offff ...walla bacaklarım sızım sızım sızlıyor kıslar...bir süre mümkünse kimse gelmesin..17 kişiydik bu gün.mutfakla salon arasında koştururken tabanlarım patladı sanki..şu an oturduğum yerde bile ağrıyor zavallı ayaklarım.. 12 büyük insan 5 tnede çocuk vardı.oğlumun dasının perdesini kornişiyle koparmışlar.eşimde nöb.aldım matkabı kendim taktım az evvel.muftak,salon,çocuk odası,banyo-wc koridor yukarıdaki çalışma odası talan durumdaydı.bulaşıkları makineye,kalanları saklama kaplarına ve dolaba,ortalığı süpürdüm,tekrardan çekpas yapttım.oğlumu doyurdum.yığıldım kaldım.nasıl başım ağrıyor ve öksürüyorum...cam silerkenmi üşüttüm nedir... kendim yemek bile yeedim ,hiç yiyesimde yok...
banum kk yapılandırıldığından beri bişey yapamıyorum.eskiden güç bela yapardım yne şimdi resim ekleyemiyorum bile..eklesem nsıl kadırırım onu yine hiç bilemem sanırım..özürlüyüm galiba bu konularda biraz.eşime fazla güvenmenin hazin sonuteknik iişler sorumlusu eşim olduğundan öğrenmeye üşeniyorum sanırım..
pastane üstünde oturmak kadar berbat bişey yok...hadi kışın neysede...yazın yatak odamın penceresini açıyorum.öyle yatıyoruz.sabah erkenden o şekerli kokular yokmuuuuuu....başını döndürüyor insanın..özellikle lorlu sakızlı bi kurabiye yapıyorlar.dayanılır gibi değil...her sabah açma şeklinde bool susamlu simitler,üzümlü karanfilli tarçınlı çörekler...üfff ki üfff yani...butik pastacı xaten cnm.çok janti ürünler yapıyorlar..içeri girince oyyuncakço dükkanına girdim sanıyor insan kendini.bebek kurabiyeleri yapıyorlar süslü püslü şekilli mekilli...ben tatlı şeyler pek sevmem ama kokusu fena geliyor...yemeyeni yedirecek yani...
ve acaip pahalı satmasına rağmen arabaların bri gidiyor biri yanaşıyor.millet bedava dağıtılıyor gbi alıyor.hep siparişle çalışıyormuşlar zaten.bi kurabiye 2-2,5 lira civarı bir kg el yapımı börek geçen yıl 25 liraydı.okula alıp götürmüştim bi keresinde...her şey el yapımı diye acaip pahalı.pastne işi şeyleri çok sevmem ben hem tatlı olduğundan hemde çok yağlı ve kremalı olduğundan dolayı..ama kokusu yinede canını çektiriyor insanın...yada ben bunların bacaları söküp atayım iyisimiyada başka tarafa çevirsin bacasını.7 kat uzunluğunda frın bacasımı olur alla alla...
kıslar sibel yok merak ettim onun kilo durumunu .
nesliş sende yoksun gııı
liliş sende girmemişsin nete henüz .
kajum canım balıkçılarda temizlenmiş hamsi oluyor ankara'dasın dimi?canım çok fena hamsi çekıyooayıklamayı beceremıyorum mıdem bulanıyo abla nerden düşürdün aklıma yaa off offf
geçmiş olsun ocdim.. yine hafif altalmışsınız gözüne gelmemiş ..ay kızlar çatlayacağım vallahi billahi.dün ben kınadayken oğluma annem ve anneannem bakıyordu.akşam eşimi aradım sesi bi tuhafdı.iyimisin sen dedim.iyiyim yok bişey dedi.gece geldim annemler Doğuhan"ın gözünü tv ünitesine vurduğunu söyledi.önemsemedim gece karanlığınddada bişey yoktu.sabah emzirmek için aldığımda Allah"ım beynimden vurulmuşa döndüm.hani filmlerde izleriz ya yumruk yerlerde öyle şişer morarır.o sinirle uyuyan eşime hani bişey yoktu diye çıkıştım.halbuki dün eşimi görmedim bile.bugünde yine misafir vardı.annemin saçma pimpirikleri, kv nin ne pişireceğiz ne yiyeceğiz diye ikide bir sorması oğlumun durumu sinir etti beni.şiştim patlayacağım resmen.
sibelim anlıyorum canım durmunu .allah kolaylık versin herşey gönlünce olur inşallah ..canım ben 1 kilo verdim hafta ortası 1.5 tu ama ben kaçamak yaptım azcık :18: sanırım ondan şuanda montiye dönemedim yine diyetteyim biraz morelim bozuk malum benim durum karışık birde sınavım var ablam yılbaşı gibi montiye dönmek istiyorum bende etkisi iyi oldu ama motivem yok yemiyorum ama uyamıyorumda montiye sizi takipteyim gelcem yakında
ablam benide yaz bu sabah 64 kiloydum :)
ayşem yeniden bekleriz canım senide azrayı takip ederken senin kilona bakıyorum her hafta . canım artık sık sişini bak nezamandır hep aynı kilolardasın (benim gibi)aeben ablacım nasılsın montiyi bir bıraktım bir daha dönemedim ipin ucu kaçınca yeniden adepte olmak ne kadar zormuş
liste yapmaya başlamışsınız baya hareketlenmiş topik ne güzel
afiyet olsun banum 1 çt. için vicdan yapma bilirim zaten senin kaçamakları kontrolüdür .tırtıkla beniiiiiiiiiiii
hatta tırtıklamakla kalma tartaklaaaaaaaaaaaa
sıcak sıcak kokuncaa 1 çatal alıverdimmmmm
7:30 da bir bardak süt içicemmm
çayın yanında kuruyemiş yerim misafirmledeeee ancak günü le kurtarırımmm
yanında deyilde 15 dk içbelirsin aygsız sür liliş afiyet olsun ...bu baklagille ilgili olanı yeni öğrendim ama maalesef öğünü yedikten sonraama en azından öğrenmiş oldum bundan sonra dikkat ederim
tok karna cok farkettiğini biliyorum aslında sabah açken tartılamamıştım merak ettiğimden çıktım tartıya yoksa tartılmayacaktım bir sonraki haftaya Cuma tartılırım diye düşünmüştüm çünkü bn de kendime Cumayı tartı günü ilan etmiştim ama montiden dolayı bi hafta erteledim tartılma işini
bu arada bni eklemeseniz de olur hani topiğim var ya ondan ben herşeyimi oraya yazıyorum ztn
hatta ne zamandır vücut ölçülerimi de almıyordum 1 haftam dolsun montide yazmaya başlıcam artık... senden görünce dedim tekrar ölçeyim kendimi ztn kilo alınca bırakmıştım daha önceleri hep ölçüyordum boylece kendimi kontrol ediyordum...
bi de bn kayısı yanında yağsız süt içiyorum bunun bi sakıncası yok değil mi aralarda??? ceviz yerine sütle idare edeyim dedim de:)))
hazır şekersiz meyve suları var % 100 meyve suyu diyorlarya (inanma zatendeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çok şaşırdım banu....
monticiler de kaçamak yapar mıydı???? biz diğer topikte (günlüklerde) kaçamak yapanı azarlıyoruz(şekil A'da görüldüğü gibi)
bi daha yok ama dimi???
kızlar bnm cnm kaçamak yapmak istemiyor montiye başladığımdan beri...
kayısı o kadar güzel geliyor ki şeker-çikolata cnm istemiyor
bu arada marmeladı denemek için sabırsızlanıyorum annem yarın bahçedeki evden getirecek cennet elması yapacagım inşallah (hazır aldık ama hammış ondan bahçedeki evde yoksa bahçemizde yok maalesef)
ya elma suyu var ya marmelatta, o hazır mı yoksa kendiniz mi yapıyorsunuz??? bnm meyve sıkacagım yok da bn de 3-4 elma rendeler oyle yaparım demiştim
bi de bunu ara olarak tüketebilir miyiz ceviz koymazsak??? meyve niyetine??
benıde yaz abla 65
bugunki menum:
sabah 7:00
2 dilim ekmek,domates ve yagsiz peynir capuccino
ara 11:00
1 dilim elma,1fincan yesil cay
oylen 13:30
1 dilim tavuk biftek,yogurtlu salgam salatasi,2 kasik ispanak yemegi
ara 16:40
2 tek kuru incir
aksam 19:30
firinda balik ve coban salatasi
ege hedef kilomda olsam bende zilim kadar zulum etmezdım nesfsime .amanınnnnn abla zilimdeki zaten peygamber sabrı vallah billahhh ben hedefkilomda olsamm accık accık yirim yaniiii
zilim çok dikkat eidyorrrrr olması gereken o tabi ama ben okadar iradeli olamam sanırım
lilşim benim okadar zeytin yeme dedigim ekmekle beraber okadar yag aldıgın içindi yoksa problem yok . zeytin çok faydalıdır . baya proda vardrı zeytinde . kalorisine takılma yiyeceklerin ..tuzunuda alıyorsun zatten sorun yok .. sadece ekmek yerken çokk fazla yemeyin okadar .ya hatırlattıgın iyi oldu yok normalde ben 5-6dan fazla yemiyorum bugun biraz kaçırmışım bn de geç farkettim maalesef yedikten sonra(( siyah yemiyorum ztn
normalde bir öğün yani 5 zeytin o da eşittir 1 tatlı kaşığı yağ demek ben bugun yağ ölçümü fazlasıyla tükettim ztn akşama haşlama falan yiyeyim bari... ya da patlıcan yemeği yapacaktım yağsız yapayım da günü dengeleyim o zaman
karataycıların da mantığını şimdi anladım aslında... sen deyince... demek ki onlar karbonhidratı zeytinden alıyorlar ki ondan ekmek yasak anladım şimdi
15 değil 12 idi yediğim ve 12 zeytinde 84 kalori mevcut... 1 zeytin=7 kalori ama bu normal salamura içindeki zeytin mi yoksa yağın içindeki mi onu bilmiyorum
ben tuzsuz tükettiğim için salamuradan alıp bi de suya ıslıyorum oyle tüketiyorum ve 5 en fazla 6 yerim.
hatırlattıgın için cok ama cok teşekkür ediyorum eee daha acemiyim ya ondan oldu artık, haftaya kadar eksiklerimi öğreneyim ki aynı hataları yapmamayım
hepinize teşekkürler...
Selam kızlrrrrr...
Bu hafta çok kötü bir hafta geçirdimmm...Hem diş apsesi ile uğpraştım hem bebek için dr. gidip geliyorumm..
Hemde üşütmüşümm herşeyim ağrıyorrr...
Ben çok motive olamıyorummm kendimi montiyi değill diyete bile alıştıramadımm...Sürekli yemek istiyorummm...
Motivasyonum hiç kalmadııı...Üstelik ofiste herkes rejimdeee iken ben hep yemek istiyorummmm...
Evet belki gündüzleri sabah vbe öğln doğru besleniyorum ama akşam eve gitmeyeyimm olmuyorrrr...
Olması lazımm ama nasılll...Çok fenayım ya sanırım kafayı yedimmm..Tartıda 82 gördüğümden beri bütün
hayallerim kırıldıı..Ne güzel 75 dimm 77 oldum ama 5-7 ay korudumm ne oldu ise ramazanda olduu...
Bu hafta kaçtım resmen sizdennn...Özür diliyorummmm.m...
Tam montiye adapte olduğumda kilomu bildirmek istiyorummmm...
Ama burdayım vakit buldukça geleceğimmmm...Kızlarr ben niye böyle oldummm..Bunalım mı bu?
Sürekli uyumak istiyorumm sürekli evde olmak istiyorumm...Ofiste bile bir dünya iş var ama zar zor yapıyorummmm..
SAnki herşey herşey üstüme üstüme geliyorrr...
oncelikle gecmis olsun canim,neden bu kadar canini uzuyosun hersey bizde bitiyo beynimiz nederse degil beynimize bizim istediklerimizi yaptirtmaliyiz,bende boyle bi donem atlattim inan seni anliyorum,dedim ya benim doktorum gene bendim,
sana tavsiyem kisada olsa yuruyusler yap kendini daha iyi hissedicen ve montiyi uygulamasanda gel dertlerini paylas insan uzuntulerin anlattikca rahatlar...emin ol gecici bir donem bu ama hersey yine senin elinde
günaydınnnnn:)))
çamlıcam dukan diyetinin özü aynı karataydaki gibi gl endeksi 35 üstü karbonhidrat yememek ve karataydan farklı olarak proları yagsız yemek ..hepinize hayirli hafta sonlari diliyorum;
aebenime bir sorum olucak dun dukan diyeti yapanlarin oldugu bir siteye girdim ve tariflerin arasinda muffin tarifi vardi bize sabahlara yemek icin uygun gibi geldi hemde yulaf kepegiyle yapiliyo cok daha fazla tok tuttugu soyleniyo ben bi tarifi yazim sen bi bak uygun gorucenmi?
1 yumurta
2 yemek kasigi splenda
1 yemek kasigi yagsiz yogurt
6 kasik yulaf kepegi
yarim limon kabugu rendesi
3,4 damla vanilya ve limon aromasi
2 cay kasigi kabartma tozu
tum malzeme karistirilip yagli kagida dokuluyo bu tariften yaklasik 6 tane muffin cikiyomus.
nedersin bilmem sanki iki dilim ekmek yemektense bunlardan 1 tane yesek daha tok tutar gibi geliyo,yulaf kepegi migdede sisip tokluk hissi veriyomus,
ayşem enerji düşüklügün dengesiz kanşekerinden .ahha aeben ablacım ah takıldım kaldım ne alıyorum ne veriyorum çünkü dikkat etmiyorum,plateside de bıraktımçünkü hiç enerjim yok polene başlayacağım yeniden sonrada platese.
montiyi tam anlamıyla uygulamıyamıyorum ama yine de az çok altın kurallara dikkat etmeye başladım gelmez olur mu 50 li rakamları görmenin zamanı çoktan geldi.gecen nişanlıyken çekilmiş bir videomu buldun aman Allahım ne kadar zayıfım ne basen var nede başaka şey boyum 170 kg da 49normalde kg 52 di hep ama o dönem stresten 49 olmuştum yaza tayinciyiz batıya gidiyoruz ve ben yaza kadar 52 kg olmalıyım ablacım yeniden takip edeceğim sizi şimdi alıştırma dönemindeyim monticikle başlıyorum aslında monticik yapsam bile kg veriyorum ben ama alışma sürecim bitsin tam montiye başlarım o zaman daha hızlı gider kglarım.
Selam kızlrrrrr...
Bu hafta çok kötü bir hafta geçirdimmm...Hem diş apsesi ile uğpraştım hem bebek için dr. gidip geliyorumm..
Hemde üşütmüşümm herşeyim ağrıyorrr...
Ben çok motive olamıyorummm kendimi montiyi değill diyete bile alıştıramadımm...Sürekli yemek istiyorummm...
Motivasyonum hiç kalmadııı...Üstelik ofiste herkes rejimdeee iken ben hep yemek istiyorummmm...
Evet belki gündüzleri sabah vbe öğln doğru besleniyorum ama akşam eve gitmeyeyimm olmuyorrrr...
Olması lazımm ama nasılll...Çok fenayım ya sanırım kafayı yedimmm..Tartıda 82 gördüğümden beri bütün
hayallerim kırıldıı..Ne güzel 75 dimm 77 oldum ama 5-7 ay korudumm ne oldu ise ramazanda olduu...
Bu hafta kaçtım resmen sizdennn...Özür diliyorummmm.m...
Tam montiye adapte olduğumda kilomu bildirmek istiyorummmm...
Ama burdayım vakit buldukça geleceğimmmm...Kızlarr ben niye böyle oldummm..Bunalım mı bu?
Sürekli uyumak istiyorumm sürekli evde olmak istiyorumm...Ofiste bile bir dünya iş var ama zar zor yapıyorummmm..
SAnki herşey herşey üstüme üstüme geliyorrr...
GÜNAYDIN BANUMgünaydınnnnn:)))
kızlarrr...
Eskiyi okuyorummmm
ve okudukça motivasyonum geri mi geliyor nedirrr...
Ne olur bana dua edinnnnn....bugün mübarek günlerdeyizz...
Dün bizim yılbaşı gecemiz idi..bugün de muharrem 1... Raabimm dularımızı
bu mübarek günlerin hürmetine kabul eylesin inşallahhh...
çamlıcam dukan diyetinin özü aynı karataydaki gibi gl endeksi 35 üstü karbonhidrat yememek ve karataydan farklı olarak proları yagsız yemek ..
yulaf kefegide dukanda tek yenen karbonhidrat onunda gl endeksi 15 civarındada oyüzden izin var onuda yemezlerse mazallah bagırsakları kurıycak .
tarife gelince . malum bizde ekmek türeviyle yumurta yok . fakat bu kuralı eger çokkk seyrek belki delebiliriz .yani bu size kalmış .
ama montiye başladıgım ilk haftalarda ben böyle bişi yapmazdım ..ilerleyen haftalarda belki.
birde splenda nedir bilmiyorum
ayşem enerji düşüklügün dengesiz kanşekerinden .
motivasyon düşüklügü hepimizde oluyor dönem dönem .ama istedikden sonra yapılmıycak bişi yok . montiyi bırakdıgında 60 sınırındaydın köye giderken yanlış hatırlamıyorum sanırım . çamlıcamın dedigi gibide herşey beyinde bitiyor istemekde.
bak azraya maşallahı var bu sefer bitricem diyor 2li rakamlara yaklaşmış.daha evvel okdar ugraştı ama belli bir noktada saldı kendini .. şimdi nasıl azimli ÇÜNKİ İSTİYOR.
HOŞGELDİN NESLİŞ.
CANIM ŞUAN KENDİNİ KÖTÜ HİSEDİYORSUN DÜNYE ÜSTÜNE GELİYRMUŞ GİBİ SANKİ BİR KAVANOZUN İÇİNE HAPSOLMUŞSUN GİBİ.
AÖNCELİKLE NAZMAZLARINA YENİDEN BAŞLA BU SENİ FERAHLATIR . VE DUA . DERLERYA HEP YERGÖK DUA ÜSTÜNEDİR DİYE .
ÖNCE ELİNDEKİLERE BİR BAK BELKİ FARKETMEDİGİN OKDAR ÇOK GÜZEL ŞEY VARDIRKİ HAYATINDA . BU HATAYI HEPİMİZ YAPIYORUZ İNSANOGLUYUZ İŞTE HİÇ BİŞİ MEMNUN ETMİYOR BİZİ .EN YÜKSEK MERTEBEDEDE OLSAK HERŞEYİMİZ YOLUNDADA OLSAK İNAN BİR SÜRE SONRA TAMİN ETMİYOR BİZLERİ.
BELKİ ANLATIGIN KIZRI DÖNGÜ SENİ BOGUYOR .ÜMİTSİZLİGE DÜŞÜYÜYOR .ŞU LİNKLERDE 4.SENEM . NE ARKADAŞLARIN OLDU HEPSİ ÇOÇUK HASRETİYLE YANAN . ÇOK ÜMİTSİZ GÖRDÜKLEMİZ BİEL ŞİMDİ ANNE
NESLİŞİM SENİN ZAMNINDA GELECEK ELBET.
DİYET YAPAMANA İSE BELKİ BU BURHANİ YİYEREK KENDİNİ RAHATLATIYORSUN ,ALT BEYNİNDE ..KİLO VERMEYİ ÇOK İSTESENDE . HAYATINDAKİ DİGER KARIŞIKLIKLAR ÖNDE GELİYOR .YEMEGİ BİR KAÇIŞ OLRAK GÖRÜYOR OLABİLİRSİN .BELKİ SENİ ŞU SIRLAR TEK MUTLU EDEN YEMEK YEMEK
SUÇLAMA KENDİNİ BUNLARLA ...KİLOLU OLMAK DÜNYANIN SONU DEYİL SONUÇDA .
DİŞİN İÇİNDE GEÇMİŞ OLSUN
GÜNAYDIN BANUM
amin neslihanim ...
Birde neslihan ne durumda olursan ol burdan kaçmak çare deyil konuşmak bazan insanı okadar rahatlatırlkı. Diyete uymamak vs. Buraya yazmama sebebi olmasın. Burda sedece diyetmi paylaşıyoruz 3 senedir .?
Tek sıkıntısı olan senmisin.?.hayır ,neler yaşıyoruz hayata .hatalarımızlada sevaplamızlada .kederimizle mutlulugumuzla biz bütünüz insanız sonuçda..
...unutma sıkıntılar paylaştıkça azalır ,mutluluk paylaştıkça çogalır ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?