- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #26.741
İskorpit çok geçmiş olsun, hoşgeldin... benim İzmirdeki merkezlerle ilgili bir bilgim yok ama... pgt umut verici bir yöntem, inşallah senin de şifan olur... Allah yardımcın olsun...sorularına tecrübem dahilinde cevap veririm seve seve...
anladım canım,çok tşk ederim.. yoo iyi oldu en azından tek bi hastaneye ümit bağlamayayım.. şimdi özelleri bi aratırayım ben en iyisi..
sende izmirdemisin? izmirdeysen nereye gidiyorsun? ben menemende oturuyorum ve bana yakın yer varmıki yaaa....
evett çokk çokk yenıyım hemde...sanki yabancı bi dil oğrenıyormus gibiyim :) yarın bir gidem bakam doktora ne diyecek bakalım özellıkle eşinle gel dedi cunku... bizimde artık bekleyecek takatimiz kalmadı.. kromozom analizi böyle ayrıntılı şekilde yapılmadı henüz canım.. hangi kromozomlarında problem var bılmıyorum uzun bi sürec benı beklıyor sanırım..
Binbirgece çok çok geçmiş olsun Allah yardımcınolsun umarım en kısa sürede burada çoğumuzun özlemi olan bebeğine kavusursun... pgt herhangi bir kromozmal bozukluk saptanmasa bile sebepsiz infertilitede de basvurulan bir yöntem olduğuan göre senin durumunda da kan pıntılaşması ve antikor özelliklerinin de gözönünde bulundurularak yapılan bir tedavide başarılı olabilir.Benim okuduklarıma göre İstanbulda duyulmuş infertilite merkezlerinin çoğunda bu yöntem uygulanıyor. Ben gitmedim ama Memorial bu konuda tecrübeli görünüyor... İstanbul dışından geleceksen gebzede anadolu sağlık merkezi var orası da başarılı bir yer... buradaki kadınların hepsi çok güçlü metanetli kadınlar... bu azimle başarıcaz inşallah... burada birçok arkadaş pgt ile hamile yada bebeğini seviyor şuan:) hatta pgt derken kendiliğinden olan bile var... Allahım o günleri hepimize göstersin inşallah... yolumuzu aydınlatsın...bebeğimizi kucaklamayı nasip etsin...
mrb kızlar. iş yerinde bilgisayarlarda ayarlama yaptılar mesaj yazamıyorum artık. gönder butonu aktif değil. hepinizi takip ediyorum ama bişey yazamadım. evdede çok vaktim olmuyor.
selmacan maşallah demek üç tane perenses geliyor.
inci seninde kontrolünde bir sorun çıkmazda tedaviye başlarsın inşallah.
akide den hala haber yok, hazadede yok ortalarda ve delikız.
naz görümcen için çok sevindim. allah kucağına da almayı nasip etsin.
akasya sen nasılsın?
merve maşallah kızın kıpır kıpır. bana hep hareketleri azmış gibi geliyor. ne kadar olması gerektiğini biliyormuşum gibi ama taktım galiba buna.
mattika ve chnb vakit nasılda geçiyor. ben girdiğimde siz hamileydiniz doğupta kocaman oldular sizin yakışıklılar. allahım inşallah banada nasipp eder sağlık ve sıhhatle.
benim hamilelik iyi gidiyor, bir sıkıntı yaşamıyorum. merveciğim sen bu kadar sıkıntı çekerken böyle söylemek istemezdim ama benim hamileliklerim rahat geçiyor. tetanoz aşısı oldum. haftaya çarşamba günüde ayrıntılı kalp incelemesi ve şeker yüklemesi var.
arman, bubuş, sevdan sizlerle çok sohbet edemedik. siz de kendinize iyi bakın. allah en kısa zamanda özleminizi çektiğiniz bebişlerinizi nasip etsin.
lave ara uğramıştın ama yakalayamadım seni. hadi artık bekliyoruz senden tedavi.
herkese iyi geceler.
Merhaba arkadaşlar ;
Ben İZMİR de oturuyorum..1 hafta önce 5. gebeliğimide kaybettim.. Hayallerimin umutlarımın bittiği yerdeyim.. ALLAH ın takdiri tabi ama ister istemez üzülüyorum..
internetten araştırma yaparken PGT yöntemi dikkatimi çekti ve 2-3 gündür bu konuyu araştırıyorum.. Ankara Volkan Baltacı GENART TÜP BEBEK MERKEZİ bu PGT konusunda başarılıymış diye yazılar var..
Genetik olarak kromozomlarımızda bir sorun yok.. bende kan pıhtılaşması , anti antikor pozitifliği var.. ve bu yolda kaç senedir emek veriyoruz fakat bir sonuca ulaşamadık.. doktor tüp bebek yapmak istemiyor hamile kalabildiğim için.. ama düşüklerim oluyor vardır bunun bir tedavisi dedim kendi kendime ve araştırmalarım sonucunda PGT testini buldum.. sizce gerçekten bu etkili bir tedavimi ne olur bana akıl verin..
eminim sizlerde bu yolda zorlu zamanlar geçirmişsinizdir.. PGT ile başarı elde eden varmı ve GENART TÜP BEBEK MERKEZİ ile ilgili bilginiz varmı.. başka bir yer varmı bu testi yapan İSTANBUL da falan varmı acaba ..
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.. RABBİM kimseye yaşatmaısn bu kötü tecrübeleri hepimiz bir sınavdayız bizim de sınavımız bu... ama çabalamadan da bişe elde edemeyiz diye düşünüyorum.
merhaba arkadaslar..
bizde bu pers. ins doktora gidicez pgt yönt. için.. ege üniv hast. giden varsa tecrübelerine ihtiyacım olacak...
kromozomlarımda bozukluk var 23xx ve 24xxx olarak...
daha önce normal yolla olan bir düşüğüm oldu 6+2lik..
birde kanımda pıhtılaşmam var
52.sayfadayım henuz okuya okuya geliyorum :okuduğum kadarıyla daha bir çok test tahlıller yaptıracagım ,eşimde sperm sayıları vs hiç bişeye henuz başlamadık..
bilmediğim çok şey varmıs okudukca anladım.. kolay bi surec değilmiş en basitinden.. Rabbim benım ve benım gibi olanların yardımcısı olsun insallah..
Akasya nasılsın hersey yolundadır umarım
anladım canım,çok tşk ederim.. yoo iyi oldu en azından tek bi hastaneye ümit bağlamayayım.. şimdi özelleri bi aratırayım ben en iyisi..
sende izmirdemisin? izmirdeysen nereye gidiyorsun? ben menemende oturuyorum ve bana yakın yer varmıki yaaa....
evett çokk çokk yenıyım hemde...sanki yabancı bi dil oğrenıyormus gibiyim :) yarın bir gidem bakam doktora ne diyecek bakalım özellıkle eşinle gel dedi cunku... bizimde artık bekleyecek takatimiz kalmadı.. kromozom analizi böyle ayrıntılı şekilde yapılmadı henüz canım.. hangi kromozomlarında problem var bılmıyorum uzun bi sürec benı beklıyor sanırım..
çok tşk ederim.. hoşbuldum
acıkcası üzerimde şoku yenı yenı atlatmaya calısıyorum gecen hafta oğrenmıstım durumumu..
doktorum normal yollada olabilecegını ancak 16.haftadan sonra düşebilecegını (genelde düşermiş),,eğer düşmezsede saglıklı olacagının garantısını veremem dedipgt yöntemıyle nasıl saglıklı embryo elde edeceklerını anlattı kabaca kagıda cizerek..
sanrım hastane benı hep gözetim altında tutacak 3x sendromu diye bir tanı var ben %50 o tanıya mensupmusum ancak iyiki %51 olmamıs dedi doktor yoksa işim daha zormus ..ondan sonrada anlattı doktor ancak ben koptum kulaklarım duymaz oldu..ağlamamak için kendımı zor tuttum burnumun direği sızladı..
oyuzden doktoru yarım yamalak dinlediğimden ne olacak bende bilemiyorumyarın ola hayrola dıyorum sadece.. :18:
cevabınız için çok teşekkür ederim.. ama ANKARA da GENART de var ama nedense İSTANBUL bana daha cazip geliyor şehir olarak.. ama bu işin profösyenel olanını ve sadece para için değil gerçekten hasta gibi yaklaşan merkez bulmak çok zor..
siz tecrübeli arkadaşlarımız dan bilgi almak beni mutlu ediyor... ama sanırım ANKARA GENART de PGT testi yapan pek yok sanırım.. aklım çok karışık şuan
çok tşk ederim.. hoşbuldum
acıkcası üzerimde şoku yenı yenı atlatmaya calısıyorum gecen hafta oğrenmıstım durumumu..
doktorum normal yollada olabilecegını ancak 16.haftadan sonra düşebilecegını (genelde düşermiş),,eğer düşmezsede saglıklı olacagının garantısını veremem dedipgt yöntemıyle nasıl saglıklı embryo elde edeceklerını anlattı kabaca kagıda cizerek..
sanrım hastane benı hep gözetim altında tutacak 3x sendromu diye bir tanı var ben %50 o tanıya mensupmusum ancak iyiki %51 olmamıs dedi doktor yoksa işim daha zormus ..ondan sonrada anlattı doktor ancak ben koptum kulaklarım duymaz oldu..ağlamamak için kendımı zor tuttum burnumun direği sızladı..
oyuzden doktoru yarım yamalak dinlediğimden ne olacak bende bilemiyorumyarın ola hayrola dıyorum sadece.. :18:
Armaan tam cevap veriyordum acil iş çıktı. İyiyim gibiişler yoğun. Bir taraftan işlerle uğraşıyorum, beynimin bir yanı diğer konu ile meşgul .. Öyle yaşayıp gidiyorum. Hala regl olmadım. Ona canım sıkılıyor. Sen nasılsın ?
cevabınız için çok teşekkür ederim.. ama ANKARA da GENART de var ama nedense İSTANBUL bana daha cazip geliyor şehir olarak.. ama bu işin profösyenel olanını ve sadece para için değil gerçekten hasta gibi yaklaşan merkez bulmak çok zor..
siz tecrübeli arkadaşlarımız dan bilgi almak beni mutlu ediyor... ama sanırım ANKARA GENART de PGT testi yapan pek yok sanırım.. aklım çok karışık şuan
Ben de 3 haftamı doldurdum, küçük kanamalar halen devam ediyor, geriye kaldı 3 hafta adeti beklemek için diye sayıyorum:) ama o arada üşütmüşüm dün gece çok ağrım oldu neyseki sabah iyiyim.
Ne kadar yapabiliriz bilmiyorum,benim da kafamın bir kısmında sürekli proses edip duruyor ama düşünmeden akışına bırakmak lazım galiba Akasya, stress bağışıklığı düşürüyor ve baska seylere de sebep olabiliyor. İdrar yolu enfeksiyonu bile stresle daha kolay ortaya çıkabiliyormuş... Canını sıkma lütfen hersey teker teker yoluna girecek:)
Haklısın armaan. Haziranda başlarım düşüncesine adapte olduğum için regl olamamak beni üzüyor. Regl olabilsem en azından birkaç regl atlasam vücut için daha iyi olur gibime geliyor. Tabii biz olsun deyince de olmuyor.Bekleyince gelmez bu meret...
Mart sonu gittiğimde bir çare bulunur herhaldeKısmetse sen ne zaman tedavi düşünüyorsun ? Aynı merkezde mi deneyeceksin ?
arkadaşlar geç haber verdim kusura bakmayın yarın kısmetse sabah erkenden hastanede olacağım
sezeryanla kızımı kucağıma alacağım dualarınıza ihtiyacım var öpüldünüz kocamannnn
arkadaşlar geç haber verdim kusura bakmayın yarın kısmetse sabah erkenden hastanede olacağım
sezeryanla kızımı kucağıma alacağım dualarınıza ihtiyacım var öpüldünüz kocamannnn
merhaba arkadaslar..
bizde bu pers. ins doktora gidicez pgt yönt. için.. ege üniv hast. giden varsa tecrübelerine ihtiyacım olacak...
kromozomlarımda bozukluk var 23xx ve 24xxx olarak...
daha önce normal yolla olan bir düşüğüm oldu 6+2lik..
birde kanımda pıhtılaşmam var
52.sayfadayım henuz okuya okuya geliyorum :okuduğum kadarıyla daha bir çok test tahlıller yaptıracagım ,eşimde sperm sayıları vs hiç bişeye henuz başlamadık..
bilmediğim çok şey varmıs okudukca anladım.. kolay bi surec değilmiş en basitinden.. Rabbim benım ve benım gibi olanların yardımcısı olsun insallah..
Binbirgece çok çok geçmiş olsun Allah yardımcınolsun umarım en kısa sürede burada çoğumuzun özlemi olan bebeğine kavusursun... pgt herhangi bir kromozmal bozukluk saptanmasa bile sebepsiz infertilitede de basvurulan bir yöntem olduğuan göre senin durumunda da kan pıntılaşması ve antikor özelliklerinin de gözönünde bulundurularak yapılan bir tedavide başarılı olabilir.Benim okuduklarıma göre İstanbulda duyulmuş infertilite merkezlerinin çoğunda bu yöntem uygulanıyor. Ben gitmedim ama Memorial bu konuda tecrübeli görünüyor... İstanbul dışından geleceksen gebzede anadolu sağlık merkezi var orası da başarılı bir yer... buradaki kadınların hepsi çok güçlü metanetli kadınlar... bu azimle başarıcaz inşallah... burada birçok arkadaş pgt ile hamile yada bebeğini seviyor şuan:) hatta pgt derken kendiliğinden olan bile var... Allahım o günleri hepimize göstersin inşallah... yolumuzu aydınlatsın...bebeğimizi kucaklamayı nasip etsin...
mrb kızlar. iş yerinde bilgisayarlarda ayarlama yaptılar mesaj yazamıyorum artık. gönder butonu aktif değil. hepinizi takip ediyorum ama bişey yazamadım. evdede çok vaktim olmuyor.
mattika ve chnb vakit nasılda geçiyor. ben girdiğimde siz hamileydiniz doğupta kocaman oldular sizin yakışıklılar. allahım inşallah banada nasipp eder sağlık ve sıhhatle.
benim hamilelik iyi gidiyor, bir sıkıntı yaşamıyorum. merveciğim sen bu kadar sıkıntı çekerken böyle söylemek istemezdim ama benim hamileliklerim rahat geçiyor. tetanoz aşısı oldum. haftaya çarşamba günüde ayrıntılı kalp incelemesi ve şeker yüklemesi var.
herkese iyi geceler.
dün için ilacım yoktu 1 kutu almak zorunda kaldım. işyerimin yakınındaki eczacı tanıdık sayılır artık o kadar cok ilaç alıyorumki :) sağolsun adamcağız 240 tl ya verdi.
akşamda ilacı elinde kalan bir arkadasla görüştük. sağolsun 2 kutu gönderiyor bugün çokda uygun fiyata veriyor. biraz olsun stresim azaldı. hem onların elinde kalmasın hem bizim işimiz görülsün. eczaneleri zengin ettiğimiz yeter. devamında kullanılan ilaçlardanda bulursam hemen alıcam. yardımcı olan arkadaslardan allah bin kere razı olsun. eşşekten düşeni eşşekten düşen anlar diye boşa dememişler. o kadar uzak yerlerden hiç tanımadığımız halde nasılda canla başla yardım etmeye calısıyoruz. asıl insanlık buralarda işte. bu yolda hepimiz en kısa zamanda sonuç alalım inş.
amin cnm inş. sende sağlıkla mutluluklla kucagına al inş. bizlerede bol bol dua et lütfen:))
Allah razi olsun ablam Allah kabul etsin cok cok tesekkur ederim
Beni biraz hafiflettin geri kalanini ben okuyacagim icin Rabbim kabul eylesin insallahhh
Inci yede okuyacagin insallah onumuzdeki ay ay az kalmis masallahhh
Merhaba arkadaşlar ;
Ben İZMİR de oturuyorum..1 hafta önce 5. gebeliğimide kaybettim.. Hayallerimin umutlarımın bittiği yerdeyim.. ALLAH ın takdiri tabi ama ister istemez üzülüyorum..
internetten araştırma yaparken PGT yöntemi dikkatimi çekti ve 2-3 gündür bu konuyu araştırıyorum.. Ankara Volkan Baltacı GENART TÜP BEBEK MERKEZİ bu PGT konusunda başarılıymış diye yazılar var..
Genetik olarak kromozomlarımızda bir sorun yok.. bende kan pıhtılaşması , anti antikor pozitifliği var.. ve bu yolda kaç senedir emek veriyoruz fakat bir sonuca ulaşamadık.. doktor tüp bebek yapmak istemiyor hamile kalabildiğim için.. ama düşüklerim oluyor vardır bunun bir tedavisi dedim kendi kendime ve araştırmalarım sonucunda PGT testini buldum.. sizce gerçekten bu etkili bir tedavimi ne olur bana akıl verin..
eminim sizlerde bu yolda zorlu zamanlar geçirmişsinizdir.. PGT ile başarı elde eden varmı ve GENART TÜP BEBEK MERKEZİ ile ilgili bilginiz varmı.. başka bir yer varmı bu testi yapan İSTANBUL da falan varmı acaba ..
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.. RABBİM kimseye yaşatmaısn bu kötü tecrübeleri hepimiz bir sınavdayız bizim de sınavımız bu... ama çabalamadan da bişe elde edemeyiz diye düşünüyorum.
Elif Şafak Medcezir kitabından alıntı
" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."
Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...(Daha önce de rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanların yazıştığı topikte paylaşmıştım bu yazıyıpaylaşmıştım bu yazıyı)
Ben de adet olunca daha normal hissedecekmişim gibi geliyor Akasya. Bir olmasın diye bekle sonra olsun diye bekle:)...bahsetmiş miydim bende parça kalmış kürtajdan sonra o yuzden küçük kanamalar devam ediyor ilk adetle kalan parçalar düşmezse yeniden operasyon olmam gerekecek...Bu yzden ne zaman hazır olurum belli değil, en erken nisan sonuna doğru olur sanırım ....tedaviyi yine aynı yerde yapmayı düşünüyoruz doktorumun tecrübe ve bilgisine güveniyorum çok da ilgili ve mütevazi hem de bize ilk pozitif sonucumuzu verdi... Kürtajımı baskası yapmak durumunda kaldık belki kendi drumu bekleseydim daha iyi olurdu... Ama keskeyle olmuyor işte...Allahım bundan sonra yolumuzu açsın inşallah...olur inşallh seninki de mart sonuna kadr olmasa da ilaçla başlatabiliyorlar sanırım dimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?