Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

selam hatunlar....

abla k. fasulyayı çok az zeytinyag ile yapdım sadece sabahları ekmek yıyorum diger öğünler hiç yemıyorum. yogurdu ve sütü yarım yaglı kullanıyorum
kajum canım karbon derken baklagilde dahil ..kahvaltı harici ekmek yemediginibiliyorum ..
ekmek yanında sütü mümkün oldugunca yagsız için ...
süt ygut yada peynri kadar masum deyil kıslar hepside sür ürünü olsada .. içlerinde en serbest istediginiz kadar ve herşeyle yenecek yogurt ..
aebencim yagli peynir derken herhangi bir yag orani varmi dikkat etmemiz gereken:26: yoksa sabahlari beyaz peynir yiyebilirmiyim
çamlıcam sana nasıl açıklayım .montinin kuralı şu canım ekmek baklagil sapgetti yanında yenen süt ürünleri(süt yogurt peynir.) yagsız olmalı . bu 3 den yogurdun y.y olanını kabul ediliyor azda olsa .ama peynir ve süt yagsız olsun deniyor .
nedenide ekmek türevi karbonların gl endeksleri yüksek. 40 .50 civarında o yüzden. malum 35 şin üstü gl endeks kilo vermeye engel
bunu sebzeyle düşürüyüruz 35 in altına .ama yinede bu gıdaların yanında yag kulanmamak en iyisi ...

başka bir pencereden bakarsak ben ve banum karışık peynir yiyoruz (birsüre ) baktık kilo vermememzi engeller yagsıza geçicez...
bu konuda kendim yapmadıgım bişiyi sizleri yapın diye şartlayamam . fakat kendiniz karar verin bünyeniz eger zaten zor veriyorsa yaga dikkat edin derim ..
Bugunkü menüm

Kahvaltı:Light tost

Öğle: Tavuk-salata-cacık-çay

Ara: Yağsız yoğurt+kivi+badem

Akşam: Nohut+salata+yoğurt

Nasıl olmuş?
zeynepcim kahvaltında sebze eksik yani yeşilik dom. sal. vs ....
aranda çok olmuş birisini terçih et... ha bu yenmezler hep beraber anlamında deyil ,fazla olmuş ondan .
kuruyemişde arlarda deyil lilişimin dedigi gibi ögünlerde tüketilecek . ama 3.5 tn. ise sorun deyil . miktarları ve saatlerini yazarsanız daha güzel yorumlarım . meyveler diger yiyeceklere karışmıycak .

selam cnm
ya bilenler daha doğru yorumlar yapacaktır ama sanırım arada kuruyemiş yemiyorduk???
banu, aeben, zili??????????? kızlar yanlış mıyım????
evet lilişim. dogrusun ..
lilşim baklagille yanı gl endeksi yüksek gıdlarla yagı mumkün oldugunca azalt .. sebze ve etlerede z. yag normal kulanabilirsin ...
fıstık sabah aç karna tartıl hep ...tok karna çok farkeder....
yarın sabah aç karna tartıl. eklerim seni listeye ..
montiye yeni başladın 78 başladın sayalım oldumu ??

mönülerin güzel olmuş lilişim afiyet olsun .....

aeben ablacım nasılsın montiyi bir bıraktım bir daha dönemedim ipin ucu kaçınca yeniden adepte olmak ne kadar zormuş
liste yapmaya başlamışsınız baya hareketlenmiş topik ne güzel

tırtıkla beniiiiiiiiiiii
hatta tırtıklamakla kalma tartaklaaaaaaaaaaaa
sıcak sıcak kokuncaa 1 çatal alıverdimmmmm

7:30 da bir bardak süt içicemmm
çayın yanında kuruyemiş yerim misafirmledeeee ancak günü le kurtarırımmm

bu baklagille ilgili olanı yeni öğrendim ama maalesef öğünü yedikten sonra ama en azından öğrenmiş oldum bundan sonra dikkat ederim
tok karna cok farkettiğini biliyorum aslında sabah açken tartılamamıştım merak ettiğimden çıktım tartıya yoksa tartılmayacaktım bir sonraki haftaya Cuma tartılırım diye düşünmüştüm çünkü bn de kendime Cumayı tartı günü ilan etmiştim ama montiden dolayı bi hafta erteledim tartılma işini
bu arada bni eklemeseniz de olur hani topiğim var ya ondan ben herşeyimi oraya yazıyorum ztn
hatta ne zamandır vücut ölçülerimi de almıyordum 1 haftam dolsun montide yazmaya başlıcam artık... senden görünce dedim tekrar ölçeyim kendimi ztn kilo alınca bırakmıştım daha önceleri hep ölçüyordum boylece kendimi kontrol ediyordum...
bi de bn kayısı yanında yağsız süt içiyorum bunun bi sakıncası yok değil mi aralarda??? ceviz yerine sütle idare edeyim dedim de:)))

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çok şaşırdım banu....
monticiler de kaçamak yapar mıydı???? biz diğer topikte (günlüklerde) kaçamak yapanı azarlıyoruz(şekil A'da görüldüğü gibi)
bi daha yok ama dimi???
kızlar bnm cnm kaçamak yapmak istemiyor montiye başladığımdan beri...
kayısı o kadar güzel geliyor ki şeker-çikolata cnm istemiyor
bu arada marmeladı denemek için sabırsızlanıyorum annem yarın bahçedeki evden getirecek cennet elması yapacagım inşallah (hazır aldık ama hammış ondan bahçedeki evde yoksa bahçemizde yok maalesef)
ya elma suyu var ya marmelatta, o hazır mı yoksa kendiniz mi yapıyorsunuz??? bnm meyve sıkacagım yok da bn de 3-4 elma rendeler oyle yaparım demiştim
bi de bunu ara olarak tüketebilir miyiz ceviz koymazsak??? meyve niyetine??

lilişşş yaa cnmın tatlı istediginden yada elmalı pasta istediignden degildeee
hani böle fırından ıkardım sıcak sıcak çocuklara yedirirkenn agzıma kaçıverdiiiiii
terbiyesiz turtaaaa

bugunki menum:
sabah 7:00
2 dilim ekmek,domates ve yagsiz peynir capuccino
ara 11:00
1 dilim elma,1fincan yesil cay
oylen 13:30
1 dilim tavuk biftek,yogurtlu salgam salatasi,2 kasik ispanak yemegi
ara 16:40
2 tek kuru incir
aksam 19:30
firinda balik ve coban salatasi

ay bişi unuttum yemek hazırlarken aklıma geldi onun için girdim ...

mönülerinizin birinde liliş kıs sendin galiba 15 zeytin görmüştüm ... fıstık kartaycılamamı özendın gıııı ...
yş zeytin yenebiliri baya onun için belki biraz mazur görürüz . siyah olsaydu tokadı yemiştin .

bakın karbonlarla z.yag da olsa fazka kulnamayız diyoruz dimi .. lilişim 15 zeytinde sence nekadar yag vardır ...??????

normal ekmeksiz ögünlerinizde sorun etmem .. ama karbonhidratla bu kadar yag almayın ...
yeşil zeytin ekmekle 5.8 kadar yiyebirsin .. siyah zeytindeyse 5 geçmeyin derim ... ama diger ögünlerde pek sınır koymuyorum ..
hadi ben kaçtııı hamsi istedi aşkitom :104::104::104::104:

lilişşş yaa cnmın tatlı istediginden yada elmalı pasta istediignden degildeee
hani böle fırından ıkardım sıcak sıcak çocuklara yedirirkenn agzıma kaçıverdiiiiii
terbiyesiz turtaaaa

allah zilime sabır versin pastenein üstünde oturuyor ben her pastane yanından geçerken nasıl kokuyor şekerli hamurrr.

amanınnnnn abla zilimdeki zaten peygamber sabrı vallah billahhh ben hedefkilomda olsamm accık accık yirim yaniiii
zilim çok dikkat eidyorrrrr olması gereken o tabi ama ben okadar iradeli olamam sanırım

bende her sabah 4 zeytin yiyiorum 2 siyah 2 yeşil 5 tanede yiyebilirm dşmekkk

ya hatırlattıgın iyi oldu yok normalde ben 5-6dan fazla yemiyorum bugun biraz kaçırmışım bn de geç farkettim maalesef yedikten sonra(( siyah yemiyorum ztn
normalde bir öğün yani 5 zeytin o da eşittir 1 tatlı kaşığı yağ demek ben bugun yağ ölçümü fazlasıyla tükettim ztn akşama haşlama falan yiyeyim bari... ya da patlıcan yemeği yapacaktım yağsız yapayım da günü dengeleyim o zaman
karataycıların da mantığını şimdi anladım aslında... sen deyince... demek ki onlar karbonhidratı zeytinden alıyorlar ki ondan ekmek yasak anladım şimdi
15 değil 12 idi yediğim ve 12 zeytinde 84 kalori mevcut... 1 zeytin=7 kalori ama bu normal salamura içindeki zeytin mi yoksa yağın içindeki mi onu bilmiyorum
ben tuzsuz tükettiğim için salamuradan alıp bi de suya ıslıyorum oyle tüketiyorum ve 5 en fazla 6 yerim.
hatırlattıgın için cok ama cok teşekkür ediyorum eee daha acemiyim ya ondan oldu artık, haftaya kadar eksiklerimi öğreneyim ki aynı hataları yapmamayım
hepinize teşekkürler...

Son düzenleme:
canım çok fena hamsi çekıyoo ayıklamayı beceremıyorum mıdem bulanıyo abla nerden düşürdün aklıma yaa off offf

offff ... walla bacaklarım sızım sızım sızlıyor kıslar...bir süre mümkünse kimse gelmesin..17 kişiydik bu gün.mutfakla salon arasında koştururken tabanlarım patladı sanki..şu an oturduğum yerde bile ağrıyor zavallı ayaklarım.. 12 büyük insan 5 tnede çocuk vardı.oğlumun dasının perdesini kornişiyle koparmışlar.eşimde nöb.aldım matkabı kendim taktım az evvel.muftak,salon,çocuk odası,banyo-wc koridor yukarıdaki çalışma odası talan durumdaydı.bulaşıkları makineye,kalanları saklama kaplarına ve dolaba,ortalığı süpürdüm,tekrardan çekpas yapttım.oğlumu doyurdum.yığıldım kaldım.nasıl başım ağrıyor ve öksürüyorum...cam silerkenmi üşüttüm nedir... kendim yemek bile yeedim ,hiç yiyesimde yok...

banum kk yapılandırıldığından beri bişey yapamıyorum.eskiden güç bela yapardım yne şimdi resim ekleyemiyorum bile..eklesem nsıl kadırırım onu yine hiç bilemem sanırım..özürlüyüm galiba bu konularda biraz.eşime fazla güvenmenin hazin sonuteknik iişler sorumlusu eşim olduğundan öğrenmeye üşeniyorum sanırım..

pastane üstünde oturmak kadar berbat bişey yok...hadi kışın neysede...yazın yatak odamın penceresini açıyorum.öyle yatıyoruz.sabah erkenden o şekerli kokular yokmuuuuuu....başını döndürüyor insanın..özellikle lorlu sakızlı bi kurabiye yapıyorlar.dayanılır gibi değil...her sabah açma şeklinde bool susamlu simitler,üzümlü karanfilli tarçınlı çörekler...üfff ki üfff yani...butik pastacı xaten cnm.çok janti ürünler yapıyorlar..içeri girince oyyuncakço dükkanına girdim sanıyor insan kendini.bebek kurabiyeleri yapıyorlar süslü püslü şekilli mekilli...ben tatlı şeyler pek sevmem ama kokusu fena geliyor...yemeyeni yedirecek yani...
ve acaip pahalı satmasına rağmen arabaların bri gidiyor biri yanaşıyor.millet bedava dağıtılıyor gbi alıyor.hep siparişle çalışıyormuşlar zaten.bi kurabiye 2-2,5 lira civarı bir kg el yapımı börek geçen yıl 25 liraydı.okula alıp götürmüştim bi keresinde...her şey el yapımı diye acaip pahalı.pastne işi şeyleri çok sevmem ben hem tatlı olduğundan hemde çok yağlı ve kremalı olduğundan dolayı..ama kokusu yinede canını çektiriyor insanın...yada ben bunların bacaları söküp atayım iyisimi yada başka tarafa çevirsin bacasını.7 kat uzunluğunda frın bacasımı olur alla alla...

çok geçmiş olsun.. ben olsam hayatta dayanamazdım her sabah iner bi tane pogaça açma simit alırdım. bizim sitede bi pastane olsa aslaa diyet yapamam çok iradesizim sizi iradenizden dolayı kutluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…