- 27 Ocak 2018
- 490
- 452
- 23
- 29
- Konu Sahibi Asetilkolin
-
Hanımefendi milletin fidan gibi çocukları toprak oluyor ne diyim evlat acısı her türlü acıdır. Ben bişey demiyorum . Artık benim öyle insanların saygısına ihtiyacım yok istemiyorumda zaten. Benim evladıma saygı duysunlar başka bişey istemiyorum. Sonkez de diyorum ben kimseye art niyet gütmedim gütmemde.Size kimse oyle bir sey demedi. Ayrica duzgun konusun,duzgun yazin.
Biraz bekleyin,aradan zaman gecsin,insanlar aci cekiyor,esiniz yegenini kaybetmis. Biraz halden acidan anlayin. Elbet sonra sizi de sever sayarlar. Ne diyeyim daha?
Valla ben küçük şeylere takılan birisi olsam bugüne kadar takılacak öyle şeylerim vardı ki inanın 1 gün sürmezdi bu evlilik. Bunlar yeni olaylar değil ki. Bunca zaman görümcemin küfürlerine hakaretlerine göz yumdum. Dedimki yaşı küçük boşver konuşuyor. Ama artık bende bıktım dayanma noktamı geçtim. Namusuma laf eden insana yinede yardım ettim dua ettim. Allah yinede iyi etsin onu. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Benim içim rahat. Aslına bakarsanız eşim pireyi deve yapıp bağıran çağıran birisi maaleseffSizde baya baya laf sokup kenara çekilen tiplerdensiniz ama kusura bakmayın da hiç masum gelmediniz bana.
Görümceyi suçlamışsınız hep..annesinin ona gelmeyesine,sizin söylediğiniz o lafa,her aradığında verdiğiniz iğneleyici cevaplara bozulmakta haklı bence.
Birde bebeğini kaybetmiş hala bunlar mevzu oluyor.Esinizde haklı sanki çok ufak tefek şeylere takılıp büyük sorunlar yaratan birisiniz
İnanilir gibi degilsiniz gercekten.
Cocugu ölen bir kadin var ve siz hala karninizdaki bebege ilgi bekliyorsunuz.
Bakın diyorum ki alınacak bişey yok. Ben ben ben demiyorum desem böyle konuşamazlardı hakkımda. Hep yardımcı oldum hep aradım sordum. Empati yaptığım için oturup onla ağladım ona dualar ettim. Evet kolay şeyler yaşamıyor ama bunun sorumlusu ben değilim. İyi dilekler diledim diye niye diledi benim çocuğum öldü dedi. Ya napsaydım allah aşkına siz söyleyindarkmore Çoklu alıntı ile cevap yazacaktım bir baktım ikisi size ait, yani size yüzde yüz katılıyorum.
Asetilkolin güzel kardeşim, bir sakinleş, evli barklı üstelik hamile bir kadınsın artık, ergen değil. “Ben, ben, ben” diyeceğine biraz empati lütfen. Görümcen bebeğini düşürmüş, hiç kolay değil. Alınmış işte, bir özür bu kadar mı zor.
Dogmamis cocuga saygi bekliyor arkadasimizBence siz görümceyi her durumda kıskanmışsınız.kadın hamile kalınca ilgi ona kayacak diye beni mi bekledin diye laf sokup,kadın bebeği düşürüp ilgi yine ona kayınca bu sefer de bunu dert etmişsiniz.koca 9 ay var,bi bekleyin yahu bu ne şımarıklık
Kayınvalidem ve görümcem Allah a bin şükür Harika insanlar ama ben eşten yana şanssızım. O yüzden kelin ilacı olsa başına sürerdi diyorum sadece. Ama görümcenize söylediğiniz ilk konuşmadaki Beni mi bekledin sözü De olmamış. Onun da acısı var şu an. Belki o yüzden biraz kızgındırArkadaşlar merhabalar. Biraz uzun olacak yazacaklarım lütfen okuyun ve bana bir fikir verin zira beynim patlıycak artık.
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. Severek evlendiğimiz için evliliğimizin başından beri çocuk istiyorduk. 1 yılın ardından rabbim bize bi yavru nasip etti şuan 11 haftalık hamileyim. Benim hamileliğimden 3 gün sonra görümcemin hamile olduğunu öğrendik. Görümcemde daha bu eylülde evlendi. Aradım hayırlı olsuna şakasına dedim ki "kız beni mi bekledin sende " görümcem bunu yanlış anlamış alınmış. Halbuki kendisi beni aradığında bi hayırlı olsun demeden aman çok şey almayın filanca aldıda bebeği ölü doğdu deyip benim moralimi bozmuştu bişey demedim yinede. Benim düşük tehlikem oldu. Benden 1 hafta sonra onunda oldu. Kaynanam gelmişti yanıma benim onun geldiği gün öğrendik ki kanaması olmuş. Kaynanamı sık boğaz etti burda kaynanamda 1 hafta durdu burda. O bile sorun olmuş. Neymiş niye gelinin yanına gitmiş benim yanıma gelmemiş annem. Neyse dedim bşver. Gezmediği doktor kalmadı ilk önce kese görünmüyor dediler sonea bi doktor keseyi görmüş bende dedim ki benim içim rahat sende rahat ol inşallah bebeğine bişey olmayacak. Geçen gün benim doktor kontrolum vardı ondan önceki gün aradı beni biliyodu. O gün aradı açar açmaz dedi ki bebek naptı gittin mi hastaneye. Tövbe dedim bi önce naptın yenge diye sor dedim. Yok ben sormam bebek için aradım ben dedi. Dün eltime anlattım böyle yaptı diye. Ona da demişki gelin bana bunları dedi been alındım. Neymiş benim içim rahat dememeliymişim çocuğu ölüymüş. Ya gerçekten daha belli değildi doktora gidip geliyorlardı. Napsaydım kesin ölmüştür aldır mı deseydimm arkadaşlar? Eltim konferans yaptı konuşuyoruz bana diyoki ben sana napıyosun nasılsın dedim ee ne zaman dedin dedim ondan önce aradıydım ya o zaman dedim dedi. Ondan önce dediği de 1 gün önce aradı ki oda aramadı ben geçmiş olsuna aradım. Dedim ki biz konuşmayalım en iyisi bugünlük mevzu değil sen hep böyle yapıyosun. Kapattık gitti telefonu.
Olayın asıl can alıcı kısmı burası:
Ben eşimi arayıp anlatmadım olayları. Neyse bişey için arayacak oldum bana başladı sen kardeşime ne dedin ben kardeşimi biliyorum o yalan söylemez falan neler saydırıyor. Dedim ki sakin ol beni dinle yüzüme kapattı. Ağladım zırladım. Annemde yanımda aradı bunu nasıl bağırıyor nasıl. Bir görseniz. Sanki karşısındaki düşmanı. Dişlerini sıka sıka konuşuyor. Kocam bu zamana kadar hep böyle yaptı ama sevgimden görmezden geldim düzelir dedim ama bugün anladım ki bizim evliliğimizde düzelecek tek bir nokta yok. Gelsin akşam ayrılmak istediğimi söyleyecem.
Kızlar anlamıyorum gerçekten. Sevgimi vermekten başka bişey yapmadım hep olumlu yaklaştım eşime ama ailesi işin içine girince beni parçalayacak oluyor. Tamam bişey demiyorum görümcem kötü günler yaşıyor dünde kürtaj oldu aradım geçmiş olsunlarımı diledim ne zaman istersen ara yardımcı olurum dedim karşılığı bu muydu? Eşim de diyor ki kızın çocuğu ölmüş sen ne diyon ya dedim ne diycem onunki çocuksa benim karnımdaki ne ? Sanki benimki çocuk değil öyle davranıyor? Ben artık adam edemem demi bu evliliği? Tutar bir yeri var mı sizce yardım edin bana?
Kıskanıcak olsam dışarda bebek kıyafetlerine bakarken onun içinde bakmazdım. Benim kimseden ilgi beklediğim yok aadece eşim. Oda en doğal hakkım. Beni dinlemeden bağırdı oda. Valla ben arayıp kv ye anne kızın üstüne gitmeyin hamile o ne dediğimizi bilmeyiz biz diye annesini rahatlattım kavga ettiklerinde. Gerçekten keşke çocuğu onunla kalsaydı da tüm dünya ilgi verseydi keşkee. Kıskançlığın bende olduğunu düşünmüyorumBence siz görümceyi her durumda kıskanmışsınız.kadın hamile kalınca ilgi ona kayacak diye beni mi bekledin diye laf sokup,kadın bebeği düşürüp ilgi yine ona kayınca bu sefer de bunu dert etmişsiniz.koca 9 ay var,bi bekleyin yahu bu ne şımarıklık
Biz bunları bilemeyiz ki.Valla ben küçük şeylere takılan birisi olsam bugüne kadar takılacak öyle şeylerim vardı ki inanın 1 gün sürmezdi bu evlilik. Bunlar yeni olaylar değil ki. Bunca zaman görümcemin küfürlerine hakaretlerine göz yumdum. Dedimki yaşı küçük boşver konuşuyor. Ama artık bende bıktım dayanma noktamı geçtim. Namusuma laf eden insana yinede yardım ettim dua ettim. Allah yinede iyi etsin onu. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Benim içim rahat. Aslına bakarsanız eşim pireyi deve yapıp bağıran çağıran birisi maaleseff
Bakın ben sustum. Bugün kendi açtı konuyu. Saygısan kastı tapılma değil tövbe haşa. Sadece insanlar ben düşürtmüşüm gibi üstüme gelmesinler istiyorum anlıyor musunuz?Dogmamis cocuga saygi bekliyor arkadasimiz
Napsin insanlar,kalkip ayaga onunde mi egilsin ,tapinsinlar mi, pış pış mi yapsinlar? Gorumce isterse dunyanin en rezil en utanmaz insani olsun,kadin kendi kendine aci cekiyor, ozel bir sey yapmak bir yana,sadece susulsa yetecek ama o da yok.
Ben hamileliğini öğrendiğimde dedim onu kaybettiğinde değil. Yani diycek bişeyim yok art niyetli demedim çünkü. Kızacak o kadar şey var ki bziler neden kızamıyoruz anlamıyorum. Normal zamanda da kızmadım hiç onaKayınvalidem ve görümcem Allah a bin şükür Harika insanlar ama ben eşten yana şanssızım. O yüzden kelin ilacı olsa başına sürerdi diyorum sadece. Ama görümcenize söylediğiniz ilk konuşmadaki Beni mi bekledin sözü De olmamış. Onun da acısı var şu an. Belki o yüzden biraz kızgındır
Görüşsün kardeşi ki ben onları bile unutmuştum ama bu olaylarla birlikte artık doldum taştımBiz bunları bilemeyiz ki.
Namusunuza laf atan size küfürler eden görümceyle ne sizin ne eşinizin görüşmesi normal değil zaten. Mesafe girer aranıza bu olayla birlikte olan olmuş zaten haklı haksızı boşverin geçmişin sorunları yüze çıkmış.
Çoçuğun düşmesine siz sebep değilsiniz tabi ki. Bırakın o da çocuğu için üzülsün. Neden düştü o araştırılsın.Görüşsün kardeşi ki ben onları bile unutmuştum ama bu olaylarla birlikte artık doldum taştım
Diyicem artık eşimede napim kalkamıyorum altından. Ben eziliyorum bunca şeyin altında eşim hep kenara çekiliyor. Sonrda bana bağırıyor. Ya keşke şuraya ses kaydı atabilseydim. Elbet benimde suçum vardır bunca zamandır bir yerde ama bunun sebebi ben değilim. Bakın hamile olduğunu öğrendim dedim ki beraber büyütcez bişey olduğunda birbirimize sorucaz bebeklerimizle beraber büyücez. Doktora gitmiyordu en başında eşi götürmüyordu. Hep aradım dedim ki nap et git gerekirse para gönderelim. Folik asitini kullan aksatma sakın kendine dikkat et. Doktorların yazdığı raporları bana okudu hep sonuç iyi gibi içini karartma strese girme herşey güzel olacak diye telkin verdim. Kürtaj olacağı kesinleşti hemen aradım. Ağladık beraber üzülme dedim allah belki bir tane aldı 2 tane verir allah dua et ben ediyorum senin için dedim. 1 ay geçsin hemen doktora git baktır kendine dedim. İhmal etme ne zaman istersen ara benim telefonum hep sana açık yeterki üzülme dedim. Diyceksin ki niye bu kadar uzun yazdın banane ama anlayan çok nadir kişiler olunca açıklama gereği duyuyorumÇoçuğun düşmesine siz sebep değilsiniz tabi ki. Bırakın o da çocuğu için üzülsün. Neden düştü o araştırılsın.
O kendine bir neden arıyor doğal olarak etrafa saldırıyor.
Kv zaten sizinleymiş eşinize atın suçu maden üzerinize geliyor. Sen annene kanama olduğunda git demeliydin suçlusu ben oldum diyin.
Sizin durumlar tam Tosun Paşa filmindeki hamam sahnesinde söylenen “o kurnadan bu kurnaya ç.rkef sıçradı” olmuş.Valla ben küçük şeylere takılan birisi olsam bugüne kadar takılacak öyle şeylerim vardı ki inanın 1 gün sürmezdi bu evlilik. Bunlar yeni olaylar değil ki. Bunca zaman görümcemin küfürlerine hakaretlerine göz yumdum. Dedimki yaşı küçük boşver konuşuyor. Ama artık bende bıktım dayanma noktamı geçtim. Namusuma laf eden insana yinede yardım ettim dua ettim. Allah yinede iyi etsin onu. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Benim içim rahat. Aslına bakarsanız eşim pireyi deve yapıp bağıran çağıran birisi maaleseff
Nerde art niyetliyim iyice okuyun onun bana bu zamana kadar dediklerinide yazdım. Bana hayırlu olsun bile demedi kötüleri söyledi moralimi bozdu. Onu alma bunu alma dedi. Yani daha ben art niyetli olacak naptım? Şakasına beni mi bekledin demek mi art niyet? Ya keşke art niyetle deseydim valla şuan canım acımazdıOkudum, sonra ben mi yanlis anladim diye bir daha okudum. Konu sahibi art niyetli. Ortaligi kizistirip aradan cekilen tiplerden.
Bana or****u çocuğu, ka**pe diyen insanlara ben huzursuzluj yaşatmıyorum onlar yaşatıyor. Ben evet ablalık yaptım her konuda sözlüyken evlenirken her zaman yaptım. Ben artık doldum taştım şimdi konuştum konuşmaz olaydımSizin durumlar tam Tosun Paşa filmindeki hamam sahnesinde söylenen “o kurnadan bu kurnaya ç.rkef sıçradı” olmuş.
Ya Huuu, mesafenizi koruyarak abla gibi davransanız biraz da şefkat gösterseniz ortada sorun kalmayacak ama eliniz belinizde o da bana böyle yaptı, şöyle dedi ile öncelikle karnınızdaki bebeğe sonra sırasıyla kendinize, eşinize, görümcenize, kayınvalidenize, kayınpederinize huzursuzluk yaşatıyorsunuz.
Derin bir nefes alın ve ablalık yapın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?