- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #27.481
Sümeyyem affına sığınarak yaşını sormamın sebebi anomolilerin daha çok 35 yaş ve üstünde görülmesi. Yani doktorlar için risk o yaştan sonra başlıyor. Ama yaşa başa bakmıyor sanırım. Bu arada 5. güne gidenlerde de kromozom anomolisi görülebiliyormuş. 5. güne gitmesi de birşey ifade etmiyor.
İyi ki de PGT yaptırmışsın. Benim içimden geçen de yaptırman yönündeydi. Allah tamamına erdirsin canım. Diğer transferlerinde anomoli olan varsa tutunmamış olabilir .Yani tutunmama sebebi bu bozukluklar olabilir. İnşallah bu sefer herşey güzel olacak..Geliyorrr ler
sümeyye transferin hayırlı olsun,inşallah bebeklerin seni hiç bırakmaz:)
akasya ben de de aynı şey oldu,5 güne gitti hepsi,biri turner,biri trizomi 18 çıktı,pgt siz tüp bebek yaptırsaydık ve tutsaydı,daha zor bir imtihandı bizim için,hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Ben de öyle olmasını umuyorum. Yaş sormanda da sıkıntı yok. Senin de dediğin gibi yaşa-başa bakmıyor işte.
Benim de size nacizane tafsiyem. Mutlaka tedaviden en az 1 ay önce arı sütü bal polen karışımı kullanın. zaten faydalı bir şey. Benim embriolarımda fark çok büyük oldu. Gerçi bu sefer ilacı da deyiştirdik, yine de ilk ultrason görüntüsünde sayı daha fazlaydı. Be bir de civanperçemli çay içtim. Tedaviye başlayınca durdum. Çayı tam bilmem ama arı sütü mutlaka kullanın derim (tabii alerjiniz yoksa).
Akasyam biz ne yapacağı de hele
Oyy oyy İncim bir bilsem ne yapacağımızıKırk katır mı kırk satır mı gibi birşey bu. Sence ne yapsak ?? Ya Allah bismillah deyip tevekkül etmeyi düşünüyorum ama işte amaası var :18:
Ben büyük ihtimalle dediğini yapacağım. Yarın arayacağım seni inşaallah, kafa yoralım biraz
İncim yarın müjdeli haberini bekliyorum kuzummm.Genetiğe uğrarsan da biraz Cumhur Bey'in kafasını şişir Bir sen bir de ben. Numunelikler. Sağolsun öyle mi olur böyle mi olur diye az didiklemedim beynini.. Ne karar verirsek verelim en hayırlısı olsun İncim.. İyi düşünelim iyi olsun..
Sorma az çekmedi kahrımızıEşimle gidiyoruz eşim hiç konuşmuyor ben bombalı tüfek gibi konuşuyorum soruyorum Allah razı olsun tekrar tekrar anlatıyor. Siz de eşinle böyle misiniz
Aynen canım.Benim eşim konulara pek vakıf değil. Anlamıyor ya da kulağını pek vermiyor. Sürekli ben konuşuyorum. Ama en son görüşmemizde bu kromozom meselesini sorunca ben eşim artık dayanamadı. Paranoyak olduk biz dedi
Ben de öyle olmasını umuyorum. Yaş sormanda da sıkıntı yok. Senin de dediğin gibi yaşa-başa bakmıyor işte.
Benim de size nacizane tafsiyem. Mutlaka tedaviden en az 1 ay önce arı sütü bal polen karışımı kullanın. zaten faydalı bir şey. Benim embriolarımda fark çok büyük oldu. Gerçi bu sefer ilacı da deyiştirdik, yine de ilk ultrason görüntüsünde sayı daha fazlaydı. Be bir de civanperçemli çay içtim. Tedaviye başlayınca durdum. Çayı tam bilmem ama arı sütü mutlaka kullanın derim (tabii alerjiniz yoksa).
Bu arı sutü polen bal ayrı mı satılıyo beraber karısım olarak mı var sumeyye ben de yapayım bi anlatsana sana zahmet:)... Ya Allahın takdiri kısmetten ziyade olmuyor da keske doktorla en basta bu pgtyi yapsalar pahalı mahalı biz zaten herseyi gözealmışız 5. Gun kaliteli embriyolarda bile sorun oluyor işte bende de olmustu... 3 senem gitti şimdi yaş olarak da riskli gruba girdim... Allahım sen sağlıkla kısmet et yarabbim bebeklerimizi bize...
Bu arı sutü polen bal ayrı mı satılıyo beraber karısım olarak mı var sumeyye ben de yapayım bi anlatsana sana zahmet:)... Ya Allahın takdiri kısmetten ziyade olmuyor da keske doktorla en basta bu pgtyi yapsalar pahalı mahalı biz zaten herseyi gözealmışız 5. Gun kaliteli embriyolarda bile sorun oluyor işte bende de olmustu... 3 senem gitti şimdi yaş olarak da riskli gruba girdim... Allahım sen sağlıkla kısmet et yarabbim bebeklerimizi bize...
Canım ben ayrı ayrı aldım. Uzmanlar da ayrı ayrı daha faydalı diyorlar. Bir de balın içine karışınca kilo problemi olabiliyor.
Hadi hayırlısı İncim.. Senden sonra galiba ilk sırada İzz var. O da bu ay başlayacaktı.
merhaba melisdilek
ben de aynı şeyi yazacaktım,hafta sonu bende sordum volkan hocaya aynı şeyi
iki kez mi hücreden alınıyor diye hayır dedi,onun ona göre bir bantı varmış,bir kez alınıp bakılıyormuş
artık hayırlısı,bende aynı şeyi okumuştum dün gece lave nin yazdığı yazıyı,yurt dışında herkes array yaptırıyormuş diyr
inci sen sor bakalım cumhur beye,bende müsait zamanda görüşmeye gideceğim inşallah
sümeyye canım gözün aydın,inşallah 12 gün sonra da tebrik ederiz seni,Allah yardımcın olsun
selam kızlar,
hepinizi cok ozeldim .
gercekten ozledim ...
bir bakayım dedim neler oluyor bitiyor diye...
evet dogru . yurtdısında yani benim yazıstıgım hıc kımse fısh duymamıs. herkes array yaptırıyor . bu arada yazıstıgım kişiler Amerika, İngiltere ve Avustralya genelde.
benim aklima CHNB'nin dedigi bir sey takılıyor . Bir yazısmamızda bana demıstı kı , biz zaten zor gebe kalıyoruz. o halde neden array ve 5. gune bekletıyoruz ? buun kromozomlara bakmaya ne gerek var , bızım sorunlu olan kromozomlarımız dısında cıkacak olananomalıler zaten normal ınsanlada da olabılecek rıskler.
bu benım hep kafamda oldu ve cevabını bulamadım. bir yandan evet haklı gıbı gelıyor ama dıger yandan da neden bakılmısken hepsıne bakılmasın ve ben neden 3. gun saglam cıkacak bır embryoyu rahme koydurup sonra aslında arrayle bakılsa ıdı cıkabılecek bır kromozom anomalılı bebegı karnımda tasıyım ve 12 gun sonra negatıf sonucu alayım?
cok uzun bır cumle oldu ama anlatabıldım mı?
ve neden Volkan Bey transloksayonlarda fishi uygun gordugunu soyledi bana ?
cevaplarını bulamıyorum, zaten ne yapacagımı da bılmıyorum .
Cok guzel bir liste olmus.
Km yaptiysa ellerine saglık.
Izz tedaviye mi baslıyor? Haberim yoktu?
Icimin bugun mu yarın mı randevusu?
Akayam senın de kontrol varmıs 23 Martta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?