- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #27.241
inş. sonumuz iyi olur cnm tek bekleyelim de bebişlerimiz gelsin.
vardır bundada bir hayır. gül bile zamansz açmazmıs bizimkide o hesap..
cnm öncelikle inş. pozitif sonuc alırsın. bende çarşamba transferim yapıldı. beklemedeyim. 6 tane pgt ye gitti. 4 sağlıklı cıktı.
2 si transfer 2 si dondurma oldu. rabbim ol derse inş. bu sefer sansımız daha yüksek.
bence kaç tane olursa olsun pgt ye gitmeli embryolar. ben bu konuda cok yeniyim. pgt nin ne olduğunu daha yeni öğreniyorum.
anladığım kadarıyla sansı arttımak için ilk deneme bile olsa yapılmalı. bizim mesela 2 tanede trizomi 13 ve anükleer blastomer çıktı.
pgt yapılmasaydı ve dr tesadüfen o iki taneyi transfer etseydi yine sansımız 0 olacaktı. şimdi en azından biliyoruzki sağlıklıı embryolar koyuldu. rabbimde ol derse pozitif sonucu alırız inş.
bence gönder için rahat etsin aklında soru işareti kalmasın.
hepimizin yüzü güler inş.
merhaba, bence iyiki pgt yapılmış. benim gorustugum genetıkcı doktor dedıkı trızomı 13 doğarmış yanı oyle hamıle kasan dusmuyormus doğuyormus ve uzun yıllar yasıyormus. hemde ağır sakatlık durumu oluyormus. bende de 7 ve 13. kromozlarda translokasyon var. o yuzden trızomı 13 olabılır sende dedı. bu zamana kadar oyle hasta evladım olmadıgı ıcın Rabbıme hamdettım. bu zamana kadar olmamasının da bır hıkmetı varmıs onu anladım. eğer kromozomlarda bır sorun tesbıt edıldıyse pgt yapılmalı.sana fısh le mı bakıldı yoksa array mı yapıldı. ben de array yaptırmayı ıstıyorum.
Gecem gündüzüm birbirine karıştı. Çarşamba hayırlısıyla bir gelse...
Belirsizlik ne kadar zor
Evet ya bu beklemek bitirdi beni
Hayırlısıyla bir başlasam inanıyorum bu kez gelecek yavrum Allah'ın izniyle...
Canım benim yaa uzun bir aradan sonra hoşgeldin topiğeİncimm cnm arkadasımm inşallah bu defa olucak ınan ben cok inanıorum ...
Her zaman dularım senınle ...
Canım arkadaslarım kader arkadaslarım sızlerı ıhmal ettım ne olur benı affetın ama ınanın cocuk olunca hersey degısıo.
Hayatım degıstı.Ewlat demek hersey demekmıs benım mucızem gercek oldu dılerım hepınızın duları gercek olur.Bılmeyen ark. vardır benım 3 ve 7 kromozomlarımda translokasyon vardı 3 kere dusuk yaptım.3 defa tup bebek yaptım ve sonrasında aman artık n olursa olur bırdaha tup denemıycem dedım.ve o ay hamıle kaldım ne olur hepınıze yalvarırım bıraz rahat olun ewet zor banada dıolardı dusunme sınır oluodum nasıl dusunmemem yaa dıodum ama ınanın hıc dusunmedıgım zamanda hamıle kaldım ve sımdı 2 aylık Arya Mına adında kızım var.
Yasadıklarımı unutamıorum hıc kolay deıldı tedavıler ıgneler kurtajlar aglama krızlerı ama ınanın hep mucadele ettım bılen bılıo ...
Ne olur sızde mucadelenızı bırakmayın gunun bırınde kuzunuzu kucagınıza alıcagınızı dusunun ve dılerım Allahıma hepınız ewlat sahıbı olucaksınız tum dularım sızlerle ...
Akasyam benım cnm arkadasım senı cok ama cok sewıorum ınan ve ınanıorum kı yakın zamanda sende kuzunu alıcaksın kucagına.
Lavem cnm kader arkadasım sende mucızenı bekle ınan bak gerceklesıcek.
Tulıp cok sewındım cnm en son yazıları okumadım ama ınankı saglıkla kuzunu alıcaksın kucagına.
Mervem cnm benım az kaldı prensesın gelmesıne ne olur gelın bana goruselım.
Ozlemım senınle faceden gorusuoruz ama yınede yazayım senı cok opuorum ...
Nazım eylulm cok ama cokkk tatlı masallah yaaa mucızelerımı gercek oldu bak
Unuttugum ısımler vardır ne olur kusura bakmayın
İşde buda benım Arya Minam ...
Eki Görüntüle 652282 Eki Görüntüle 652281
önemli değil canım uzun olsun dertler paylaştıkça biraz olsun azalır...benim ki de uzun bi hikaye herkez ezberledi,sende istersen sana da anlatırım..benim 4 düşük var vs.pgd de denedim olmadı...mthfr 677 bende hetorozigot gebelik bitene kadar clexsan 0.2 kullandım her hafta kendi isteğimle pıhtılaşmama bakıldı arada 0,4 de kullandım...0,2 le tamamladım..dr um benim babam gibidir 6 yıl gittim hiç bi isteğimi kırmıyordu... bu iğnelerin dozlarıda ayrı bir tartışma konusu...ben bu ilaçları bile araştırdım tıp fakültesinenin farmakoloji bölümüne gittim,önceki gebeliklerde de kullanmıştım...acaba ilaçların dozumu iyi ayarlanamıyor diyodum...o kadar çok araştırma yaptım ki...dedim ya çok uzun hikayem
benimde insallah ilk denemede tutar canım benımm.. Allah bagıslasın bir kız bir erkek evladın var sanırım .inş. daırıs başına...
ben hiç hamile kalamadım düşürmeyi bırak hiç olmadı
muhtemelen içerde döllenemedi ya da döllendi tutunamadı sağlıksız olduğu için
doktor bana normal yolla gebe kalman %20 ihtimal demişti
o da 5-10 yıla tekabül ediyorki o bile sağlıklı yumurta gelme şansı yani onu bulsam bile gebe kalacağım diye birşey yok
yani tüp bebeksiz işim çok zor ama RABBİM nasip edince oldu
şimdi de korunmuyoruz zaten gelirse bi tane daha gelsin ne yapalım
insallah canım sende bende bebeişlerimize kavusururzz hayırlısıylaaa..Lafı bile olmaz ne demek canımAmin Allah hepimizden razı olsun... İnan bana buradaki herkes ruh halini o kadar iyi anlıyor ki...
Maalesef çocuğum yok, ben de evlat için çırpınanlardanımİnşaallah bizler de anne olacağız...
ee kolay olursa kıymeti kalmaz zateniskorpit teşekkür ederim cnm.her şey zor olacak sonu güzel olur umarım.
canımm rahimde bir sıvı varmıs o sıvı bebegı dusuruyormus .. o sıvıyı görebilmek için adetin 2.yada ilk günü alttan ultrasonla bakılması gerekıyormerhaba anggel delikız beni unutmuş sanırım
bende aynı durumdayım,yazayım dedim ama maalesef bende de hiç kendiliğinden gebelik olmadı
ne yazık ki pgt li denemelerde de olmadı henüz, içinizde en vahim durum benim ne yazık ki
Allah büyüktür ne söylesem boş,inşallah bir gün benim ve bekleyen diğer arkadaşların da yüzü güler...
benimde insallah ilk denemede tutar canım benımm.. Allah bagıslasın bir kız bir erkek evladın var sanırım .
benimde merak ettiğim bizim gibi genetik bozukluğu olanlara eger saglıklı embryolar olursa 2 tanemi transfer ediyorlar genelde? yoksa o bizim isteğimizemi bağlı? birde embryo dondurma maliyeti ne kadarki?
birde öyle deme canım Allaha şükretki bebek kaybın olmamıs..bunun acısı evlat acısı Rabbim düşmanıma yasatmasın insallah.. insanın içinde geçmk bilmeyen köz halinde olan ince bir sızı
sizler bana umutsunuz.. anggelde doğal yolla umudum benimmm... insanın umudu olması kadar güzel bişey yok.. 2hafta önce evde ruh gibi geziyordum.. geceleri uyku muyku kalmamıstı..şimdilerdeyse umudummm varrr mutluyummmm...bunun içinde şükürler olsun Rabbime.
canımm rahimde bir sıvı varmıs o sıvı bebegı dusuruyormus .. o sıvıyı görebilmek için adetin 2.yada ilk günü alttan ultrasonla bakılması gerekıyor
bir üniv.arastırma hast. tekrardan bakılması taraftaıyım.. her yerıneee en ınce ayrıntısına kadar bakılıyor .. eğer izmirdeysen ben şimdi ege unıv gidiyorum ekimden bu yana pek çok zaman gectı farkındayım ama dıyorum şimdi gec olsunda güç olmasın...
..
Canım benim yaa uzun bir aradan sonra hoşgeldin topiğe
İnşallah geleceğiz bir gün İncinin kontrolü hayorlısıyla geçsin onu atlatalım ondan sonra düşünüyoruz yoksa kızlarla gelmeyi
Mina çok tatlı Zeytin gözlüm benim
Yerim o minicik parmaklarını
bubuş hayırlı olsunnnnn... Rabbim tamamına erdirsin ınsallah...darısı bizlereeee
İncimm cnm arkadasımm inşallah bu defa olucak ınan ben cok inanıorum ...
Canım arkadaslarım kader arkadaslarım sızlerı ıhmal ettım ne olur benı affetın ama ınanın cocuk olunca hersey degısıo.
Hayatım degıstı.Ewlat demek hersey demekmıs benım mucızem gercek oldu dılerım hepınızın duları gercek olur.Bılmeyen ark. vardır benım 3 ve 7 kromozomlarımda translokasyon vardı 3 kere dusuk yaptım.3 defa tup bebek yaptım ve sonrasında aman artık n olursa olur bırdaha tup denemıycem dedım.ve o ay hamıle kaldım ne olur hepınıze yalvarırım bıraz rahat olun ewet zor banada dıolardı dusunme sınır oluodum nasıl dusunmemem yaa dıodum ama ınanın hıc dusunmedıgım zamanda hamıle kaldım ve sımdı 2 aylık Arya Mına adında kızım var.
Yasadıklarımı unutamıorum hıc kolay deıldı tedavıler ıgneler kurtajlar aglama krızlerı ama ınanın hep mucadele ettım bılen bılıo ...
Ne olur sızde mucadelenızı bırakmayın gunun bırınde kuzunuzu kucagınıza alıcagınızı dusunun ve dılerım Allahıma hepınız ewlat sahıbı olucaksınız tum dularım sızlerle ...
Akasyam benım cnm arkadasım senı cok ama cok sewıorum ınan ve ınanıorum kı yakın zamanda sende kuzunu alıcaksın kucagına.
Tulıp cok sewındım cnm en son yazıları okumadım ama ınankı saglıkla kuzunu alıcaksın kucagına.
Hoşbulduk cnm artık gırebılırım mısafırler azalmaya basladı hepınızı ınan cok ozledım ...
Herzaman beklerım ıncımın tedavı boyunca gırıcem zaten ınsallah bu defa kuzucuk gelıcek ınanıorum.Sen nasıl oldun mervem ıyısın dımı
Test günün ne zaman canım?
Saglikla mutlulukla buyusun guzel kizin hazade arkadaslardan bahsini duyuyordum burada cok tebrik ederim ne guzel mutlu sona ulasmissin darisi basimiza...İncimm cnm arkadasımm inşallah bu defa olucak ınan ben cok inanıorum ...
evet şükürler olsun bir kızım bir oğlum var ..
RABBİM isteyen herkese nasip etsin,ikiz istermisin bilmem ama istiyorsan da darısı başına inş.
bana 2 tane transfer edildi ,onlar 2 istediler ,ne olur ne olmaz tutmazsa diye
bu doktora göre değişiyor sanırım ama sen ister de zorlarsan 2 tane koyuyorlar genelde
dondurma maliyeti yıllık 750 tl ödedik biz
geride 2 tane daha dondurulmuşum var benim
ama eşim bi daha çocuk istersek yeniden yapalım taze olsun diyor yumurtalar için
sucuklu yumurt yapacak sanki
bu sıvı bizim rahatsızlıkta mı oluyormuş anlamadım ,şaşırdım da ,eğer bizde oluyorsa nasıl oluyor bizdeki genetik sorun sıvı ile ne alakası var
tabiki her zaman umutlu ol
RABBİM isterse herşey olur sen hiç merak etme
ALLAH hakkında hayırlısını versin inş.
bubuşcum çok tşk ederim.. verdiğin duayı pcme kaydettim..ancak anlayamadım ben :S dur anladım galiba 99 tane boncuğu olan tesbıhın her bir boncuğu için 99 tane fatiha okuyoruz değilmi..tamam anladım sımdı.. Allah razı olsun canımm..cnm çok sağol. amin inş. bu sefer rabbim kısmet etmiştir.
sana bir dua önericem. bende yeni başlıyorum. dönelham duası.adı.
99 luk tesbihle fatiha okuyosun.
her sayıda tekrar başa dönüp okuyosun yani. 1. okudun 2. ye geçmek için tekrar 1 sonra 2 okuyosun böyle böyle sonuna kadar gidiliyor.
ara verebiliyosun. bana da buradan bir arkadaş tavsiye etmişti. o 1 ayda bititrmiş.
allahım duysun sesimizi...
merhaba canım, bende de 7 ve 13.kromozmlarımda dengeli translokasyon var. benim hikayem de seninkine çok benziyor. bizm ailede de şimdilik tek bende çıktı. ben de 6 yıllık evliyim.ilk 2 yıl korunduk. korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım. ama boş gebelikmiş bebeğim düştü.sonrasında kurtaj olmak zorunda kaldım içimde parça kalmış. sonra 3 ay korunun dedı dr.
derken eşimde varikosel oldugunu öğrendik amliyata karar vermesi olması sonrası derken yıllar geçti.sonra birdaha hamile kalamadım. hsg çelkildim histeroskopi yaptırdım sorun çıkmadı. aşılama denedik negatif. 1ilk tüp denemem de negatif sonuçlanınca kromozom testi yaptırdık ve translokasyon olduğu anlaşıldı.
ama benimde senin gibi rahimden gelme sıvı gelme sorunum var. ben biraz da tutunmayı bunun etkilediğini düşünüyorum.çünkü bu sıvı transferin oldugu akşam rahimin kasılmasıyla birleikte yine geliverdi. ve karnım çok ağrıdı. bebek düştü kesin dedim ve sonuc negatif oldu. gerçi ilk denememizde kromozom bozukluğu oldugunu bilmiyorduk.
şimdi benim sormak istediğim şeyle bu sıvı gelmesıyle ılgılı. ben de bu sorunu yıllardır yasıyorum. benimki her ay oluyor. yumurtlamadan sonra oluyor ve 1-2 gun suruyor sonra geciyor. sarı renkli seffaf bir sıvı. ama rahim bu sıvıyı atmak ıcın kasılıyor tabi. gittiğim dr lar bunun sebebini bulamadılar. hidrosalpinksten yani tuplerde sıvı bırıkmesınden suphelendıler ama hsg goruntulerınde ve ultrason goruntusunde boyle bısey bulamadılar. sonra en son tup yaptırdıgım dr da adetın 14. gunu gel rahıme ultrasonla bakalım sıvı gorunuyormu dedı. nasıpse pazartesı yada salı gunu dr. gıdıcem. umarım benden laporoskopı ıstemez. cunku kesın tanı koyulmadan laporoskopı yaptırmak ıstemıyorum.
senden neden adetın ilk gunlerınde ultrasona bakalım dedı dr onu anlamadım. senden bu sıvı adetın kacıncı gunu gelıyor ve kac gun suruyor?dr lar sana bu durumla ılgılı ne dediler? cok sukur benım gıbı olan birini buldum. birde bu sıvının neden geldiğini ve gelmesini nasıl engelleyecegımı bır bulsam? inanın bunu dr lar bıle bulamadılar yıllardır. artık ben kendım arastırıyorum. sen de ne olur sendekı durumları paylasırsan belkı beraber daha kolay bır cozum bulabılırız. bu sıvının kromozom bozuklugu olanlarda olması gıbı bır durum var mı? bu topikte bızım gıbı olan arkadaslar varsa bızımle paylasırlarsa cok. sevınırım. belkı bızler bırbırımızın derdıne bır nebze de olsa derman olabılırız.
sevgılerımle.....
Arkadaşlar daha önce yazmışdım. 9 yumurta döllendi diye. Bu gün hepsine biopsi yapıp pgt-ye yolladılar. Salı sabahı belli olucakmış sonuçlar. İnşeAllah güzel sonuçlar çıkar ve sonuçlar gelene kadar embriocuklar dayanır. Ben de son durumlar bu kadar. Bekleme hala devam ediyor:18::18::18:
Arkadaşlar daha önce yazmışdım. 9 yumurta döllendi diye. Bu gün hepsine biopsi yapıp pgt-ye yolladılar. Salı sabahı belli olucakmış sonuçlar. İnşeAllah güzel sonuçlar çıkar ve sonuçlar gelene kadar embriocuklar dayanır. Ben de son durumlar bu kadar. Bekleme hala devam ediyor:18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?