- 5 Ağustos 2008
- 4.314
- 6.732
- 398
hoş geldin nevkuşum menün herzamanki gibi harika.....:lepi: afiyet olsun ...selam kızlar,
aebencim menün iyi olmuş
bu da benim dünkü menü
2 tam buğday ekmeği,2 kk peynir,domates,çay
90 gr ton balıklı salata,1 kk peynir,
ara:1 elma
1 tabak mercimekli bulgurlu salata (yağsız,bol limonlu kısırımsı bişi yaptım),1 ayran
ara:2 minik elma
canım sen cahıl değil takdire şayan bi azim ve çalışkanlık örneğisin.başkası olsa amann der sen çabalıyosun glişmek için.seni ayakta alkışlıyorum ...devam et canım çalışmalarına..Şenizsen dün cahılım gı dediydinya anacım bensendende cahılım . 35 yaşında liseye gidecem .
valla ben evde yoğurt nasıl yapılır bilmiyom bi ara makinasını bile almıştım sonra kaldırdım bi yerlere..kızlar ayrıca yoğurdumu kendim yapıyorum. bim de satılan dost sütlerin tam yağlı olanından alıp mayalıyorum. taş gibi süper yoğurt oluyor. hazır yoğurtlar faydadan çok zararlı. çünkü içinde yoğurda sertlik vermesi için, mum yapımında kullanılan parafin maddesi var. bilginize...
sağol aebenim bakalım yarın tartı ne diyecek? hasta da olamadım daha..kafamçokkarıştıhoş geldin nevkuşum menün herzamanki gibi harika.....:lepi: afiyet olsun ...
merhabakızlar ayrıca yoğurdumu kendim yapıyorum. bim de satılan dost sütlerin tam yağlı olanından alıp mayalıyorum. taş gibi süper yoğurt oluyor. hazır yoğurtlar faydadan çok zararlı. çünkü içinde yoğurda sertlik vermesi için, mum yapımında kullanılan parafin maddesi var. bilginize...
yogurt yapımı kolay ama o hazır aldıklarımız gibi katı olmaz normal yogurt. hem sulu olur hemde çabuk ekşir normalide bufdur aslında.. hazır aldıgımızda siz hiç ekşiyen yogurt gördünüzmü?laelaelaelaelaemerhaba
swetcim yoğurdun böyle olduğunu bilmiyordumohaoldumsmile
benim çocuklar yoğurt hastası çerez gibi yiyorlareyvahedigeldismile canları sıkılsın yoğurt tüketiyorlar ama dediğin gibiyse çok kötü peki nasıl yapıyorsun biraz benim gibi acemileri detaylı anlatırmısınbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile
afiyet olsun .....olumunekankayizsmilebugünkü menü
2 tam buğday,2 peynir,domates,çay
4 köfte,1 ayran,salata
ara yapmayacağım tokum
akşama karnabahar yemeği,yarım kase yoğurt,salata
ara:2 elma yerim
yogurt yapımı kolay ama o hazır aldıklarımız gibi katı olmaz normal yogurt. hem sulu olur hemde çabuk ekşir normalide bufdur aslında.. hazır aldıgımızda siz hiç ekşiyen yogurt gördünüzmü?laelaelaelaelae
sütçünüz varsa alın .. yoksa hazır sütlerle yapın ... sürü pişirim hazır sütse ısıtın . el yakacak kıvamda . altına üdtüne ve tencerenin kenarına gelen yerlerini kalın battaniye ve sofra baziyle sarmalayın iyce . üşümesin diye.kaydirigubbakcemile3 birazda orda beklesinki yerini ısıtsın .. küçük parmagınızı süte daldırın tam elinizi hafiften yakacak derecede ama fazla yakacak derecede deyil . burası biraz öemli işte yani ısısı .
sonrada 5 kilo süte bir küçük kase yogurt maya katıcaz.. onuda şöyle kasedeki mayaya hafiften süt katarak ayran gibi özeyerek . hem süyte kolay karışsın hemde soguklugu gitsin diye ...eyvahedigeldismile ana ne uzun anlattım yogury roman gibi oldu :roflol:
mayayı süte katıp karışmasını sagladıktam hemen sonra tencerenın kapagınıda kapatıp üstünü tekrar bataniye vs .kapatıryoruz .
2.3. saat sonra bakıyoruz belli olur tutup tutmadıgı tutmuşsa açıyoruz agzını hemen dolaba koyun daha güzel olur . 1 gün hiç bozmayın ondan sonra afiyet olsun ...
ha eger tuttumu diye açtıgınızda yeşilimsi su çoksa bu demek oluyorki biraz kaynar mayalamışınız bi dakine birazdaha sogutun .efem..olumunekankayizsmile
afiyet olsun .....olumunekankayizsmile
ayyy aeben sağolasın hayatım.bişi daha öğrendim sayende..bi ara deneyeyim ...Şenizyogurt yapımı kolay ama o hazır aldıklarımız gibi katı olmaz normal yogurt. hem sulu olur hemde çabuk ekşir normalide bufdur aslında.. hazır aldıgımızda siz hiç ekşiyen yogurt gördünüzmü?laelaelaelaelae
sütçünüz varsa alın .. yoksa hazır sütlerle yapın ... sürü pişirim hazır sütse ısıtın . el yakacak kıvamda . altına üdtüne ve tencerenin kenarına gelen yerlerini kalın battaniye ve sofra baziyle sarmalayın iyce . üşümesin diye.kaydirigubbakcemile3 birazda orda beklesinki yerini ısıtsın .. küçük parmagınızı süte daldırın tam elinizi hafiften yakacak derecede ama fazla yakacak derecede deyil . burası biraz öemli işte yani ısısı .
sonrada 5 kilo süte bir küçük kase yogurt maya katıcaz.. onuda şöyle kasedeki mayaya hafiften süt katarak ayran gibi özeyerek . hem süyte kolay karışsın hemde soguklugu gitsin diye ...eyvahedigeldismile ana ne uzun anlattım yogury roman gibi oldu :roflol:
mayayı süte katıp karışmasını sagladıktam hemen sonra tencerenın kapagınıda kapatıp üstünü tekrar bataniye vs .kapatıryoruz .
2.3. saat sonra bakıyoruz belli olur tutup tutmadıgı tutmuşsa açıyoruz agzını hemen dolaba koyun daha güzel olur . 1 gün hiç bozmayın ondan sonra afiyet olsun ...
ha eger tuttumu diye açtıgınızda yeşilimsi su çoksa bu demek oluyorki biraz kaynar mayalamışınız bi dakine birazdaha sogutun .efem..olumunekankayizsmile
afiyet olsun .....olumunekankayizsmile
merhaba canım kitap yedikçe zayıfla ve ince kal diye biliyorum ama araki bulasın.ben bayağı aradım ama yayınevi artık basmıyormuş.2.el filan bulursan şanslısın yani..mrb kıslar uzun zamndır topignizi takip ediyorum ve kafamda baya sekillendi bu yöntem fakat kitabına okumakla baslamak istiyorum işe ama sanırım kitap sadece aeben sende var canım. tam olrak ismini veririmsin yani netten arstrdım 2 farklı kitap cıkıyor karsıma dakafamçokkarıştı yedikce zayıfla mı yoksa yedikce zayıfla ince kal mı yoksa ikisi aynı kitap mıbilmiyorumkismile yardımcı olursan sevinirim tatlım malum hepimizn derdi aynıkaydirigubbakcemile3
canım kortizonun böyle bir etkisi var zaten.inşallah haftaya toparlanmış olursun..Arkadaşlar ilk ben yazıyım size güzel haber vermek isterdim ama malesefsenağlama
Ben : 63.50
Eşim : 71.8
eşim yine aynımirmirmirmir ama ben kilo almışımbilmiyorumkismile aslında sebeplerini biliyorum ben 5 gündür kortuzonlu ilaç kullanıyorum gözlerim alerji oldu
ikincisi malum günüm yalkaştıakannehir inşallah bu sebeplerden kilo vermemişimdir:sinifsinif:
mrb kıslar uzun zamndır topignizi takip ediyorum ve kafamda baya sekillendi bu yöntem fakat kitabına okumakla baslamak istiyorum işe ama sanırım kitap sadece aeben sende var canım. tam olrak ismini veririmsin yani netten arstrdım 2 farklı kitap cıkıyor karsıma dakafamçokkarıştı yedikce zayıfla mı yoksa yedikce zayıfla ince kal mı yoksa ikisi aynı kitap mıbilmiyorumkismile yardımcı olursan sevinirim tatlım malum hepimizn derdi aynıkaydirigubbakcemile3
Ben de yaklaşık 4 sene evvel büyük migroslardan birinin kitap reyonundan almıştım yedikçe zayıfla ve ince kal ı.Kitabı ders kitabı gibi okumuş notlar çıkarmıştım hatta.Allahtan ekmek sevmiyorum da diyeti uygulamak çok zor olmadı ama tatlı nın kesinlikle yasak olması sadece %70 kakao içeren çikolataya izin verilmesi irademi en çok zorlayan etmendi.Bi de bu diyeti yaparken yemek pişirme tarzınızı tamamen değiştirmeniz gerekiyor.Marketten aldığımız salçalar,çorba içinde un krema vs tamamen yasak.Ne zaman diyete girsem marketten ezik domates alır onları kaynatarak yemeklerimde kullanırım,pişmiş patatesi havucu yemem tam buğday ekmeği ile tanışmamda bu diyet sayesinde oldu
herkese günaydınopuyorumnanaktan bügün tartıldım 56.3 akannehir:lepi:sositososito aeben ilk sayfaya eklersin artık
merhaba
swetcim yoğurdun böyle olduğunu bilmiyordumohaoldumsmile
benim çocuklar yoğurt hastası çerez gibi yiyorlareyvahedigeldismile canları sıkılsın yoğurt tüketiyorlar ama dediğin gibiyse çok kötü peki nasıl yapıyorsun biraz benim gibi acemileri detaylı anlatırmısınbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?