- 5 Ağustos 2008
- 4.314
- 6.732
- 398
selamlar gece gece
kıslar, bebeğim bugün çok hasta idi nezle olmuş yavrum hep kucaktaydı hiç giremedim şimdi yattı yavrucuk..
bugün bunları yiyebildim
2 çavdar ekmeği ile yapılmış tost,çay
ıspanak yemeği, yoğurt
yine ıspanak
çay
bugün böyle oldu ne yaptığımı bilemedim..
umarım kısa zamanda toparlar
yarın inşallah daha iyi olur.. herkes iyidir umarım..iyi geceler şimdiden
çok geçmişler olsun nevracım ...selamlar gece gece
kıslar, bebeğim bugün çok hasta idi nezle olmuş yavrum hep kucaktaydı hiç giremedim şimdi yattı yavrucuk..
bugün bunları yiyebildim
2 çavdar ekmeği ile yapılmış tost,çay
ıspanak yemeği, yoğurt
yine ıspanak
çay
bugün böyle oldu ne yaptığımı bilemedim..
umarım kısa zamanda toparlar
yarın inşallah daha iyi olur.. herkes iyidir umarım..iyi geceler şimdiden
kajum burdasın hemen yazayım .kahvaltında süt ürünün eksik .kızlar bıraz sonra kursa gidecegım bugun spor yapamıycam ama kursa otobüsle değilde yürüyerek gidecegım
kahvaltı:
3 dilim tb ekmegi
cevizli marmelat(dün yaZMIŞDIM İÇERİGİNİ)
zeytin maydonoz kıvırcık
kuşburnu marmelatı
1bardak ıhlamur çayı
öğlnde
100gr kuru yemiş
süt
ara: meyva yerim
akşamda kurufasulye yada tavuk
yanına ayran ve salata
ALLAH kabul etsin nazlım .. afiyet olsun ..günaydınlar herkese
dün yediklerim ..
1 adet tost
öğlen
fırında köfte
yoğurt
ara
2 mandelina
akşam
sucuklu yumurta
peynir
domates
salatalık
bugün niyetliyim akşam sahurada kalktım biraz karıştı menü yarın sabah yazarım bugünki menümüde ..
ya kusura bakmayın hep başka yorumlar üzerinden soru soruyorum ama ben de yeni olunca öğrenmeye çalışıyorum lütfen mazur görüngünaydınnnnnnnn mutlu günler herkeseeeeeeeeee
zilimmm cnm şu tahin-pekmez le ilgili sana sorularım olucak
cnm şimdi onu kahvaltıda yedirsem peynir yeidkleir için
kalsiyumu ölüyor yani bu bilgi dogrumu
aö karna versemde çok kahvaltı yapmıyorlar ne etcme bilemedimm
ya kusura bakmayın hep başka yorumlar üzerinden soru soruyorum ama ben de yeni olunca öğrenmeye çalışıyorum lütfen mazur görün
tahin-pekmez montide yenebiliyor mu?
tahin hem yağ hem protein içerikli olduğundan peynir biraz ağır olmaz mı? peynir yerine süt içilsin diyeceğim kalsiyumu öldürüyor yazmışsın
ama bildiğim bişey var paylaşayım umarım yanlış hatırlamıyorumdur bir dr veya diyetisyenden duymuştum
yogurt-pekmez ikilisi için sorulmuştu da uzman da şöyle demişti yoğurttaki kalsiyum ve pekmezdeki demir emilimi azalsa da tümüyle yok olmuyor ve yoğurttaki D vitamini de emildiğinden D vitamini açısından da fayda görülüyor demişti her ne kadar D vitamini gıdalarda çok düşük seviyelerde olsa da. bunu özellikle çocuklar için sormuştu kişi ve dr/diyetisyen de ona yönelik olarak yanıtlamıştı ama tabii montiye ne kadar uyar onu bilemem bir de pekmeze azıcık limon sıkarsanız demirin emilimini de arttırmış olursunuz
lilişim banumun ikizleri var onlara nasıl yedirsem diye soruyor zilime dikatlı oku fıstık ... ayrıca ne kadar sorun varsa sor bu konuda çekinme ..
montide pekmez yenmez . bal. pekmez kilo verikden sonra 2.aşamada yersin .
tahınde yasak deyil fakat çok ayglı ve agır belki 1 çay kaşıgı arada bir yenebilir . bende çok severim bu ikiliyi ..
abennn abla tarılmıyormusun sen bu ara nasıl gidiyorkilocuklarrrrrrrrr
lilİşim marmelad zeten sabahları ekmekle yeniyor diger ögünler et türüyle yenmez.. ama şekersiz kendi yaptıgımız marmeladlar . daha önceki gündü sanırım tarifini vermiştim .
lilşim monti yapıyorsan diyetisyenlerin dediklerini unuttt çogu kl hesbı yapıp gönderir ..balın gl degeri 90 canım..
öylen içim kuruyemişi tabiki yiyebilirsin dışardasın mesela başka çaren yok ..yanında başka şeylerde yiyebilirsin tabi . ama meyve yiyceksen kuruyemişden önce yemen lazım .
her çeşit omlet yapabilirsin 1.2. yumurtayla peynirde katabilirsin sebzede ...
süt ürünleri ve sebze joker heryerde her şeyle yenir. yenmelide zaten gl endeksini dengeler sebze..
sana yazdıgım süt fazla olmuş yazısını UNUTTTTTORDA İSTERSEN YEME PEYNİR YEMİŞSİN DEMEK İSTEMİŞTİM . İKİSİNİ BERABER YEMENDE BİR SAKINCA YOK ..
TEK UYARIM GÜN BUYU YEDİGİNİZ PEYNİR 80 .100GR.MI GEÇMESİN ÇÜNKİ PEYNİRDE VE SÜTTE KARBONHİDRAT BOL . O YÜZDEN SÜT ÜRÜNÜ OLARAK YOGURTDU BOL BOL TÜKETİN ...
ÇORBANA GELİNCE PATATES HAVUÇ KESİNLİKLE YOK . BAZAN DEYİL MONTİ YAPTIGIN SÜRECE ..
LİLİŞİM MONTİ YAPACAKSAN YASAKLAR KESİN YASAK KAN ŞEKERİNDEKİ HER FAZLA DALGALANMA KİLO VERMENE ENGEL OLUR CANIM ...
MEYVE KONUSUNU DOGRU ANLAMIŞSIN FISTIK... YANLIZ ET YEDİGİN ÖGÜN ARKASINDAN 4 SAAT OLACAK 3 DEYİL ..
LİLİŞİM NE YEMEK YERKEN NEDE YEMEGE YAG KOYARKEN KŞ. HESABIMIZ YOK . AMA SEN BÖYLE İÇİME SİNİYOR DİYORSANDA SORUN YOK CANIM ...
MÖNÜN GÜZEL AFİYET OLSUN ..
. CİGERİ ÇOK SIK YEME .
tartılıyorum tabiki banum benim çözemedigim hastalıgım ..
benim bünyem için iyi gidiyor banuşum hafta sonu artıyorum malum herzamanki gibi. sonra topalyıp depolardan veriyorum şükür ..
benim hedefim haftada 500gr biliyorsun ...ilk haftaya bakma baskül benide şok etmişti
bu sabah 62 500 düm . göbek ve basenden 1 cm daha gitmişdi bu benim için baskülden daha önemli biliyorsun .
yarın inşallah dah iyi olur . memnunun yani durumumdan ....
sana yazayım diyordum bak iyi denk geldi .
banuşum biz bünyemizi biliyoruz . ben kendi adıma biliyorumki veremedigim hatta artı çıktıgım haftalar bile olcak yada belki haftalarca sabit kalıcam . ben bunları bilerek başladım montiye . hepsine hazırım yani. bu sefer bırakmak yılmak yok .
önemli olan .3.4. ay sonra hangi kiloda oldugum .yada 1 yıl sonra ..
hep haftalık düşünüyoruz ve hata yapıyoruz . çok çok verip tekrar çok çok alma ve sonuda elde var 0 olana kadar . uzun soluklu ama sonunda hedefde olmayı terçih ediyorum ...
2 senedir seni tanıdıgım içinde biliyorumki aynı düşünceleri paylaşıyoruz ..
kıslar pilates arası veriyorum sonra dönerim ...
banum sen nezaman başlıyon pilatese.
öyledensonra yokum kızılaya inicem . kızımı dersaneye bırakıp ogluşla sinema yapalım diyorduk ama istedigim filmin saati uymuyor .. bakalım bide ogluşu ikna edersem sosyete p. inerim .
şu erkekler yaa 11 yaşındada olsalarda çarşı işini sevmiyorlar..
hmm ben bilmiyordum bunu malum burası monti sayfası olunca herşeyi monti mantığıyla düşünüyorum pardon:26:lilişim banumun ikizleri var onlara nasıl yedirsem diye soruyor zilime dikatlı oku fıstık ... monti konusunu bana çoçuk beslenmesini zilime sorarız ..:)) herkesin uzmanlıgı ayrı linkde .:))
ayrıca ne kadar sorun varsa sor bu konuda çekinme ..
montide pekmez yenmez . bal. pekmez kilo verikden sonra 2.aşamada yersin .
tahınde yasak deyil fakat çok ayglı ve agır belki 1 çay kaşıgı arada bir yenebilir . bende çok severim bu ikiliyi ..
yok tatlım yemezdim en azından cevabımı almayı beklerdim merak etme sen:)ayyyy hep yanlış anlaşılıyorum ya bundan sonraa yazdıklarımın başına yazcam montide yenmez diye
liliii ye yeidrecektim tahin pekmeziiii
bende çok severim ayrıcaaaaaaa
hmm ben bilmiyordum bunu malum burası monti sayfası olunca herşeyi monti mantığıyla düşünüyorum pardon:26:
ben diyete başladığımdan beri yemiyorum bu ikiliyi ztn hem yağlı hem tatlı diye yani kalorili diye:)))
bu arada banu maşallahnasıl idare ediyorsun o yaramazları hem de iki tane birden Allah bağışlasın
ben de başlamak istiyorum pilatese hatta formsante dergisi alıyorum kaç aydır 2 set pilates kartları 1 set plaj egzersiz kartları verdi geçen ay da küçük pilates başlangıç kitapçığı verdi bir kere denedim 4-5 hareket 20dk sürdü sen nasıl yapıyorsun dvd mi aldın yoksa internetten mi?abla platese 10 aralıktan sonra başlıyorum inşş
birde sen ebrunun yaptıgı günlükk serileri yapıyorsun sanırımm
nasıl ayarlıyorsun tarihleir rasgelemi yapıyorsun?
bu arada benim içinde gez pazardaaa
lilşim 3 senedir aynı soruları belki 1000 kere yazmadım ama inan usanmadım . yeterki sizlere bir faydam dokunsun ..tamam teşekkür ederim her yazdığın kafama kazımaya çalışıyorum yazı ve yorumları okudukça sorular düşüyor aklıma ben de sorayım da doğrusu ne öğreneyim diyorum
kesin çizgilere uyabilirim o konuda sorunum yok, ztn alışığım yasak listelerine hayatım yasaklarla dolu ztnsorun değil yani
ciğeri de yıllardan sonra ilk defa yedim 13 sene olmuştur sanırım ztn sık pişmez yılda 1-2 ancadır o da kurbanda, yoksa özel olarak alıp pişirmeyiz ama yenmeme nedenini çözemedim?!:44: ben et yerine yemiştim annem yapmış daha önce yemezdim dr.a sordum yiyebilirsin dedi ondan yedim
yağı da ben ztn az kullanırım yıllardır hatta diyetisyenin verdiği ölçüyle biraz arttırdım diyebilirim yoksa yağsız da yerim ben sorun olmuyor ama sınır olmaması da güzel çünkü annemin yaptıklarından yemiyordum yağlı diye arada mecbur kalınca yemede sakınca olmaması güzel bişey
meyveyi de dikkatli tüketirim anladım ete göre ayarlarım ztn eti genelde akşam tüketiyorum gündüz bazen cok sık değil
peynir konusuna gelince ben ztn hem light yiyorum hem de 1 kk veya dilimden (1 kk yaklaşık 30g ztn)fazla yemem proteinli gıdalara biraz temkinli yaklaştığımdan sınırım bellidir bu arada yağsız süt 4.5g k.hidrat içeriyormuş 100g'da bildiğim kadarıyla bir insanın normalde en az 50g civarında hatta daha fazla k.hidrat yemesi gerekiyormuş tabii montideki sınırı bilmiyorum
mercimeğe de patates-havuç koymam bundan sonra sorun teşkil etmez sanırım annem de cok aramaz
ayrıca jokerlere de bayıldım teşekkürler
bal ztn pek tüketmiyordum çok nadir ama marmeladı görünce bal da aklıma geldi ondan sordum bu arada marmelat tarifine de bakacağım birazdan merak ettim:)
bu arada dün pek ara ihtiyacı hissetmedim monti iyi geldi bana:) ztn diyetisyenin verdiği ara öğünler sıkıyordu beni o kadar çok yazmış ki unutuyordum ne yiyeceğimi
inşallah birkaç güne düzenim oturur da ben de rahatlarım siz de rahatlarsınız(çok soru sormamdan:))))
hepinize sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?