- 26 Nisan 2008
- 35.547
- 78.779
- 798
cnm oğluma meyveli yoğurt mayalama deneyimim oldu ancak hüsranla sonuçlandı(
bende kenarda meyveyi blendırladım balla birlikte.sonra yourda ilave ettim aynı meyveli yoğurtlar gibi oldu..bazende kendi imalatım olan bebek bisküvilerinden kırıkladım içine hazırlar gibi olsun diye lüp lüp götürdü tosunumen çokta armut şeftali bisküvi ve armut muz ballı olan yoğurtları yerdi...yazında çilek çekerdim robotta hafif pütürlü olacak şekilde taze yoğurda katardım...kış meyvelerinden çok sevmemeişti ekşi geldi sanırım.bende kışın kış armuduyla muzu ve balı eklerdim işte yoğurduna..oğlun hangi meyveleri seviyorsa balla blendırla ekle taze yoğurda.ben meyve püresi kavanozlarının büyük olanları varya 200 ^ml'di galiba onlara yarımdan fazla fayalardım kapatıp ağzını dolapta muhafaza ederdim.iki günde bir tazesini yapardım.püreyide üstüne ekleyp karıştırır verirdim...
benim şu an büyük bir sorunum var ve siz tecrübeli annelerden de fikir almak istiyorum..dün oğlum götürdüğüm yerde bana kızdı eliyle ağzımı kapamaya çalıştı bağırdı vs..şaştım kaldım.hiç öyle bi çocuk değildi çünki.uyuyamadı diye yaptı sandım.eve geldik akşamda bir arkadaşım çocuğuyla geldi aynı şeyleri dahada abartarak yaptı.hayretler içinde kaldım.eşimde yoktu .(nöb.)
onlar gidincede yüzüme kızgın kızgın baka baka bennn bennn bennn diye kendii işaret ederek avaz avaz bağırdı.ben gözlerim faltaşı kadar olmuş şekilde ona baktım kaldım...eşimi aradım oğlumu uyuttuktan sonra ağlayarak...biz nerde hata yaptıkki diye..oda panik oldu.bu sabah hemen eşimin hastanesinde çocuk dr.olan arkadaşıyla görüşmüş falan oğlumun doktoru zaten.adamın eşide pedagog ona yönlendirmiş.tanışıyoruz zaten.telini vermiş eşime eşimde bana verdi hemen aradım anlattım.hala şoktayım zaten..
2 yaş sendromuymuş beyefendinin derdi2,5 yaş gibi tavan yapar ve 4 yaşa kadar artıp eksilerek devam eder dedi..üstüne sakın düşme,anlatmaya çalışma,dikte ettiğini düşünerek dahada inat eder dedi..fazla misafirliğe gitme ve eve kimseyi kabul etmemeye çalış dedi.kendini ispatlamak için birilerinin yanını fırsat kollar dedi.sakın ceza verme vs..vs... allahım kafam kazan gibi.gece 2,5'a kadar hiç uyumadım.durmadan ağladım sinirlerim harap oldu..ne önünden ne ardından gidebiliyorum ne oldu benim çocuğuma böyle...
negatvizm yada felaket2 diyorlarmış doktorlar bu duruma...bu çocuklar bi sendromdan çıkıp birine giriyorlar..biz ne yapçaz..bizim hiç bi yere grip çıkma hakkımız yokmu yaaa...durup durup ağlayasımm geliyor..o kadar okuyorum,sürekli bu işin içinde olan insanlarla görüşüyorumm,bilgi alıyorum.bir fiske vurmadım..daha ne yapacağım ...hiç bilemiyorum...banum seninkiler ne yaptılar bu dönemde cnm nolur yardım et...delirmek üzereyim.bazen kendiyle bile çelişiyor bir haftadır çocuğum..bi istiyorum diyor bi hayır istemiyorum.bi ver diyor verincede istemedim diyor...deliricem..yemin ederim delirmek üzreyim..sabrım kalmadı..nolur bişeyler söyleyin kıslar...
ocd sende kısa bir süre sonra başına gelecekleri okudun yukardaki yazılarımda,sıkı dur zor günler seni bekliyor..
karakteri baskın olacak çocuklar dahada şiddetli yaşıyormuş bu dönemi..içine kapanık olabilecek karakterdeki çocuklar hafif atlatırmış..
ooof offff.....2.çocuk zaten pek düşünmüyordum,artık hiç düşünmiycem sanırım.tamda okula başlama arifesinde çok zor bir dönem bizi bekliyor..hayırlsı...
zilim bu kadar evhalnaıp kendini yıpratmana çok şaşırdım cnm ne var bundaa llah büyük şeylerden korusunn saglık sornlarından vs
bu kadar panik ve evhamlı oldugunu bilmiyordum
benimmm bu tiriplere giren en çok deniz oldu dr da dedigi gibi artıp eksiliyor,ama öyle bana vurma filan nadir oluyor tabi
bizimde mesela ikisi arasında bir yarış var
önce ben kapatacaktım tv yi
önce bana su ver ,benimki büyük oldu onun küçükoldu saçma sapan,ottan çöten şeylere aglıyorlar cnm
kenidni lütfen yıpratma bu çocugunyapısıyla alakalı cnm sen istediign gibi davran yineee çocuk kendi kişiligini yaşıyor