dünya hali canım bende 36 yaşındayım yaşlarımız yakın yani.. bu cadılar hep abla diyorlar onlardan büyügüm diye ..hıh ..Aeben,bu menülerin oluşmasında sizin katkınız çok çok fazla.Siz olmasaydınız muhtemelen başlayamazdım.Bu günlük yediklerinizi yazıyorsunuz ya,yeni başlayanlar için müthiş bir anahtar.Çok teşekkürler.2 gün boyunca okudum sizi.Bazı sitelerden mantığını anlamaya çalıştım ama ne yemem gerektiği konusunda hiçbir fikrim yoktu.O da sizin sayenizde oldu.
Arkadaşım da gayet iyi biliyor ama 1998 de yapmış bazı şeyleri hatırlayamayabiliyor ama yine de gayet iyi bilgisi ve ayrıca da kitabı var.Sizin sayenizde bazı şeyleri benim bile ona hatırlattığım oluyor:)) Hepberaber yapınca da pek bir güzel oluyor.
Herkes yaşını kilosunu yazsa aslında güzel olur.Ben yeniyim merak ediyorum.
38 yaşındayım 28 Kasım 2011 de 61,5 kilo ile başladım.Hadi siz de yazın:)
aebenim afiyet şeker olsun aplam monti usulü bitterin aplam..buna çok azıcık portakal kabuğu rendesi de çok yakışır gibime geldi.deniycem valla..
bu monti hepimizi mucit yaptı walla...monti usulü gözlemeler,çikolatalar,tatlılar tuzlular poğaçalar,yemekler,,,,monti amcam sağ olsaydı oda kesin yeni bi kitap basıp bizi konuk ederdi walla kitabına..(allah rahmet eylesin monti amcamıza)
evet cnm ben de oradaydım hamileliğimin başından beri tabi şimdi dağıldı gibi bişey topik
benimkide geç doğdu aksine sd34 cnm.
ya soruyorum soruyorum cevap yok nedir bu gözleme poçaca ve bitterin tarifi kızlar
aebenim böreği hiç kızartarak yapmadım aplam.o yüzden bişey diyemiycem ama olur sanırım.ama yağda kızartmaktan daha kolay değilmi hepssini aynda fırına verip çıkartmak.tek tek çevirmek,ortalık yağ kokuyor havalandır,ocağı sil vs..ben herşeyin fazla pratiğinemi kaçıyorum ne
Birde şu bitter olayını açalım mı aplammmm...bizde yapalım.ben bayılırım bittere..
Bende oğlumla ikimize incir uyutması yaptım.içine hurmada doğradım miniminnacık..hatta abartıp kendi kaselerime kakaoda ekledim.walla bayağı bildiğin bi sütlü tatlı olmuş..2 kase yedim az önce..ımmmm nefisti...öğleden sonra yapmıştım.akşam 6 gibide dolaba attım tam yenecek kıvama gelmişti.oğlumda bayıldı.üstünede ceviz kırıkladım serptim...walla yapın yiyin anacımm...
ben kesin artı çıkıcamda sizler vermişsinizdir inşallah ...
Banuşum eski monti maceralarımı okudum hep 1 haftadan sonra durmuşum (baskül )ve sabredemeyip küçük çakamaklarla bozmuşum .. Ama 1 ayı geçince yag ölçümlerinde baya yag kaybetmişim . Kendi adıma bu dönem benim sabrımı deniycek sanırım.. Ama yılmak yok bu sefer kararlıyım sabitte kalsam devam . Sanırım benim bagışıklık sistemim baya güçlü ve kilo vermemek için kendini garda alıyor bunlar içinde çok sebebi var ...çok diyet yapmak.. Aynı şöyle düşün aşı oluruzya bir hastalık için bünye mikrop gelince nasıl şavasir . Artık bzim gibi bünyelerdede kilo verme dönemleri böyle . Bu direnci kırmak sabır istiycek ..
sağol canım kızım beni çok zorluyor bu ara ondan iflas ettim sınavım var 10 gün sonra aslında diyorum hepsi bahane toplan kendine gel sibel
zilim börekgi şundan dedim tavda kızartıyım diye şimdi benim büyük kız erkenden okula gidiyor ve koyacagım 2 dl .. Hani sabah sıcak sıcak koayrım diye düşündüm deniycem bakalım . A bak dolapda ne alemde börek bakayım ...
Ben yine mönü yazmadım iyimi.Oglan geldi açıkmış yemek hazırlayım ...
Zilim yalancı bitere gelince deneyin süper oldu ...
Hızlıca yazıyım... 4.5. Kuru kayısı.. Haşladım biraz yumşadı ... 2 avuç fındıgıda iyce robotta ezdim . Kayısılarıda ekledin bide öyle ezildiler baya kıvamlı oldu . Birde 1 kş kakao kattım bide öyle geçirdim robottan .
Monti olmasan içine biraazda katı yag koyardım azda şeker ... Ama ilk haliylede süper oldu ..aliminyum folyayda kuydum aynı çuku şeklini verdim direk dolab ...
Hadi iyi akşamlar......
günaydınlar efemmmm geçmişi okuyamadım bişiyler sorcam size aben abla ve zilimmm
1) dün eşim kaymak almış ama acı bir tat geliyor yiyince
bozulmuşmudur acep?
2) bu sene ceviz bulamadım kabuklu zar zor kv eski komşularındna ayarladık
ama eşim 5 kilo istemiş abartmış sın dedimmm ama bişiy olurmuki alsak 5 kilo
albendende okadar zilim . sati belli oldumu mecbur geçiyorduk tv karşısına ..
ocdim canım azyiyor olabilirmisin malum karnını iyi doyurursan fazla açılılmıyor .
birde öylen ögün arkasına 1 avuç yaglı kuruyemiş ilave et oda tok tutuyor .
dünye hali hıoşgeldin aramıza ......
linki okuduguna göre bizleride taniyor olmalısın az çok ..tanıştıgımıza memnun oldum canım
fazla bir kilon yokmuş çabuk verirsin ...
evet 35 şi geçince eskisi kadar güzel kilo verilmiyor ..:26:ama pek diyet yapmamış olman senin için bir artı .
mönünde çok güzel afiyet olsun ...kahveyi hergün ve sık içmiyorsan sorun yok .
benimkide geç doğdu aksine sd34 cnm.
ya soruyorum soruyorum cevap yok nedir bu gözleme poçaca ve bitterin tarifi kızlar
bende istiyorum aeben ablam ziligurti canımcım yazın krize girdik biz ayse ile
bugün bende zilimin börekleirnden yapıcaktım abla bime gittim ama kaşr almayı unutmuşumm
neyse kendi tarifleirmden yapayım dedimmm zilimde birşeyler yazmıştı
amaa önemli bir ayrıntı yı unuttumm börekleri sardıktan sonra suda bekletmem lazımdııı
bend irek fırına atıncaaa kagıt gibi olmuştu heç güsel degil
işu sınavı atlatayımm zilimin tarifni yapcemmm
oğlumu uyuttum eşimi doyurdum,geldim oturayım size bakayım hemde hürremi izliim biraz diye ama her kes kaçmış:))
birde tv'nin reciver'ı gitmiş.ses var ,kanal değiştiriyor ama görüntü yok..eşim yapabilirse izliycem bakalım..sizinle konuşmaya daldım börekler bayağı bir nar duruma gelmişbenim sevdiğim gibi çok kızarmışlar...çektim fotocuklarını..
neyse artık yarın görüşürüz..haydin iyi geceler hepiciğinize kuzucuklarım...(adile teyze vardı biz küçükken hatırlayanınız vardır mutlaka masal anlatırdı,sonra haydi uykuya kuzucuklarım derdi:)hatta gece tv kapanırdı ve istiklal marşı okunurdu..nerden aklıma geldi şimdi durduk yere bilmem:) biz de kardeşimle istiklal marşı okunana kadar tv'nin karşısında ordaki iki asker gibi asker selamı vererek istiklal marşını okurduk,sonrada ben kardeşime hadi yatalım asker derdim..ayy akşam akşam güldüm kendi eski halime
banum sen bizim börekten yapmamışsın cnm.anladığım kadarıyle banyolu börek yapmışsın.suda bekletmem lazımdı dediğine göre.bizim soslu böreği suda bekletmiyorsun çünki..benim tarifini verdiğim börek fırından çıkınca puf puf kabarmış oluyor ve yumuşacık oluyor cnm..hiç kabarmadığı olmadı yani.yumurta kabartıyor..pofidik bişey oluyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?