Nişanı attım....

aynı şeyleri nişan döneminde ben de yaşadım, benimkiler bu denli açıktan değildi ama her istediğim burnumdan geldi, sonra ne mi oldu, ben kimseyi dinlemedim, aman iyi olur, aman düzelir, aman bu kadar yaşanmış şey var diyerek evlendim. ve keşke diyorum o zaman atsaymışım nişanı. eminim çieçk gibi kızsındır, kendini bilmez insanlara ezdirme kendini, kadınına o kadar değer veren erkekler var ki öyle birini al hayatına. doğru karar vermişsin. bir de aynı evde oturmak diyorsun, ne münasebet bu ortamda...

sonuna kadar haklısın. öncelikle ne olursa olsun kaynana ile aynı evde o to rul maz.
yeni evlenenlere tavsiye herşey için taviz verin ama gelinliğe hayır sonra çok içinizde kalır. 5 yıllık evliyim gelinlik meselesi hala içimde 100 lira için istediğimi almamışlardır ay salak kafam sen ver aradaki farkı al dimi ama yok bak bak gelin verdi parasını der konu komşu rezil olurlar ayıp olur diye yapmadım.
sakın taviz verme arkadaşların bazılarının dediği gibi nişanlı iken ayrılmak kolay ama evlenince çok zor pes etme en azından ne kadar ciddi olduğunu anlasınlar...

dün akşam beni aradğında cvp vermemiştim ya, annemi aramış.Bişeyden bahsetmemiş telefonu evdemi unuttu beni arayıp sormuyo cvp vermiyo hiç demiş.Annemde telefonu yanında demiş.Noldu diye soruncada bişey yok trip yapıyo demiş.

Eve geldim baktım anlamıyo msj attım.Beni arama bitti dedim.Tam hatırlamıyorum ama yazıklarım şunlar "Ben senden sizden hiçbişey istemiştim bi gelinliği bile bana çok görenlerle ben bi aile olamam.Bugüne kadar hep annen kendi çizdi kendi oynadı.Ben yetim ,kimsesiz değilim o eski gelinliği giymem.Hepinizden allah razı olsun size çok yük oldum herşeyi istedim yaptınız sağolun dedim.Seni sevdiğimden hiçbişeyde gözüm yoktu ama bari gelinliğe laf etmeseydiniz dedim.

ondan gelen cvplar
Benim yüküm ağır değildi peki bitti diyosan bitmiştir kararına saygım var herşey için tşk a.e.ol mutlu olursun inş.

Demekki senin sevgin bir gelinlikten ibaretmiş olsun be seninde canın sağolsun kime güvendiysem yalan çıktı.Seninle buralara kadarda gelebilmek hayaldi.Hayal sona erdi.sonuçta bende insanım dmi.

Yüzüğünü hafta sonu gelip veririm başka alacak verecek bişey varmı

Peki şahsen ben daha bizimkilere söyleyemedim sen konuştunmu

Bişey sorcam sana ya olur ya insanlık hali belki karşına biri çıkmıştır etkilemiştir seni böyle bişey varmı

Tek neden gelinlik mi

Cevabım
Gelinlik bana verdiğin ve verdiğiniz değeri gösterdi.Benim alnımın akıyla giyceğim gelinlikte bari cimri olmasaydınız.Benimde hayallerim vardı.Eski bi gelinliği haketmiyorum.Bunu bana layık gören kişidende ben hayır bekleyemem.ikincisi sen bana zamanında istediğim yere tamam ordan alalım demiştin.Geçen gün sen evdeyken annen sana o eskicinin gelinliğinden bahsettiğinde " olurmu gelinlik bu.Denicek gelip gidicek buraya her seferinde nasıl gelsin ordan alcak"demiştin. Ama baktımki annen senin aklına sonunda girmiş.Sen kendi kararlarını verip düşünemicek birisin.Ben sana güvenip aynı eve geldğimde sen o günde dediğim gibi beni eşin olarak görüp değer vermiceksin.Hep annenin dediğini yapıcaksın.Kızdığım diğer konu ise annemle hiçbişey paylaşmamanız.Annen o gelinliğe kafasına göre bakacağına anneminde fikrini alabilirdi.ama hiçbi konuda onu aramadınız.

nekadar sinir oluyorum anlatamam. kayınvalideymiş... ya sanane benim giyecegim gelinlikden. herşeye karışıyolar insanların birbirine olan sevgisinide aileler bozuyo genellikle

bence siz barışacaksınız mesajlardan onu anlıyorum. Bu mesajlar bi muddet devam eder ve barışırsınız. Şimdi mahsus birinden mi etkilendinde ayrılıyosun muhabbetine girmeye çalışıyo. sanki sen bi gelinlik sebebiyle nişanı atmaya karar verdin de. Aman diyeyim arkadaşım bence kararının arkasında dur.

Bak güzelim bir karar vermişsin arkasında durmanı öneririm.

Nişanlıylen böyle olandan evlenince hiç hayır gelmez.Hele ki annesiyle oturursan yuvan o kadar çabuk dağılır ki sen bile şaşırırsın.

Nişanlılık bir deneme süresi.Kimse nişandan döndü diye kimseyi eleştiremez.Evlenip boşansam dahamı iyiydi diye sorarsın öyle konuşanlara.

Saygı bir kere yıkılınca geri gelmiyor.Bu her ilişkide böyle.

Kayınvalideni günahın kadar sevmediğin belli.Ve ne yaparsa yapsın sevemeyeceksin.Unutamayacaksın bu yaşadıklarını.Ve bu hep eşinle aranda bir gölge olarak kalacak.İkinizin arasında gölge olarak bile olsa 3. kişi ilişkinizi zaten yok edecektir.

Verdiğin kararın arkasında durup konuş babanla.Resmen bitsin bu iş.Uzatacak birşey yok sonuçta.

Son bir kez konuşmak istersende nişanlına yüreğindekileri açıkca söyle.Sevgi öyle bir kalemde bitecek birşey değil.Özleyeceksin,üzüleceksin ama ilerideki pişmanlıklarını engellemiş olacaksın.

Şimdi dersi derste dinle ve hata yapma

Nişanlın zeytinyağ gibi üste çıkmış ya birde evlenseydin kaynana aynı evde seni köle gibi ana oğul kullanacaklardı boşver sinirlenme git bir dans kursuna veya gitar kursuna katıl pozlar ver facebook a at şunu yaz bekarlık sultanlık

gördün mü sürtündü burnu ayrılcam buraya kadar dediğinde
işi hemen duygusala bağlamış
bunlar seni cezbedici taktikler
olurda barışıran ve devam edersen yani evlenirsen tekrar eskiye döner
bunu bil
artı bide kaynana derdi çekiceksin
hemde aynı evde ıyyyyyyyyyyyyy
millet uzaktan geçinemiyo, sen aynı evde olucaksın kaynananla

iyi düşün hayatım
ben kaynanamlada otururum, anne kuzusu kocamada tahammül edebilirim, bi ömür mutlu olabilirim buna güvenim var diyosan devam et
ilişkine güveniyorsan devam et
içinde şüphe varsa şayet şüpheleyle ilerleme
bi yere kadar gidersin çünkü içindeki şüphelerle....

Konuyu ailenize açtınız mı siz acaba...Ailenizle görüşüp gereken yapılsın çok yüz göz olmayın daha da bence...

canımmm sakın ha sakın kararından dönme yakma kendini bak cok çekersin derdim var bölümündeki yazıları oku örnek al..
mantığınla hareket ettin ve onun şu anda ezik acınası insan tavırlarına kanma sakın olurmu

msjıma cvbı:
1 Senden kimsenin bişey esirgediği yok.2 o sadece bi fikirdi.3 biz aramızda hiçbişey konuşamicakmıyız.4 artık konuşamicaz. 5 seni tebrik ediyorum anneni babanı elaleme güldürceksin.7 bana ana kuzusu diyosun evet öyleyim.Benim anam beni 9 ay karnında taşıdı 1 gününü ödeyemem senin yerin farklı anamın yeri farklı he son bi madde daha soranlara ben ayrıldım deki suçlu benmişim gibi empoze etme millete.

Bende.tamam sorun yok dedim sussun artık diye.

Ne için sorun yok dedi.

Son cümlene tamam dedim anlaşılmayan bişey yok uzatma artık konuşmayı dedim.

Peki tamam yaşadıklarını unutabilcekmisin peki

İyi düşün

Msjlarıma neden cvp vermiyosun konuşmak istemiyomusun
vs vs hep benzeri msjlar

Bumu senin namus kavramın

Beni bi aramısın.Bizim yaşadıklarımız ne olcak.

Babana söyle babamı arayıp konuşsun tamam

O zaman annen arasın ne olcaksa olsun yazık annene babana neyse şimdi arasın bitsin bu iş ben daha söylemedim ayrılmak istediğini.Baban söylesin he yaşadıklarınıda anlat

Hani arayan eden yok ben aratayımmı babanı

sonra annem çağırdım aradım bunu annem konuştu.Annem sizin aranızda konuşup halledebilceğiniz bişey ne ben ne babası nede senin annen baban biz 2.plandayız dedi.Oda diyoki bugün beni yarı yolda bırakan evlenincede çeker gider.Ben hala seviyorum çok üzdü beni bana diyoki babanlara söyle beni aramasınlar varmı böyle bişey fln dedi.Annemde dediki ama bak yavrum size kız 2 keredir geliyo arkdşları soruyo ne yaptılar ne ettiler sana diye.Kız sizi yüceltiyo ortada bişey yokken.Onunda gururu kırılmış o eski bişey giymemiş şu ana kadar ama yani ayıp bi gelinlik içinde böyle yapman fln dedi.Hayır dedi yalanlara başladı ben sadece bi fikir söylemiştim keşkede ilgilenmeseydim ya fln.Öyle kapatıldı telefon.

Msj attı yine
seni tebrik ederim bizi düşürdüğün duruma bak helal sana

Bumu senin namus kavramın
bide bi yerde yaşadıklarımızı anlat falan demiş. canım aranızda bişeymi geçti sizin..
eğer öyleyse düşüncelerim değişir çünkü.
o zaman bu adamın o yüzden bu kadar lakayt davrandığını düşünürüm, nasılsa benim ayrılamaz benden mantığıyla hareket ettiğini düşünürüm. ama ayrılmak konusunda ciddi olduğunu anlayınca da paçaları tutuştu :)
her ne olursa olsun sana dedimi
ne istersen yapıcam nasıl olmasını istiyosan annem ayrı bizim hayatımız ayrı. bzim kararımız neyse o olucak dedimi
yoksa sadce yazıklar olsun vs dedi.
iyi düşün canım ama bencce en mantıklı kararı vermişsin sen

süpersin nergis iyi yapmışsın. şimdiden telefonu yedirrim miş annemmi paraymış pulmuş diye giden evlenince tam azıtır. bak bir hikaye var. padişahın kızını istemişler. padişah vermiş. ne istersiniz diye sormuşlar kıza. kız bişi istememiş. yazık yormayayım kimseyi demiş. deveye bindirmişler gelini götürüyorlar. derken devenin ayağı taşa takılmış. kaynana hemen aman deveye bişi oldumu demiş. gelin de beni geri götürün babama demiş. dönünce kaynanasından her şey istemiş, yaptırmış. tekrar bindirmişler deveye, gelini götürüyorlar. derken yine deve takılıyor taşa. ama bu defa kaynana aman geline bişi oldu mu demiş. anlıycağın ucuza giden hep ucuz olur....

son kez soruyorum bi daha sormicam namusum üstüne yemin ederim benden ayrılmak istiyormusun

Evet istiyorum sen daha anne ve eş arasındaki bağı kuramıyosun.Ben parapul istemedim değer ve destek istedim görmedim.Görmemde.

Benden ayrılmayı gönülden istiyormusun
Benim için ikinizin yeride farklı tamam allah yolunu açık etsin

Benle yaşadıklarını namusuna şerefine sığdırıp ayrılabiliyosan dicek bişey yok.

Bu namus şeref bu kadarmı ayağa düşmüş ya.

Namusu bu kadar bilseydin namuslu karın olcak insana bi gelinliği çok görüp pintilik yapmazdın.Demekki namusla bile evlenmek zormuş bu devirde.Şu konu aramızda daha önce geçmiş olsaydı sana sarılmazdım bile.Nerden bilebilirdim değerimi.Allah bugüne nasip etti

Değerin gelinlikmi senin tamam bitti ailen düşünsün namusunu ben değil.

Hadi a.e.ol babana söyle babamı arasın ayrıldığımızı söylesin benim babamın başı dik durmalı kiminki eğilirse eğilsin

Bende cvp vermedim.

Son düzenleme:
nişanlın sana tamamen psikolojik baskı uyguluyor şuan yani kendisi masum hiç suçu yok haksızlığa uğramış zavallaı sözde. arayada mahalle baskısını sıkıştırıyor ki elalem ne der korkusu daima işe yarar. canım sen dönme çünkü hatasını kabul etmiyor hatasını kabul etmeyenden asla hayır gelmez sen sanki anneni öldürelim mi demişsinde anasını anlatıyor sana şöyle kıymetli böyle kıymetli diye. elbette kıymetlidir herkesin annesi ama orta yolu bulamamış senin ki bulacağa da benzemiyor kısacası canım sen çok çekersin bundan eğer birleşirsen. "tamam hayatım ne dersen senin istediğin gibi olsun" diyeceği yerde şu mesajlara bak boşver canım sonunda ağlamaktansa şimdi ağla çünkü sonunda allah korusun kucağında çocukla ağlamakda var rabbim hakkınızda hayırlısı neyse onu versin amin

canım özel olmassa bişe sorcam. aranızda önemli seylermi geçtide tehtit ediyor seni. namusunu babangil düşünsün diyor. çok çirkin laflar

yaşadıkların o kadar tanıdık ki bana..

o kadar fedakarlık yaptığını görmezler sanırlar ki dışarda bunları iki kaşı iki gözüne bekleyenler çok..

güzelim bende yaşadım yaşadıklarının belki daha azını belki daha fazlasını..

aynıydılar yaa kelimeler falan..okuyunca yine döndüm eskiye.. annesinin beni aradığı görülmemiş şeydir fakat oğluyla yaptığımız pazarlık kalmamıştır..

annesiyle de düğün alışverişine diye çıktığımızda beş milyon fark için on dükkan gezdim peşimde anamla bacımda vardı onları da gezdirdim.. bişey alırdık ben daha ucuzunu buldum nolcak aradaki fark çiğdem hanım derdi burnunu dike dike ben bunları iyi niyetimden şaka diye gülüp geçmişim umursamadan ama bu süreçte hayatımdan çaldığım o kadar güzelliğin farkını bana kim verecek acaba???

nikahı yaptık düğüne iki gün kala ayrıldık.. niye çünkü benim verdiğim değeri bana vermediler.. sevgi karın doyurmuyor saygıdır esas olan iki insan arasındaki iletişimi güçlendiren..

Kasımın sonunda mahkemem vardı bitti, şükür.. şimdi yeniden başlıyorum hayata..
Şimdi dönüp arkama baktığımda pişmanlığını yaşadığım bişeyim yok sadakatim, sevgim, ona güvenim tamdı.. Yaşadığım hiç bişeyden pişman değilim Rabbim bunları verdiyse gücünü de verir dedim..Sevdiğim adamı kaybettim, onunla kurduğum hayalleri kaybettim, canımın acısını nasıl bastırdığımı ve içimin yanan ateşini nasıl söndürmeye çalıştığımı bir ben bir Allah bilir..Ben zannederdim ki ne olursa olsun bize bişey olmaz ama öyle değilmiş.. Sevgiye dair kaybettiklerim çok oldu ama kendime saygımı kaybetmedim, ben iyi bir insanım bana yapılanları haketmedim şimdi bana layık olmayan hiç bir şeyi hayatıma sokmuyorum, kimsenin beni üzmesine izin vermiyorum buna ailem, arkadaşlarım,işim her şey dahil.. Tabi bu arada öyle deli dumrul bi hayatım yok sabah akşam gezeyim, tozayım nerde akşam orda sabah değilim
Sana şunu yap bunu yap demek istemiyorum en doğrusunu yine sen bulacaksın kendi içinde canım, Rabbim inşallah yardımcın olsun, doğru kararlar almayı bunlardan pişmanlık yaşamamayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…