Nişanlıyken..

Bu tamamen senin görüsunle alakalı. Toplumun görüşüyle değil. Ama şöyle bir şey var. Bazı kişilerin " ya ben bu kişiye güveniyorum benle evlenir o zaman yapayım, ya da güvenmiyorum benimle evlenmez, o zaman yapmamaliyim" diye bir algısı var. Ama böyle olmamalı. Sen evleneceksek yaparım gözüyle bakmamalisin. Öyle bakıyorsan yapma çünkü pişman olabilirsin. Kendin istiyor musun? Evlenmesen de sorun olur mu olmaz mi? Bunları düşünerek yapmalısin. Yani isteyen istedigiyle istediğini yapmalı bence
 

İlk cümledeki lafı gediğine oturtma girişimini ya da çabasını görmezden gelecek olursam, evlenmeden ilişki yaşamak istemiyor oluşunuz sizi geri kafalı yapmaz. İlişki yaşamak isteyince de herhangi bir sıfat eklenmez isminizin başına. İnsanların ne düşündüğünü bu kadar umursamayın. Lakin cinsel dürtü ve isteklerinizin kontrolünü iki adet alyansa göre şekillendirmek tuhaf. Nişanlı ve evliler de ayrılabilir neticede. Mesele şu ki, cinsellik yaşamak isteyen kadın partnerinden herhangi bir beklentisi olmadan yaşamalı. Aksi halde "ama evlenecektik ühü" diyen yüzlerce mağdur rolünde hatunun arasına dahil olunuyor. İlişki ciddi o zaman sevişeyim kafası yanlış olan. Zira ilişkinin ciddiyetinin bir teminatı yok. Sorunuzun cevabı şudur ki, sevişirsem seviştiğim kişiyle evlenmek zorundayım diye düşünüyor iseniz sevişmeyin.
 
Evet istiyorum açıkcası ama bu benim çevremde anormal karşılanan bişi olduğu için benimde önyargılarım ve katı kurallarım oldu sanırım..
 
Bu güzel yorum için teşekkür ederim çok doğru ve mantıklı şeyler yazmışsınız :)
 
Buradan cesaret almakla olmaz o is. Hadi bi gazla yasadiniz birsey, daha sonra pisman oldugunuzu hissettiginiz zaman veya hata oldugunu dusundugunuz zaman burada gayet normal diyenler "madem pisman olacaktin yapmasaydin" derler.

Birsey yasamak istiyorsan baskasindan onay almak zorunda degilsin. Burada yorumlarin tam tersi gelmis olsaydi yine normal oldugunu dusunur muydun bu actigin konunun?

Bu konuyu aciyorsan emin ol yarin oburgun pisman olacagin bir konu bu senin icin. O yuzden baskasinin dusunceleriyle hareket etme derim.

Benim fikrime gelince insan sinirle oyle seyler soyluyorki bu benim evlendigim-sevdigim insan mi dedirtiyor. Herseyin her olasiligini dusunmek lazim. Moralini bozmak gibi olmasin ama tanidigim bir abla vardi. Evli ve 1 cocugu vardi. Esiyle evlenmeden cinsel birliktelik yasamis ve bu durumdan sikayetci degildi ama esi birgun tartisirken "sen benimle evli degilken altina bile yattin" gibi bir cumle kullandi it herif. Hemen hemen her konuda okuyoruz evlendikten sonra "esim cok degisti, hic boyle biri degildi" diyenleri. Burada oyle seyler okudum ki "o oyle birsey yapmaz" dedikleri tam da onlari yaptilar.

Bunlar sizin icin sorun teskil ediyorsa yasamayin. Ama yok ben istiyorum derseniz de hayat sizin yasayabilirsiniz. Ama insanin cogu zaman dusundugu gibi olmuyor bazi seyler.
 
arkadaşlar nişanlıyken çiftlerin birbirine ileri gitmeden yakınlaşması olayına nasıl bakıyorsunuz ?
(Nişanlı değilim sadece sormak istedim)
Anket mi yapıyosun ? Nişanlı değilsen hangi aşkın izdirabi bu ? Hee sen bizi burda birbirimize düşürüp banlatacaksin :) seni gidi seniiii, git başka işlerle uğraş .haftasonu geliyo ,kimseyi banlatma
 
Bu yakınlasma ile kadında oksitosin hormonu salgısı oluyor ve bağlılık oluşuyor..yada bağımlılık..erkek de öyle bi hormon yok. Terk edilirseniz yıkım yaşarsınız bağımlılık yüzünden...o yüzden çok yakınlaşmayın derim sevgiliden emin değilseniz..bağımlılık olmasın yani psikolojik olarak..
 
Anket mi yapıyosun ? Nişanlı değilsen hangi aşkın izdirabi bu ? Hee sen bizi burda birbirimize düşürüp banlatacaksin :) seni gidi seniiii, git başka işlerle uğraş .haftasonu geliyo ,kimseyi banlatma
Yok valla öyle bir niyetim yok. Sadece sevgili gözüyle bakmayın ayrılırsınız diye düşünmeyin yakın zamanda nişanlanıcaz diye söylemiştim. Ama nişanlılıkla sevgililiğin farkı olmadığını söyleyenlerde oldu haklılar. Sadece arkadasım ufaktan ima ediyor böyle Şeyleri bende fikirlerinizi merak ettim. Bana mı anormal geliyor diye. Halbuki sizin yorumlarınızı çok beğenirdim. Beni iğnelemeniz üzdü :)
 
Evet ama cinsellik için ileriye gitmem elbette. O adam da ne pislikmiş ya ben böyle birisiyle karsılasmaktan korkuyorum işte. Değişiyorlar demek ki. Yorumlarınız hep dikkatimi çekiyor hepsi de çok mantıklı. Bana da zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
 
Bu sana bagli yobaz bi insan degilim ama bazi erkeklerin sadece cinsellik icin yaklastigini dusundugumden ve ask olmadan sevismem mantiginda oldugumdan ilk defa esimle biseyler yasadim... Suan bosaniyoruz ama yinede sevmedigim evlenmeyecegim yada bana asik olmadigini dusundugum bi insanla bisey yasamam... Beklenti icine girmeyeceksen istedigini yasa bu devirde evliligin bile garantisi yok nisana guvenip bisey yasama icinden geliyorsa yap
 
Daha bilmediğim neler var acaba bir yaşıma daha girdim.. teşekkür ederim yorumunuz için
 
İnsanlar özgürdür içinden ne geliyorsa öyle yap. Yalnız karşındakini tanıyıp yap sonra adam olmayan biri ise pişman olursun her açıdan. Şunuda unutma karşıdaki nasıl olsa bir şeyler yaşadık artık ayrılamaz kafasındaysa işlerin daha da zorlaşır.
 
Nişanlı olmanın ne önemi var ben onu anlamadım.
Sevgililikle bir farkı yokki,bir çift yüzükten başka.
Ayrılmayacağınızı garanti etmiyor yani.

Bana göre evlenmeden olmamalı.
Başkasına göre sevgiliyken de olur.
Bunu burada sormak yersiz,tuhaf.
İnsanlar inandıkları gibi yaşıyor.

Ve...
Evlenmeden ilişkiye girmeyenler "geri kafalı" değildir sevgili konu sahibi.
Ya da sevgiliyken ilişki yaşayanlar modern...
Bu algınızı değiştirin önce.
Birilerinin yazdığı yorumla zihniyetiniz hemen değişebiliyorsa siz de güven verici değilsinizdir.
Bu da demek oluyorki pişman olacak,yaptığınızın arkasında duramayacaksınız.
Benim kanaatim bu.
Mesajlarınız doğrultusunda edindim bu izlenimi.
 
Cok saol bu aciklamayi yaptigin icin.. kadinlar cinsellikle baglanio genelde. Bazi kadinlarda ben ozgurum diye diye bunu kaciriolar., valla cok kotu bu duygusalligimiz., bu yuzden demek kadinlar genelde daha sadik.
 
On numero bes yildizz
 
Ama ignelemedim ki :) mikserlik yapacaksan vazgeç dedim :) genelde bukonular o yüzden açılıyor ya o sebepten şey ettim :)
 
Karşımdaki değer verdiğim
Ansılan mesajlarımı dikkatli okumamışsınız. Ben ilişki demedim. Yakınlaşmak anlamında söyledin. Tatlı bir dokunuş veya masumane bir öpücük. Ben kendi adıma konuştum geri kafalılık olarak. Kimsenin yorumu ile zihniyetim değişmez sadece ikilemde kaldım ve toplumun bakış Açısını merak yetin. Neyse teşekkürler :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…