Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Incii
Ne zaman nerde basliyosun?
Ben galiba inumuzdeki ay ankarada basliyorum.

Memorial'dayım izzcim. Başlama durumum nasipse haftaya çarşamba belli olacak. İnşaallah sizlere başlıyorum diye ilk müjdeyi verebilirim.

Senin için de hayırlısı olur inşaallah. Peş peşe gelsin tedaviler çok ara verdik

tuhaf ama sevindim daha önceden durumumu araştırırken hiç rastlamadım böyle bi kişiye,fakültenin genetik bölümünde bile yoktu...
tebrikler hayırlı olsun bebeklerin
benimde oldu sonunda şükürler olsun...

Son düzenleme:

bende bazen hikayeleri karıştırabiliyorum. hamileliğim iyi geçiyor. bir sıkıntım yok çok şükür. bu tedavinde güzel sonucu alacaksın inşallah.
genart ta volkan baltacı ile görüşmüştüm telde. sağolsun yardımcı olmuştu.

evet canım bursada oturuyorum. oğluma baktığım için şehir dışına çıkma imkanım yoktu o sıralar tedavi için. gittiğim merkezde öyle çok lüks bir yer değildi ama çalıştığı genentik laboratuarı bana tafsiye edildiği için orayı tercih ettim. yaşadığımız olaylardan dolayı eşimle hep hamile kalmak değil bizim için öncelikli olan bebeğin sağlıklı olması dedik ve buna öncelik verdik hep. ama genede doğana kadar içimiz tam olarak rahat etmeyecek. hatta doğduktan sonra bile gelişimini sürekli takip ederim gibi geliyor acaba bir problem var mı diye.

arkadaşlar uludağ üniversitesinde riskli gebelik bölümü var. bi de oraya gidip muayene olmak istiyorum. sonuçta onlar sorunlu gebeliklerle daha sık karşılaşıyorlar. daha önce gideniniz oldumu? ilgileniyorlar mı yada ayrıntılı ultrason falan bakıyorlar mı?

selam kızlar.. nasılsınız
bizim ahmet paşa değişik bi döneme girdi huyu baştan değişti oturtmuyo hiç, okudum ama yazamadım bu yüzden.

akasya topiğe gelmemezlik yazmamazlık etme canım hiç, yaşadığın çok zor ama her şeyi paylaşıyoruz burda. yokluğun belli oluyo yani.
inci geziniz nasıldı, yanlış hatırlamıyorum di mi gidip geldiniz?

bubuş bol bol sağlıklı çıkar inş pgt sonucunda.

Selam canım.
Bak sen ufaklığa

Güzel geçti çok şükür. İyi de geldi bunca zamandan sonra.

mrb iskorpit. bu sefer hayırlısıyla kavuşursun minnoşuna inşallah.
inşallahh bende o güzel duyguları yeniden tadarım canımmm..öyle çok istiyorumki..aynı zamanda korkuyorum hevesim yine kursakta kalırsa diye bi tedirginim hayırlısı olsun.. 6yıllık evliyim .. hamilesin masalallh,Rabbim tamamına erdirip biavazda kurtarsın.. duaların kabul olur senın ne olur benım içinde dua et .. Rabbim banada nasip etsın ınsallah.. daha onceden doğal yolla düşüğüm olmuştu şimdi pgt denıcez ınsallah tutar..
Merhaba iskorpit. Hakkında hayırlısı olsun inşaallah.
Pgt yapılan her embriyonun cinsiyet kromozomuna bakılıyor ancak bu hastaya söylenmiyor.
sağol canım..ne zaman gelsem bu topiğe hep yardımcı oldun bana Allah sendn razı olsun.. sende bebişine kavusursun ınsallh (belkide var cocugun bilemiyorum)
eveeetttt o sendinn :)
ilk olarak 1995 yılında memleketimdeki tıp fak oğrenmıstık ve ozamanda boyle bişeyden bi haber olan hastane bildiğin denek gibi kullandılar beni..ben ozamanlar ortaokula gidiyordum ve gayet iyi hatırlıyorum.. bisürü saçma sapan testlerden gectım..ilaçsız - ilaçlı makinelere girdim çıktım,boy boy fotoğraflarım çekıldı vsvs.. sonuç olarak böyle bi genim var olduğunu ve çok nadir görüldüğünü belirttiler.. binde mi milyondamı 1 görülen bir genetik bozuklukmuş.. neyse şimdi izmirdeyim ege üniv. ekim ayından beri kadın doğumdan infertiliteye ordanda genetik bölümüne sevkim oldu bu sayede tekrar öğrenıldı (ben doktorlara demıstım ama ınanmamıslardı)hatta benım kan değerleim 2 kez test edildi ,doktor kesınlıkle yanlıslık olmalı dedi.. benımde sonucum %50 mozaik 47xxx olarak kayıtlara geçti.. genetiktende tüp bebek servisine sevk ettiler beni.. doktorum normal yolla bebegımın olabilecegını ancak 16.haftaya gelmeden yine düşer dedi..eğer düşmezse biz senın karnından su alcaz (bebeğin suyunu) onunda garabtisini veremem dedi sağlıklı olacagının..böyle bir riske girmemem gerektiğini tüp bebekle sağlıklı bebeğe sahip olacağımı söyledi.. daha önceden normal yolla 6+2lik bir düşüğüm oldu düşen bebeğinde büyük ihtimal genetiğimdeki bozukluk neden olmuştır dedi doktor.düşen bebeğim erkekti genetikte ortaya çıktı.
birde bende pıhtılaşma var .protrombim g20210a heterizigot,faktör xııı v34L heterizigot , mthfr c677t homozigot
biraz uzun oldu kusura bakma
darısı bana insallah :)
alltaki düzeltmeni gördüm canım..benımde %50 mozaik 47xxx..
insallah canımmm ...benimde evladım olsun çok istiyorum 6yıllık hasretim var
Rabbim hayırlı zamanda hayırlısını nasip etsın ınsallah arkadasım.. kötü düşünmeee iyi düşünki iyi ,güzel olsun sonucun

önemli değil canım uzun olsun dertler paylaştıkça biraz olsun azalır...benim ki de uzun bi hikaye herkez ezberledi,sende istersen sana da anlatırım..benim 4 düşük var vs.pgd de denedim olmadı...mthfr 677 bende hetorozigot gebelik bitene kadar clexsan 0.2 kullandım her hafta kendi isteğimle pıhtılaşmama bakıldı arada 0,4 de kullandım...0,2 le tamamladım..dr um benim babam gibidir 6 yıl gittim hiç bi isteğimi kırmıyordu... bu iğnelerin dozlarıda ayrı bir tartışma konusu...ben bu ilaçları bile araştırdım tıp fakültesinenin farmakoloji bölümüne gittim,önceki gebeliklerde de kullanmıştım...acaba ilaçların dozumu iyi ayarlanamıyor diyodum...o kadar çok araştırma yaptım ki...dedim ya çok uzun hikayem

iskorpit canım şunu da eklemeliyim pıhtılaşma için gebelikten 3 ay önce folic kullanmaya başlamalısın ki sende daha fazla homozigot olduğu için...hamile olunca tahililer yapılır iğne dozunu ayarlarlar...inşallah hamilelik olsunda sonrasını da anlatır paylaşırız burada ki herkez gibi...ben hep merak ederdim,benim gibi olup çocuğu olan varmı diye çok araştırdım konu açtım yazan olmadı herhalde yoktur diyodum çünkü milyonda birmiş ihtimal....neyse ben sana umut olayım,seninle aynı genetik sorunu paylaşıyoruz ve benim rabbimin izniyle çok sağlıklı paşa bir oğlum oldu...

Son düzenleme:

selam,daha dur bakalım asıl şimdi başlıyor benim oğlan tamda bunun gibi sürünüyor,yuvarlanıyor,herşeyi çekip asılıyor,hiç yerinde durmuyor,çevrelerini tanımaya çalışıyor yavrucaklar.buna rağmen hala uykuya dirençli...napalım onların tatlı canı sağolsun...
dişler çıkıyor mu kaşınıyordur,huzursuzlanıyor mu...

kızlarrrr günaydın,
az önce haber aldım. pgt sonucu cıkmış. 6 embryodan 4 tane sağlıklı çıktı. allahıma çok şükür.
2 tane transfer edilecek. 2 sinide donduralım diyoruz.
hepinize ayrı ayrı desteğiniz için çok tşk ediyorum. allah razı olsun hepinizden.
inşallah sonucumuzda pozitif olur. rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın.

saat 14:30 da transfer için çağırdılar. dualarınızı eksik etmeyin. öpüyorum hepinizi..

Bubus ozun aydin hadi artik bizdee seninle buyuk bir heycanla bekliyecegiz
Gun sayacagiz insallah minik bebeislerin tutunur guzel annelerine

Bubuş harika bir haber bu 6 embiryodan 4 sağlıklı çıkması büyük şans Rabbim tamamına erdirsin. İnşallah hamileyim haberini de verirsin

ben varım işte
doğrusu ben de rastlamamıştım
bu topiğe ilk geldiğimde de konuşmuştuk seninle unutmuşsun sanırım
ailemde de kimsede yok 3-5 nesil geriden geliyor olabilir dedi genetikçi
zaten en ufak yüzdeler hep beni buluyor
neyse önemli olan sonuç çok şükür

inş. daırıs başına...
ben hiç hamile kalamadım düşürmeyi bırak hiç olmadı
muhtemelen içerde döllenemedi ya da döllendi tutunamadı sağlıksız olduğu için
doktor bana normal yolla gebe kalman %20 ihtimal demişti
o da 5-10 yıla tekabül ediyorki o bile sağlıklı yumurta gelme şansı yani onu bulsam bile gebe kalacağım diye birşey yok
yani tüp bebeksiz işim çok zor ama RABBİM nasip edince oldu
şimdi de korunmuyoruz zaten gelirse bi tane daha gelsin ne yapalım

sağol canım..ne zaman gelsem bu topiğe hep yardımcı oldun bana Allah sendn razı olsun.. sende bebişine kavusursun ınsallh (belkide var cocugun bilemiyorum)

Lafı bile olmaz ne demek canım Amin Allah hepimizden razı olsun... İnan bana buradaki herkes ruh halini o kadar iyi anlıyor ki...
Maalesef çocuğum yok, ben de evlat için çırpınanlardanım İnşaallah bizler de anne olacağız...

Canım çok sevindim çok güzel bir haber bu Maşallah maşallah İnşaallah bebeklerin sımsıkı tutunur sana

Tebrik ederim. Güzel bir haber bu. Rabbim embriolarının sağlıklı bebekler olarak kucağına gelmesini nasip etsin. Amin.

bubuş çok güzel haber bu inşallah bebeklerin sana tutunur hayırla sağlıkla gelsinler inşallah...

yok unutmadım canım hatırlıyorum seni,sadece genetik rahatsızlığını hatırlayamadım.
benimde ailemde kimsede yok,bu sorun döllenme sırasında oluşan bişi zaten...o ufak yüzdeler benide bulur hep:) bunda da vardır bi hayır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…