Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

dünkü menüm
1 elma 40dakıka yuruyuş

3dilim buğday ekmeği marmelat k.k peynir domates zeytin maydanoz

öğlen dişardaydım 3 ohaoldumsmileceviz yedim 18 ğibi 1tabak karnabahar 6kaşık bulgur 3kaşık ısırgan otu biraz yoğurt salata

22 de yer fıstıgı 1 kase yoğurtlu marmelat yedim

merhaba canim tost derken tost ekmegi mi? eger öyleyse tost ekmegi yasak kepeklide olsa yasak canim bunu belirteyim. kefir serbestmi bilmiyorum kitapta gecmiyor ama sanirim yenebilir,yogurt gibi zaten ama kitapta gecmiyorsa riske atmamak icin yememek daha iyi..

canim ben spor salonuna gidiyorum,bandin iki tarafi var göstergesinde bi tarafi hizi ayarliyor bi tarafida yokus yürümek istersen diye ayarlanmis ben her iki tarafida 6.5 hizina ayarliyorum 40 dk yürüyorum ve bayada terliyorum bugün 412 kalori yakmisimkaydirigubbakcemile2

bugünkü menümü vereyim kizlar

sabah
2dilim ekmek,az peynir az marmelat
ara
4 kuru kayisi ( aebencimi dinliyor ve bu arayi kaldiriyorumopuyorumnanaktan)
öglen
nohut yemegi,salatalik,yogurt
ara
1 mandalina,2 hurma (bu arayi kaldiramam cünkü yiyip spora gidiyorum halsiz kalmayayim diyeyerimseniben )
aksam
1 adet haslama tavukbudu,salatalik,yogurt
arada
1 elma( buna bisey demezsin artik demi aebencimcokacimcoook)

bugünkü sporuma gelince= 40 dk.yürüyüs bandi,30 dk agirlik egzersizi

kizlar ya bir sorum olucak size bu hondanin verdigi tarife visne yerine ne katabiliriz?

canım kuru kaysı kuru incir elmaylan beraber çok hoş olur çileğin varsa difrizde oda olur zaten bende bu tarifi kafam dan uydurdum hata tam buğday unun dan bi kurabiye tarifim var şeker yerine dut pekmezi çok azda sıvı yağlan yapılıyo aeben olur derse yapacamvereliniortak

ay burda montı amcayı kötülemiş olmıyım ben abarttımda abarttım aeben öyle böyle değil ama şu illetten kurtulayım tığ gibi olucam yine lola kaç kilo döndü
o 63 dü galiba dora 74... bediş 85... ebru 85.. asi 65....delikafadulden

laracım eskilerin çogu 2. takımda yeni girdiler toptan senide alabilirler tam eski 6. takım oldu ....

Son düzenleme:
selam kızlar buraya yazmadan çıkmak istemedim

aebencim çok sağol canım emeğine sağlık..Şeniz
notumu aldım .şimdi ben perşembe tartılacam ya tartıya bakayım geçen hafta 300 gr gitmişti hatırlarsan eğer yine 1 kg filan vermişsem bunu uygulamayı sonraya mı bırakayım ?:uhm:
hani sonra tıkanıklık yaşarsam diye.eğer zaten vermemişsem hemen haftasonu uygulayacağım.

bunu da not ettim..
aeben, nevra73+, referans+delikafaduldendelikafadulden
pc başında uyumusum bacııım ondan tık gelmemiş benden..sırnaşık şey

refcim inşallah tez zamanda rahata çıkarsın.Allah kolaylık versin.

ben bu arada menü eklemedim ama hiç bozmadığımı tamamen montiye uygun yiyip içtiğimi belirteyim.
fırsat bulunca yine yazacam.bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz ve başarılar..a.s.

moralim bozuk çok kitap siparişim iptal edilmiş. ben kendi kafamdan yapıyodum iyi kötü ama bugün 1 çatal tatlı yedim zaten salak gibi meyve suyu içiyodum sonra kafa dank etti şekerli diye.

sevgili aeben abla senden bir ricam var. o kadar hevesliydim ki bu rejim için kitap da iptal olmuş . senden ricam bana şunu anlatırmısın. sabah yumurta varsa ekmek yemicem. bunu anladım.peki öğlen et + salata + yoğurt. akşam sebze + yoğurt + salata. bu şekilde mi olmalı menü.birde dengeleme diyosunuz hani 35 e indirmek lazım dengelemek lazım diye. bunu da anlamadım. ya abla bari kitabı edinene kadar yardımcı ol neolur. boşa zamanım geçmesin. yani abla et yiyorsam yanında ne yiyip ne yememeliyim, sebze yiyorsam ne yemeliyim ne yememliyim. mesela bir insanın evinde olabilicek standart şeyler vardır. örneğin protein denince peynir, süt,yumurta,et giriyor demi. karonhidrata ne giriyor peki? birde proteini az yemişsin diyosunuz ya menülerinize bakıp, neye göre az yemiş? yani her öğünde az protein az karbonhidrat alıp 35 mi dengelicez?

valla abla ben anlayamdım ama eminimki sende benim bu sorumu anlamicaksın çok karışık oldu çünkü.

aeben cim çok güzel bir yazı elimden geldiğince uygulamaya çalışacam insanı rahatlatan bir diyet aslında diyette değil bence sağlıklı yemek benim felsefem bu diyet yapmak değil sağlıklı beslenmek diyetteyim deyince insan kendini ister istemez kasıyor .kitaptan bendede yok okuduklarını bizimle paylaşırsan çok sevinirim .

nev kuşum canım sen bilirsin gönlün nasıl isterse canım ....olumunekankayizsmile perşembe tartıl bakalım ondan sonra bi yol çizersin kendine .....
diyeti bırakmamanda harika olmuş tavrikler azimli arkadaşım benim .....Şenizalkisalkisalkis
moralim bozuk çok kitap siparişim iptal edilmiş. ben kendi kafamdan yapıyodum iyi kötü ama bugün 1 çatal tatlı yedim zaten salak gibi meyve suyu içiyodum sonra kafa dank etti şekerli diye.
beyazcım bu diyette yedigin hazır gıdaların içerigine bakmak zorundasın . şeker yada glikoz gördügün anda geri yerine bırak canım ... meyve suyu(hazır) çok şeker içeriyor..:umursamaz:tatlıyı ise hiç ele almıyorum zaten . ama şunu unutma u dönüşü her zaman işe yara.yerimsenibenhatalarımızdan ders alırsak tabi.:1hug:

hoş geldin mersacım ....Şeniz seni burda görmek güzel .a.s.
evet bu diyet deyilde saglıklı beslenme şanayileşmiş gıdalardan uzak durmak bi nevide.....
innan elimden gelse neler yazıcam çümki kitabın her sayfası kayda deger bilgilerle dolu nersini yazacagımı şaşırıyorum bazan ....

kaydirigubbakcemile3yok canım ben hepsini anladım inan ......Şenizyerimseniben

canım bu diyete ilk bşladıgımda ( geçen sene ) senin soruların aynını bende LARA arkadaşımaza sıralamıştım hey gidi günler. ama o kısıtlı girebiliyordu ve onun yaptıgı bir nevi kaçamaklı 2. aşama idi ... o yüzden kilo vermemiş 2 hafta sonra bırakmıştım ..
sorularının hepsi çok mantıklı .... bu kitap olayına bi çözüm bulmalıyız belli bir kitap siyesine hepbirlikte muracak etsek belki kitabın yeniden basılmasını saglaya biliriz çümki hiç bir yerde yok tükenmiş.... ama kitap olmadanda yapabilirsin bu diyeti üzülme . sabırlıyımdır her soruna cevap yazacagıma emin ol .kaydirigubbakcemile3..

şimdi gelelim sorularına ....

sabah yumurta yersen ekmek yemiyceksin bu dogru yumurtadadaki doymuş yag yüzünden ..... benim bu sabah yaptıgım gibi bol yumurtayla omlet.. peynir domates ..le bir kavaltı yapabilirsin .... ama ekmekli kavaltıyı öneneririm ekmek vaz geçilmez bir gıdadır .....
diger ögle ve akşamıda dogru anlamışsın canım .....yerimseniben
ama dedigin gibi insanız hergün aynı menüyü bulmak zor o yüzden akşamda kırmızı et hariç et yiyebilirsin öglende sebze . seni mecburi tutacak bir diyete deyil bu anladıgın üzere.....

dengelemeye gelince genelde ekmek ve spagetti dışında pek 35 geçen yiyecek yemiyoruz o ikisinide yanında yeşillik (kan şekeri düşük 10) yiyeceklerle beraber yiyyoruz ki miğdede birleşimi düşüyor beraber yeninde.

1. aşamada bu diyetin özü o ögünde yedigin yiyeceklerin migdede kan şekeri göstergesinin 35 geçmemesi....kaydirigubbakcemile5 35 geçmessen o ögünde aldıgın yaglar depolanmaz ve vucud deposundan yag kullanır.zemuszemus..
2. aşamada isa istedigin kilona inince . migde birleşimi 50 geçirmessen tekrar kilo almassın canım ...olumunekankayizsmile

yarım kalmış ...hehe ..
et yiyyorsan yanında ekmek türü makarna vs yemiyceksin ......çümkü degerleri yüksek 45 .. etteki yag depo oluyor.
sebzenin degeri düşük canım etle birliktede yenebilir.
her ögünde mutlaka süt ürünü olmassa olmazı bu diyetin .

evet protein ette sür ürünlerinde ceviz gibi gidalarda hatta ekmekte bulunur .....
karbonhidratta ekmek türü ve cogu gidalarda bulunur bir yiyecegi tam olarak bu karbonhidrat yada protein diye ayıramassın ...
ben bu diyete karbonhidratlarkla proteinleri ayıran diyet diye yazmamarına uyuz oluyorum ..guclubacismile mesele baklagiller hem karbon hidrat hemde protein .. nasıl ayıracaksın ... netteki çogu yazıda kitap okunmadan yazılmış eleştiri .:umursamaz:
ha baklagil demişken haftanın 3 günü baklagil ye canım özellikle akşamları nohut ,mercimek, kuru f... bunlar bu diyette vazgeçilmez.kaydirigubbakcemile5

canım proteinle karbon hidrat deyil ..önemli olan ne yersen ye miğde birleşiminin 35 geçmemesi .
kilo vermek için protein önemli canım kilo başına 1 gr. normalde .. kilo vermek içinde yaklaşık kilo başına 1.5 gr alınmalı bir günde ... bu zayıflamaya yardımcıdır ve alınması gerekli .. cogumuzun menülerinde bu eksik o yüzdende bazan kilo verme duruyor ..

protein miktarlarınıda eklerim oldumu ilk sayfaya bi ara.....

Son düzenleme:
kengocum ne yaptın dedigim menüyu uyguluyormusun ..?

Günaydın selam kılzar :) Aebenim aşağıda gördüm seni selam ay dayanamadım tartıldım az önce kilom 69.800 cuma giremezsem gerçi cumartesi bildiririrm de neyse bi söyliim istedim :)))
Şeniz:lepi::lepi::lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkis ay 6. rakamlarr......:lepi::lepi: darısı bu ahfta elifim başına .....
[Laraaaa gelmiş hoşgelmiş o beni tanımaz ama ben onu bu diyetten kaynaklı iyi tanıyorum :) eski kilosu neydi Laranın Aebenim ne kadar zamanda ne kadar kilosunu geri aldı çok merak ettim sen bilirsin :))))
refim lara . 2 ay montiyle 10 kilodan fazla vermişti . yaklaşık 1 sene önce ..... ama 2. aşamayı yapmamış cozutmuş anlaşılan ki yanlış hatırlamıyorsam 56 dı.. 69 olmuş ...laelaelaelaelae buda demek oluyorki 2. aşama 1". aşamadanda önemli.lülülülülülü

Bakalım Elifim beni geçecek mi :))) ama cuma bildirim yapamayabilirim bakalım :) Aeben inanılmaz incelmiş hissediyorum çok mutluyum herkeste söylüyor yüzüm boynum flan hep inceldi :)
Ölçülerim bu sabah
Göğüs: 100 ( çocuk emzirdim kızlar gülmeyin bizim ailenin hep büyük )
Bel:77
Göbek : 91
Basen :100

Dikkat ettimde ben zayıfladığımda göğüs ve basenim hep ama hep aynı oluyor en son montşye başlamadan önceki ölçülerim şöyle idi
Göğüs: 104
Bel: 84
Göbek: 98
Basen: 104

:lepi::lepi::lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…