Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ne sakincasi gorunce gozlerim doldu inan. Cok cok tesekkur ederim. Acilar paylasilidikca insanlar yakinlasiyo birbirine gercekten. Allahim hepimizin yuzunu guldursun insallah.

Canım okuyunca üzüldüm inanki kürtaj kelimesini duyduğum an benim tüylerim diken diken oluyor
Bende yaşadım burdaki bir çok arkadaşta yaşadı halinden anlarız
Yarın her şey olup bitmiş olacak.Rabbim kolaylık versin

Canım,benim oğlan hamileyken kafa ölçümü hep öndeydi,doğduğundan beri de ayına göre büyük...ultrosan çektiler 5 aylıkken falan makrosefali olabilir mi falan diye bişi çıkmadı.içim hep rahattı halada rahat...e ilk aylarda bıngıldak zaten açık olur,bıngıldak erken kapanırsa şüpheye düşülür...
Benim ki 1 yaşına girecek doğduğundan beri d vitamini günde 3 damla verdim..yaşına girince bırakıcam...yazında çok güneşlettim hala baş parmak kadar açık var...her bebeğin değişik oluyor.normal bence senin oğlanın...
Canım Allahın izniyle sağlıkla geldiler bişi yok bence...şükürler şükürler şükürler olsun.
anne sütünü zorla derim bıngıldağı için boynunu tutması için.niye erken başladın ki ek gıdaya ben 7 ay sadece emzirdim hiç mama vermedim halada vermiyorum ve gelişimi çok güzeldi öndeydi hatta,herşeyden önemlisi hiç hastalanmadık çok şükür...7 aydan sonra meyve suları,çorbalar,kendi yaptığım tam buğday ekmeği(bebekler beyaz ekmek yememeli ruşeymi alınmış çünkü.ruşeymi alınmamış tam buğday ekmeği yemeli bütün gelişimi için) ve yine 2 güne bir yaptığım yoğurtla başladım.şimdi herşeyi yiyor ezerek yani (tuz,şeker,bal ve inek sütü,susam hariç) ve istediği kadar da emiyor..bende mattika gibi kendi araştırdığım ve bildiğim şekilde yapıyorum...4 aydır aylık kontrole götürmüyorum sağlık ocağıda takip ediyor...

Son düzenleme:
Yaptiricam canim kesin karar verdim. İnsallah yoktur bizde de.
Ben cikiyorum simdi, insallah yarin daha iyi hissedicem. Operasyon sonrasi ha ber veririm eve donunce. Cok tesekkur ederim tekrar tekrar.

Geçmişler olsun cerda,şuan belki ne desek faydasız,zor gerçekten.4 kaybım var 2 kere kürtaj 2 side düşük ve seni çok iyi anlıyorum.Ama şunu söyleyim inan arkadaşlarında dediği gibi kısa bir süre sonra yeni tedaviyi düşüneceksin...
Sadece zaman...Sabırlı ve umutlu ol....
İncinin yazdığı listeyi görmüşsündür,bir zamanlar bende benzer konuları konuşuyordum ve bi çok arkadaşımız...şimdi şükür anneyiz,hamile olanlar ve tedaviye başlayanlar var benzer sorunlardan...
İnşallah bu topikte anne olmayan biri kalmaz ve inci de başta kendi adı olmak üzere,herkezin adını anne olarak ,büyük bir çoşkuyla o listeye yazar...Amin...

Nesrinciğim üzülme canım. İnternete de fazla inanma. İnternette doğru yalan bir sürü bilgi var. Troid hakkında bilgim yok ama raşitizm dışardan fark edilebilecek bir kemik hastalığı. Bebek doğduğunda daha kemikleri eğri oluyor Ben doğduğumda bacaklarım eğri olduğundan doktorlar ilk önce Raştizmden şüphelenmişler. O nedenle öyle bişey olwsaydı doğumda mutlaka anlaşılırdı. Down sendromunda yüz görüntüsü karakteristik olduğundan bebeğin yüzünden anlaşılabileceğini düşünüyorum. Down için başkaca belirtiler de olmalı.Doktorlar hemen en kötüsünü söylüyorlar ama bence senin oğluşun gayet sağlıklı

Operasyonun bugündü sanırım. Allah yardımcın olsun canım. Sabır versin. İşin en zor bölümü de bu operasyon kısmında yaşanan ruhsal acı O atlatıldıktan sonra da acın devam ediyor ama en zoru bu aşama. Allah'ın izniyle bunu atlattığında yavaş yavaş daha iyi olacaksın. İncim de söylemiş. Çok fazla dile getirmek istemiyorum ama ben de 15 haftalık bebeğimi kaybettim Benim bebeğim de PGT'liydi. Dünya başıma yıkıldı. Ama yapabileceğim birşey yok. Yeni tedavim için, ileride doğacak bebeklerim için iyi olmaya çalışıyorum. İnşallah burada paylaşımlarda bulundukça, birbirimize destek oldukça daha iyi olacağız.. Bu üzüntümüz son üzüntü olsun..

Son düzenleme:
hayırlı cumalar herkese

chnb ben de arkadaşlara katılıyorum,doktorlar da bu huy olmuş,hep en kötüsünü en başta söylüyorlar

cerda çok geçmiş olsun,inşallah bir an önce toparlanırsın,Allah şifa versin

bubuş un test tarihi ne zaman?

inci nerelerdesin?sen bilirsin...

akasya ben inanıyorum bebeğine kavuşacaksın,şöyle düşün en azından hamile kalabiliyorsun,ne güzel,
inşallah ben de bir gün o duyguyu yaşarım....

Nazııımmmmm Sağol canım
Nasılsın? Eylül nasıl?
Canımmm çok şükür iyi olmaya çalışıyorum eylül bi rahatlk vermiyork buraya gireyim :)Eylülde iyi teyzesi cilveleşiyoruz şimdi Ama pek yaramaz incimm hiç durmuyo fingir fingir yaa

Canımmm çok geçmiş olsunnnnnn,ama ben kesinlikle bişey olduguna inanmıyorum bıngıldak kaç aylkken kapanıyorki bu kadar erken kapanmasını beklemek normalmi?Allah yardımcın olsun canım benmm üzme kendini

Kızlarr benmde canım sıkkkınn dün kayınbabamla tartıştımm..yaa adamın sakalları var girer grmez bu 3 oldu çocugu öpüp aglatıyor..Yine bişey demedim sonra çocuk çatlayacak derecede aglıyor aramış kızına dinletiyor sesini.Kızı sesini duyacak diye çocugum perişan olacak almaya çalıyorum vermedi sonra kızarak verirmisin çocugu dedim bozuldu verdiSonrada gelmiş bırak aglamasına izin ver birzz diyor bende sabahtan akşama kadar aglıyor zaten bide gerekiz aglatmaya gerrek yok dedim..ayy Adamı bi kaşık suda bogasım geliyor :)
Akasyaaa canım ben bu adamı öldürsem kaç yıl yerim

canım nette yaşına kadar diyor. kapanması değil de ayına göre fazla açık dedi röntgene gönderdi o dr röntgende iyi dedi. çocuk dr si sanırım bıngıldakla birlikte hareketlerinden şüphelendi. Arda kafasını tam kaldıramıyor. 5 saniye ancak. ben hep kafa yapısı biraz büyük ondan dedim. dr de 3 hafta erken doğdu şimdi takip edeceğiz dedi . röntgenle kani olmadı biraz büyüsün radyosyon almasın şimdi tomografi dedi...

canım görümcen ne karar verdi redüksiyonla ilgili hep içimden inşallah biri kendiliğinden durur geçiyor...

sağ ol canım bu aralar çok takip edemiyorum ilk forumum var oraya bakabiliyorum orada da arkadaşlara sırayla dua okunuyor diye takip ediyorum vakit bulamıyorum.
sen ne yaptın prof bir şeyden şüphelenmişti. ne oldu tedavi ne zaman?

canım kemikte eğrilik yok down tipik özelliği de yok...şükür... ama motor gelişimi yavaş. abisi çok hareketliydi ve motor gelişimi hızlıydı arda da yavaş..

canım Arda iştahlı sütüm de çok yok olsa emiyor sürekli. bir de 15 gün sonra okula dönüyorum. 400 gram almış. çok emzirmeye devam yetmediğinde takviye yapacağım...zaten 6. aydan sonra 3 ayda 1 e düşüyormuş. şükür arda da hastalanmadı. bize memorialdeki dr 4 damla dedi 4 veriyoruz. artık hava güzelleşiyor güneşe çıkarırım...
beslenmede ben büyük oğlum gibi yaparım. meyve püresi cam rendede rendelenmiş, kahvaltı, sebze çorbası, yoğurt, pirinç unu. ama kademeli ...

canım sevindim sorun çıkmamış...

Amin canım cümlemizinkine...canım down değil çok şükür 47 varsa da ne yapalım. yaptırırsam sorun olursa üzülürüm şimdi yok diye düşünüyorum... hayırlısı artık...

canım bıngıldağı ayına göre fazla açıkmış...

sağ ol canım...
şimdi bir dr ye daha göstermek istiyorum...
sen nasılsın hazırlıklar bitti mi?

cerra arkadaşım geçmiş olsun Allah başka dert vermesin...

geçmiş olsun chnb..
RABBİM ŞİFA versin inş.
ama ben de birşey olduğunu düşünmüyorum
doktora göre değişiyor bu işler
bizim oğlan peygamber sünnetli doğdu
bi çocuk cerrrahına götürdük
1-2 ameliyat olması gerekiyor
kadın bir negatifti günlerce ağladım onun yüzünden
oğlanın cinsiyetinde bile sıkıntı olabilir erkek görünümlü kadınlık hormonuna sahip olabilir demesinmi
sonra endokrine gittik filan çok şükür herşey normal çıktı
endokrin doktoru çocuk cerrahı için saçmalamış olurmu öyle şey çocuk gayet normal hormonları vs gayet ii bişey yok hiç merak etmeyin dedi bize
bu doktorlara güvenmemek lazım başka doktora da götür bence
salaklar yaa çok kızıyorum böyle negatif doktorlara
uyuz şeyler hey ALLAHIM cuma cuma kızdırdılar beni ..

cnm hosgeldin..
smear in temiz çıkacak bence. inş. haftaya iğnelere başlarsın hayırlısıyla. sonuda güzel gelir rabbim bu yolda hepimizin yüzünü güldürür inş.
kendine iyi bak cnm öpüyorum.

Sağol canım

Canım lütfen sıkma canını. Bak diyorsun belirti yok. Çocuk doktoruna mı götürdün? Böyle langur lungur konuşan doktorları hiç sevmiyorum Arda sağlıklı inşaallah Sen ne günlerden geldin bu zamanlara...
Geçen eşimle hastaneden ayrılırken serklaj meselesini konuşuyorduk. Ne yapalım olursa dedi, seni söyledi :) Bak arkadaşın şimdi bebeğini seviyor maşallah dedi :) Lütfen yıpratma kendini.

Hazadeeeemmmm Allah razı olsun kuzum Yerim o kızını senin ben

Hayırlı cumalar canım. Bubuş'un test tarihi pazartesi ama cumartesi yaptıracağım demişti :)

Herkese selam Hayırlı cumalar olsun...

sağ ol canım. ayaklarıyla pek basmıyor ama ayaklarını çırpıyor. yoktur inşallah...
sen de korkmuşsun bayağı Allah korusun evlatlarımızı. peygamber sünneti yaygın benim yeğen de öyle doğdu yine de sünnet ettiler...
ben de götüreceğim...

canım dr sana serklaj şart dedi mi kontrol mü et dedi...
canım çocuk dr si. bizim vefat eden bebeğimizle ilgilenen dr idi. tanıyor nasıl olsa diye gittik. Aslında kötü bir şey demedi takip edelim dedi. Ama röntgen iyi çıkmasına rağmen ilerde düzelmezse motor gelişimi tomografi deyince korktum. neden şüphelendi aklıma gelmedi sormak?

chnb benim son tedavim sömstr tatilindeydi olmadı,birşeyden şüphelenmediler de sadece volkan hoca en son fısh değil array yapalım dedi,yaza olur artık kısmetse...

sen de okula başlayacakmışsın,bunca zamandan sonra zor olacak sana,2.dönemi de bitirebilseydin iyi olurdu

Chnb Allahin izniyle saglikla buyuyecek Arda bebek...sen hepimize destek oluyorsun burada sen de iyi ol lutfen hepimizin iyi dlekleri dualari seninle...annelik hem cok guzel hem cok guclu olmsk gerek , Akasyanin da dedigi gibi yazdigin seyler olmus olsa coktan anlasilirdi...
Hafta sonu moral toplama gezisine cikiyoruz donuste hepinizden iyi haberler bekliyorum cok cok sevgiler herkese

sadece peygamber sünneti değil ama pipide eğrilik de var ..artık bir iki ameliyat olacak ,aman sağlıklı olsun da ameliyat gelir geçer inş.
daha ilk doğduğunda ölüm tehlikesi atlattı ondan sonra hiçbirşey gözümde değil valla yeterki çaresi olsun ne yapalım
yoksa o ilk zamanlardaki halimi düşnüyorum da RABBİM kimseye vermesin
inş. seninki de sağlıklıdır hayırlısıyla..

Yaza ne kaldı ki? inşallah güzel olur her şey canım...
canım okul idaresi çağırıyor bir öğretmenimizin tayini çıkmış herkes çok yoğunmuş hafifletmem istendi...
evet mayıs ortasından beri raporluyum...

çok sağ ol canım... inşallah hepimiz için güzel olsun her şey..

canım neden olmuş eğrilik.
benim de büyük oğlum doğuştan tek testisli. duyunca çok üzülmüştük. zamanla alıştık. eşimde genetik sorun çıkınca tamam dedim oğlumda da sorun var. eşimin cinsiyete bağlıydı. şükür çıkmadı.
senin de sorun önemsizdir inşallah. peki sen yaptıracakmısın bebelere genetik test? ben bazen yaptırsam mı diye düşünüyorum...

Cerdacım inşaallah operasyonun sorunsuz geçmiştir. Çok geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
Merhaba herkese, dun oldum kurtaj. Basarili gecti, agrim ya da kanamam yok cok sukur. Ama ruh sagligim bozuldu. Beta talasemi tasiyiciligi benim icin en onemli sorunu ta ki internetten dusuk ya da bos gebeliklerin kromozomal sorunlardan kaynaklanabilecegini ogrenmeme kadar. Kendime, vucuduma olan inancimi yitirdim. Daha hicbi sey belli degil ama ben kendimde ya da esimde kromozomal bi sorun varmis gibi davraniyorum. Surekli arastiriyorum. Dusuk materyali genetik teste gitti, bi sey varsa orda cikacak zaten. Sonuc gelene kadar nasil beklicem bilmiyorum. Kendimi taniyamiyorum. Allah iki dert birden vermez diyorum hep ama icimde gittikce buyuyen bi korku var. Kizlar dua edin nolur, genetik problemin yaninda bi de kromozom sorunu cikmasin bizi bizden baskasi anlamaz, allah hepimize yardim etsin. Tez zamanda evlatlarimiza kavustursun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…