Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

:lepi::lepi: menülerinize saatte ekleyin ozamanki daha kolay degerlendiririz . evet erken yiyipte birde dışarı çıkaçaksan dogru yapmışın ara yapmakla.vereliniortak

Tamam canım hatamı anladım vurma...kaydirigubbakcemileTostum tabii kide tam buğday ekmeği ile yapıldı.:dilcikar:Valla Kengom ben tırstım peynir yedim.kaydirigubbakcemile3 Ya sizleri çoook seviyorum harikasınız....Ben burada çok mutluyum....opuyorumnanaktan

Hondacım bu tarifi hemen yapıcam yarında yicem.opuyorumnanaktanTabii Aeben onaylasında sonra kızmasın.AEBEN yiyebilir miyim bu mermelatı....eyvahedigeldismile
Onayı alayım doğru mutfağa......

bende ne zamandır menü yazmadım .. yazayım bugün ...

kalkınca 1 br greyfurt ve portakal suyu..

8.45. kavaltı .....
2 yum. omlet....... k.k. peynir..... domates....

13.15. öglen ....(size laf yetiştiricem diye geç oldu biraz..)
tonlu salata büyük. kase... 10 hamsi .... k.k. peynir.. 1 kş yogurt ....

16 .00 ara.3 kuru kayısı ..ybr. süt .....

18.00.akşam
1 kase aşure(şekersiz).. 4 ceviz.3 fındık ...

20 .00 ...1 nar.....
yatmadanda süt içerim herhalde......

kengocum bu günkü menüm bir nevi sana verdigim menü gibi oldu .( dün için cezalıydımda.) akşam mangal yapmıştık sucuk yemiştimde.)
artık birazda 2. aşamaya geçiyorum galiba ....
dün bir komşum genemi kilo verdin dal gibi olmuşun dedi..zemuszemus bende şimardım azcık galiba dün cozuttum ... :tomato:
eee ne demişler hocanın dedigini yap yaptıgını yapma.:roflol::roflol::roflol:

Son düzenleme:

Bak şimdi incir tatlısını merak ettim bulmam lazım ,bana 15 dk verin şu mermelatımı yapıp geleyim....kaydirigubbakcemile5

aeben nasılsın tatlımŞeniz verdiğim marmelet tarifi şekersiz yenir demi lülülülülülü
özellikle sabah kavaltılarında ..:lepi: ben bi ara peynir yemiyordum kavaltıda ekmekle hep marmelat yiyodum . bu tür marmelatların oranı 22 cıvarında . ekmekle sabah rahatlıkla yenir ..cokacimcoook pişmiş oldugundan ögünlede bi sakıncası yok oyüzden yogurtların üzerine dökülüp yemek sonrası tatlı gibide yenir..... refle çok yapıyorduk biz bunu ....

refim nerelerdesin yav özledim seni...:gitme:

Bak şimdi incir tatlısını merak ettim bulmam lazım ,bana 15 dk verin şu mermelatımı yapıp geleyim....kaydirigubbakcemile5
çok kolay çogu yörede yapılan bir tatlı .incirleri küçüçük dograyın sütüde katnadıktan sonra içine katıp bi güzel ezerek pişirin üstünede ceviz.cokacimcoook

çok kolay çogu yörede yapılan bir tatlı .incirleri küçüçük dograyın sütüde katnadıktan sonra içine katıp bi güzel ezerek pişirin üstünede ceviz.cokacimcoook

bnde bu tatlıyı özellikle regl olduugm zaman yapmayı planlıyorum ki tatlı krizmi bastrsın da monti amcama ve tabiki sorulrmla sıktgım topik sakinlerine ihanet etmeyimolumunekankayizsmile

HONDACIIIIM su ilve ettin mi reçele,biraz katı gibi geldi,gerçi piştikçe su salar mı bilmem....olumunekankayizsmile

Yaa süper bir tatlı bu,tabii ki herzaman yememek şartıyla iyi bir seçenek...Aebenim bebeler kaç yaşlarında merak ettim...Yine sağolsunlar fırsat verdiler sana..İyi geceler canım:gitme:

evet suyunu salar ama biraz ekleye bilirsin çatalada ez marmelatı ki akışkan olsunopuyorumnanaktan

İçine birde kök tarçın attım,mis gibi kokular gelmeye başladı,sağol canım sabaha kadar soğur bende yerim kahvaltıda....cokacimcoook

MONTıGNAC KıTABINDAN ALINTI ......

1. AŞAMANIN ÖNEMLı KURALARININ ÖZETı..

******* Kalori hesabı yapmadankısıtlama getirmeden doyuncaya kadar yiyin ....

*******Belirli saatlerde olmak üzere günde 3 ögün yiyin ... .

******Yemek aralarında her türlü atıştırmadan uzak durun .. akşam yemegi hafif olması koşulu ile ikindi vakti açlıgınızı bastıra bilirsiniz..

*********Üç temel öz besinler.(karbonhidratlar... proteinler. yağlar.) arasındaki denge gün içerisin yayılmalı ama her ögünde düzenli karbonhidratve protein alınmalı ....

********kavaltı az yaglı yada yagsız.. iyi karbon hidrat agırlıklı olmalıdır...

*******ögle yemegi (protein, yağ ,karbon hidrat ) karışımı olmalı .ançak karbon hidratlar .özellikle kan şekeri göstergesi düşük olanlardan ( 35 yada daha düşük ) seçilmeli...

*******akşam yemegi ögle yemegi ile aynı ama daha hafif olmalı az yaglı olmalı .agırlık karbonhidratlara verilmeli ..bu son durumda doymuş yag alınmışsa karbon hidratların kan şekeri göstergesi 35 yada altından şeçilmeli.

******doymuş yag tüketimini sınırlandırın ..( et .şarküteri ürünleri ,tereyagı ,tam süt ürünlerinden uzak durun .)

****** koyu kahveden kaçının .kafeinsiz kahve için ...

Afiyet olsun Aeben sen hak ediyorsun şımarmayıyerimseniben bu kiloları bizim gibi yiyyip vren var mı acaba:uhm:

sabah :08:30 - 1.5 dilim çavdar ekmeği kucuk dılım domates,kucuk peynır
09:30 - 1 kucuk kutu kakaolu süt

15 ...11..yaşlarında kızlarım .ve 9. yaşın dada tosunum var canım .....ALLAH bagışlarsa

Allah bağişlasın canım,maaşallah büyümüşler artık....opuyorumnanaktan

Canım Allah kolaylık versin,Rabbim yardımcın olsun.Dilerim en kısa zamanda sorunlarını halledip aramıza dönersin....:1hug:

evet suyunu salar ama biraz ekleye bilirsin çatalada ez marmelatı ki akışkan olsunopuyorumnanaktan

HONDA valla süper bir şey oldu,1 yemek kaşığı yedim harika bir tadı var.Sağol canım.....opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Afiyet olsun Aeben sen hak ediyorsun şımarmayıyerimseniben bu kiloları bizim gibi yiyyip vren var mı acaba:uhm:
kaydirigubbakcemile3 çok az kişi bunun farkında herkes başta diyetisyenler kl. hesabıyla ugraşıp duruyorlar. yemek miktarda deyil ,kan şekeri göstergesinde kiloya dönüşüyor şimdi şimdi bazı beslenme uzmanları bunu farkına varmıya başladı .....:1ninca:
sabah :08:30 - 1.5 dilim çavdar ekmeği kucuk dılım domates,kucuk peynır
09:30 - 1 kucuk kutu kakaolu süt
vvoman cım biz çavdarı fazla yemiyoruz canım tam bugday ekemegini yiyyoruz...a.s
vede sık aralıklarla beslenmiyoruz.... bi önceki sayfada bazı önemli kurallar var okumak istersen .buyrunnnnnnnnn kutu sütler yaglı bu diyette doymuş yaglı ürünler kullanılmıyor canım .

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgilim danısmanlarım size bugünkü menümü taktim etmek istyorumbuyrunnnnnnnnn
sabah: 1 kase yogurt...lahana ve havuc yanında..3 zeytin..cok az lor...
ögle: kücük tabak ıspanak kavurma...1 kase yogurt... 1 dolu tabak yeiş mercimek haslama..( hatta hepsini bitiremedim aksama sakldım bi kısmınıkaydirigubbakcemile2
aksam: küück tabkta fırında ıspanklı yumurta...bol lorlu lahana salata ögleden kalan mercimek haşlama..( dünkü menümde de ıspnk yazmıstım ama sonanda degişti balık yedim onun yerine bol salata ve brokli haslamayla ve ilk defa balıkla yogurt yedim hala saglamımguclubacismile)
ara:1 bardak ılık tarcınlı süt muhtemelen içerim...
nasıl ama montici güzeller ya ben bu saglıklı beslenme işini cok sevdimsositososito
son bişey ögleye aksam aynı yemegi yememde problem olur mu cnkü bazen aksamdan kalan yemegi tüketiyorum tabiki montiye uyarak
basta yazmayı unutmusum kahvltıdan yarım saat önce 1 orta boy mandilina yedim:lepi:

Merhaba arkadaşlar,Bende yediklerimi yazayım,akşam giremem herhalde...

SABAH yağsız tost+zeytin+bol yeşillik
ÖĞLEN Mercimek çorbası(mercimek ve 2 kaşık bulgur ilaveli)+balık+salata+peynir
ARA 1 meyve yerim
AKŞAM ıspanak+salata ve yoğurt yicem
Gece de kefir içerim...
Ayrıca 1 saat yürüdüm.....Şimcik hatam var mı ,varsa uyarın kaydirigubbakcemile

HONDA valla süper bir şey oldu,1 yemek kaşığı yedim harika bir tadı var.Sağol canım.....opuyorumnanaktan

afiyet olsun canım size bide mercimekli bulgurlu yaprak sarması tarifi verecem biraz mercimek birazda bulguru alıp içine 1 soğan maydanoz baharat 1tatlı kaşıgı salça birazda zeytin yağı ekliyoruz yaprakları sarıp pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra biraz yağda yumurta sarmısak kavuru yoruz servis yapınca üzerine gezdiriyoruz dilersen yogurta ekleye bilirsinben bugün yaptım akşama yiyecem cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…