- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #26.981
2 denemede de istememişlerdi ama bu sefer Recai Bey istedi. Problem eşimdeki sayı azlığı olduğu için herkes somut problem onu görüyo belki bende de rahimde bir problem vardır. Adet dönemini bekliyorum hemen hsg çektirecem. Eşime de ilk defa yine Recai Bey ameliyat ol varikoselden dedi. Gittiğimiz diğer 4 doktor kesinlikle olma demişlerdi. O da zaten olmak için can atıyodu. Bu ay hemen olcak. Bakalım bu Recai Bey farklı şeylere yönlerdiriyo bizi. Hakkımızda hayırlısı. Bu arada nasılsa ameliyattan sonra 6 ay bizim işler iptal. Nisanda bende donmuş embriyolarımı denemek istğyorum. Ya tutarsa umut işte
Bulut embiryo tutunmamasının çok çeşitli sebepleri olabiliyor. Senin rahmine ait sebepler, bağışıklık, pıhtılaşma sorunları, eşinde ya da sende kromozomlardan kaynaklı bir problem olması. Ya da embiryoda kromozomlarda bozukluk olması. Bazen de hiçbir sebep yokken de tutunmayabiliyor. Tüm bunların araştırılması lazım. PGT benim derdime derman olur mu dersen elbette düşünülebilir. Hepimizin bildiği gibi sağlıklı bir embiryo daha kolay tutunup ; hamilelik devam edebiliyor. O nedenle işi şansa bırakmamak için embiryolarına genetik test yaptırabilirsin. Allah yardımcın olsun.
Kromozomlar hariç herşeyimize bakıldı. Pgt ye sıcak bakmamı sağlıyorsunuz. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
2 denemede de istememişlerdi ama bu sefer Recai Bey istedi. Problem eşimdeki sayı azlığı olduğu için herkes somut problem onu görüyo belki bende de rahimde bir problem vardır. Adet dönemini bekliyorum hemen hsg çektirecem. Eşime de ilk defa yine Recai Bey ameliyat ol varikoselden dedi. Gittiğimiz diğer 4 doktor kesinlikle olma demişlerdi. O da zaten olmak için can atıyodu. Bu ay hemen olcak. Bakalım bu Recai Bey farklı şeylere yönlerdiriyo bizi. Hakkımızda hayırlısı. Bu arada nasılsa ameliyattan sonra 6 ay bizim işler iptal. Nisanda bende donmuş embriyolarımı denemek istğyorum. Ya tutarsa umut işte
Arkadaşlar sorun üstüne sorun şok oldum bugün; ilk tüp beben negatifle sonuçlanınca doktor benden bazı testler istedi bizdeki ilk sorun eşimin sperm hareketsizligiydi şimdide benim kromozomda yapısal bozukluk yani doktorun açıklaması: örnegin bende 6 yumurta varsa bunun dördünü görmücekmişim etkisizmiş diger iki yumurtam saglıklıymış aklım karıştı pgt dedi ondan sonra bi yöntem daha dedi unuttum adını 40.000 liraya mal oluyormuş gen doktoru dedi bunu hafta içi kendi doktorumla görüşecegim ne yapacagımı bilmiyorum beni aydınlatırmısınız?
40 bin miBiraz yüksekten atmış
Kromozom bozukluğunu açıklamadı mı nasıl bir bozukluk? Translokasyon gibi bir şey mi?
Sayısal olarak tam bir veri veremez. Şu 40 bin liralık yöntemi de merak ettim.
40 bin miBiraz yüksekten atmış
Kromozom bozukluğunu açıklamadı mı nasıl bir bozukluk? Translokasyon gibi bir şey mi?
Sayısal olarak tam bir veri veremez. Şu 40 bin liralık yöntemi de merak ettim.
Zaten sorunu duyunca şok oldum hiçbişey diyemedim bunun çözümü nedir ilk defa duyuyorumEvet translokasyon saptanmış 4. ve 8. Kromozomda ne bu ya?bilen varmı
Allah yardimcin olsun canim kolay degil insallah kisa surede cozersiniz sorununuzu... Ben hic boyle pahali bi yontem duymadum merak ettim dogrusu... Bu iste olasiliklar cok gercekten ama hic bi zaman kesin seyler yok 2/6 ne demek doktirun sendeki sorunu acikladi mi
Evet translokasyon saptanmış 4. ve 8. Kromozomda ne bu ya?bilen varmı
Zaten sorunu duyunca şok oldum hiçbişey diyemedim bunun çözümü nedir ilk defa duyuyorum
Armaancım benim sorunum değil bu kartanesi yazmış. Translokasyon varmış kendisinde.
Kartanesi translokayson demek bir kromozomdan kopan bir parçanın başka bir kromozoma yapışması gibi bir şey. İnsanlarda ikisi cinsiyet kromozomu olmak üzere toplam 46 kromozom vardır. Senin 4 ve 8 numaralı kromozomlarında sorun varmış. Mesela 4'ten kopan bir parça 8 numaralı kromozoma yapışmış. Bu da düşüklere, bebekte rahatsızlıklara sebep olabiliyor maalesef.
40 binlik yöntem falan yok hiç duymadım. Bu topikte bir çok translokasyonlu arkadaşımız var. Kimi pgt ile kimi doğal yolla bebeğine kavuştu.
Sen bence önce iyi bir tüp bebek merkezi ve uzman bir genetik doktoru araştır. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama pgt genellikle İstanbul ve Ankara'da yapılıyor. Allah yardımcın olsun. Merak ettiklerin olursa cevaplarız.
Canım istanbuldayım ben şu anki doktorum maslak acıbadem bülent traş bakalım be diyecek yarın gidecegim tahlillerimi zeynep kamilde gördüm ordaki gen doktoru dedi pekala benim altı yumurtam oluştu mesala dördüne bakmıcam görmezden gelecegim diger iki yumurtayla saglıklı bebek elde edilebilirmiş birde canım diger sorun eşimde hareketlilik sorunu durum böyle olunca ben sanırım normal yolla hamile kalamıyorum hayırlısı bunada çok şükür bakalım doktor ne diyecek yarın
Pgt'de, elde edilen tüm embriyolara bakılıyor canım. Atıyorum 10 embriyon oldu tedavi sonunda hepsi genetik incelemye giriyor. O doktor oran vermiş sadece ama kesin bir rakam söylenemez. İnş. iyi haberlerle gelirsin.
Armaancım benim sorunum değil bu kartanesi yazmış.
iyi geceler kızlar. yarın şeker yüklemem ve ayrıntılı kalp incelemesi var. böyle ara ara girince yazılanları okuyup kendimden bilgi veriyorum sadece.
Arkadaşlar sorun üstüne sorun şok oldum bugün; ilk tüp beben negatifle sonuçlanınca doktor benden bazı testler istedi bizdeki ilk sorun eşimin sperm hareketsizligiydi şimdide benim kromozomda yapısal bozukluk yani doktorun açıklaması: örnegin bende 6 yumurta varsa bunun dördünü görmücekmişim etkisizmiş diger iki yumurtam saglıklıymış aklım karıştı pgt dedi ondan sonra bi yöntem daha dedi unuttum adını 40.000 liraya mal oluyormuş gen doktoru dedi bunu hafta içi kendi doktorumla görüşecegim ne yapacagımı bilmiyorum beni aydınlatırmısınız?
iyi geceler kızlar. yarın şeker yüklemem ve ayrıntılı kalp incelemesi var. böyle ara ara girince yazılanları okuyup kendimden bilgi veriyorum sadece.
Çok teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?