ya sabahları marmelat yenebiliyor mu ki ?bu günkü menüm
sabah1 elma 20dk sonra
kahvaltı: tam bugday unundan yapılmış ıspanaklı bükme
zeytin ve 2 çay kaşıgı kuşburnu marmelatı
şekersiz 1 bardak çay
öğlen:
1 yumurtadan yapılmış omletin yarısı
1kb kutusundan daha küçükpeynir
1 tane salatalık
8 tane badem 3 tane ceviz ve 1 bardak yarım yağlı süt
ara:1 elma 3 avuç ay çekirdegi
akşam: kurufasulye
çoban salata ayran
2 saat sonrada meyva
aeben abla yorumlarını bekliyorum çok öptümm
iyi geceler hatunlar ...
hoşgeldin zeynep ....Kızlar ben de aranıza katılmak istiyorum.. Reaktif hipoglisemim ve hipotiroidim var. Reaktif hipo için glukobay ve glifor kullanıyorum. Doktorum zaten düşük gili beslenme önerdi-- montiden farkı her öğün ekmek verdi ama bu şekilde uyamıyorum. Akşam 4-5 gibi baş ağrısı başlıyor ve saldırıyorum tatlıya. Bugun montiye başlama kararı aldım uzun zamandır düşünüyordum zaten çünkü martta 2. bebişi denemeye başlayacağız. Şuan kilom 68.5 boyum 1.59( Bugun neler yedim
Sabah-yarım portakal
Kahvaltı--Kepek ekmeğine light tost
Ara-1 elma
Öğle--z.yağlı mantar pilaki-balık-salata-cacık-yoğurt
Nasıl iyi mi sizce?
Şimdi de 1 light benecol yoğurt(meyveli) ve biaz badem yiyeyim diyorum ne dersiniz?
Bir de kilo takip yapıyorsanız beni de ekler misiniz??
uygun kajum yiyebilirsin . afiyet olsun .. bende yiyorum buna benzer bir sos, z.ezmesiyle güzel oluyor ekmek ..kızlar kahvaltıda yıyecek bişey bulamıyorum bugun marketten bi cevizli ezme aldım bakarmısınız içerigine uygun mu?
içindekiler:
biber sosu
domates salçası
niksar cevizi
bitkisel yağ karışımı
baharat karışımı
sarımsak unu
kajumum canım azda olsa kaçamak görsem yada yanlış yapılsa mönü yorumlarımda mutlaka yazıyorum ,eger hata yoksa güzel mönü afiyet olsun diye belirtiyorum ... yanlış anlaşılmalar mönü yorumlarımı tam okumadıgınızdan kaynalanıyor galiba .bazen peynırı sabah kahvaltısında yıyenleri gördüm örnek menüde ama ben canı çekmişdir kaçamak yapmışdır falan diye düşündümbenım eksiklerim var abla demekki tam bılmıyorum
mesela mercimek çorbasının yanında yogurt yıyebılırmıyım yıyemez mıyım bılemıyorum.. mercimege karbonhidrat deniliyo proteinle olur mu? benım evdekı yogurt ve peynırı hep yarım yaglı alıyoruz. bugun bimden bahsettiğiniz o peyniri aldım :)teşekkür ederim
KAJUM CANIM AÇIKÇA YAZAYIM KİLO VERMEK İÇİN ÇABALIYORSUN DİMİ??? BUNUN İÇİNDE BAZI DAMAK DATLARINA BİRAZ ARA VERMEK GEREKİR .bu günkü menüm
sabah1 elma 20dk sonra
kahvaltı: tam bugday unundan yapılmış ıspanaklı bükme
zeytin ve 2 çay kaşıgı kuşburnu marmelatı
şekersiz 1 bardak çay
öğlen:
1 yumurtadan yapılmış omletin yarısı
1kb kutusundan daha küçükpeynir
1 tane salatalık
8 tane badem 3 tane ceviz ve 1 bardak yarım yağlı süt
ara:1 elma 3 avuç ay çekirdegi
akşam: kurufasulye
çoban salata ayran
2 saat sonrada meyva
aeben abla yorumlarını bekliyorum çok öptümm
SULAKCIM MERHABA ....Aebencim sana ve diğer herkese de merhaba buraya yazzmak için monti yapmama gere olmadığını biliyorum canım zaten yapmıyorumda ama benim küçük afacandan vakit bulmam çok zor internete sadece o uyuduğunda pilates yapmaak için bide akşamları söyleemesi ayıp yemekten sonra wc ye girdiğimde laptopu yanıma alıp giriyorum o arada benim yokluğumu farkederse wc nin kapısında bityor ben çıkana kadar ağlıyor oyüzden yazmam çok zor oluyor maillerime bakıp burayı mutlaka okuyup çıkıyorum hemen ben her akşam mutlaka uğruyorum buraya nasıl zillinin ev tekke gibi olmuş benim tekkemde burası bi akşam okumasam iççim rahat etmiyor hepiinizi çok seviyorum montiyede hep sabah başlayıp aşama bozuyorum çünki nedense tatlı yemek istyorum sürekli marmelat yaptm ama kesmedi benim küçükte 14 aylık yemek yemiyor onunla uğraşmaktan açıkkçası kendimede özel yemek yapmak zor geliyor buaralar geeceleriide çok uyanmaya başladı yoruluyorum ben arada yine merhaba derim ccanım
lilİşim marmelad zeten sabahları ekmekle yeniyor diger ögünler et türüyle yenmez.. ama şekersiz kendi yaptıgımız marmeladlar . daha önceki gündü sanırım tarifini vermiştim .ya sabahları marmelat yenebiliyor mu ki ?
balın mesela gi değeri yüksek biliyorum ama diyetisyenler bile az da olsa tüketin 1 çay kaşığı falan diyor tüketilebilir mi?
öğle yemeğinden yola çıkarak kuruyemiş yenebilir demiştin aeben ama sadece kuruyemiş mi yoksa farklı gıdalara ek olarak yenebilir mi?
omlet yaparken, içine peynir de eklenebilir mi? bir de sebzeli omlet de yapabilir miyiz?
sütü istediğin öğünlerde tüketebilirsin dedin ama nasıl? peynirle fazla olmuş demiştin, neye göre ayarlayacagım bunu
mesela kujum hem süt hem de azıcık da olsa peynir yemiş, anlayamadım tam, mantığıma uyarlamaya çalışıyorum da...
mercimek çorbasına ne katıyorsunuz? sebze falan da ekleyebilir miyiz? bizim evde genelde mercimek+ patates havuç konardı zaman zaman onları çıkartırım sorun değil
biz bi de kereviz sapı, sarımsak falan da katarız ne sebze varsa işte çorbaya uygun (vitaminli olsun diye)
bir de meyveyle ilgili bişey sormak istiyorum
meyve ara olarak bir öğünden en az 3 saat sonra yenebilir bunu anladım, meyveden sonra 1 saat gecse de diğer öğün de yenebiliyor değil mi? daha önceki yazından anladığım buydu ama emin olamadım
bu arada kujum senin menünü örnek olarak kullandım eleştirmek için değil yanlış anlama lütfen...
sabah (09:00-09:20)
- yağsız tost (2 dl tahıllı tost ekmeği+1 kk light beyaz peynir)
- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates
- 250ml kuşburnu çayı (şekersiz dememe gerek yok sanırım çayda şeker kullanmıyorum)
öğle (14:15-14:30)
- 8 yemek kaşığı kabak yemeği (yarım yk yağla pişmiş- yağ ölçüm 1 kg=2 yk yağ-yaptığım yemeğe uyarlamaya çalışıyorum)
- 1 salatalık
- 3 yemek kaşığı yogurt (tam yağlı)
akşam (18:10-18:30)
- 6-7 yemek kaşığı ciğer sote (annem yapmış yağsız kısımlarından yemeye çalıştım)
- 1 tabak salata (elma sirkeli-yağsız)
- 1 bardak ayran
1-2 saat sonra da 1 bardak light süt içmeyi planlıyorum yemek aralarım 3-4 saat olsun diye ara yapmadım ama öğle yemeğini biraz geç yedim pişmesini bekledim
su 1,5lt falan olacak bugun ancak o kadar içebildim 2 ltyi bulmaz belki bilmiyorum
spor- leslie 2 mil yatmadan önce yapmayı planlıyorum
iyi akşamlar, birazdan çıkacağım
afiyet olsun çamlıcam ..güzel mönü...benimde bugunki menum boyleydi;
sabah 6:30
1,5 dilim ekmek ,yarim domates ve az yagli peynir,capuccino
ara
yarim elma , rezene ve yesil cay karisimi
oglen
kiymali yumurta ve ayran ,azicik da salata
ara
yarim elma
aksam
menemen,az yagli peynir ,3 zeytin ve tarcinli yogurt
afiyet olsun çamlıcam ..güzel mönü...
Saatleri yazmadıgın için onlara yorum yapamıyorum ..
hoşgeldin zeynep ....
canım cumaları kilo bildiryorsunuz liste yapıyorum tabiki eklerim ..
mönüne gelince .
kepek ekmegi beyaz undan canım sadece kepek katılmış okadar ... entegre yani tambugday ekmekgi yemelisin .. bu mühim monti için .
kahvaltıda ekmek yanına yeşilik yemelisinki ekmegin gl düşürsün . zeytin. marmelad (şekersiz .) domates. bib. sosları yiyebilirsin ekmeginle .
zeynepcim montide 3 ana ögün var bunlar mutlaka yenmeli araysa eger açıkırsan ama onlarda yemekden 3.4. saat sonra yenebilir ...
.3.5. sayfa geriye git ve oku yeni başlayan kıslara yazdıklarımı . diger mönülere yorumlarımıda oku..
ana ögünlerde karnını doyurur ve gl endekse dikkat edersen acıkmassın inan
mönünde ekmeginden başka cıs yok ama düzensiz biraz. sanki öylen çok yiyip akşam yememiş gibi olmuşsun .
düzelir 1 haftaya kadar merak etme ..
uygun kajum yiyebilirsin . afiyet olsun .. bende yiyorum buna benzer bir sos, z.ezmesiyle güzel oluyor ekmek ..
kajumum canım azda olsa kaçamak görsem yada yanlış yapılsa mönü yorumlarımda mutlaka yazıyorum ,eger hata yoksa güzel mönü afiyet olsun diye belirtiyorum ... yanlış anlaşılmalar mönü yorumlarımı tam okumadıgınızdan kaynalanıyor galiba .
yogurt konusunda şöyle diyim süt ürünleri joker HERŞEYLE yenir ..
BAKLAGİL ,EKMEK, MAKARNA .. BUNLARIN 3 ÜYLE SADECE ET VE YUMURTA YEMİYCEKSİN ...
KAJUM CANIM AÇIKÇA YAZAYIM KİLO VERMEK İÇİN ÇABALIYORSUN DİMİ??? BUNUN İÇİNDE BAZI DAMAK DATLARINA BİRAZ ARA VERMEK GEREKİR .
BUNU İÇİNDE ANNECİNE SÖYLE BÜKME YAPMASIN BİR SÜRE .
CANIM ÖYLEN KURUYEMİŞ YEMİŞSİN ZATEN AY ÇEKİRDEGİ BİDE 3 AVUÇ SENİNDE GÖZÜNE BATMADIMI BU GÜZEL MÖNÜDE ..
ARLARDA KURU YEMİŞ YEMEMEYE ÇALIŞIN ... BUNU BU HAFTA 5 KERE YAZDIM SANIRIM ..
BU HAFTA 15 KERE YAZDIGIM BİŞİ DAHA ... YEMEKLERDEN SONRA ARA İÇİN EN AZ 3.4. SAAT GEÇMELİ ..ÖZELİKLE ET VARSA Bİ ÖNCEKİ MÖNÜNÜZDE 4 SAAT MUTLAKA BİŞİ YEMEYİN .
marmelatın dıyete uymasına çok sevındım. çekirdek sorun yaratmaz dıye düşündüm gi yükseltmez dedim ne kadar yagı olacakkı bunun dedim kendimi avutmuşum değil mi.
bükmede tambugday unudedim mayada yokdu içinde normal tbdaydan farksız dedim( offf çok yanlış şeyler yapıyorum ve bunları dogru sanıyorum evet nıye kılo veremediğim anlaşıldı dogru bildiğim bi çok yanlışım var
ben daha önce günde 7 öğün falan yiyordum 3 ana öğün 4 ara öğün insilün direncimden dolayı süreki badem ceviz fındık fıstık meyva sık sık yıyodum ve sınırsız. bu alışkanlıgımdan kurtulamıyorum yemekden en geç 2 saat sonra bişeyler yemek istıyorum. bu bademle cevizi sadece ana öğün yanında yıyecegım ve abartmadan sporumuda arttırayım
aeben abla yarın benım resım kursum var ve ben tüm gün oradayım sabah 9 dan akaşam 5e kadar ne yıyecegım ben etinin üzümlü yulaf ezmesini götüreyim dedim içinde üzüm oldugu için olmaz ne yapabılırım fikrin varmı
yardımların için çooooooooooooookk teşekkür ederim
ınn ınn çekilin banuşum geliyor düt düt ...
iyi akşamlar herkese ben geldimmmm
bugün son motor dersine giridm hoş anlamadım amaa
umarım sınavı atlatırımmmm bu arada direksyon derslerinede başlıycazzz:18::18:
menülerimi yazıcammm birazdannn
menüm.......
çarşamba
sabah
1 elma
monti kahvaltısı
öglen
1 kutu süt
1 avuç fınfık
akşam
yumurtalı fasulye kavurması
yogurt
salata
ara
5 tarçınlı hurma
perşembe
1incir
monti kahvaltısı
öglen
2 yumurta
2 çay kaşıgı krem peynri
3 zeytin
bol yeşillik
akşam
tavuk yogurt salata
ara
3 hurma
aben abla menüleirm azalmadı aslındaa
sana mı öle geldi acaba:26::26::26:
meyvayı biraz azalttım
ınn ınn çekilin banuşum geliyor düt düt ...
mönülerin süper banum ....
bugün bende meyveyi kaçırmışım .sabahki kurukayısıları unutmuşum ..
senden şu lafları duymak bile beni motive ediyor ablamm
kaçamak yapmıyrum çok şükür seninde dedigin gibi tam doyuyorum acıkmıyorum
annemlerin ordan koca bir lahana getirdimm
yemegini yaparım diye başka ne yaprım abla
salatasını yapayım dedimmm birde ii oluyor bol limonlu salatası
cuma için sabırsızlanıyorummmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?