Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aebenciğim 4 parça somon yemişsin tebrik ve takdir ediyorum seni.
bende arada bir 1 kg güya norveç somonu alıyorum anacım zaten 4 parçası 1 kg geliyor nasıl yedin

ilahi ocdm canım norveç somonu deyil öz be öz karadeniz somonu .balıgın bütünü zatten 1.2. kilo an fazla .
balıkçının parçaları deyil kendim daha ince dl ler yapıyorum . hatta derisini bile çıkarıyorum filoto bıçagıyla ..

4 parça dedigim çig 200gr gelmezdi ..ama bıraksan daha yerdim dogrusu . 2 gündür dolapda çok canım çekti..

Son düzenleme:
kızlar tavuk ciğeri yiyebiliyoruz mu ?

cümle kurmaya bak soru sormaya :))

düzeltiyorum
tavuk ciğeri yiyebiliyor muyuz ?

:) anacım ne bilem yaw ben oğluşada yedirmeye çalıştığım için norveç somonu almaya çalışıyorum.okyanus balığı olduğu için omega bilmem kaçlar açısından daha zengin oluyorlar.
yok ben uğraşamam öyle daha ince dilimler için.balıkcıdan aldığım gibi kullanmayacağım parçalar aynen derin dondurucuya gider.

ye canım afiyet olsun
karaciger fazla yemiyoruz ama zatten hergünde yenmez nadirendende bişi olmaz ..

aa öyle deme şimdi :) bildiğim kadarıyla dana falan ciğeri yiyemiyoruz.ama tavuk ciğerine izin varsa ben haftada 2 defa yerim işin suyunu çıkartırım :) .anneciğim tam istediğim gibi yaparda

aa öyle deme şimdi :) bildiğim kadarıyla dana falan ciğeri yiyemiyoruz.ama tavuk ciğerine izin varsa ben haftada 2 defa yerim işin suyunu çıkartırım :) .anneciğim tam istediğim gibi yaparda

şöyle diyim o zaman ocd'im işin suyunu çıkarmadan ye.

hadi ben kaçar..
yarın tartı günü. unutmayın ..

Ziliguerti;çocuğun yaşına uygun davranışlar içinde, o artık bi r birey ve kararları kendisi almak istiyor.Bunu gösterme ifade etme şekli farklı olduğu için üzülmüşsün ama bu üzüntüyü çok abartılı bulduğumu söylemeliyim.Şaşırabilirsin ama ağlamak ve "nerde hata yaptık" demek doğru değil.Pedegoga gitmek seni rahatlattıysa doğru bir adım atmışsın ama pedegoga gitmeni gerektirecek bir durum değil yaşadığın.Her çocukta 1,5-3 yaş arasında bu davranışlar olur.
Panik yapmadan soğukkanlılıkla,çocuğun kendi ifade etme şekli üzerinde birşeyler yapmalısın.Susturma,vurma,bağırma vs her davranış çocuğun gözlemlediği davranışların yansımasıdır,tv den öğrenmek (büyüklerin o korkunç dizileri,çocukların izlediği o inanılmaz şiddet küfür ve saldırganlık içeren çizgi filmler) markette bir kez bile gördüğü bir davranış,çocukların davranışı model alması için yeterlidir.Eğer o davranışı görmezden gelirsen veya aşırı reaksiyon gösterirsen vey a,dediğini yaparsan bu davranışı hep tekrarlar.Geçen gün ne yapman gerektiği ile ilgili birşeyler yazmıştım...Eğer rahatlamaya,danışmaya ihtiyacın olursa sana telefondan da yardımcı olurum.Lütfen üzülme,çünkü üzüleceğin birşey olmuyor.

Ben de menülerimi yazmıyorum ama inanın bana, ilk başlayanlar için menü okumak harika,ben bu sayede ve sayenizde öğrendim ne yiyeceğimi.Mantık çok basit ama yine de aklıma takılan şeyler hala oluyor.Mesela bugün acilen evden çıktım ve öğlen yemeği yiyemedim.Tedarikli olamıyorum bazen.Mesela bugün
Kahvaltı(aynı saatte ve olması gerektiği gibi,
öğlen yemeği 3 hurma,
ikindi 2 kuru incir
akşam yemeği sebzeli(kabak,patlıcan) salata ve yoğurt(dışarıda yedim)

Saat 22:30 ve ben acıktım.Meyve veya kuru meyve yiyebilir miyim.?Fındık olur mu mesela?

Bu atlanan öğünler için bir formül bulmalıyım.

Geçengün biri kuru meyve ve meyve porsiyonlarını yazmıştı,şimdi bulamadım o mesajı
Kuru meyve porsiyonunu merak ediyorum.2 kuru incir 1 porsiyon mu?
günlük 6 hurma ok.
Yaş meyveler pek ilgimi çekmiyor açıkçası:)

evet karatay diyetinde ekmek yok.meyve var,sadece öğün ve saate dikkat etmek gerekiyor.mesela sabah kahvaltının üstüne yenebiliyor veya öğlen 1-2 muz ve yanında 1 kase çiğ kuruyemiş yenebiliyor öğün olarak tabi.karatay diyetinde de yasak olmayan şeylerden doyana kadar yeniliyor
karatayda karbonhidrat var,sadece basit karbonhidrat yasak yani makarna gibi pirinç gibi,un gibi.kuru fasulye nohut mercimek gibi bakliyatlardan fazlaca karbonhidrat alıyoruz ve çiğ kuru yemişlerden de aynı şekilde
glisemik indeksi yüksek gıdalar yasak.bu yönüyle ben de montignac ve karatayı çok benzetiyorum ama montignac daha toleranslı.Sırf bu yüzden bazen montignac mı yapsam diye düşünüyorum mesela kepek ekmeği yenebiliyor ama karatayda hiç bir tahıl yok,yulaf bile yok ama dövme var,az olmak şartıyla bulgur (esmer tarcihimdir) var
herpimize sağlıklı zayıflamalar..

günaydınlar kızlar kilom

geçen hafta : 63,8

bu hafta : 62,6

giden : 1,2 kg

dün yediklerimide yazayım

sabah
2,5 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salatalık
5 adet siyah zeytin

öğlen
tavuk sote
1 kase yoğurt

ara
1 portakal

akşam
2 adet haşlanmış yumurta
peynir
4 adet yeşil zeytin

günaydın hayırlı cumalar efem ....
kilo bildirimleri yapılmış .
bende yapayım bari...
malum geçen hafta sonu istedende olsa montiyi bozmuştum hemde ne bozma pide, dolmalar ,tatlı ,mantı ,vs.

normal olrak 1 kilo artıp 64. olmuşdum pazartesi.
bünyem bini yine şaşırttı kılsar

geçen haftaki kilom 63 .00
bu sabahki kilom ....62.1

buynda dün yaptıgım pro agırlıklı beslenmeninderolu var tabi ama ben artı çıkmayı beklerken bide 1 kiloya yakın vermişim ...
dün size bahsetigin spor tarzınında baya etkisi oldugunu düşünüyorum ...

Son düzenleme:
aeben ablacığım ben ölçülerimide aldım . artık ölçülerimlede takip edeceğim değişimi

göğüs: 90

bel : 73

miğde : 91

basen : 102

bacak : 63

kol : 28

kızlar ben 64 kilo geldim yine bi değişiklik yok önümüzdeki maçlara bakacagız :)

Günaydınlar hatunlar :)
ilk kilo bildirimini ben yapıyorum bugün. 62.8 kg 500 gram vermişim.
ocdim beni geçemedii. ay şaka bir yana canım tebrikler kaçamakla bile kilon gidiyor maşallah ..

bak nazlım sabrın sonu dimi.
geçen hafta moların bozulunca saldırsaydın diyeti bozup şu an nedurumda olurdun .?
tebrikler fıstıgım . haftaya benim dünki mönüm gibi takıl perşembe oldumu bak nasıl yüzün güzlecek ..

aeben ablacığım ben ölçülerimide aldım . artık ölçülerimlede takip edeceğim değişimi

göğüs: 90

bel : 73

miğde : 91

basen : 102

bacak : 63

kol : 28
en iyi yag ölçümü mezrodadır nazlışım . bu sabah yarım cm kadar incelmiştim . yav nasıl anlaşışır yr. cm demeyin sık sık ölçünde insan aradaki farkı anlyor yr. cm olsa.
nazlışım kilolarımzı aynı olsada fıstıgım ölçülerimizde biraz fark var .senin kemik yapın ince sanırım ve kilon belli bölgelerde toplanmış . 15. 20 yaş arası zayıfmıydın ?

kızlar ben 64 kilo geldim yine bi değişiklik yok önümüzdeki maçlara bakacagız :)
kajum canım moralini bozma bak geçen haftda nazlım nasıl moralini bozmuştu ama yılmadı ...
canım bu hafta mönülerini önceden yapğarsan düzenleme yapalım ve biraz proya agırlık verelim .
bu hafta kaçamagın olmuşmuydu aklımda kalmamış .?

,Merhaba canım Endokrin uzmanı ben ve annemde yeni gittik MEdipol hastanesinde Mustafa ÖZtürk var ben memnun kaldım...

Selamlar

15- 20 yaşlarda 50-53 kilo aralarındaydım ablam benim kilom en çok gasenlerde ve simitlerde toplanmış durumda

Bu arada bende başlayalı 4. günüm olacak.
72 kilo ile başladım bu sabah 70.600 gramım :) ama çok az yedim umarım geçici bir kayıp değildir.

Dünkü menüm

Sabah: Mandalina
Tam buğday ekmeği 2 dilim ve light peynir
Ara : Kuruyemiş ( fuar hali hiiççç kuru pasta yemedim baskılara rağmen)
Öğle: Salata ve tavuk şiş
Ara: Mecburan çok geç olmuştu biraz fındık ve elma mandalina
Akşam: 21:00 gibi 2 haşlanmış yumurta.

dünya hali canım dünki mönün güzel ...
öglen ögünün için çantanda her daim 100 gr kadar kuryemişin olsun . yanındada kuru meyven bu ikisi seni her durumdan kurtarır canım .acele çıksan bile çantanda mutlaka olmalı . ikside bozulmadan durur çantanda .hatta bi içimlük yagsız sürde bunlara eşlik edebilir . yanı öylen ögünün bazulmadan çantanda seni bekler ..
gece açıkdıysan süt meyve öneririm kurur yemiş gece için pak uygun deyil daha dogrudsu ara için kururymiş çok önermiyoruz .ama 3.5 geçmesse tabiki yiyebilirsin ...

canım kilo durumun nedir merak ediyorum ....

Sapiracım hoşgeldin .....
canım fırsat buldukça karatay diyet sayflarınıda takip ediyorum az çok bilgim var karatay hakkında .. seninde tanıdım a zçok sarı şeker hatun .

şu an sana yazdıklarım monti yapıyorum diye deyil inan objektif olarak bakıp yazıyorum ....

monti ve karatay diyetleri bazı yönden benzerlik teşkil ediyor ama bazı ayrıntılarıda birbirine zıt . gözlemlerimde bunları şöyle tespit ettim .
hangisini mantıklı görüp yapmak size kalmş tabi...

kartayda ekmek yok .ama arada yenen beyaz unlu gıdalar yenebiliyor .tarhana çorbası . lahmacun .bulgur vs gibi.
bunlar montide yasak azı bile çünki gl endeksi yüksek beyaz un çorbada olsa bile yenmiyor .
bunun sonucu sabah ekmekmi arada bir beyaz unlu gıdalarmı dersiniz.??????????????
ama ben karatay kitabını okumadım .bu yorumu karataydı kısların mönülerinde gördüklerimle yorumluyorum ...

meyve konusu ise.
karatayda sabah kuru meyveye izin var (çogu mönülerde gündüz taze meyve yediklerinizde görüyorum )ama 1 porsiyon civarında .
montide ise meyve 3. porsiyon kadar yenmesi gerekli olan bir gıda .sadece yemekle birlikde meyve yenmiyor aralarda açken yeniyor . bu kaliteli sindirim için gerekli .
helede etle meyve asla yenmeyecek bir gıda bunu monti için demiyorum hangi beslenme uzmanını sorarsanız böyle tavsiye ediyor
karatayın bu yönde düşüncesi nedir bilmiyorum ama meyveyi ögünlerle yediklerini görüyorum .

gl endeksi iki beslenmeninde ana hattıı ,ama montide yasak gl endeksi 70 cıvarında olan MUZ kartayda tavsiye ediliyor . gl endekse dayanan bir beslenmede bunu anlayamadım ..

ara ögünün her iki beslebmedede ıhtıyaca yönelik olması örtüşüyor ....

ve ögünlerde kl ve porsiyon hesabı yapılmamasıda örtüşüyor ...

kuruyemişe gelince ondada iki beslenme arsında bir fark yok ..ikisindede yeniyor ..

gelelim monti ve karatay arasındaki en önemli farka . doymuş yaglar .ve kolastrol .bu konuya sadece aradaki farkı yazmak için girdim yoksa kimseyi yargılamak niyetinde deyilim .

montide saglıksız yaglar yani doymuş yaglar yasak yani etin sütün yagı mümkün oldugunca yenmiyor ..saglıklı yaglara z.yag gibi kısıtlana olmadan yeniyor ..
karatayda tüm yaglar serbest . özelikle tavsiye ediliyor hatta tereyag .

....burda önemli bir noktaya dikatinizi çekmek isterim . kartayda ekmek olmama sebebide birazda bu;doymuş yaglar ekmek yendigi yani gl endeksi yüksek karbonhidrat gıdalar yenmediginden doymuş yagda yense depo olmuyor kilo verimi saglanıyor ..fakat doymuş yaglardan gelen klolestrol problemi oluyor kartayda (bunu herkes saglık problemi kabul etmeyebilir tabi)
montide doymuş yaglar hem saglıkk açışından hemde ekmek yendigi için kulanılmıyor .(2.aşamada tereyaga izin var tabi)

evet ana hatları aynı gibi göürünsede sanırım baya farklılık arz ediyor bu iki beslenme ..
kilo verimine gelincede her iki beslenmede kilo veriminin aynı oranda oldugunu gözlemledim .ama sanki monti 1 adım daha önce bu konuda bu kişiye göre degirşir .. saglık açısındanda monti 1 adım önde. hatta birkaç adım diyebilirim ..
genel olarak gözlemim bu ....
bir gözlemim daha var karatay yapan kısların mönüleri tam karatay mönüsü olmuyor sanırım. bundan dolayı az kilo kaybı oluyor bazılarında .

baya uzun yazdım sapiracım umarım okursun .

birde bir ricam olacak . karatay hocaya m ulaşan arkadaşlarınız var . eger zahmet olmassa , karatay hoca montignac kitabını okumuşmu hiç sorabilirmisiniz?

Son düzenleme:
15- 20 yaşlarda 50-53 kilo aralarındaydım ablam benim kilom en çok gasenlerde ve simitlerde toplanmış durumda
o yüzden sordum nazlım sonradan alınan kilo belli bölgelerde toplanıyor ben genç kıskende kilolu olmamın bana kilo konusunda tek faydası şimdi orantılıyım .oyüzden her yerinde kilo eşit bundanda oldugumdan daha zayıf görünüyorum ..genç kısken kilolu olmanın ilkkez faydasını gördüm .

rEfim sen kaçmadan yazyım daha önce mönüne yorum yaptım ama şimdi sen onu bulup nirden okıyacan ..
SANA SPAGETİYİ YASAKLIYORUM 6 LI RAKANLARI GÖRMEDEN YEMEEEEEEE.

MÖNÜN GÜZEL CANIM AFİYET OLSUN . KURU PASTAYDA KARIŞI KOYHMANIN TAKDİRİNİDE BASKÜLÜN VERMİŞ GARİ...
MÖNÜN DÜZENSZİ OLSADA İŞ HAYATINDA OLUYOR BÖLE . YOGURT YE BU ARADA ..

Son düzenleme:

Tamam aebenim yemem spagetti bu arada yoğurt ve ayran kullanıyorum ama yazmamışım sanırım...
Umarım başarabilirim en son 67 ile bırakmıştım montiyi şimdi istediğim şey 2. aşamaya geçmek için 60 olmak :) lütfen olayımmmmmmmmmmm lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnn no spagetttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…