- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
- Konu Sahibi sevgi kayaa17
-
Merhaba arkadaşlar,
Biz sene başında evlenmeye karar vermiş bir çiftiz. Düğün tarihi aramızda 2019 olarak konuştuk. Söz ile ilgili sorunlarımı da paylaşmıştım. Sözlüm 2 sene boyunca yurt dışında çalıştı. 2 sene önce annesinin varolan evini satıp, eski olduğu için 50 bin tl kazandığı tüm parayı yeni bir ev almak için yatırdı. Evlilik kararı aldığında yuva açmak için bu parayı kullanacağını söyledi. Evi satıp kar edeceğini söyledi bu süre içinde annesi kirada olduğu için kiralarını ödedi. Benim son anda haberim oldu. Sözden sonra kriz çıktı, bu devirde ev satılmıyor , zarar edemem diye annesini eve yerleştirdi. Annesi emekli devlet memuru. Sana düğün yapmak ile annemi eve yerleştirmek aynı benim annem diyor. Biz genciz yaparız ben çalıştım ben kazandım karışamazsın diyor. Ben onu 4 sene bekledim, aylarca görmedim. Sen 4 sene annem 30 sene emek verdi kıyaslanmaz diyor. Sana aldığım yüzük 5 bin anneme 50 bin bence hakkaniyetli oldu diyor. Annesi babasından boşanmış, babalık görevini sözlüme yüklemiş, onu duygusal ve maddi olarak sömürdüğünü düşünüyorum. Annesi babasından çok çektiği için ona üzülüyor. Annesi bana sen altın vs isteme, zora sokma gençsiniz siz yaparsınız diyor. Bu yüzden tartıştık ve benim paragöz olduğumu söyledi. Biz yuva nasıl kuracağız dediğimde sözlüm acelen ne , yurtdışına gider kazanırım beklersin , param olmadığı için mi ayrılacaksın diyor. Ya da kredi çeker öderim. Ben birkaç aydır işsizim , mesleğim var, 3 yıl çalıştım bugüne kadar, başvurmadığım yer kalmadı. Bunu başıma kakıp zaten işsizsin , ben tek başıma yetemem ,keşke senden para istemesem ama kriz var diyor. sanki konuşmak hakkım değilmiş gibi davranıyor. Evlenecek olan insan kuracağı yuvayı düşünmez mi? Benim haddim değil mi gerçekten ona sormak? Bu arada onun parası üzerinden geçinmeyi düşünmüyorum, herşeyi dik yarı ve eşit yapacağız. Ne koyarsa elimde avucumda ne varsa aynısını koyacağım. Ailesi destek olmayacak, benim ailem herşekilde destek.
Ben zaten 50 bin koyuyorum, üstüne ailem destek. Haklısınız kırıp dizimi oturmam beklemem gerekGelin ata binmiş ya nasip demiş. Sözlenme çok bir anlam ifade etmiyor. Sen de köy bakalım ortaya elli bin lira...
İki konu aynı anda açıldı , yeni değil.Size sayfalarca akıl verildi ayrılıcam deyip atlattınız milleti, burda yeni konu açmışsınız. Siz bu adamı çekmeye müstehaksınız.
Walla hepimiz aynı düşündük ama anlayanaSiz Sözlüm ve ailesinin davranışları diye konu açan uyesınız
Karılmayın lütfen ama ailesi sizi istemiyor diye düşündüm diğer konunuzu okuyunca.
Lafları çok çirkin. Ama zaten diğer konundan da korkunç bir adam olduğu belli.Sana aldığım yüzük 5 bin anneme 50 bin bence hakkaniyetli oldu diyor.
Esitlik eşitlik diye yakında erkek aileleri hiçbir şey yapmayacak. Kız ailesinden ev istenecek yada erkek iç güveyisi olacak herhalde. Ona doğru gidiyoruz.Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Sözlenme çok bir anlam ifade etmiyor. Sen de köy bakalım ortaya elli bin lira...
2 küçük kardeşi var, onlara da destek. Ben evlendikten sonra onları okutmak isterdim, düşüncem böyleydi.Konuyu tam okumadım. Diğer knunu biliyorum. Annesine ev vs 50bin artık ne ise istediğini verir ancak önemli olan bu değil. Sana tutumu sarfettiği sözler kıyaslamaları. İnan bunlar hiç bitmez çok kaba ve saygısız bir insan. Neden en mutlu olacağın günlerde bunları düşünmek zorundasın ki. Anladığım kadarı ile sözlün de tek çocuk. Bence hayat boyu bu mevzuları düşünmek istemiyorsan vazgeçmelisin. Baştan yanlış şeyler.
Normal olmadığım kalmıştı, bu hakkı kendinizde bulmanız ?Hanımlar boşa yazmayın.Bu kız normal değil.Evlenecem,vermezlerse kacacam diyen kız olabilir kendisi
O adama hala sözlüm diyor ayh bayılazammmm!
Ben eşimden ailesi nedeniyle boşanıyorum, yani hem kv mağduruyum, hem de bir oğlum var, kv adayiyim.
Su an oglumdan 2 saat uzaklıkta bir sehirde, gireceğim bir sınav icin kursa geldim, sınava hazırlanırken bir ay ya da daha fazla bir sure oğlumu haftada bir göreceğim. Henüz uç yasinda kuzum ve ilk kez ayrı kalacağız.
Es yok, oğlum icin başladım çabalamaya, onun icin belki 20 yıl çalışacağım, ona rahat, kaliteli, guzel bir hayat sunabilmek icin. 20 yıl sonra iyi bir is sahibi olsa, 25 yıl sonra onun imkanı olsa ve benim olmasa bana bir ev alabilecek durumda olsa kabul ederim. Ben onun icin 20 yıl çalışmışken, o 5 yılda bana 50 bin verebiliyorsa bir sonraki bes yılda esine de yapabilir. Bilemiyorum bana normal geliyor.
Tabi insallah o durumda olmam, hem çocuğumu hakkıyla buyuturken, hem de kendime yetebilirim ama 20 yılın sonunda elimde bir şey yoksa, oğlumun önelikle bana destek olmasında bir behis görmüyorum. Bu sömürme de degil. Tabi ki düzenli olarak kazancını isteyemem, aliesi varken önceliği ailesine vermesini isterim ama su an oyle bir durum da yok.
Diğer konularınızı bilmiyorum ama bu konuda haksızınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?