- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 48
- 163
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #27.581
Ne sakincasi gorunce gozlerim doldu inan. Cok cok tesekkur ederim. Acilar paylasilidikca insanlar yakinlasiyo birbirine gercekten. Allahim hepimizin yuzunu guldursun insallah.
Gercekten iyi ki gelmisim. Bi gun insallah hepimiz guzel haberlerle gelicez buraya
merhaba kızlar yeni arkadaşlar gelmiş hoş gelmiş. pgt li boş gebelik yaşayan arkadaşım fihle yapıldı sanırım pgt. belki bakılmayan bir kromozom sorunudur peki pıhtılaşma sorunun var mı?
3 aylık kayıp yaşayan arkadaşım pıhtılaşmada çok test var riskli gebelik dr sine git belki atlanan test olabilir...
kızlr iyisiniz di mi?
bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
boyu 7-8 ay gibi dedi kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(
Yaptiricam canim kesin karar verdim. İnsallah yoktur bizde de.
Ben cikiyorum simdi, insallah yarin daha iyi hissedicem. Operasyon sonrasi ha ber veririm eve donunce. Cok tesekkur ederim tekrar tekrar.
merhaba kızlar yeni arkadaşlar gelmiş hoş gelmiş. pgt li boş gebelik yaşayan arkadaşım fihle yapıldı sanırım pgt. belki bakılmayan bir kromozom sorunudur peki pıhtılaşma sorunun var mı?
3 aylık kayıp yaşayan arkadaşım pıhtılaşmada çok test var riskli gebelik dr sine git belki atlanan test olabilir...
kızlr iyisiniz di mi?
bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
boyu 7-8 ay gibi dedi kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(
Canımmm çok şükür iyi olmaya çalışıyorum eylül bi rahatlk vermiyork buraya gireyim :)Eylülde iyi teyzesi cilveleşiyoruz şimdiNazııımmmmmSağol canım
Nasılsın? Eylül nasıl?
kızlr iyisiniz di mi?
Canımmm çok şükür iyi olmaya çalışıyorum eylül bi rahatlk vermiyork buraya gireyim :)Eylülde iyi teyzesi cilveleşiyoruz şimdiAma pek yaramaz incimm hiç durmuyo fingir fingir yaa
Canımmm çok geçmiş olsunnnnnn,ama ben kesinlikle bişey olduguna inanmıyorum bıngıldak kaç aylkken kapanıyorki bu kadar erken kapanmasını beklemek normalmi?Allah yardımcın olsun canım benmm üzme kendini
hayırlı cumalar herkese
chnb ben de arkadaşlara katılıyorum,doktorlar da bu huy olmuş,hep en kötüsünü en başta söylüyorlar
cerda çok geçmiş olsun,inşallah bir an önce toparlanırsın,Allah şifa versin
bubuş un test tarihi ne zaman?
inci nerelerdesin?sen bilirsin...
akasya ben inanıyorum bebeğine kavuşacaksın,şöyle düşün en azından hamile kalabiliyorsun,ne güzel,
inşallah ben de bir gün o duyguyu yaşarım....
Nesrinciğim üzülme canım. İnternete de fazla inanma. İnternette doğru yalan bir sürü bilgi var. Troid hakkında bilgim yok ama raşitizm dışardan fark edilebilecek bir kemik hastalığı. Bebek doğduğunda daha kemikleri eğri oluyorBen doğduğumda bacaklarım eğri olduğundan doktorlar ilk önce Raştizmden şüphelenmişler. O nedenle öyle bişey olwsaydı doğumda mutlaka anlaşılırdı. Down sendromunda yüz görüntüsü karakteristik olduğundan bebeğin yüzünden anlaşılabileceğini düşünüyorum. Down için başkaca belirtiler de olmalı.Doktorlar hemen en kötüsünü söylüyorlar ama bence senin oğluşun gayet sağlıklı
Canım,benim oğlan hamileyken kafa ölçümü hep öndeydi,doğduğundan beri de ayına göre büyük...ultrosan çektiler 5 aylıkken falan makrosefali olabilir mi falan diye bişi çıkmadı.içim hep rahattı halada rahat...e ilk aylarda bıngıldak zaten açık olur,bıngıldak erken kapanırsa şüpheye düşülür...
Benim ki 1 yaşına girecek doğduğundan beri d vitamini günde 3 damla verdim..yaşına girince bırakıcam...yazında çok güneşlettim hala baş parmak kadar açık var...her bebeğin değişik oluyor.normal bence senin oğlanın...
Canım Allahın izniyle sağlıkla geldiler bişi yok bence...şükürler şükürler şükürler olsun.
anne sütünü zorla derim bıngıldağı için boynunu tutması için.niye erken başladın ki ek gıdaya ben 7 ay sadece emzirdim hiç mama vermedim halada vermiyorum ve gelişimi çok güzeldi öndeydi hatta,herşeyden önemlisi hiç hastalanmadık çok şükür...7 aydan sonra meyve suları,çorbalar,kendi yaptığım tam buğday ekmeği(bebekler beyaz ekmek yememeli ruşeymi alınmış çünkü.ruşeymi alınmamış tam buğday ekmeği yemeli bütün gelişimi için) ve yine 2 güne bir yaptığım yoğurtla başladım.şimdi herşeyi yiyor ezerek yani (tuz,şeker,bal ve inek sütü,susam hariç) ve istediği kadar da emiyor..bende mattika gibi kendi araştırdığım ve bildiğim şekilde yapıyorum...4 aydır aylık kontrole götürmüyorum sağlık ocağıda takip ediyor...
mrb chnb. allahın izniyle inşallah hiçbirşey çıkmayacak. ama insana en ufak bir şüphesi bile yetiyor. allahım hiç bir bebeğe en ufak bir dert acı vermesin. oğluna kromozom tahlili yaptırmayı düşünmüyor musun. sonuçta doğumdan sonra basit bir kan tahlili ile bakılıyor.
Aminn insallahhh ...
İncşm kader arkadasım cnm ıyı yureklı kardesım Allahım yanında olsun.Rabbım bu defa yuzunu guldursun ınsallahh herzaman dualarımdasın ınan,eskısı gelemıorum ne olur kızmayın cunku ewde net yok teldende cok baglanamıorum ama ıse basladıgımda eskısı gıbı gırıcem yıne...
Ama akasyam ve senın tedavın de hep gelıcem sızlere destek olucak soz ...
senı cok sewıorum mınaya dıorumkı annecım ıncı teyzene dua et onunda senın gıbı guzel bır kızı olsun ...
Benı sankı dınlıo tamam annecım der gıbı bakıo ınankı, burda herne kadar uzak olsakda sanal desende ben burdakı samımıyetı ve dostlugu baska yerde gormedım.
Hepınızden Allah razı olsun.
İyiyim cnm benım sen nasılsın nasıl gıdıo hamılelık ınsallah bır sorun yoktur.
Dualarım senınle ıncımm ...
Canım benım cok gecmıs olsun Allahım ınsallah bısey yoktur ama ben anlamadım,bıngıldagı fazladerken nasıl yanı?
Ay Nesrin ablam çok şükür bulgu felan yok ortada sen neden ağladın üzme kendini lütfen
Bıngıldak ne bilmiyorumki:26::26:
Ardamız sağlıklı inşallah
Doktorlar her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundalar çünkü onların işi bu
Biz fazlasıyla hassasız bu konuda o yüzden böyle oluyor
Sıkma canını
kızlr iyisiniz di mi?
cnm hosgeldin..
smear in temiz çıkacak bence. inş. haftaya iğnelere başlarsın hayırlısıyla. sonuda güzel gelir rabbim bu yolda hepimizin yüzünü güldürür inş.
kendine iyi bak cnm öpüyorum.
kızlr iyisiniz di mi?
Aminn insallahhh ...
İncşm kader arkadasım cnm ıyı yureklı kardesım Allahım yanında olsun.Rabbım bu defa yuzunu guldursun ınsallahh herzaman dualarımdasın ınan,eskısı gelemıorum ne olur kızmayın cunku ewde net yok teldende cok baglanamıorum ama ıse basladıgımda eskısı gıbı gırıcem yıne...
Ama akasyam ve senın tedavın de hep gelıcem sızlere destek olucak soz ...
senı cok sewıorum mınaya dıorumkı annecım ıncı teyzene dua et onunda senın gıbı guzel bır kızı olsun ...
Benı sankı dınlıo tamam annecım der gıbı bakıo ınankı, burda herne kadar uzak olsakda sanal desende ben burdakı samımıyetı ve dostlugu baska yerde gormedım.
Hepınızden Allah razı olsun.
İyiyim cnm benım sen nasılsın nasıl gıdıo hamılelık ınsallah bır sorun yoktur.
Dualarım senınle ıncımm ...
Canım benım cok gecmıs olsun Allahım ınsallah bısey yoktur ama ben anlamadım,bıngıldagı fazladerken nasıl yanı?
hayırlı cumalar herkese
chnb ben de arkadaşlara katılıyorum,doktorlar da bu huy olmuş,hep en kötüsünü en başta söylüyorlar
cerda çok geçmiş olsun,inşallah bir an önce toparlanırsın,Allah şifa versin
bubuş un test tarihi ne zaman?
inci nerelerdesin?sen bilirsin...
akasya ben inanıyorum bebeğine kavuşacaksın,şöyle düşün en azından hamile kalabiliyorsun,ne güzel,
inşallah ben de bir gün o duyguyu yaşarım....
geçmiş olsun chnb..
RABBİM ŞİFA versin inş.
ama ben de birşey olduğunu düşünmüyorum
doktora göre değişiyor bu işler
bizim oğlan peygamber sünnetli doğdu
bi çocuk cerrrahına götürdük
1-2 ameliyat olması gerekiyor
kadın bir negatifti günlerce ağladım onun yüzünden
oğlanın cinsiyetinde bile sıkıntı olabilir erkek görünümlü kadınlık hormonuna sahip olabilir demesinmi
sonra endokrine gittik filan çok şükür herşey normal çıktı
endokrin doktoru çocuk cerrahı için saçmalamış olurmu öyle şey çocuk gayet normal hormonları vs gayet ii bişey yok hiç merak etmeyin dedi bize
bu doktorlara güvenmemek lazım başka doktora da götür bence
salaklar yaa çok kızıyorum böyle negatif doktorlara
uyuz şeyler hey ALLAHIM cuma cuma kızdırdılar beni ..
Sağol canım
Canım lütfen sıkma canını. Bak diyorsun belirti yok. Çocuk doktoruna mı götürdün? Böyle langur lungur konuşan doktorları hiç sevmiyorumArda sağlıklı inşaallah Sen ne günlerden geldin bu zamanlara...
Geçen eşimle hastaneden ayrılırken serklaj meselesini konuşuyorduk. Ne yapalım olursa dedi, seni söyledi :) Bak arkadaşın şimdi bebeğini seviyor maşallah dedi:) Lütfen yıpratma kendini.
HazadeeeemmmmAllah razı olsun kuzum Yerim o kızını senin ben
Hayırlı cumalar canım. Bubuş'un test tarihi pazartesi ama cumartesi yaptıracağım demişti :)
Herkese selamHayırlı cumalar olsun...
sağ ol canım bu aralar çok takip edemiyorum ilk forumum var oraya bakabiliyorum orada da arkadaşlara sırayla dua okunuyor diye takip ediyorum vakit bulamıyorum.
sen ne yaptın prof bir şeyden şüphelenmişti. ne oldu tedavi ne zaman
.
Chnb Allahin izniyle saglikla buyuyecek Arda bebek...sen hepimize destek oluyorsun burada sen de iyi ol lutfen hepimizin iyi dlekleri dualari seninle...annelik hem cok guzel hem cok guclu olmsk gerek , Akasyanin da dedigi gibi yazdigin seyler olmus olsa coktan anlasilirdi...merhaba kızlar yeni arkadaşlar gelmiş hoş gelmiş. pgt li boş gebelik yaşayan arkadaşım fihle yapıldı sanırım pgt. belki bakılmayan bir kromozom sorunudur peki pıhtılaşma sorunun var mı?
kızlr iyisiniz di mi?
sağ ol canım. ayaklarıyla pek basmıyor ama ayaklarını çırpıyor. yoktur inşallah...
sen de korkmuşsun bayağı Allah korusun evlatlarımızı. peygamber sünneti yaygın benim yeğen de öyle doğdu yine de sünnet ettiler...
ben de götüreceğim...
canım dr sana serklaj şart dedi mi kontrol mü et dedi...
canım çocuk dr si. bizim vefat eden bebeğimizle ilgilenen dr idi. tanıyor nasıl olsa diye gittik. Aslında kötü bir şey demedi takip edelim dedi. Ama röntgen iyi çıkmasına rağmen ilerde düzelmezse motor gelişimi tomografi deyince korktum. neden şüphelendi aklıma gelmedi sormak?
chnb benim son tedavim sömstr tatilindeydi olmadı,birşeyden şüphelenmediler de sadece volkan hoca en son fısh değil array yapalım dedi,yaza olur artık kısmetse...
sen de okula başlayacakmışsın,bunca zamandan sonra zor olacak sana,2.dönemi de bitirebilseydin iyi olurdu
Chnb Allahin izniyle saglikla buyuyecek Arda bebek...sen hepimize destek oluyorsun burada sen de iyi ol lutfen hepimizin iyi dlekleri dualari seninle...annelik hem cok guzel hem cok guclu olmsk gerek , Akasyanin da dedigi gibi yazdigin seyler olmus olsa coktan anlasilirdi...
Hafta sonu moral toplama gezisine cikiyoruz donuste hepinizden iyi haberler bekliyorum cok cok sevgiler herkese
sadece peygamber sünneti değil ama pipide eğrilik de var ..artık bir iki ameliyat olacak ,aman sağlıklı olsun da ameliyat gelir geçer inş.
daha ilk doğduğunda ölüm tehlikesi atlattı ondan sonra hiçbirşey gözümde değil valla yeterki çaresi olsun ne yapalım
yoksa o ilk zamanlardaki halimi düşnüyorum da RABBİM kimseye vermesin
inş. seninki de sağlıklıdır hayırlısıyla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?