma . çokdandır diyet peynir yemiyorum alışmam zor olucak .birde böyle gözlem yapmak istedik banuşla . ama arada bim in % 1 yaglı lor unuda kulanıyorum . ekmeksiz mönülerimde sütaşın süzme peynirinin hastasıyım .bazan tatlı niyetine yiyyorum ögün ardına ...
ama ilerleyen günlerde kiloda durma olursa aknaza geçicem .

Son düzenleme:
. bir dip not;

çogumuz biliriz yemeye oturdugumuzda hep salatayla yada proteinle başlamamız söylenir ...

bunun sebebide şu miğdeye ilk giren ne olursa pankreas onun gl endeksine göre insülün salgılarmış..

malum prolerin ve sebzelerin gl endeksi düşüktür .. oysa yemege ekmekle ve onun gibi karbonhidratla başlarsak onun gl endeksinden insülin salgılanırmış...

gl endeksinin kilo vermede ne derece önemli oldugunu yazmama gerek yok sanıyorum ..

....ben bunu protein ilk yenmeli çünki doygunluk hissi çabuk olur diye biliyordum

bazı bilgileri biliyoruz ama ne kadar uyguluyoruz ?..

..hadi bundan sonra ik lokmalrımız protein yada sebze olsun

teşekkürler ikbal....

Son düzenleme:
Kızlar ben de aranıza katılmak istiyorum.. Reaktif hipoglisemim ve hipotiroidim var. Reaktif hipo için glukobay ve glifor kullanıyorum. Doktorum zaten düşük gili beslenme önerdi-- montiden farkı her öğün ekmek verdi ama bu şekilde uyamıyorum. Akşam 4-5 gibi baş ağrısı başlıyor ve saldırıyorum tatlıya. Bugun montiye başlama kararı aldım uzun zamandır düşünüyordum zaten çünkü martta 2. bebişi denemeye başlayacağız. Şuan kilom 68.5 boyum 1.59( Bugun neler yedim

Sabah-yarım portakal

Kahvaltı--Kepek ekmeğine light tost

Ara-1 elma

Öğle--z.yağlı mantar pilaki-balık-salata-cacık-yoğurt

Nasıl iyi mi sizce?

Şimdi de 1 light benecol yoğurt(meyveli) ve biaz badem yiyeyim diyorum ne dersiniz?

Bir de kilo takip yapıyorsanız beni de ekler misiniz??

aebenim aplam yukarda yazdıklarına harfiyen katılıyorum ....

bayağı bir zaman önce bende(geçen yıl falandı sanırım) kıslara yemeğe başlarken salatayla başlamalarını tavsiye etmiştim.ben gl indexle alakalı bilgim olduğundan değil fakat doygunluk hissi için diye tavsiye etmiştim.kendim sürekli bu şekilde beslenmiştim diye eklemiştim yazdıklarıma hatta...bende özellikle akşam yemeklerinde salatay resmen leğenle yapıyordum o zmanlar.hatta eşim kafa buluyordu.artık dişlerim kesmez oldu az yap cnm bitirelim diye karnım davula döndü diyordu onada zorla yemekten önce 5-6 çatal aldırtıyordum.yemeğin yanındada ikide bir salatadan ye -ye diye telkinde bulunuyordum..(adama neler etmşim garibim yaaa acıdım şidmi aklıma gelince,ne uysal adam:)eşim bana zorla baklava bile yedirmeye kalksa çıkışırım heralde,) bende yemekten az alıp abartmıyorum bir salata kasesi dolusu salatayı bitirirdim.eşimde bi koca kase salata birde ayranda çok şişiriyor kıslar..her lokmada ayranda yudumlardım ben.yemek yiyecek yerim kalmazdı valla...

aebenimi dinleyin siz...salatayı bol tutun...birde hareketi arttırın..hareketsiz yaşam şeklinizi değiştirip hareketli yaşayın.yürüyün,atlayın ,zıplayın...yapın bişeyler işte boş durmayın...ben az öncede evdeki kapıları ve mutfak dolapları da sildim şu an pestil gibiyim mesela spor niyetine ev tertemiz oldu

kızlar kahvaltıda yıyecek bişey bulamıyorum bugun marketten bi cevizli ezme aldım bakarmısınız içerigine uygun mu?

içindekiler:
biber sosu
domates salçası
niksar cevizi
bitkisel yağ karışımı
baharat karışımı
sarımsak unu

bazen peynırı sabah kahvaltısında yıyenleri gördüm örnek menüde ama ben canı çekmişdir kaçamak yapmışdır falan diye düşündüm benım eksiklerim var abla demekki tam bılmıyorum
mesela mercimek çorbasının yanında yogurt yıyebılırmıyım yıyemez mıyım bılemıyorum.. mercimege karbonhidrat deniliyo proteinle olur mu? benım evdekı yogurt ve peynırı hep yarım yaglı alıyoruz. bugun bimden bahsettiğiniz o peyniri aldım :)teşekkür ederim

bu günkü menüm

sabah1 elma 20dk sonra

kahvaltı: tam bugday unundan yapılmış ıspanaklı bükme
zeytin ve 2 çay kaşıgı kuşburnu marmelatı
şekersiz 1 bardak çay

öğlen:
1 yumurtadan yapılmış omletin yarısı
1kb kutusundan daha küçük peynir
1 tane salatalık
8 tane badem 3 tane ceviz ve 1 bardak yarım yağlı süt

ara:1 elma 3 avuç ay çekirdegi

akşam: kurufasulye
çoban salata ayran

2 saat sonrada meyva

aeben abla yorumlarını bekliyorum çok öptümm

Aebencim sana ve diğer herkese de merhaba buraya yazzmak için monti yapmama gere olmadığını biliyorum canım zaten yapmıyorumda ama benim küçük afacandan vakit bulmam çok zor internete sadece o uyuduğunda pilates yapmaak için bide akşamları söyleemesi ayıp yemekten sonra wc ye girdiğimde laptopu yanıma alıp giriyorum o arada benim yokluğumu farkederse wc nin kapısında bityor ben çıkana kadar ağlıyor oyüzden yazmam çok zor oluyor maillerime bakıp burayı mutlaka okuyup çıkıyorum hemen ben her akşam mutlaka uğruyorum buraya nasıl zillinin ev tekke gibi olmuş benim tekkemde burası bi akşam okumasam iççim rahat etmiyor hepiinizi çok seviyorum montiyede hep sabah başlayıp aşama bozuyorum çünki nedense tatlı yemek istyorum sürekli marmelat yaptm ama kesmedi benim küçükte 14 aylık yemek yemiyor onunla uğraşmaktan açıkkçası kendimede özel yemek yapmak zor geliyor buaralar geeceleriide çok uyanmaya başladı yoruluyorum ben arada yine merhaba derim ccanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…