Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ewet cnm ole derler ama ısde bellı olmuyor Mına o kdr kotu oluokı gorsen neler neler aldım yaglar ılaclar ama malesef bıtmıo sutumde yok cok fazla mamaya basladım

canım geçecek az kaldı ... gaz zordur. ben de 3 gündür ek gıdaya başladım...

mervişim canım doğum günün kutlu olsun önce:))

canım ne temiz kalplisin. dün komşuma dedim melek oğluma ziyarete gitmek istiyorum... belki içine doğmuştur...
çok şükür canım... içimden gidip dua etmek geçiyordu içimden...

Teşekkür ederim Nesrin ablam Hadi ona çıksın diyelim
Bir Fatihada ben okudum şimdi melek oğlunun ruhuna
Zaten cennettedir o

arkadaslar buradaki herkes array yönteminde çift hücre alınıyor diye takmış vaziyette. ben şu ana kadar 3 tane genetikçiyle görüştüm biri memorialin genetikçisi cumhur bey diğerlerini tanımazsınız.fishte de array de de tek hücre alınıyor. hatta guvenilir olsun diye size memorialın sayfasından alıntı yaptım doğrusunu öğrenin diye.daha fazla bilgi isterseniz memorialın genetik sayfası çok güzel. yalnız fishte 3. gunde alınıyor biyopsi, arrayda 5. günde. embriyo 5. güne ulaştığında hücre sayısı o kadar fazla sayıya ulaşmıs oluyorki içinden sadece bir tanesinin alınmasında hiçbir mahzur yokmuş. hatta benim bir arkadaşım tup bebek doktoru. bana dediki eğer embriyoda sağlıksız bir hücre olursa embriyo bunu en dısa atarmış. Allah ın hikmeti işte.taki bu en dıştaki hücre rahime tutunması sırasında kendini yok edermiş. yani anlayacağınız arrayda sizin 5. gündeki embriyonuzun en dıştan alınan bir hücresi oluyor. aslında fishten daha bile güvenli diyebilirim bu açıdan düşündüğünüzde.hem öyle olmasa bütün dünya niye bu metodu kullansın.

hatta laveque anlatmıştı yurt dısındaki forumdakiler fishi hiç duymamış bile. bir de memorial gibi güvenilir bir hastane bu metod bu kadar iyi olmasa güvenilir olmasa hiç bu metodu uygular mı?hadi aklınızdaki soru işaretlerini silin artık. elinizden geleni yapıyorsunuz. gerisi yaratana kalmış. içiniz rahat olsun. sevgiler....

Canım ben daha geçen yıl array yaptırdım. Yaptırırken 2 hücre alındığını bilmiyordum sonradan öğrendim. Çarşamba günü hastaneye gideceğim. Cumhur Bey oradaysa görüşeceğiz inşaallah. Tekrar sorarım. Benim array yapılan tedavimde biyopsi 3.günde alınmıştı. Bir de benimle Akasya'nın rahatsızlığı farklı. Bizim embriyolardan bir hücre kendi hastalığımız için alınıyor ve o hücreyle embriyo sadece hastalığımız açısından inceleniyor kromozomsal olarak değil. Kromozomsal olarak incelenebilmesi için ekstra hücre alınması gerekiyor.
Array konusunda hiç şüphemiz yok, yanlış aktarmış olabiliriz :26: Tek korkumuz çift hücre alındığı için embriyonun fazla rahatsız olması yoksa dediğin gibi fish'e göre çok daha iyi bir yöntem.

merhaba melisdilek
ben de aynı şeyi yazacaktım,hafta sonu bende sordum volkan hocaya aynı şeyi
iki kez mi hücreden alınıyor diye hayır dedi,onun ona göre bir bantı varmış,bir kez alınıp bakılıyormuş
artık hayırlısı,bende aynı şeyi okumuştum dün gece lave nin yazdığı yazıyı,yurt dışında herkes array yaptırıyormuş diyr
inci sen sor bakalım cumhur beye,bende müsait zamanda görüşmeye gideceğim inşallah

sümeyye canım gözün aydın,inşallah 12 gün sonra da tebrik ederiz seni,Allah yardımcın olsun

Tamam canım soracağım. Tek hücre alınıyorsa çok mutlu olurum gerçekten :)

Sümeyye çok çok sevindim haydi hayırlısı inşallah tamamına ereceksin bu defa Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım... çok heyecanlı bir zaman :)

Amin. Rabbim isteyen her kese salih ve sağlam evlatlar nasip eylesin

Maşallah çok sevindim ya dünde en az 5 tane sağlıklı embriyo bulunsun demiştim sana :):)

Evet söylemiştin. Sağlıklıların sayısını duyduğumda söylediğin aklıma geldi. Rabbim minik kızını sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesin

sümeyye sümeyye çoooooooooooook sevindim. bak gör transferin de olumlu olacak. ohh ohhh.maşallah:):):):):):)

İnşeAllah dediğin gibi olur. Rabbim en kısa zamanda senin de yüzünü güldürsün
sümeyye canım gözün aydın,inşallah 12 gün sonra da tebrik ederiz seni,Allah yardımcın olsun

Amin Amin Amin

Tamam canım soracağım. Tek hücre alınıyorsa çok mutlu olurum gerçekten :)

Belki yöntem yenilenmiştir amma, ben geçenlerde tek hücre alınmakla 17-19 kromozom, 2 hücre alındığında 24 kromozomun hepsi incelene biliyor diye okumuşdum. Yani Array yönteminde duruma göre hem 1 hem de 2 hücre alına biliyor.

Son düzenleme:
merhaba ayça senin durumun neydi*mozaiklik miydi?

bende de maalesef hiç dondurulmuş yok,hep sil baştan yeniden oluyor

canım ben de 1-9 tranlakosyon var eşimde %3 kromozomlarda mozaiklik var ve sperm azlığı.yok yok anlayacağın. ilk denememde benden dolayı hiç sağlıklı çıkmadı.senin neydi sorun? inş bu sefer olur canım ya.çok zor bir süreç.

Son düzenleme:

bende de %3 mozaiklik var ve rezerv azlığı ,eşimde sorun yok,inşallah olur ayça,çok zor tabii ki,sen nerde deneme yaptın?

bende de %3 mozaiklik var ve rezerv azlığı ,eşimde sorun yok,inşallah olur ayça,çok zor tabii ki,sen nerde deneme yaptın?

canım bir tarafta olunca sorun daha kolay olur demişti benim doktorum. ben başkentte yaptırdım hulusi bülent zeyneloğlu iyi bir doktor memnun kaldım ama sona gelemedik transfer olamadı.

iyi geceler kızlar herkes iyi okuduğum kadarıyla perşembe günü lekelenmem olmuştu bir kerelik çok üzüldüm ağladım ama o günden sonra hiç birşeyy gelmedi dün akşam yine ağlama krizine girdim betahcg baktırdık 4+5 günlüktüm 5668 çıktı korkudan doktora gidemiyorum kalbim duracak gibi oluyor yanlız bana değer çok normal gelmedi fikri olan varsa sevinirim sanki tekrar umutlanmaya başladımm

canım bir tarafta olunca sorun daha kolay olur demişti benim doktorum. ben başkentte yaptırdım hulusi bülent zeyneloğlu iyi bir doktor memnun kaldım ama sona gelemedik transfer olamadı.

Bende genart ta yaptırdım,peki çok kalabalık diye biliyorum başkent i öyle mi?bir de pgt yi nerde yaptılar?hastanenin genetik labı var mı?maliyet nasıl?çok sordum galiba ayça

İnşallah hersey yolundadır canım, degerin düşmesinden mi şüpheleniyosyn 2 gun sonra ölçtürürsen bir yorum yapılabilir belki kendi bilgim dahilinde böyle düşündüm. Ya da 2 gun önceki değerin kaçtı...

merhaba benim adetim 4+4 de yani adet 3 gün geçti test hcg bakıldı 5112 çıktı...çok yüksekti korktum araştırmalar vs...ama çok şükür bebeğim sağlıkla geldi.hcg herkeze göre değişiyor genelde öyle yüksek olmuyor ama belli olmaz...belki ikizdir,ikizde de yüksek çıkar.tüb bebek mi normalmi,normalse erken döllenme olmuştur...bence umutlan inşallah hamilesindir hayırlısıyla.....

İncim ben dağınık kafayla pek anlamamış olabilirim. Sen çarşamba günü Cumhur Bey ile bizim meseleyi konuş. Bizim seninle dertlerimiz aynı Allah inşallah sevinç ortaklığı versin ikimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…