- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #26.781
günaydın kızlar.... bugün evdeyim. temizlik var evde. yazdan beri detaylı bir temizlik yapılmamıştı evde. 2 kişi yapıyorlar şimdi. bende özel eşyalarımı toparlayacağım. son zamanlarda çok sıkılmıştım artık evin pis halinden.
Arkadaşlar memorıalda muane ücreti ne kadar toplam pgt tüp ne kadar ödediniz.
benim testlerim yapıldı canım ..
sonuçlarımda
FAKTÖR I LIDEN MUTASYONU (KAN PIHTILAŞMASI)
HETERİZİGOT TAŞIYICISI
ANTİ ANTİKOR POZİTİFLİĞİ (ANTİ ANTİKOR DEĞERİNE EŞİT TESTLERİM TEMİZ ÇIKTIĞI İÇİN LUPUS VS. HASTALIĞIM OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ)
PROTEİN S DÜŞÜKLÜĞÜ
ilk düşüğüm 2007 yılında 2 ay sonrasında sonra sağ yumurtalığımdan çikolata kisti alındı.. açık amiliyatla.. 1 sene sonra rahim filmi çektirdim temiz çıktı..
2008 yılında tekrar hamile kaldım ve bebek gelişimedi kalbi durdu .. kürtaj oldum..
sonrasında testler yapıldı.. yukarıda yazdığım sonuçlar çıktı..
2011 yılında tekrar hamile kaldım. clexan 0,4 lük kan sulandırıcı iğne kullandım ama kimyasal gebelik oldu ..
2011 yılında yine hamile kaldım yine iğne kullandım bu defa da dış gebelik oldu.. kapalı amiliyatla sağ tüpüm alındı..
1,5 yıl korunduk.. ve ocak 2013 yine doğal yolla hamile kaldım ve yine kimyasal gebelik oldu.. geçen hafta düşük yaptım...
doktorum keseyi görmeden iğnelere başlamamız gerektiğini söyledi.. PROGESTRON değerimde 17,18 di doktor normal gebelik gibi gözüküyor dedi.. BETA HCG değerim 101 çıktı adet olmam gereken tarihimin ilk günüydü bu değer.. 1 hafta sonra gel dedi tam 1.haftada kanamam başladı değerim 29 a düşmüş ve yine gebeliğim sonlandı ...
doktorum tüp bebek önermiyor sonuçta senin yumurtan ve eşinin spermi olucak sen zaten hamile kalabiliyorsun dedi.. ama ben 5 düşük yapan birisine tekrardan doğal yolla dene demesi bana mantıklı gelmedi.. muhahakak bir sebebi vardır diye düşünüyorum..
ve araştırmalarım sonunda PGT testi yapıldığını öğrendim.. birde bunu denicem.. iyi bir merkez arıyorum
PGT TESTİNİ YAPAN ANKARA GENART VE İSTANBUL MEMORİAL VARMIŞ İKİSİ ARASINDA ÇOK KARARSIZ KALDIM.. MEMORİAL ÇOK GÜZELMİŞ YAZILARA GÖRE .. AMA KARARSIZIM İŞTE
İŞTE BÖYLE CANIM BANA YAPILAN TESTLERİ YAZDIM... EKSİK BİŞEY VARMI..
Nasılsınız kızlar?
Yüreğine sağlık Nesrin.. Elif şafak'ın tüm kitaplarını okudum. Özellikle eski kitaplarını çok severim. Bu akşam bir tuhafım yaaa..Bastırdığım ne varsa çıkmak istiyor sanki.. Mahzunlaştım. Acaba iyiyim derken kendimi mi kandırıyorum ? Geçiştiriyor muyum ? birikip büyük bir patlama mı olacak bende Hiç bilmiyorum kızlar. Geçen öğlen yemeğinde arkadaşlar hamilelik konusunu konuşuyorlardı. Evlat ne kadar değerli vs vs. yeni evli bir arkadaşa geç kalma hemen hamile kal diyorlardı. Ben çok kötü oldum. içim acıdı. Üstelik onlar da benim kötü olduğumu anlayıp sustular. Ben daha da kötü hissettim kendimi. Sizce bunlar normal mi ? Ben bunları hissediyorsam hala iyileşememişim demektir diye düşünüyorum.
Nasılsınız kızlar?
merhaba inci iyiyim canım sağol sen nasılsın?
gittin mi doktora?
toparlanmak ve adet olmak için gün sayıyorum inci_tanesi... Her zaman yazamasam da sizi de takip ediyorum buradan... Senin umutlar yeşermeye başladı:) Randevularını almıssın, dualarımız seninle, İnşallah senden başlayan iyi haberlerle bu yıl bebeklerimizin haberleri ile dolacak burası...
Allah sabırlar versin binbirgece, ne çok şey yaşamıssın sen de belli ki çok metanetli güçlüsün Allah bebeğini kucaklamayı nasip etsin bu defa inşallah...
sonuçlarımda
HETERİZİGOT TAŞIYICISI
ANTİ ANTİKOR POZİTİFLİĞİ (ANTİ ANTİKOR DEĞERİNE EŞİT TESTLERİM TEMİZ ÇIKTIĞI İÇİN LUPUS VS. HASTALIĞIM OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ)
PROTEİN S DÜŞÜKLÜĞÜ
ilk düşüğüm 2007 yılında 2 ay sonrasında sonra sağ yumurtalığımdan çikolata kisti alındı.. açık amiliyatla.. 1 sene sonra rahim filmi çektirdim temiz çıktı..
2008 yılında tekrar hamile kaldım ve bebek gelişimedi kalbi durdu .. kürtaj oldum..
2011 yılında tekrar hamile kaldım. clexan 0,4 lük kan sulandırıcı iğne kullandım ama kimyasal gebelik oldu ..
2011 yılında yine hamile kaldım yine iğne kullandım bu defa da dış gebelik oldu.. kapalı amiliyatla sağ tüpüm alındı..
1,5 yıl korunduk.. ve ocak 2013 yine doğal yolla hamile kaldım ve yine kimyasal gebelik oldu.. geçen hafta düşük yaptım...
doktorum keseyi görmeden iğnelere başlamamız gerektiğini söyledi.. PROGESTRON değerimde 17,18 di doktor normal gebelik gibi gözüküyor dedi.. BETA HCG değerim 101 çıktı adet olmam gereken tarihimin ilk günüydü bu değer.. 1 hafta sonra gel dedi tam 1.haftada kanamam başladı değerim 29 a düşmüş ve yine gebeliğim sonlandı ...
doktorum tüp bebek önermiyor sonuçta senin yumurtan ve eşinin spermi olucak sen zaten hamile kalabiliyorsun dedi.. ama ben 5 düşük yapan birisine tekrardan doğal yolla dene demesi bana mantıklı gelmedi.. muhahakak bir sebebi vardır diye düşünüyorum..
ve araştırmalarım sonunda PGT testi yapıldığını öğrendim.. birde bunu denicem.. iyi bir merkez arıyorum
PGT TESTİNİ YAPAN ANKARA GENART VE İSTANBUL MEMORİAL VARMIŞ İKİSİ ARASINDA ÇOK KARARSIZ KALDIM.. MEMORİAL ÇOK GÜZELMİŞ YAZILARA GÖRE .. AMA KARARSIZIM İŞTE
arkadaşlar geç haber verdim kusura bakmayın yarın kısmetse sabah erkenden hastanede olacağım
sezeryanla kızımı kucağıma alacağım dualarınıza ihtiyacım var öpüldünüz kocamannnn
mrhaba tulip ,sorduğunu görmedim ,topiğe gelmiyorum okumuyorum pek fazla..
sağolasın sorduğun için..
hamsiler iyi çok şükür nasıl olsunlar büyüyorlar işte ..
sen nasılsın sende durumlar nasıl umarım iisindir
Kolay gelsin tulip
Sevdacım tedavi 2100 euro (ilaçlar hariç), pgt de embriyo sayısına göre değişiyor.
Aklındaki merkezlerle görüşüp öyle karar ver canım. İçinde kalmasın sonra. Hakkında hayırlısı olsun inş.
iyim bende delikız. en son ayrıntılı ultrasona girdim. her şey iyi çıktı. haftayada kalp incelemesi var. gün sayıyorum işte. bir an önce doğum vakti gelsin istiyorum.
sağol inci.
sonuçlarımda
HETERİZİGOT TAŞIYICISI
PROTEİN S DÜŞÜKLÜĞÜ
Kuzum benim asıl unutursak anormal olmaz mı sence
Acılarımız sadece hafifliyor tamamen silinmiyorki silinemezde..
O hep yüreğinde ince bir sızı olarak kalacak yeri gelir ağlarsında
Yeri gelir hüzünlenirsinde yeri gelir yüreğin acır
Ama önemli olan bence umudunu kaybetmemek
Bende sende onu görüyorum şükürki
Yıkılmadım Ayaktayım modundasın bence
ben de hemen hepsini okudum. en çok pinhan ve bitpalası beğenmiştim. Aşkı bile çok beğenmedim...
bence de sonradan popülist bir yaklaşıma girmiş...
Akasyam merve de demiş tamamen iyi hissetmek anormal olur.
ben oğlumu kaybettiğimdepsikoloğa gitmiştim kadın bana demişti üzülmesen ağlamasan bu anormal olur demişti. normal canım arkadaşım bunlar. ben de unutamıyorum hep aklımda. Allah en tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat versin sana da cümle kullarına da... Amin...
bir de canım bence tüm kaybı olanlar psikolojik destek almalı...
Akasyam kızlar da yazmış. İçinde bulunduğun ruh hali çok normal. Tamamen unutamazsın ama hafifler. Acılar hiç bir zaman unutulmuyor maalesef sadece zamanla hafifliyor. Onun için kendini kötü hissetme. Bak chnb'ye 2 tane evladı var ama kaybettiği evladı için yüreği sızlamaya devam ediyor. İnsanız, her şey bizler içinRabbim sana da en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip edecek inş.
Akasya dün akşam gördüm yazını ama yazamadım aklımda kaldın sabaha kadar...Benim ve buradaki diğer arkadaşların da kalbi sık sık sıkışıyordur eminim benzer seyler yaşadığımızda ya da durup dururken aklımıza geldiğinde... Bana kalırsa bu çok normal, biz yakında bebeklermizi kucağımıza aldığımızda dahi böyle konular geçtiğinde herkesten farklı hüznümüzü hatırlıcaz... bebeklerimizi kucakladığımızda acımız daha da hafifleyecek belki ama hiç bir zaman bu tecrübe ve hüzün unutulmayacak... Çok şükür Allah'a bizi böyle bir acıyla olgunlaştırıyor... Diğer annlerden daha farklı olucaz biz... Geçen gün şunu düşündüm: sabah kahvaltı eden, öğlen yemeğini yiyen biri akşam yemeğini ne kadar arzular bunun için ne kadar mutlu olur? Oysa tüm gün aç kalmış ya da oruç tutan biri akşam yemeğini ne kadar arzular ve yediğinde ne kadar mutlu olur... Çok şükür biz bu büyük mutluluğu yaşayacağız....
akasya kızların hepsi yazmış, bence de unutursak daha kötü. özel insanlarız bu konuda bebeğine kavuşsan da o acı duruyo bi yerde. önemli olan umudunu kaybetmemek.
Çok şükür iyiyim ben de. Yok daha gitmedim. Martta randevum. Sen ön görüşmeye gelecek misin?
inci sence şimdiden mi gelmeliyim?semra hanımla görüşeyim bir de kiminle? ortak randevu alacağım ya,
memorial a giden arkadaşlar,sizce yaz için şimdiden mi görüşmek gerekir?bir de siz nur hanımdan çok memnundunuz,o da olmayacaksa tedaviyi kimle devam edeceksiniz?
Turkuaz bence tedaviden birkaç ay önce gitmende fayda var. Senden bazı testler istiyorlar. Bir de tutunmama sebebi için rahime bakabilirler. Semra Hanım ve istediğin ibir doktordan ortak randevu alabilirsin. Nur Hanım nisanın ilk haftasına kadar orada.
Nur Hanım olmazsa, Semra Hanım benim tedavimle ilgileneceğini söyledi. Ben Semra Hanıma gideceğim. Ama onun yoğunluğu olursa ben Müstecep Bey ya da mustafa Beye gitmeyi düşünüyorum. Mustafa Bey'in hastası olan kızlar çok memnunlar. Müstecep Bey de benim yumurta toplamamı yapmıştı. Çok pozitif ve sıcakkanlı bir doktor. İşinde de çok iyi.
tulip güle güle kirlensin evin ben de şöyle köklü bi temizlik yapmak istiyorum insan iyi hissediyo kendini. oğlunun hareketleri nasıl, ama net hissetmek için küçük daha.
akasya kızların hepsi yazmış, bence de unutursak daha kötü. özel insanlarız bu konuda bebeğine kavuşsan da o acı duruyo bi yerde. önemli olan umudunu kaybetmemek.
Galiba dediğiniz gibi o acı hiçbir zaman gitmeyecek..Belki yeniden hamile kalırsam, bebeğim doğarsa biraz hafifleyecek. Ama ince ince sızlamaya devam edecek. Her bebek kaybı haberinde, hatta her hamilelik haberinde ben bunu hatırlayacağım.. Sanırım bu bir travma. Bu olayı yaşamadan önceki halimi aramam boşuna. Nasıl ki ; bir vazo yapıştırıldığında bile kırık izi kalıyorsa benim de ruhumda bu çizik hep kalacak.
Nesrinciğim psikologa gitmeyi düşündüm ama tedavi için çektiğim kredi borçları, hamilelikte muayene ücretleri, tahliller derken şu an psikologa ayırabilecek bütçe yaratamadım maalesef...Sigorta da psikologu karşılamadığından kendi kendimin psikologu olmak zorunda kaldım.
Dostlar çok sağolun manevi destekleriniz için... Hepinizden Allah razı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?