Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

çok tşk ederim.. hoşbuldum

acıkcası üzerimde şoku yenı yenı atlatmaya calısıyorum gecen hafta oğrenmıstım durumumu..

doktorum normal yollada olabilecegını ancak 16.haftadan sonra düşebilecegını (genelde düşermiş),,eğer düşmezsede saglıklı olacagının garantısını veremem dedi pgt yöntemıyle nasıl saglıklı embryo elde edeceklerını anlattı kabaca kagıda cizerek..

sanrım hastane benı hep gözetim altında tutacak 3x sendromu diye bir tanı var ben %50 o tanıya mensupmusum ancak iyiki %51 olmamıs dedi doktor yoksa işim daha zormus ..ondan sonrada anlattı doktor ancak ben koptum kulaklarım duymaz oldu..ağlamamak için kendımı zor tuttum burnumun direği sızladı..

oyuzden doktoru yarım yamalak dinlediğimden ne olacak bende bilemiyorum yarın ola hayrola dıyorum sadece.. :18:

hayırlı haberlerini bekliyorum...Rabbim yardıcınız olsun evet zor bi süreç bizi bekliyor bizde haftaya salı görüşmeye gideceğiz ve benimde sanırım yaptırmadığım bir sürü tetkik var burdaki yazılanlardan anladığım kadarıyla...Ama inşallah bu sınavı da isyan etmeden atlatırız...

tecrubelerınız ysadıklarınız bnım için önemli kızlar... msjlarda yazmayı unutmusum

hepinize şimdiden ayrı ayrı tşk ediyorum

şimdilik çıkıyorum yemek yemeliyim

görüşmek üzere

cevabınız için çok teşekkür ederim.. ama ANKARA da GENART de var ama nedense İSTANBUL bana daha cazip geliyor şehir olarak.. ama bu işin profösyenel olanını ve sadece para için değil gerçekten hasta gibi yaklaşan merkez bulmak çok zor..

siz tecrübeli arkadaşlarımız dan bilgi almak beni mutlu ediyor... ama sanırım ANKARA GENART de PGT testi yapan pek yok sanırım.. aklım çok karışık şuan

Rosa iyiyim canım. Çok şükür.. Sen de iyisin. Paşa da iyi maşallah Hareketlere falan takılma diyeceğim de biliyorum ki doğana kadar bir ohhhh diyemeyeceksin. Bu da içten gelen birşey.. Ama yine de Allah'ım en az endişe ile , en rahat şekilde hamilelik dönemini geçirmeni nasip etsin sana. Sonunda da sağlıkla bebişine kavuş.. Duamdasın.. Sen de bizleri dualarında unutma

Geçmiş olsun.. Allah bir daha yaşatmasın. Hepimiz bu yolda ayrı ayrı acı çekiyoruz. Sebesiz düşüklere de PGT çare olabiliyor. Özellikle düşükler bebekteki kromozom bozukluğundan kaynaklanıyorsa 24 sure yöntemi ile tüm kromozomlara bakılarak, sadece sağlıklı bebek transferi ile düşükler engellenebiliyor.

Allah yardımcın olsun.. Sen sor biz cevaplarız. maalesef uzman olduk.

Akasya nasılsın hersey yolundadır umarım

Armaan tam cevap veriyordum acil iş çıktı. İyiyim gibi işler yoğun. Bir taraftan işlerle uğraşıyorum, beynimin bir yanı diğer konu ile meşgul .. Öyle yaşayıp gidiyorum. Hala regl olmadım. Ona canım sıkılıyor. Sen nasılsın ?

Rica ederim. İnş. kesenize uygun bir yer bulabilirsin. Pgt sayılı merkezde yapılıyor. Memorial, Florence Nightngale, Alman Hastanesi, Genart, Bahçeci grubu, International Hospital benim bildiklerim.
Ben İstanbul'dayım canım. İzmir'de pgt yapan yer yok diye biliyorum

Yapma böyle arkadaşım. Evet zor bir durum ama çaresi var çok şükür. Bak bana kendimi bildim bileli durumum belliydi, pgt'yi bilmeden evlendim ama çok şükür pgt çıktı karşıma. Daha yavruma kavuşamadım ama inanıyorum ki Rabbimin izniyle ona da kavuşacağım inşaallah, hepimiz kavuşacağız Gün doğmadan neler doğar.

Genart'ı bilmediğimiz için bilgi veremiyoruz maalesef :26:

insan zamanla daha güçlü oluyor iskorpit, herbirimiz farklı faklı şoklar yaşadık....aynen bende de öyle oluyor doktorumun söylediklerini duyamıyorum soracaklarımı soramıyorum... eşinle beraber gitmek iyi oluyor böyle zamanlarda... hayırlı haberler alırsın umarım yarın... ben inanıyorum Allah hepimizin dualarına bebeklerimizi yollayacak...

Ben de 3 haftamı doldurdum, küçük kanamalar halen devam ediyor, geriye kaldı 3 hafta adeti beklemek için diye sayıyorum:) ama o arada üşütmüşüm dün gece çok ağrım oldu neyseki sabah iyiyim.
Ne kadar yapabiliriz bilmiyorum,benim da kafamın bir kısmında sürekli proses edip duruyor ama düşünmeden akışına bırakmak lazım galiba Akasya, stress bağışıklığı düşürüyor ve baska seylere de sebep olabiliyor. İdrar yolu enfeksiyonu bile stresle daha kolay ortaya çıkabiliyormuş... Canını sıkma lütfen hersey teker teker yoluna girecek:)

merhabalar ben genart ta 2 deneme yaptım,merak ettiklerini bana sorabilirsin..
doktorum aysun baltacı ydı,volkan baltacı nın eşi..aysun hanım çok pozitif bir doktor,benim olmadı ama delikız adlı arkadaşın ilk denemesinde tuttu,hatta bebekler doğdu bile

merhabalar ben genart ta 2 deneme yaptım,merak ettiklerini bana sorabilirsin..
doktorum aysun baltacı ydı,volkan baltacı nın eşi..aysun hanım çok pozitif bir doktor,benim olmadı ama delikız adlı arkadaşın ilk denemesinde tuttu,hatta bebekler doğdu bile

Haklısın armaan. Haziranda başlarım düşüncesine adapte olduğum için regl olamamak beni üzüyor. Regl olabilsem en azından birkaç regl atlasam vücut için daha iyi olur gibime geliyor. Tabii biz olsun deyince de olmuyor. Bekleyince gelmez bu meret...

Mart sonu gittiğimde bir çare bulunur herhalde Kısmetse sen ne zaman tedavi düşünüyorsun ? Aynı merkezde mi deneyeceksin ?

Ben de adet olunca daha normal hissedecekmişim gibi geliyor Akasya. Bir olmasın diye bekle sonra olsun diye bekle:)...bahsetmiş miydim bende parça kalmış kürtajdan sonra o yuzden küçük kanamalar devam ediyor ilk adetle kalan parçalar düşmezse yeniden operasyon olmam gerekecek...Bu yzden ne zaman hazır olurum belli değil, en erken nisan sonuna doğru olur sanırım ....tedaviyi yine aynı yerde yapmayı düşünüyoruz doktorumun tecrübe ve bilgisine güveniyorum çok da ilgili ve mütevazi hem de bize ilk pozitif sonucumuzu verdi... Kürtajımı baskası yapmak durumunda kaldık belki kendi drumu bekleseydim daha iyi olurdu... Ama keskeyle olmuyor işte...Allahım bundan sonra yolumuzu açsın inşallah...olur inşallh seninki de mart sonuna kadr olmasa da ilaçla başlatabiliyorlar sanırım dimi...

Son düzenleme:
arkadaşlar geç haber verdim kusura bakmayın yarın kısmetse sabah erkenden hastanede olacağım
sezeryanla kızımı kucağıma alacağım dualarınıza ihtiyacım var öpüldünüz kocamannnn

arkadaşlar geç haber verdim kusura bakmayın yarın kısmetse sabah erkenden hastanede olacağım
sezeryanla kızımı kucağıma alacağım dualarınıza ihtiyacım var öpüldünüz kocamannnn

Canım benim rabbim kolaylık versin inşallah meleğinın cennet kokusunu doyasıya içine çek inşallah darısi bize canım sağlıcakla oğlumla duamızdasiniz .:)

Şifam Allah yar ve yardımcın olsun. Sağlıkla kucağına al kızını inşaallah. Hasret bitiyor çok şükür

Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin size...

canım turkuaz da yazmış delikız ilk denemede yavrusuna kavuştu genartta...

canım anladığım kadarıyla sen turner mozaiksin. yanlış mı biliyorum...
Burada angel arkadaşımız onun mesajlarına gelince dikkatle oku madem baştan okuyorsun. o pgt denedi sağlıklı çıkmadı sonra doğal olarak bebeğine kavuştu ama 3-4 düşüğü var. bu arada tebrik ederim dr ni. türkiyede tek düşükte önemsenip de yaptırılmıyor ne genetik ne pıhtılaşma ne de bağışıklık testleri...

pgt derken doğal olanlardan biriyim. Ama pgt li olmasını çok isterdim...

canım iyi gitsin maşallah. Allah size de nasip etsin. Dünyanın en güzel duygusunu. ona baktıkça gözlerim doluyor mucizeler resmen...

sevindim canım bizi ancak biz anlarız.elif şafakın medcezir kitabından mevlanadan bir bölüm vardı. Bir kargayla bir leylek beraber uçuyorlar. Herkes merak ediyor bunlar niye kendi türleriyle birlikte değil diye. Meğerse ikisi de topalmış onları birbirine yaklaştıran çektikleri ortak acı. Bizler de topal leylek ve karga misaliyiz. Paylaşmıştım o yazıyı bulursam yayınlarım yine...

Allah razi olsun ablam Allah kabul etsin cok cok tesekkur ederim
Beni biraz hafiflettin geri kalanini ben okuyacagim icin Rabbim kabul eylesin insallahhh

Inci yede okuyacagin insallah onumuzdeki ay ay az kalmis masallahhh

Canım ne demek. Şimdi 500 başka arkadaşa başladım. Okuduğun kişi de katkıda bulunsun canım sana bence kendi de dahil olmalı. Duasını da kendi yapsın... bence...

Canım çok üzüldüm geçmiş olsun.
Bir iki bir şey söylemek isterim. Evet pgt çok düşük yapanlara uygulanıyor ama sizde genetik sorun yoksa düşük sebebin başka da olabilir. yani pgt yapıp tutsa da başka sorunlar varsa pgt ye rağmen düşebilir. düşen bebekler genetiğe gitti mi? Onlarda genetik sorun var mıydı?
pıhtılaşma için iğne kullandın mı?
Ayrıca sanırım vücut kabul etmiyor bebeği. Lupus antikoagülan testi yapıldı mı? Bunun için İstanbulda prof. cemil akgül bir arkadaşa eşinin kanını ayrıştırıp aşı yaptırmıştı. Bunları da araştır istersen.
ben istanbulda doç. dr. Arda lembetin hastasıydım femical klinikte dr ye sor bölümü var istersen sor genelde döner. riskli gebelik uzmanı kendisi...düşüklerin çok nedeni var...

Şifam Allah yardımcın olsun kuzummm... Bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Elif Şafak Medcezir kitabından alıntı

" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."

Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...(Daha önce de rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanların yazıştığı topikte paylaşmıştım bu yazıyıpaylaşmıştım bu yazıyı)

Ne kadar doğru ve güzel bi yazı...
İzninle diğer topikte de paylaşmak istiyorum

Sorma armaann hayat ne kadar tuhaf diye düşünüyorum bazen. Hani bir şarkıda diyor ya " beş dakikada değişir bütün işler" İşte hayat böyle bir şeymiş. Hamile olduğum dönem kanama korkusu ile sık sık tuvalete giden , kırmızıdan çok korkan ben şimdi o kırmızıyı görmek için dua ediyorum

Sen nisanda harekete geçersen benden önce başlayacaksın. Hadi inşallah Allah'ın izniyle bu sefer yüzümüz gülsün.. Korkularım çok büyük ama denemek zorundayım.Regl olmazsam ilaçla başlatma ihtimali var mı bilmiyorum. Kontrole gittiğimde soracağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…