aebenciğim 4 parça somon yemişsin tebrik ve takdir ediyorum seni.
bende arada bir 1 kg güya norveç somonu alıyorum anacım zaten 4 parçası 1 kg geliyor nasıl yedin
kızlar tavuk ciğeri yiyebiliyoruz mu ?
kızlar tavuk ciğeri yiyebiliyoruz mu ?
ilahi ocdm canım norveç somonu deyil öz be öz karadeniz somonu ..
balıkçının parçaları deyil kendim daha ince dl ler yapıyorum . hatta derisini bile çıkarıyorum filoto bıçagıyla ..
4 parça dedigim çig 200gr gelmezdi ..ama bıraksan daha yerdim dogrusu . 2 gündür dolapda çok canım çekti..
ye canım afiyet olsun
karaciger fazla yemiyoruz ama zatten hergünde yenmez nadirendende bişi olmaz ..
aa öyle deme şimdi :) bildiğim kadarıyla dana falan ciğeri yiyemiyoruz.ama tavuk ciğerine izin varsa ben haftada 2 defa yerim işin suyunu çıkartırım :) .anneciğim tam istediğim gibi yaparda
karatay diyetinde ekmek meyve benzeri şeyler yok sanırım . onda sadece protein tüketiyorsun . bu diyette yasak olmayan şeylerden doyana kadar yiyebiliyorsun . bu diyette karbonhidratta alıyoruz karatayda karbonhidrat yoktu yanlış hatırlamıyorsam . bu diyete şekli karataydan daha sağlıklı bana kalırsa
ocdim beni geçemedii.Günaydınlar hatunlar :)
ilk kilo bildirimini ben yapıyorum bugün. 62.8 kg500 gram vermişim.
bak nazlım sabrın sonu dimi.günaydınlar kızlar kilom
geçen hafta : 63,8
bu hafta : 62,6
giden : 1,2 kg
dün yediklerimide yazayım
sabah
2,5 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salatalık
5 adet siyah zeytin
öğlen
tavuk sote
1 kase yoğurt
ara
1 portakal
akşam
2 adet haşlanmış yumurta
peynir
4 adet yeşil zeytin
en iyi yag ölçümü mezrodadır nazlışım . bu sabah yarım cm kadar incelmiştim . yav nasıl anlaşışır yr. cm demeyin sık sık ölçünde insan aradaki farkı anlyor yr. cm olsa.aeben ablacığım ben ölçülerimide aldım . artık ölçülerimlede takip edeceğim değişimi
göğüs: 90
bel : 73
miğde : 91
basen : 102
bacak : 63
kol : 28
kajum canım moralini bozma bak geçen haftda nazlım nasıl moralini bozmuştu ama yılmadı ...kızlar ben 64 kilo geldim yine bi değişiklik yok önümüzdeki maçlara bakacagız :)
Günaydınnnnn,
Kızlar ben mönülerimi yazmıyorum.Sadece doğru değil mi diye şüphe ettiklerimi yazıyorum.Birde pazartesi gününden beri şekerli vs hiç birşey yemiyorum kesinlikle.Şimdi endokrinoloji için iyi bir dr arıyorum.Anadolu yakasında bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
en iyi yag ölçümü mezrodadır nazlışım . Bu sabah yarım cm kadar incelmiştim . Yav nasıl anlaşışır yr. Cm demeyin sık sık ölçünde insan aradaki farkı anlyor yr. Cm olsa.
Nazlışım kilolarımzı aynı olsada fıstıgım ölçülerimizde biraz fark var .senin kemik yapın ince sanırım ve kilon belli bölgelerde toplanmış . 15. 20 yaş arası zayıfmıydın ?
Kajum canım moralini bozma bak geçen haftda nazlım nasıl moralini bozmuştu ama yılmadı ...
Canım bu hafta mönülerini önceden yapğarsan düzenleme yapalım ve biraz proya agırlık verelim .
Bu hafta kaçamagın olmuşmuydu aklımda kalmamış .?
dünya hali canım dünki mönün güzel ...Ziliguerti;çocuğun yaşına uygun davranışlar içinde, o artık bi r birey ve kararları kendisi almak istiyor.Bunu gösterme ifade etme şekli farklı olduğu için üzülmüşsün ama bu üzüntüyü çok abartılı bulduğumu söylemeliyim.Şaşırabilirsin ama ağlamak ve "nerde hata yaptık" demek doğru değil.Pedegoga gitmek seni rahatlattıysa doğru bir adım atmışsın ama pedegoga gitmeni gerektirecek bir durum değil yaşadığın.Her çocukta 1,5-3 yaş arasında bu davranışlar olur.
Panik yapmadan soğukkanlılıkla,çocuğun kendi ifade etme şekli üzerinde birşeyler yapmalısın.Susturma,vurma,bağırma vs her davranış çocuğun gözlemlediği davranışların yansımasıdır,tv den öğrenmek (büyüklerin o korkunç dizileri,çocukların izlediği o inanılmaz şiddet küfür ve saldırganlık içeren çizgi filmler) markette bir kez bile gördüğü bir davranış,çocukların davranışı model alması için yeterlidir.Eğer o davranışı görmezden gelirsen veya aşırı reaksiyon gösterirsen vey a,dediğini yaparsan bu davranışı hep tekrarlar.Geçen gün ne yapman gerektiği ile ilgili birşeyler yazmıştım...Eğer rahatlamaya,danışmaya ihtiyacın olursa sana telefondan da yardımcı olurum.Lütfen üzülme,çünkü üzüleceğin birşey olmuyor.
Ben de menülerimi yazmıyorum ama inanın bana, ilk başlayanlar için menü okumak harika,ben bu sayede ve sayenizde öğrendim ne yiyeceğimi.Mantık çok basit ama yine de aklıma takılan şeyler hala oluyor.Mesela bugün acilen evden çıktım ve öğlen yemeği yiyemedim.Tedarikli olamıyorum bazen.Mesela bugün
Kahvaltı(aynı saatte ve olması gerektiği gibi,
öğlen yemeği 3 hurma,
ikindi 2 kuru incir
akşam yemeği sebzeli(kabak,patlıcan) salata ve yoğurt(dışarıda yedim)
Saat 22:30 ve ben acıktım.Meyve veya kuru meyve yiyebilir miyim.?Fındık olur mu mesela?
Bu atlanan öğünler için bir formül bulmalıyım.
Geçengün biri kuru meyve ve meyve porsiyonlarını yazmıştı,şimdi bulamadım o mesajı
Kuru meyve porsiyonunu merak ediyorum.2 kuru incir 1 porsiyon mu?
günlük 6 hurma ok.
Yaş meyveler pek ilgimi çekmiyor açıkçası:)
Sapiracım hoşgeldin .....evet karatay diyetinde ekmek yok.meyve var,sadece öğün ve saate dikkat etmek gerekiyor.mesela sabah kahvaltının üstüne yenebiliyor veya öğlen 1-2 muz ve yanında 1 kase çiğ kuruyemiş yenebiliyor öğün olarak tabi.karatay diyetinde de yasak olmayan şeylerden doyana kadar yeniliyor
karatayda karbonhidrat var,sadece basit karbonhidrat yasak yani makarna gibi pirinç gibi,un gibi.kuru fasulye nohut mercimek gibi bakliyatlardan fazlaca karbonhidrat alıyoruz ve çiğ kuru yemişlerden de aynı şekilde
glisemik indeksi yüksek gıdalar yasak.bu yönüyle ben de montignac ve karatayı çok benzetiyorum ama montignac daha toleranslı.Sırf bu yüzden bazen montignac mı yapsam diye düşünüyorummesela kepek ekmeği yenebiliyor ama karatayda hiç bir tahıl yok,yulaf bile yok ama dövme var,az olmak şartıyla bulgur (esmer tarcihimdir) var
herpimize sağlıklı zayıflamalar..
o yüzden sordum nazlım sonradan alınan kilo belli bölgelerde toplanıyor ben genç kıskende kilolu olmamın bana kilo konusunda tek faydası şimdi orantılıyım .oyüzden her yerinde kilo eşit bundanda oldugumdan daha zayıf görünüyorum ..genç kısken kilolu olmanın ilkkez faydasını gördüm .15- 20 yaşlarda 50-53 kilo aralarındaydım ablam benim kilom en çok gasenlerde ve simitlerde toplanmış durumda
Bu arada bende başlayalı 4. günüm olacak.
72 kilo ile başladım bu sabah 70.600 gramım :) ama çok az yedim umarım geçici bir kayıp değildir.
Dünkü menüm
Sabah: Mandalina
Tam buğday ekmeği 2 dilim ve light peynir
Ara : Kuruyemiş ( fuar hali hiiççç kuru pasta yemedim baskılara rağmen)
Öğle: Salata ve tavuk şiş
Ara: Mecburan çok geç olmuştu biraz fındık ve elma mandalina
Akşam: 21:00 gibi 2 haşlanmış yumurta.
o yüzden sordum nazlım sonradan alınan kilo belli bölgelerde toplanıyor ben genç kıskende kilolu olmamın bana kilo konusunda tek faydası şimdi orantılıyım .oyüzden her yerinde kilo eşit bundanda oldugumdan daha zayıf görünüyorum ..genç kısken kilolu olmanın ilkkez faydasını gördüm .
rEfim sen kaçmadan yazyım daha önce mönüne yorum yaptım ama şimdi sen onu bulup nirden okıyacan ..
SANA SPAGETİYİ YASAKLIYORUM 6 LI RAKANLARI GÖRMEDEN YEMEEEEEEE.
MÖNÜN GÜZEL CANIM AFİYET OLSUN . KURU PASTAYDA KARIŞI KOYHMANIN TAKDİRİNİDE BASKÜLÜN VERMİŞ GARİ...
MÖNÜN DÜZENSZİ OLSADA İŞ HAYATINDA OLUYOR BÖLE .YOGURT YE BU ARADA ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?