Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

zilim bu kadar evhalnaıp kendini yıpratmana çok şaşırdım cnm ne var bundaa llah büyük şeylerden korusunn saglık sornlarından vs
bu kadar panik ve evhamlı oldugunu bilmiyordum
benimmm bu tiriplere giren en çok deniz oldu dr da dedigi gibi artıp eksiliyor,ama öyle bana vurma filan nadir oluyor tabi
bizimde mesela ikisi arasında bir yarış var
önce ben kapatacaktım tv yi
önce bana su ver ,benimki büyük oldu onun küçükoldu saçma sapan,ottan çöten şeylere aglıyorlar cnm
kenidni lütfen yıpratma bu çocugunyapısıyla alakalı cnm sen istediign gibi davran yineee çocuk kendi kişiligini yaşıyor

banum bu aralar extradan gerildim sanırım.gelenle gidenle...birde okul vs.. işleri ve eşimin iş yoğunluğu,şehr dışında seminerler,nöbetler falan derken her şey çok üstüme kaldı ve yordu beni..

ve ne eşim(özellikle eşim hatta,peygamber sabrı var adamın) nede ben bağırmak çağırmak hiç yoktur evimizde..yüksek sesle konuşmayız zaten.helede oğlumun yanında çok daha dikkat ediyorum.böyle oluncada akşamki ve dünki haline çok şaşırdım.hiç yapmamıştı buna benzer bi davranış.hani yolda sokakta vs..koşar elimi tutmak istemez tamam ama bana bağırmamıştı hiç..öyle dikleştiği yoktu yani..ben hep alışmışım onu güdülemeye sanırım.artık oğlumun büyüdüğüne alışmam lazım.onunda kendine ait fikirleri var,ve yaptırana kadar direniyor.biz onu hiç bireyden saymamazlıkta etmedikki niye böyle yapsın kendinin farkında olmamızı sağlasınki diye düşünüyordum kendimce..ama işler öyle değilmiş...ben pedagoji gördüm ama hiç bu kadar küçük çocuklarla çalışmadığım için iç dünyalarına inmedm..

her daim bunları yapmaya alışık bi çocuğum olsa şaşırmazdım ama iilk kez olunca şaşırdım..birde dediğim gibi herşeyin üst üste gelmesi benim sinirleri gerdi son noktayıda oğlum koydu..alışıcam sanırım..kendi akışına bırakmayı öğrenicem...

ahh zilim ah işte öylekii sen herşeyini dört dörtlük yapıyorsun ama bişiy oluncada şaşırıveriyorsun
tabiki avhamlan mak ve şaşırman normal ama çok üzügn gördüm seni şimdi anladımki başka şeylerde üst üste gelmiş sende cnm
dediigm gbi benimd eniz çok agrasiftir mesela veee çota ne gatif sana şunu yapayım mı oglum dersem hayır der direk istese bile
konuştum olmadı,kızdım olmadı bagırdım hiç olmadı
bir şey olunc açocuklara hemen kendimizde arıyoruz ssuçu ama biz böleyapmıyoruzki neden oldu diyoruz
çocuk büyütmek böyle bir şey demekki cnm şaşırıyoruz her yaptıklarınaaa

benimde can kemgige dayanır bazen kavgalarından vs ama şu ara görsen gidiyorla rbenim odaya
odaları olmadıgı için saaterce oyun oynuyorlar oradaaa ve ben şoklardayım yani
kavga yok eser miktardaa

Ya arkadaşalr bu diyet karatay diyetine çok benziyo :44:

aslında ana hatları benziyorr
karatayda,
ekmek yok,pirinç ,bulgur yeniyorr

biz ekmek yiyoruzz ve pirinç bulgur yemiyoruz
muz yemiyoruz ,meyveyi ögünlerle yemiyoruzzz
karataydaa tam tersiii

Ya arkadaşalr bu diyet karatay diyetine çok benziyo :44:

karatay diyetinde ekmek meyve benzeri şeyler yok sanırım . onda sadece protein tüketiyorsun . bu diyette yasak olmayan şeylerden doyana kadar yiyebiliyorsun . bu diyette karbonhidratta alıyoruz karatayda karbonhidrat yoktu yanlış hatırlamıyorsam . bu diyete şekli karataydan daha sağlıklı bana kalırsa

ahh banumm sen zor kısmı geride bırakmışsın öyleyse cnm...ne güzel kendi kendilerine oyun oynuyorlar..biz akşamları ailece oyun oynuyoruz işte kardeş olmayınca..oyun kartları falan aldık.tersini çeviriyoruz önlerindeki işaretleri çevirp çevirip eşlemeye çalışıyoruz vs..yada babasıyla legolarla falan oynuyorlar..ama işte dönem dönem huyları değişiyor.böyle böyle büyüyecekler..iyi yönlerini hep ön plana çıkarın diyorya pedagoglar bende hep sözümü dinlediği yada sinir etmeedi durumları övüyorum işte.kendi kendine bişeyler yapma çabası içinde..merdiveni tek başıma çıkıcam,asansörün düğmesine ben basıcam,elimi tutma ben yürürüüm ben koşarım vs...iyi bakalım ..okusun bir süre bildiğini başını tehlikeye sokmayacağı durumlarda izin vericem artık..

az önce dışarı çıkardım,biraz koşmana izin veriyorum oğlum ama 5 adım koş beni bekle ben sana yetişemiyorum senin kadar hızlı koşamıyorum dedim.bir kaç adım koştu bekledi ben yanına varınca yine koştu vs..o değil ben alışıcam içinde bulunduğum duruma..o halinden gayet memnun çünki..büyüdü adam oldu kendince:)) sıpam yaaa..

bende pazartesiden sonra 1 hafta beden dili dersi alıcam.yeni başlıyacağım okul için.ritim ve piyano dersine gireceğim.sözleşmeli bir öğretmen var şu anda.ben gidince o yardımcı öğretmen olarak devam edecekmiş.bir sınıfa bir öğretmen yetmiyor öyle okullarda..

sınıfları özel oluyor işitme sistemleri farklı falan vs..stres oldum..halbuki ilk başladığımdada işitme engellilerdeydim ben..1 yıl ..

hafta sonu biraz bir yerlere kaçabilsek ne güzel olafcak.eşime söyliycem akşama..işi gücü nöb.olmaz inşallahta 1-2 gün kkaçarız

kendini kanıtlamaya çalışıyor zilim işte
sana bir örnek biraz önce elk keisldi ,geldiginde deniz açtı tv ve kayra 1 saat agladı
önceden olsa kayraya daha çok kızıp üstüne giderdim hata bagırırdım ama şimdi gnlünü etmeye çalıştım
vs vs bende zor günler geçiridm geçen haftalarda hatta eşime pis. bile gidicem dedimm
çocuklara şiddet bile uyguladımm akşam olunca vicdan azabı çektim sabah yine yaptım
bunun için hiç birşeye sıgınmıyorum amaa kolay bir işte degil benimkisi
sonra baktım iice zıvanadan çıktı bebeler eksiden oldugu gibi konuşma yolunu seçtim konuşarak anlatıyorum ve inaki 1 haftada degişti çocuklarrrr
kafayı biraz ehliyet işine taktımda rahatım şu sıralar zıvanadan çıkıyorum bazen
biri bir yerden biri dgier yerden bu yıl zaten hastalıkla vs geçti heppp
saglıkları yerinde olsundaaa napalım bunada şükürrr:)

hafta sonu degişiklik olur cnm inş çıkabiliriisniz bir yerlere
bend ebu akşam anneme gidicem yarın sabah 9 da direksyond ersim var
c.teside sınav kardeşimide görüp gelirimmm c.tesi günüüüa rtıkın

bol iradeli günlr diliyorum kendimeee

menümmmmmmmm
bugün meyve yasagım vardı dünden kaynaklı

kahvaltı
2 dlm ekmekle
bol yeşillik-lor-6 zeytin-acuka

öglen
yarım yumurta omlet
3 yk soganlı kıymal kavurma
1minik turşu
1minik turp
1 kase tarçınlı yogurt

akşam
biraz z.kereviz
lorlu pırasa
2yk yogurt
15 fındık

2.5 ltsu
5 kupa çay

amanın bugündeee fındıgımı çok kaçırmışımmm??:18::18::18::18::18:
acıkmayım diye yeidm vallahhhhhhhh

iyi akşamlar....

ah zilim şimdi söyleceklerime kızma emi.
canım tek çoçuk ve fazla ilgi.
çocugu biraz serbest bırakın her hareketinden bir yorum çıkarmayın .. çok ileri davranış bozuklukları dışında müdahele etmeyin çoçuklara ..helede oturup aglamak ıııh:
zilim kendine yaparsın canım çoçuk büyürken 50 çeşit huya girer hepsinde böyle kaygılanacaksan oooooo. çoçukdur her misafirlige gitiginde bile huyu suyu degişir . bişi görürü ona özenir o hereketi yapar ..ogluşla çokmu konuşluyorsun .her hareketinde sürekli konuşarak ögütmü veriyorsun .bunuda sorun yapmış olabilir .
. çok fazla sorun yapıyorsun kendine..
3 çoçuk büyütttüm ama böyle dönemleriyle özel ilgilenecek ne zamanım oldu nede bilgim. .ama şimdi çoçuklarıma bakıyorum maşallahları var. hepisinide kendine özgü huyları davrenışları var hepsinin karekterleri farklı...ama hepside parmakla gösterilen çoçuklar ..
hafta sonu inaşlah biyerlere gidersinde kafanı dagıtırsın ...
bol iredeli günler banum ..

kıslar sadece çoçukkken yok bu huylar büyüdüklerinde bile çekişmeleri oluyor aynen .
bende çok şikayetçiydim dışarda hiç tartışma bilmyen çoçuklar evde kardeşler birbirlerini yiyyor ..
fakat bunun rahatsız edici deyil bilakis büyüdüklerinde hayattda kendilerine getirecek bir artı oldugunu ögrendim .birbi,rlerine zarar vermedikden sonra mudahele etmeyin inanın bi ortayol bulurlar . hayatta her zorlukda bizmş çözecegiz onların kavgalarını .

mönün her zmanki gibi banuşum ...
amanın bugündeee fındıgımı çok kaçırmışımmm??:18::18::18::18::18:
acıkmayım diye yeidm vallahhhhhhhh
15 fındık çokmu banuşum ..
kuru yemişden bukadar korkma .

Son düzenleme:
aebenim hiç kızarmıyım aplam sana
sizden akıl almak için yazıyorum zaten buraya..oğlumu hiç öyle görmediğimden panikledim sanırım.ama olacak bunlar diye kendimi telkin etmeye başladım bile...tek çocuk olduğundan dolayıda fazla düşüyoruz sanırım üstüne..

banum bende kurtulamıyorum kuruyemiş alışkanlığımdan.neredeyse bir yıldan fazladır iyice dadandım..her öğünün arkasından illa yiycem.özellikle öğlen yemeğinden sonra durduramıyorum kendimi..

birde A101'de 80 gr'lık paketlerde karışık kuruyemiişler var çiğ olarak onlardan alıyorum.her öğlen bi tane yiyyorum walla
wa çiğ bademi var yine A101'in ondanda alıyorum.tuzsuz olunca hiç susatmıyorda...tavsiye ederim kıslar hemde çok taze..

zilim bu günleri unutacaksın bile ilerde.

yakında o markettden yok daha dogrusu vardı kapandı zilim ...
zilim kuruyemişden sende çok korkuyordun dimi ama şimdi bol yiyorsun yazdıgına göre kilo aldırmadı dimi.
yemek arkassından benimde canım tatlı gibi çekiyor kuruyemişi ..helde kıtır swesi varya sanırım sırf onun için yiyorum

birda hatunlar şu an mutfakdan zor kaçtım yoksa 2 kiloluk somonu kendim yiycekdim hep
soganlı ve sarımsaklı somonu mutlaka deneyin . hele bu sefer aşmışım kendimi. balık lokan. bile yemedim böyle lezzet...

bak yazmayı unuttum zilim yakın olsaydık keşke ...bana yine aşure geldi. masada duruyor yaprak dolması ve böregin yanında çoçukları bekliyor ...

Allah dan oğlan bugün 1 saat erken uyududa bende dinlenme fırsatı buldum şu an :) .yüzümün sağ yanı şiş ve ağrıyor 2 gündür.yarın bi genel cerraha gideceğim.
akşam yemeği olarak kırmızı et,sarımsaklı yoğurtlu kereviz sapı, pırasa yemeği (pirinç ve havuç yok) ve taze sarımsak yedim.5 dk sonra da 1 bardak ayran içtim.ayran içmem uygun mudur?

bugünki mönüm ....

pro agırlıklı 1 günlügüne .belirteyim ..

8:00
1.5 hş. yumurta (banuşum yarısını eşim yedi)
peynir.salatalık
kır.bib. 3 ceviz .
5 zeytin .

13:00
somon tavada..
yş. salata ..
2 kş.lor .

17:00
1 hş yumurta .
10 fındık ..

20:00
4 parç. somon ız.
1 kş salat ..

2.5 lt su ..
2 kupa karışık çay (yeşil tarçın )
. 100 ip atlayıp aralara pilates . tekrar 100 ip atlayıp tekrar pilates ...bu halda 1 saat .
çok terletti epeydir böyle terlememiştim spor yaparken ..tuttum ben bu spor tarzını ..
toplamda 950 ip atladım . yarım saat kadarda pilates yaptım sanırım .ama hep çan alıcı hareketler. karın ve göbüş üstüne ..

Son düzenleme:

neyin var ocdim . kayın validen geleli sana bişiler oldu . geçmiş olsun ...
ayran ne zaman istersen içebilirsin ocdim. arlarda bile . 5 dk yemekden sonra ögünle birlikde sayılır canım .hatta 10 .15 dk bile

neyin var ocdim . kayın validen geleli sana bişiler oldu . geçmiş olsun ...
ayran ne zaman istersen içebilirsin ocdim. arlarda bile . 5 dk yemekden sonra ögünle birlikde sayılır canım .hatta 10 .15 dk bile

yaw bu defa ben kendim ettim.yanak ile kulak memesi bitişinde bi çıkıntı vardı aylardır.2 gün önce canım sıkıldı ama şu an hatırlamıyorum :) sıkıntıdan onunla oynadım ve şu an ki sonuç kulak memesi dahi şiş bi sağ taraf :))) gece eşim başımda bekledi resmen başımı oradan oraya atıyordum :))) büyük olasılıkla yumuşak doku zedenlenmesidir ama can yakıyor.

aebenciğim 4 parça somon yemişsin tebrik ve takdir ediyorum seni.
bende arada bir 1 kg güya norveç somonu alıyorum anacım zaten 4 parçası 1 kg geliyor nasıl yedin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…