ben de başlamak istiyorum pilatese hatta formsante dergisi alıyorum kaç aydır 2 set pilates kartları 1 set plaj egzersiz kartları verdi geçen ay da küçük pilates başlangıç kitapçığı verdi bir kere denedim 4-5 hareket 20dk sürdü sen nasıl yapıyorsun dvd mi aldın yoksa internetten mi?
hoşgeldin zeynep ....
canım cumaları kilo bildiryorsunuz liste yapıyorum tabiki eklerim ..
mönüne gelince .
kepek ekmegi beyaz undan canım sadece kepek katılmış okadar ... entegre yani tambugday ekmekgi yemelisin .. bu mühim monti için .
kahvaltıda ekmek yanına yeşilik yemelisinki ekmegin gl düşürsün . zeytin. marmelad (şekersiz .) domates. bib. sosları yiyebilirsin ekmeginle .
zeynepcim montide 3 ana ögün var bunlar mutlaka yenmeli araysa eger açıkırsan ama onlarda yemekden 3.4. saat sonra yenebilir ...
.3.5. sayfa geriye git ve oku yeni başlayan kıslara yazdıklarımı . diger mönülere yorumlarımıda oku..
ana ögünlerde karnını doyurur ve gl endekse dikkat edersen acıkmassın inan
mönünde ekmeginden başka cıs yok ama düzensiz biraz. sanki öylen çok yiyip akşam yememiş gibi olmuşsun .
düzelir 1 haftaya kadar merak etme ..
Aabencim teşekkür ederim yarın kilo bildireceğim ama söylemek istedim ilk günden 600 gr gitti, çok mutluyumm:)))
inşallah olacaksın banumvalla bende seninle aynı fikirdeyim abla geçen yıl montiyi bıraktıgım kilodayım
bir çok diyet yaptım send ebiliyorsun ama elimde olan koskoca bir 0
veremesemde artıda çıksam bende bu kez bırakmıycammm dişimi sıkıp devame dicem
zaten bırakıncada elime birşey geçmiyor nasılsa
azimmle devam edicem bu kez hep anneme gittigide kaçamakla dönerdim inanki bu kez öle olmuyor
annem dün börek yaptı öglen bend eyumurta haşladım mesela kendimeee
kışta geldi malum kış zamanı daha güseldiyet yapılıyor
bu arada bende sabah 65.7 idim ama sabah kalkar kalmaz tartıldım biraz bekleseydm 65.5 olurdu eminim
yani geçen haftaya göre 900 gr gitmiş snraki kilollarbu kadar hızlı gitmez bende eminimmm
birde ben yeni evimd eyeni kilomd aolmak istiyorummm 57-58 arası
tabi ozman 55 olayım demezzsem
aben abla kurufasulyeyi düüdklüde ne kadar haşlıyorsun önce haşlıycam
sonra tencere yemegini yapıcam birazda dolapa atarım dedimmm
uzun zamandır yapmıyorummm yarın bende yerimd iye düşündüm
yarın cuma nide olsa
tebrikler zeynepcim daha çok gidecek inşallah ...
ciğerin besleyici yönünü biliyordum ztn dediğim gibi dr.uma sordum da izin alıp yedim yoksa bn de yakın zaman kadar yasaktır diye yemeye çekiniyordum monti amcamıza da uyarız sorun değillilşim 3 senedir aynı soruları belki 1000 kere yazmadım ama inan usanmadım . yeterki sizlere bir faydam dokunsun ..
çünki monti öyle kilo ver diyeti deyil okdar çok faydası varki. sende fark etmişsindir halsizlik bile geçer daha açnlı olursun .. bunlar görünen faydalarından ilerki ahyatındaki faydalarını sayamıyorum bile . keşke her daim monti ayapbilsem ..ama bogaz durmuyor işte .
canım ciger öyle bir organki sende biliyorsundur nekadar vitamin mineral yag vs vs varsa orda toplanıyor . bunu yemek tabiki yasak deyil .ama sık yeme etde olsa busaydıklarımdan dalayı amcam 1.aşam yaparken sık yenmemesi gerekdigini yazmış vardır bir bildigi .. montignac amca kalp uzmanı dr. du rahmetli.
..
yemekdeki yag (doymuş yag hariç)
karbonmhidrat degeri. kalorisi .. porsiyonu .. bunları hepsini unutttttrahatca yasak olmayanlarda karnını doyur ...
marmelad tarifide zor deyil arma bi daha yazayım ....
bu benim yaptıgım tabi muz hariç tüm meyvelerden yapabilirsin yaratıcılık sana kalmış .
10 gün kurursu kayısı ..şekersiz 2.3. br elma suyunda pişir dograyıp yumaşayınca içine ezdigim olgun tr. hurmasını ekledim ben onlada pişrisim .. sonrada bi güzel blendırdan geçir ... kıvamı vs sen ayrlarsın . dedigim gibi başka meylerde katabilirsin hatta ceviz vs de .
inan aynen şekerli talı oluyor çok canın tatlı istediginde bunu yogurduna katıp tarçınla; aranda yiyebilirsin
Ben birşey soracağım, yemekte hem cacık içip hem yoğurt yiyorum doymak için yanında salata ve sebze. Fazl mı ya da bir sınır var mı? Bir de yemeğin üzerine sade türk kahvesi içmek sorun olur mu?
günaydınnnnnnnn mutlu günler herkeseeeeeeeeee
zilimmm cnm şu tahin-pekmez le ilgili sana sorularım olucak
cnm şimdi onu kahvaltıda yedirsem peynir yeidkleir için
kalsiyumu ölüyor yani bu bilgi dogrumu
aö karna versemde çok kahvaltı yapmıyorlar ne etcme bilemedimm
bende tüm ööğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım....
öğlen önceki okuldan öğretmen arkadaşlarımın hazırladığı bir proğrama davetliydim bende..12-13:30 arası kokteyl vardı gittim geldim.eşime bıraktım oğlumu.oda öğle arası oğluyla vakit gezçirdi
havalarda bi öyle bi böyle,hastalıktan kurtulamadım.öksüremüyorum bile bronşlarım acaip tıkanmış durumda...dün çok temizlik yaptım cam sil-kapı sil-mutfak dolaplarını silkas ağrısı çekiyorum walla..eğil kalk - eğil kalk popom bile ağrımış
yarın da okuldan arkadaşlar geleceklermiş.iyi oldu dün yaptığım temizliğin üstüne.bu günde okula gidene kadar hamur mayalamıştım okuldan gelince hemen şekil verdim attım fırına,o arada oğlumu uyuttum vs..tatlımı yaptım.(kupta kestaneli muhallebi ve truff)şimdide oturdum azıcık dinleneyim..
banum soruna cvp vereyim hemen tatlışım...
tahiin pekmezi bende veriyorum aşağı yukarı her sabah diyebiliriz.bazende ballı ekmek yiyiyor oğlum.ama süt ürünlerindeki kalsiyum ölmüyor cnm pekmezdeki demir ölüyor.sütün içindeki kalsiyum sayesinde.yani peyniri,sütü tahin pekmez bozmuyor.pekmezdeki demiri peynir,süt öldürüyor..
pekmeze tahin eklenmesinin sebebide bu.içindeki demiri koruyor tahin.kalsiyum sayesinde ölmesini engelliyor.demiri kilitliyor yani tahin.bunu eşinim diyetisyen arkadaşına sormuştum bize geldiklerinde.o tıbbi terimlerle açıkladı durumu.ama özü buydu...aslında kan yapıcı olan pekmezden ziyade tahin demişti.pekmez tahindeki demir bileşenlerini açığa arttırarak çıkarıyor ve yine tahin demiri kilitleyip başka yiyeceklerle alındığında bozulmasını önlüyormuş...bildiğim bu cnm.bende bunu öğrenen kadar süt ürünüyle vermeyi düşünmüyordum.ama veriyorum şimdi.oğlumu ara sıra takip ettiriyor eşim,kan alıp götürüyor laboratuvarda baktırıyor.demir depoları vs.dolu yani çok şükür..bunu bilmeyip sütüne pekmez ekleyerek veren çok anne var cnm...bayramda daha bi arkadaşı aradım çocuklardan bahsederken sütü gece pekmezle veriyorum dedi..birde cnm aklında bulunsun gece süt içip uyuyorlarsa oğluşların.ya dişlerini fırçalatıp yatır yada mutlaka biraz su içsinler..dişlerde süt kalıntısı kalmasın.çürütüyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?