Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

merhaba, bence iyiki pgt yapılmış. benim gorustugum genetıkcı doktor dedıkı trızomı 13 doğarmış yanı oyle hamıle kasan dusmuyormus doğuyormus ve uzun yıllar yasıyormus. hemde ağır sakatlık durumu oluyormus. bende de 7 ve 13. kromozlarda translokasyon var. o yuzden trızomı 13 olabılır sende dedı. bu zamana kadar oyle hasta evladım olmadıgı ıcın Rabbıme hamdettım. bu zamana kadar olmamasının da bır hıkmetı varmıs onu anladım. eğer kromozomlarda bır sorun tesbıt edıldıyse pgt yapılmalı.sana fısh le mı bakıldı yoksa array mı yapıldı. ben de array yaptırmayı ıstıyorum.

evet benimde 2. denemem ilkinde yapılmadı 3. gün 8 hücreli 2 adet ambryo transfer edilmişti. belki o tutmayanlardada hasar vardı.
her şerde bir hayır mutlaka oluyor ama o anda biz görmüyoruz.
bencede iyiyki yapılmıs. görünce raporu sok oldum zaten. az cok genetikle ilgili bir sorun olduğunu biliyordum. ama şimdi daha iyi öğrendim. çok şükür yapıldı ve sağlıklı embryo seçildi.
bir yerdede 1/10000 de canlı doğum oluyor diye okudum. kafatası, surat, kalp, böbrek te ağır hasar oluyormuş. rabbim esirgesin.
bencede bu süreye kadar kendiliğinden olupta ya böyle olsaydı. bugünümüze şükür. çok büyük bir risk. diyorum kaç gündür bunu diyorum bence bu işe başlayan herkes yaptırmalı en baştan. kesinlikle şansa bırakılacak bişey değil.
bizden kan testi yapılmadı direk embryo genetiği yapıldı. zaten bişey varsa embryoda cıkar diye. allah korusun eğer hepsi sorunlu cıksaydı o zaman bir ileri aşamaya geçecekti araştırma.
açıkcası fish mi arraymi tam bilmiyorum ama array sanırım. dr um hep bunu tercih ediyor.
ankarada genlabda yapıldı pgt. muhterem bahçenin lab ı çok güvendiğim bir yer zaten. klinikte orayla anlaşmalı.
allahım sağlıkla, eli,ayağı düzgün, mutlulukla versin yavrularımızı :))

Gecem gündüzüm birbirine karıştı. Çarşamba hayırlısıyla bir gelse...
Belirsizlik ne kadar zor

Evet ya bu beklemek bitirdi beni
Hayırlısıyla bir başlasam inanıyorum bu kez gelecek yavrum Allah'ın izniyle...

İncimm cnm arkadasımm inşallah bu defa olucak ınan ben cok inanıorum ...
Her zaman dularım senınle ...

Canım arkadaslarım kader arkadaslarım sızlerı ıhmal ettım ne olur benı affetın ama ınanın cocuk olunca hersey degısıo.
Hayatım degıstı.Ewlat demek hersey demekmıs benım mucızem gercek oldu dılerım hepınızın duları gercek olur.Bılmeyen ark. vardır benım 3 ve 7 kromozomlarımda translokasyon vardı 3 kere dusuk yaptım.3 defa tup bebek yaptım ve sonrasında aman artık n olursa olur bırdaha tup denemıycem dedım.ve o ay hamıle kaldım ne olur hepınıze yalvarırım bıraz rahat olun ewet zor banada dıolardı dusunme sınır oluodum nasıl dusunmemem yaa dıodum ama ınanın hıc dusunmedıgım zamanda hamıle kaldım ve sımdı 2 aylık Arya Mına adında kızım var.

Yasadıklarımı unutamıorum hıc kolay deıldı tedavıler ıgneler kurtajlar aglama krızlerı ama ınanın hep mucadele ettım bılen bılıo ...
Ne olur sızde mucadelenızı bırakmayın gunun bırınde kuzunuzu kucagınıza alıcagınızı dusunun ve dılerım Allahıma hepınız ewlat sahıbı olucaksınız tum dularım sızlerle ...

Akasyam benım cnm arkadasım senı cok ama cok sewıorum ınan ve ınanıorum kı yakın zamanda sende kuzunu alıcaksın kucagına.
Lavem cnm kader arkadasım sende mucızenı bekle ınan bak gerceklesıcek.
Tulıp cok sewındım cnm en son yazıları okumadım ama ınankı saglıkla kuzunu alıcaksın kucagına.
Mervem cnm benım az kaldı prensesın gelmesıne ne olur gelın bana goruselım.
Ozlemım senınle faceden gorusuoruz ama yınede yazayım senı cok opuorum ...
Nazım eylulm cok ama cokkk tatlı masallah yaaa mucızelerımı gercek oldu bak

Unuttugum ısımler vardır ne olur kusura bakmayın

İşde buda benım Arya Minam ...

Canım benim yaa uzun bir aradan sonra hoşgeldin topiğe
İnşallah geleceğiz bir gün İncinin kontrolü hayorlısıyla geçsin onu atlatalım ondan sonra düşünüyoruz yoksa kızlarla gelmeyi
Mina çok tatlı Zeytin gözlüm benim
Yerim o minicik parmaklarını

öncelıkle cennete giden evlatların için başın sağolsun canımm üzülmemek elde değil biliyorum ama teselli olacaksa unutmaki onlar bizim şefaatçilerimiz bizi bekliyorlar ,Rabbimde bizleri böyle sınıyor işte : hikayeni dinlemek isterim canım benimm... şu kısacık yazından bile ne kadar zor süreçlerden geçmişsin Rabbime şükürler olsunki normal yolla sağlıklı bir evladın olmuş.. bu senin bir mucizen maşallah..

2.5aydan beri b12 takviyeli folik asit kullanıorum tedavi olana kadarda sanırım 3ayı geçer benimde tek bende var sülalede... hatta annem bana hamileyken yine annemın karnından su almıslar ve ozaman demişlerki anneme ya özürlü doğacak yada ölecek bu bebek fazla yasamaz demişler.. şimdi maşallahım var aklımda sağlam..bedenımde iştee ancak doğacak bebeklerim için riskliyim.. genetikçi bile garantisini veremem dedikten sonra.. bklicez hayırlısı olsun insallah..

benimde insallah ilk denemede tutar canım benımm.. Allah bagıslasın bir kız bir erkek evladın var sanırım .

benimde merak ettiğim bizim gibi genetik bozukluğu olanlara eger saglıklı embryolar olursa 2 tanemi transfer ediyorlar genelde? yoksa o bizim isteğimizemi bağlı? birde embryo dondurma maliyeti ne kadarki?
birde öyle deme canım Allaha şükretki bebek kaybın olmamıs..bunun acısı evlat acısı Rabbim düşmanıma yasatmasın insallah.. insanın içinde geçmk bilmeyen köz halinde olan ince bir sızı
sizler bana umutsunuz.. anggelde doğal yolla umudum benimmm... insanın umudu olması kadar güzel bişey yok.. 2hafta önce evde ruh gibi geziyordum.. geceleri uyku muyku kalmamıstı..şimdilerdeyse umudummm varrr mutluyummmm...bunun içinde şükürler olsun Rabbime.
insallah canım sende bende bebeişlerimize kavusururzz hayırlısıylaaa..
iskorpit teşekkür ederim cnm.her şey zor olacak sonu güzel olur umarım.
ee kolay olursa kıymeti kalmaz zaten zor olsunki tadından yenmesin canım :)...Rabbim kaldıramayacagımız yukler,dertler vermesın insallah.. dermansız dertlerimiz olmasınnnn aminnn...
canımm rahimde bir sıvı varmıs o sıvı bebegı dusuruyormus .. o sıvıyı görebilmek için adetin 2.yada ilk günü alttan ultrasonla bakılması gerekıyor
bir üniv.arastırma hast. tekrardan bakılması taraftaıyım.. her yerıneee en ınce ayrıntısına kadar bakılıyor .. eğer izmirdeysen ben şimdi ege unıv gidiyorum ekimden bu yana pek çok zaman gectı farkındayım ama dıyorum şimdi gec olsunda güç olmasın...

Allahtan ümid kesılmez canımmm benımmm... vardır herseyde bir hayır.. bebek için ne zaman kolları sıvasak önüme ne aksılıkler çıktı..hep erteledık.. kızamıkçık aşısı oldum 3ay koruma verdi doktor sonrasında rahim ağzı kanserını önleyıcı aşı oldum.. 3doz halinde yapılan bu aşı her doz sonrası 3ay ve son aşıdada 6ay koruma verdi yine doktor..
korunma sürecimiz bitti hamile kaldım onuda düşürdüm yine istedik bebek ancak bu kezde saframı aldırmak zorunda kaldım , doktor dediki 6ay korunacaksın yıne..ben tabii hayal kırıklıgı daha fazla beklemek istemediğim için.. üniv hast. için 3aydan berı gün alamadım.. ekimde kısmet oldu ee oda direk tüp bebek demediler en ince ayrıntısına kadar inceledıklerı için şükürler olsun ancak bu zamanlara gelebildim.. eşimle olan kavgalı gunlerımdede boş oldugum zamanlarda ben istemedim d.kontrol hapı yasmin kullandım 6ay (aslında bana çok sakıncalıymıs ne bileyim) eşimden intikamımı almıstım ilk evlendığımız zaman eşim istememişti 1yıllık falanken.. şimdi ikimizde istiyoruz olmuyıor

kulak ameliyatın içinde çok geçmiş olsun.. benimde eşimin sol tarafındanki kulak zarı delik..böcek yemiş :O bi ara eşimde düşündü ameliyatı.. sonra vazgectı.. senden ayrıntıları alırım artık...hayırlı iyi gecsın ameliyatın ınsallah..

evet şükürler olsun bir kızım bir oğlum var ..
RABBİM isteyen herkese nasip etsin,ikiz istermisin bilmem ama istiyorsan da darısı başına inş.
bana 2 tane transfer edildi ,onlar 2 istediler ,ne olur ne olmaz tutmazsa diye
bu doktora göre değişiyor sanırım ama sen ister de zorlarsan 2 tane koyuyorlar genelde
dondurma maliyeti yıllık 750 tl ödedik biz
geride 2 tane daha dondurulmuşum var benim
ama eşim bi daha çocuk istersek yeniden yapalım taze olsun diyor yumurtalar için
sucuklu yumurt yapacak sanki
bu sıvı bizim rahatsızlıkta mı oluyormuş anlamadım ,şaşırdım da ,eğer bizde oluyorsa nasıl oluyor bizdeki genetik sorun sıvı ile ne alakası var
tabiki her zaman umutlu ol
RABBİM isterse herşey olur sen hiç merak etme
ALLAH hakkında hayırlısını versin inş.

Hoşbulduk cnm artık gırebılırım mısafırler azalmaya basladı hepınızı ınan cok ozledım ...
Herzaman beklerım ıncımın tedavı boyunca gırıcem zaten ınsallah bu defa kuzucuk gelıcek ınanıorum.Sen nasıl oldun mervem ıyısın dımı

bubuş hayırlı olsunnnnn... Rabbim tamamına erdirsin ınsallah...darısı bizlereeee

cnm çok sağol. amin inş. bu sefer rabbim kısmet etmiştir.
sana bir dua önericem. bende yeni başlıyorum. dönelham duası.adı.
99 luk tesbihle fatiha okuyosun.
her sayıda tekrar başa dönüp okuyosun yani. 1. okudun 2. ye geçmek için tekrar 1 sonra 2 okuyosun böyle böyle sonuna kadar gidiliyor.
ara verebiliyosun. bana da buradan bir arkadaş tavsiye etmişti. o 1 ayda bititrmiş.
allahım duysun sesimizi...

Hazadeeeemmmmm hoş geldin
Son mesaj hazade yazınca bir heyecanla açtım
Yerim bu kara kızı ben ya Maşallah subhanallah Allah'ım nazarlardan saklasın

Hazadem hoşgeldin canım... Yazdıklarını okuyunca Arya minayı görünce gözlerim doldu Senin bu küçük mucizen için verdiğin mücadeleyi bildiğimden daha da etkilendim. Gerçekten de hiç vazgeçmedin. Düştün, kalktın, ağladın, güldün ama sonunda mutlu sona ulaştın. Çok şükür. Allah nazarlardan saklasın güzel kızını... Darısı bizim başımıza inşallah.. En kısa zamanda da gelip seveceğiz onu

Benim tedavimde de geleceksin banane

Test günün ne zaman canım?

canım 12. gün yaptırıyor dr testi. 18 mart yazdılar kağıdıma ama 10. gün yapıcam ben.
bugün bi arkadaşım 10. günde pozitif sonucunu aldı bugün. çok şükür. yani varsa çıkıyor. bu sefer çokda eziyet etmek istemiyorum kendime. pzt işbaşı eşimle gerim gerim gerilcez işyerlerinde rahatda hareket edemiyoruz. hayırlısı inş.

Saglikla mutlulukla buyusun guzel kizin hazade arkadaslardan bahsini duyuyordum burada cok tebrik ederim ne guzel mutlu sona ulasmissin darisi basimiza...

iskopitten alıntı:

2.5aydan beri b12 takviyeli folik asit kullanıorum tedavi olana kadarda sanırım 3ayı geçer benimde tek bende var sülalede... hatta annem bana hamileyken yine annemın karnından su almıslar ve ozaman demişlerki anneme ya özürlü doğacak yada ölecek bu bebek fazla yasamaz demişler.. şimdi maşallahım var aklımda sağlam..bedenımde iştee ancak doğacak bebeklerim için riskliyim.. genetikçi bile garantisini veremem dedikten sonra.. bklicez hayırlısı olsun insallah..

insallah canım sende bende bebeişlerimize kavusururzz hayırlısıylaaa..

merhaba iskorpit
canımm rahimde bir sıvı varmıs o sıvı bebegı dusuruyormus .. o sıvıyı görebilmek için adetin 2.yada ilk günü alttan ultrasonla bakılması gerekıyor
bir üniv.arastırma hast. tekrardan bakılması taraftaıyım.. her yerıneee en ınce ayrıntısına kadar bakılıyor .. eğer izmirdeysen ben şimdi ege unıv gidiyorum ekimden bu yana pek çok zaman gectı farkındayım ama dıyorum şimdi gec olsunda güç olmasın...

merhaba canım, bende de 7 ve 13.kromozmlarımda dengeli translokasyon var. benim hikayem de seninkine çok benziyor. bizm ailede de şimdilik tek bende çıktı. ben de 6 yıllık evliyim.ilk 2 yıl korunduk. korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım. ama boş gebelikmiş bebeğim düştü.sonrasında kurtaj olmak zorunda kaldım içimde parça kalmış. sonra 3 ay korunun dedı dr.
derken eşimde varikosel oldugunu öğrendik amliyata karar vermesi olması sonrası derken yıllar geçti.sonra birdaha hamile kalamadım. hsg çelkildim histeroskopi yaptırdım sorun çıkmadı. aşılama denedik negatif. 1ilk tüp denemem de negatif sonuçlanınca kromozom testi yaptırdık ve translokasyon olduğu anlaşıldı.

ama benimde senin gibi rahimden gelme sıvı gelme sorunum var. ben biraz da tutunmayı bunun etkilediğini düşünüyorum.çünkü bu sıvı transferin oldugu akşam rahimin kasılmasıyla birleikte yine geliverdi. ve karnım çok ağrıdı. bebek düştü kesin dedim ve sonuc negatif oldu. gerçi ilk denememizde kromozom bozukluğu oldugunu bilmiyorduk.

şimdi benim sormak istediğim şeyle bu sıvı gelmesıyle ılgılı. ben de bu sorunu yıllardır yasıyorum. benimki her ay oluyor. yumurtlamadan sonra oluyor ve 1-2 gun suruyor sonra geciyor. sarı renkli seffaf bir sıvı. ama rahim bu sıvıyı atmak ıcın kasılıyor tabi. gittiğim dr lar bunun sebebini bulamadılar. hidrosalpinksten yani tuplerde sıvı bırıkmesınden suphelendıler ama hsg goruntulerınde ve ultrason goruntusunde boyle bısey bulamadılar. sonra en son tup yaptırdıgım dr da adetın 14. gunu gel rahıme ultrasonla bakalım sıvı gorunuyormu dedı. nasıpse pazartesı yada salı gunu dr. gıdıcem. umarım benden laporoskopı ıstemez. cunku kesın tanı koyulmadan laporoskopı yaptırmak ıstemıyorum.

senden neden adetın ilk gunlerınde ultrasona bakalım dedı dr onu anlamadım. senden bu sıvı adetın kacıncı gunu gelıyor ve kac gun suruyor?dr lar sana bu durumla ılgılı ne dediler? cok sukur benım gıbı olan birini buldum. birde bu sıvının neden geldiğini ve gelmesini nasıl engelleyecegımı bır bulsam? inanın bunu dr lar bıle bulamadılar yıllardır. artık ben kendım arastırıyorum. sen de ne olur sendekı durumları paylasırsan belkı beraber daha kolay bır cozum bulabılırız. bu sıvının kromozom bozuklugu olanlarda olması gıbı bır durum var mı? bu topikte bızım gıbı olan arkadaslar varsa bızımle paylasırlarsa cok. sevınırım. belkı bızler bırbırımızın derdıne bır nebze de olsa derman olabılırız.

sevgılerımle.....

Son düzenleme:

kuzucuklarına MaaşAllah suphanAllah canım benimm..
hımm bızım ailede ikizlik var yani annemin anneannesi ikizmiş ,sonra annemin teyzesinin çocuklarıda ikiz olmuş ancak anneannemde ve çocuklarında ve bız torunlarda ikizlik olmadı.. acaba ihtimalde olsa bende olabilirmi bu ikizlik.. bu sormamın nedeni eğer 2 yumurta koyarlarsa ilerde bitanesi tekrar bölünerek 3.emryo olabilirmi acaba.. sonra bu 3 taneden 1 yada 2 tanesi gibi reaksiyon olabilirmiş ben böyle bişey istemem nihayetınde.. ikiz olmasını isterim tek seferde kurtuldum ohh diyerek :)) ama Allahın takdiri bakalım benım nasıl bir süreç işlicek
bu dondurulmus embryolar için her yıl mı 750 tl verecez yoksa sadece bir sefermi verecez bu parayı o kısmı anlayamadıum
son sorum bizim gibi mozaik 47xxx olanlarda normal yolla olursa sadece erkek çocukmu sahip olabiliyoruz mesela? yani biz şimdi kız çocuk olsun diyemi uğralıcaz.. (ben kız bebişlerin hastasıyımmm..eşimde tam tersiii erkek olsun diyorr.. bakalım kısmet Rabbim bize hangisini nasip edecek..hayırlısı olsunda.. ama olursa gönlümden geçen kız ne yalan sölimm şimdi.. eşimde bende göçmeniz ama benim ailemde (babamın tarafda) kız kıymetli.. eşimin ailesindede erkek kıymetli böyle işte..

şimdi senın sorunu yanıtlıyım

valla canim açıkcası tam olarak bilmiyorum ancak bence genlerle alakalı değil çünkü bende böyle bişey ortaya çıkmadı çok şükür bu sıvıyı ilaçla en aza indiriyorlarmış diye biliyorum.. kulak ameliyatı olacak arkadaşa yol göstermek için yazmıştım.. maalesef çok bi bilgim yok

bubuşcum çok tşk ederim.. verdiğin duayı pcme kaydettim..ancak anlayamadım ben :S dur anladım galiba 99 tane boncuğu olan tesbıhın her bir boncuğu için 99 tane fatiha okuyoruz değilmi..tamam anladım sımdı.. Allah razı olsun canımm..

melisdilek canımm benim sana tavsiyem bir özel hastane yada doktor yerine araştırma hast. olan bir üniv .hast. gitmen..

ve maalesef çok fazla bişey bilmiyorum ama bildiğimi yazayım..

ben üniv hast. pıhtılaşma için 2 düşük şartı arandığından ilk başvurumda 2 düşük yaptım diyerek yalan söyledim ve tekrarlayan düşükler ve evlilik yılım baz alınarak bi suru test ve tahlıller yapıldı.. ogünde adetım 2 sonra gelmesi gerekirken hastanede adet oldum hazırlıklıydım tabi nolır nolmaz altıma bi ped koymuştum.. neyse o gün kan testınden sonra 2 kez alttan bakacaklardı biri smear(adetım bıttıkten sonra tekrar gıttım smer ıcın) ,diğeride bu sıvı içinmiş bilmiyordum.. doktora dedim utana sıkıla (erkekti) ben adetliyim ama bugun ilk gun dedim..doktorda oo daha iyi sıvı varmı yokmu daha iyi görürüm dedi..yumurtalıkların hakkında daha kesin tanı koyarım dedi.. yumurtalık..rahım boyu ,kalınlığı ve rahim sıvısı normal dedi..yani sıvı yokmuş bende..

oyuzden maalesef tam bilgi veremıycem ama bızım genlerle ilgili değil en azından bunu soyleyebılırım.. kulak ameliyatı olacak arkadasa yol gostermek için yazmıstım hani rahım sıvısınada bı baksın diye.. yanlıs anlaşıldığım için kusura bakma nolur .. özür dilerim ancak bundan sonra aklımda, benimde eğer faydalı bilgi görürsem sana yazıcam canım.. burda paylaşarak öğrenıyoruz sonucta..

birde her ay yumurtlama zamanı zaten akıntının olması normal ancak rahım kasılıyor dedin..yanı sen her yumurtlama olacagın zaman sanki adet olacakmıssın gibi sancı mı cekıyorsun? canım zaten sende bi durum yok gibi bunun için stres yapma kendine.. birde tek doktora bağlı kalma..çevrende başka doktorlar varsa alanında iyi diyebileceğin onlarada görün bi .. herşeyin hayırlısı..iyi düşün.. hamile kaldığında asla ve asla düşecek ..sıvım yine çok diye sakın ama sakın düşünme.. aklımızla böyle düşünerek vucudumuzu farkında olmadan düşüğe hazırlıyormusz.. iyi düşünelim iyi olsun olurmu canımmm...

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"

"Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

bu tesbihi dilimizden eksik etmeyelin arkadaşlar.. hayırlısıyla Rabbimin izniyle hepimiz anne olacağız inşallah..

Arkadaşlar daha önce yazmışdım. 9 yumurta döllendi diye. Bu gün hepsine biopsi yapıp pgt-ye yolladılar . Salı sabahı belli olucakmış sonuçlar. İnşeAllah güzel sonuçlar çıkar ve sonuçlar gelene kadar embriocuklar dayanır. Ben de son durumlar bu kadar. Bekleme hala devam ediyor:18::18::18:

Sümeyyecim hayırlısıyla hersey yolunda gidecek inşallah dualarımız seninle canım:)...sen de sıraya girdin darısı basımıza guzel haberlerini bekliyoruz heyecanla...

sümeyyeciğim inş o minik embiyocuklarının hepsi dayanır inş sağlıklı çıkar. ama öyle hissediyorum ki senin ve bubuşun olacak siz gidin arkanızdan da biz gelelim kimse kalmasın forumda çocuksuz inşallah.lütfen güzel sonuçlar ver güzel olsun inşallah. Beklemek çok zor. şu an seni çok iyi anlıyorum.olumlu düşün olumlu olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…