sağol canım teşekkür ederim, ben et yiyemicem sanırım hiç belki üşenmezsem hafta sonu köfte yaparım ama et ve yumurta ile aram yok bu aralar o yüzden bakliyat yemeye çalışacağım.
tam buğday aldım ben de ama tam açvdar oluyorsa burada bir yerden alıyordum önceden boluda bir yere yaptırıyorlar %100 çavdar ekmeği var taş gibi sert ama tadını seviyorum ben bu aldığım tam buğdaya inanmıyorum çünkü ondan alayım bariii.
canım sen kaç yaşındasın herkes abla diyor ama yasemin benden küçük o yüzden diyordur sandım ben ilk başta baktım ki herkes diyor saygısızlık etmeyelim bilmeden :)
abla demende bi sakınca yok bilgilicim . ama gencim yav daha 36 yaşındayım gencim, güzelim , alımlı çalımlıyım bunlara bakma sen .... aslında 30 yaşları göstermem minyon olmanın faydaları . hani derlerya budur tavuk her daim piliçdir diye aynı o durmdayım işe ..
... eger çavdarıekmegi öyle sertse onu kullan
banuşum şimdi yaptım geldim boşuna alma .....bim den al .
bak yazayım yap
..
100gr lor . 1 çor z.yag.. 2 kş süt .. iyce ez blendırda .. makronun lorundan daha sürülebilir oldu inan
eger acısı seviyorsan içine pul bib. kat derim ..sonrada sür ekmegine ye...... ay böyle oluca 2 dl ekmekde yetmiyor işte ...
günaydın kıslar...
sabah erkenden işitme ve zihinsel engelliler'e gittim göreyim hemde müdürden gerekli bilgileri alayım ve araştırma yapmış olayım diye..gitmez olaydım..dönüşte arabada katıla katıla ağladım....hala kendime gelebilmiş değilim.ışıklarda yanımda bir araç durdu eçinde orta yaşlarda bir çift vardı kadın işaret etti camımı açtım.hayırdır kızım iyimisiniz dedi..kadına zordan iyiyim dedim..saatleri çok uygun bana,saba erkenden işim bitecek ve müdür bey işin bittiği zaman gidebilirsiniz hocam dedi(normalde işimiz bitsede akşm üstü 4'e kadar tutuyor bir çok okul)hatta sabah çocuğu götürebileceğim bakım odaları bile var.bakıcı ablalarda var.(engelliler okullarında aynı kreşlerdeki gibi wc,yedirme içirme vs..gibi işler için bulunurlar)benim saatim az diye böyle bir ayrıcalıkta tanıdı müdür bey sağolsun.normalde hiç bir öğretmenin çocuğu bakılmıyor yani.ama ben sabah çok erken saatte başlayıp kısa sürede döneceğim için bu imkanı sağladılar ...
ama ben eğer orda başlarsam kendime gelmem ve alışmam sanırım uzun zaman alacak...çok fazla hassas bi yapım var.hele çocuk olduktan sonra hepten sulu zırtlak bi şey oldum ben.eşim nöbetçi olduğunda oğlum bazen babamı özledim diye ağlar bende ağlarım onunla..o derece sulu bi şey oldum çıktım...
walla kızlar çocuklara arada kızıyoruz falan ya...ben artık kızamıycam gibime geldi.ordaki çocukları görünce bir daha kızarsam dillerim tutulsun dedim içimden kendime..en büyük nimet sağlık gerçekten.varsın kudursunlar..sağlıklılar,akıllılar ya çok şükür ,oynasın kudursunlar ne yapalım..başka türlü üzülmektense....(allah korusun yarabbim)
durmadan başını sallayanlarmı,görmediği için yürümekte zorlananlarmı,durup durduk yere bağıran çağıranmı...ayyy ...walla şu an bile ağlamama engel olamıyorum.sinirim bozuldu ...ben orda nasıl çalışıcam.allahım dirayet güç kudret ver yarabbim bana...dışarda bekelyen veliler vardı ağlayarak çıktığımı gördüler.daha okulda müdürün odasından çıktım istemsizce süzülmeye başladı zaten yaşlar.gözlüklerimi taktım gören olmasın diye ama velilerden görenler oldu.hızlıca çıkayım diye oğlumuda kucaklarım çıktım.velilerden görenler sizin neyiniz var hayırdır okulamı almadılar diye ağlıyorsun diye sordu 2 bayan..ne diyeceğimi bilemedim.yo yok öyle bi şey dedim kendimi arabaya zor attım.eve geldim oğluma sarıldım ,allaha binlerce sonsuz kere şükrettim ağladım ağladım....içim dağlanmış vaziyette.anne olmasaydım bu kadar etkilenirmiydim bilmiyorum.ben mesleğe ilk başladığım yılda işitme engellilerdeydim ama onların zekalarında bişey olmadığı için ve ben çocuk sahibi olmadığımi için bu kadar kötü olmamıştım....
yarın tercimi yapmış olarak m.e.b'e evrakımı teslim etmem gerek ve ben karar veremedim veremiyorumda...ne yapacağım ben...
ocdim 4 dl ekmek yedigin halde 2 saat sonra ackıyorsan pek normal deyil canım ya . şeker dengende başka bir sorunmu var aceba .. bu konuda gittigin dr. tekrarmı gitsen .. 4 dl ekmek yedigim zaman en az 4 saat hiç açımıyorum ben . reglinmi yakın birde oda olabilir regl zamanı şeker dengesi düzensizdir ondan olmasın . tarçını bol kulanmaya bak derim ... birde ekmegin tb mı ? beyazsa o zaten azcıktırırAebenciğim ben yine açıktım hatta karnım kurulduyor.Sabah kahvaltıyı 09:00 da yaptım.4 dl ekmekden tahsildarın peyniriyle tost yaptım.yanında biber maydanoz 4 adet yeşil zeytin yarım domates yedım ama saat 11:00 de acıktım deliler gibi.bende 4 tane fındık 4 tane badem ve yarım elma yedim.ben neden böyle açıkıyorum ki
zilim rabbım hakında hayrlısını ersin canım . bu konudaki düşüncem banumla aynı .. ilk defasında duygular yogun olsada zamanla alışırsın diye düşündüm . çünki günde 2.3. saat çalışacalsın bu seninve ogluşun için bulunmaz kafdan ...günaydın kıslar...
sabah erkenden işitme ve zihinsel engelliler'e gittim göreyim hemde müdürden gerekli bilgileri alayım ve araştırma yapmış olayım diye..gitmez olaydım..dönüşte arabada katıla katıla ağladım....hala kendime gelebilmiş değilim.ışıklarda yanımda bir araç durdu eçinde orta yaşlarda bir çift vardı kadın işaret etti camımı açtım.hayırdır kızım iyimisiniz dedi..kadına zordan iyiyim dedim..saatleri çok uygun bana,saba erkenden işim bitecek ve müdür bey işin bittiği zaman gidebilirsiniz hocam dedi(normalde işimiz bitsede akşm üstü 4'e kadar tutuyor bir çok okul)hatta sabah çocuğu götürebileceğim bakım odaları bile var.bakıcı ablalarda var.(engelliler okullarında aynı kreşlerdeki gibi wc,yedirme içirme vs..gibi işler için bulunurlar)benim saatim az diye böyle bir ayrıcalıkta tanıdı müdür bey sağolsun.normalde hiç bir öğretmenin çocuğu bakılmıyor yani.ama ben sabah çok erken saatte başlayıp kısa sürede döneceğim için bu imkanı sağladılar ...
ama ben eğer orda başlarsam kendime gelmem ve alışmam sanırım uzun zaman alacak...çok fazla hassas bi yapım var.hele çocuk olduktan sonra hepten sulu zırtlak bi şey oldum ben.eşim nöbetçi olduğunda oğlum bazen babamı özledim diye ağlar bende ağlarım onunla..o derece sulu bi şey oldum çıktım...
walla kızlar çocuklara arada kızıyoruz falan ya...ben artık kızamıycam gibime geldi.ordaki çocukları görünce bir daha kızarsam dillerim tutulsun dedim içimden kendime..en büyük nimet sağlık gerçekten.varsın kudursunlar..sağlıklılar,akıllılar ya çok şükür ,oynasın kudursunlar ne yapalım..başka türlü üzülmektense....(allah korusun yarabbim)
durmadan başını sallayanlarmı,görmediği için yürümekte zorlananlarmı,durup durduk yere bağıran çağıranmı...ayyy ...walla şu an bile ağlamama engel olamıyorum.sinirim bozuldu ...ben orda nasıl çalışıcam.allahım dirayet güç kudret ver yarabbim bana...dışarda bekelyen veliler vardı ağlayarak çıktığımı gördüler.daha okulda müdürün odasından çıktım istemsizce süzülmeye başladı zaten yaşlar.gözlüklerimi taktım gören olmasın diye ama velilerden görenler oldu.hızlıca çıkayım diye oğlumuda kucaklarım çıktım.velilerden görenler sizin neyiniz var hayırdır okulamı almadılar diye ağlıyorsun diye sordu 2 bayan..ne diyeceğimi bilemedim.yo yok öyle bi şey dedim kendimi arabaya zor attım.eve geldim oğluma sarıldım ,allaha binlerce sonsuz kere şükrettim ağladım ağladım....içim dağlanmış vaziyette.anne olmasaydım bu kadar etkilenirmiydim bilmiyorum.ben mesleğe ilk başladığım yılda işitme engellilerdeydim ama onların zekalarında bişey olmadığı için ve ben çocuk sahibi olmadığımi için bu kadar kötü olmamıştım....
yarın tercimi yapmış olarak m.e.b'e evrakımı teslim etmem gerek ve ben karar veremedim veremiyorumda...ne yapacağım ben...
çanın ne istiyorsa kat banum montiye uydugu sürecek no problem ..abenler lor peyniriiiii
muhahaaaaaa biminkide kaanlar ya ondan şettimddii
bimden alayım ozman hem daha ucuzzz
hattaa içine maydanozu ince ince dograyıp karıştırabilirizzz
hoş ben her sabah otlanıyorum 1 koca tabak yeşillikk
ha bird eçörek otu vs de katılabiler hemen deneyim
bimin bir çok şeyi çok güsel zaten
ben geçen aytaç krem peynri aldımmm amaa inanın bimin aknazı ona 10 basar yanee
ahhh zilim gerçekten insan böyle şeyleir görüncee şükrediyor benimde yengmein yigeni hidrosefanisi var sadece yatan bir çocuk yılda 1 iki kez görüyorumm ve kahroluyorum,face den tanıdıgm bir anne var çocugunda canavan hastalıgı varki ikiz eşi biri saglam biri yatalakkk,inan bunalrı görünce gerçekten çok üzülüyorrrrr hele ki o ikizleirn dogum güün fotolarındaaa kendimi kaybetmiştim
saglam olan çocukk hasta kardeşin yanı başında aletlere baglı çocukk ve anne saglam çocuklaaa ne yaparsa yapsın vicdnı raha olamıyor... bir yürekte iki sevd aişte
çok alakalı degil ama bende çok etkilenmiştim ve çok dogru söylüyorusn insan şükrediryorr haline varsın yaramazlık yapsın diyorr
saatleri ,ogluna saglanan imkanlar gerçekten çok güsel tepilecek imkan degil
amaa içinde yaşayacagın durumd abir hali zor
fakat yaşayarak alışırsın zilim ilk başlarda zorda olsaaa sonra sonraa dahada ferahlarsınn
düşünsene drları,zihinsel engelli ebeveynleri vs vs onlar zmanla alışıp normale döüyorlar cnm
sende bence belli bir süre sonra rahatlarsın, ama yok opiskolojim bozulur diyorsann
diger seçenekleri seçmekten başka çare yok cnm
hakkında hayırlısı olsun..
arkadaşlar merhaba ben geldim.
Nasılsınız,aeben,zilim,masum,...........diğer arkadaşalar montiye devam galiba.
Ben burya uğramasam da geçen yıl epey devam ettim montiye.
Genel olarak % 100 olmasa da imkanlarım ölçüsünde uymaya çalışıyorum.
2011 oldukça zor geçti.hem benim,hem sevdiklerim ya da eş dostlarımızdan sıkıntılaımız ya da kaybettiklerimiz oldu.
4-5 çok değer verdiğimiz dostumuzun kaybını yaşadık.maddi manevi sıkıntı yaşayan yakınlarımız oldu.
Hamdolsun yine de rabbime de biri bitmeden diğeri başladı.
Sanırım bu da bizlerin imtihanıydı.
Allah sağlık,sıhhat,huzur versin.
haa kıslar bişey diyecektim unuttum...
şu stepper diye bi alet varya evde kulllanım için.bir arkadaşım almış bir haftada yediklerine çok az dikkat ederek(unu şekeri kesmiş sadece)15 günde 3 kg vermiş.bende eve yürüyüş bandı istiyordum diye konuştuk falan.(eşim sağlık açısından yürüyüş bandının zararlarını anlattığından vazgeçtim sonraları)kışın dıarı ıkamıyoruz ya çoğu zaman,büyük aletlerde evde çok yer kaplıyor vs..bu hem küçücük bi alet hemde yürüyüş bandına göre falan çok daha fazla kalori harcattırıyormuş.ve 200 dk gibi bir sürede 200 cal.yaktırıyormuş.biraz araştırdım akşam yatmadan evvel.fiyatıda çok makul.hem size söyliim dedim.hemmde sorayım..?
kullananınız varmı?yada bilgisi ,tecrübes olan varsa bu aletle ilgili patlaşırsa sevinirim.alıcam çünki...
hepsişurada:)) 'da var..bir tanesi indirim de hatta.ve kalori ,zaman vs..göstergeside var...
dünyahali cnm hurmalardan fiyatı daha makul olanlarda var cnm.onlardan da alabilirsin.ben 350 gr'lık bir ambalajı 3,5 mu 4 mü öle bi fiyata aldım yanılmıyorsam..hemde o kocaman yumuşak hurmalardan değil.hafif kuru ve uzun hurmalardan...güzel yani..
ocdim 4 dl ekmek yedigin halde 2 saat sonra ackıyorsan pek normal deyil canım ya . şeker dengende başka bir sorunmu var aceba .. bu konuda gittigin dr. tekrarmı gitsen .. 4 dl ekmek yedigim zaman en az 4 saat hiç açımıyorum ben . reglinmi yakın birde oda olabilir regl zamanı şeker dengesi düzensizdir ondan olmasın . tarçını bol kulanmaya bak derim ... birde ekmegin tb mı ? beyazsa o zaten azcıktırır
zilim rabbım hakında hayrlısını ersin canım . bu konudaki düşüncem banumla aynı .. ilk defasında duygular yogun olsada zamanla alışırsın diye düşündüm . çünki günde 2.3. saat çalışacalsın bu seninve ogluşun için bulunmaz kafdan ...
mama yinede kendini en iyi sen bilirsin dayanamam zaman geçsede diyorsan diger şeçenekleri degerlendir ..
peki bir süre burda çalışıp yok dedigin zaman geçebiliyormusun başka okula .?
çanın ne istiyorsa kat banum montiye uydugu sürecek no problem ..
bencede bi. ürünleri hem kaliteli hemde uygun fiyat ..
hoşgeldin dağcım...yaşadığın sıkıntılar içinde geçmiş olsun cnm.hem sana hem de bunları yaşayan yakınlarına cnm...kilo durumun nedir?
aebenim ve banum sanırım zamanla aşmak zorunda kalacağım bu durumu.eşimlede konuştuk.şu durumda kendimi düşünemiyorum malesef( çocuğum için kendimi 2.plana atmam gerekiyor ve atacağım.bir sürü tercih hakkım olan okul vardı kısaca hepsini araştırdım 4 tanesi akşam saatine kadar çalışıyor okulların.geri kalan 4 taneden de seçebileceğim(saatleri oğluma uyan)bir burası vardı...
seneye oğlum kreşe başlayınca tekrar tayin isteme hakkımı kullanabilirim.(çıkar-çıkmaz belli değil tabii)
ama şimdilik bu şekilde başlayacağım ,görünen o ki....hakkımda hayırlısı inşallah...
haa kıslar bişey diyecektim unuttum...
şu stepper diye bi alet varya evde kulllanım için.bir arkadaşım almış bir haftada yediklerine çok az dikkat ederek(unu şekeri kesmiş sadece)15 günde 3 kg vermiş.bende eve yürüyüş bandı istiyordum diye konuştuk falan.(eşim sağlık açısından yürüyüş bandının zararlarını anlattığından vazgeçtim sonraları)kışın dıarı ıkamıyoruz ya çoğu zaman,büyük aletlerde evde çok yer kaplıyor vs..bu hem küçücük bi alet hemde yürüyüş bandına göre falan çok daha fazla kalori harcattırıyormuş.ve 200 dk gibi bir sürede 200 cal.yaktırıyormuş.biraz araştırdım akşam yatmadan evvel.fiyatıda çok makul.hem size söyliim dedim.hemmde sorayım..?
kullananınız varmı?yada bilgisi ,tecrübes olan varsa bu aletle ilgili patlaşırsa sevinirim.alıcam çünki...
hepsişurada:)) 'da var..bir tanesi indirim de hatta.ve kalori ,zaman vs..göstergeside var...
dünyahali cnm hurmalardan fiyatı daha makul olanlarda var cnm.onlardan da alabilirsin.ben 350 gr'lık bir ambalajı 3,5 mu 4 mü öle bi fiyata aldım yanılmıyorsam..hemde o kocaman yumuşak hurmalardan değil.hafif kuru ve uzun hurmalardan...güzel yani..
nazlım uzun kaslara tendomlara çok sert baskı uyguladığı için zararlı cnm..2010 yılı başından beri amerikan aletli sporlar federasyonu yasakladı cnm..sert zemin sonuçta ve yolda yürür gübü oluyor zaten farkındaysan.indiğindede kaslarında o sert zemine basmanın etkisini farkediyor insan.bende spor salonuna stebe giderken hoca gelene kadar yürüyordum yarım saat kadar.indiğinde bile bacak kaslarındaki katılaşmayı ve ağrıyı bir süre hissediyorsun.yolda yürürken öyle olmuyor hiç...uzun vadede kullnaımda dizlerdeki yan bağlara,bacaklardaki düz -çizgili kaslara,tendomlara büyük oranda hasar veriyorumuş ve yırtıklara yol açıyormuş.benim erkek kardeşimde 2009 yılında diz bağını yırttı spor salonunda yürüyüş bandında.2 ay hiç basamadı yattı.sarılı kaldı dizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?