Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

mervişim süper ölçüm normalde hamile değilken türk kadınlarının 4 cm miş. benim 13. haftada 1.8 cm di( o yüzden normal değil laparoskopik serklaj olmuştum... maşallah kızına da...

mattika haklısın değişik anomalilşer demek ondan...

bu arada şunu soracağım şimdi inci ve akasyanın durumu belli. onların kromozom sayısı 46 xy yani normal ama atıyorum 46 sayısının 13. sü sıkıntılı öyle mi?

şimdi benim eşimin 47 xyy ya mozaik. yalnız sayıya mı bakılmış oluyor 1 den 46 ya kadar olanda belki başka sorun vardır.
ya da translokasyonlular da yine sayı olarak 46 xy ama atıyorum 3 12 yer değişmiş öyle mi kızlar?

ben geçen sene bugün hamile olduğumu öğrendim. bu sene ise okuluma başladım...

bildiğim kadarıyla inci ve akasyanın durumunda sayıyla ilgili değil. bi kromozomla taşınan hastalık var.
translokasyon sayıyla ilgili. eşimin sonucunda 45XY yazıyodu. 13 ün bi parçası 14 e yapıştığı için sayınca bir eksik çıkıyo. ama kopan parça kaybolmadığı için sağlıklı oluyo. bilgi kaybı olsa yaşamla bağdaşmıyo zaten, döllenmeden sonra kayboluyo embriyo.
eşinin durumu da sayıyla ilgili anladığım kadarıyla. X ten bir tane fazla gelmiş.
kromozom analizinde tek gen hastalıklarını saptayamazsın. bi sürü hastalık var genetik yolla taşınan hastalığı bilmeden bakamazsın da.
bildiklerim böyle

Sağol Nesrin ablam 4 cm idi 3.7 ye inmiş ya inş 38'e kadar götürür beni
Bendeki translokasyon resiprotikal cinste olduğu için yapışma değilde
Karşılıklı yer değiştirme oluyor yani 2 nolu kromozom 7 ile 7 de 2 ile yer değiştirmiş
Parça değişimleri olmuş yani
kısacası parça değişimi olduğu için
Kromozom sayım normal 46 yani 45 yada 47 değil

İnşallah canım ya bakalım sana ne diyecek merak ettim şimdi
Birdahaki kontrolünüz ne zaman peki?
Evet çok şükür halimize beterin beteri var Rabbime sonsuz şükürler olsun
İnşallah yavrular sağlıklı inanıyorum ben

Chnb canım benim sorunum sayıyla ilgili değil yapıyla ilgili. Benim babamdan aldığım x kromozomumda bulunan genin biri hasta. Kromozomlarda binlerce gen bulunuyor ve maalesef benim taşıdığım hasta genin yeri saptanamıyor
Akasya'nınki de öyle maalesef. Yapısal bir bozukluk var. Ve onun da nokta mutasyonu saptanamıyor.
Senin eşinde sayısal bir fazlalık var, yapıyla ilgili problem yok. Babadan bir y fazla almış. Translokasyonların farklı tipleri var. Ben yapısal bir anomali olduğunu biliyorum.
Dönüşün hayırlı olsun :) Saatlerin nasıl?

Mervem maşallah tarih bile alınmış Kilosu da çok iyi cimcimenin Sağlıkla gelsin inşaallah.

Tulip canım sorun çıkmamasına çok sevindim

Armaan gözün aydın canım :)

Akasyam Allah'ın izniyle biz tedavilerimizi bitirene ve hamilelik olursa inşaallah çocuklarımızın sağlıklı olduklarını öğreninceye kadar Bakırköylük olmazsak iyidir diyeyim ben sana :) Düşün düşün çat diye çatlayacağım. Bugün saçlarımda bir çok beyazın çıktığını gördüm. Bunca düşünceye, üzüntüye geç bile kalmışlardı Bir senede çöktüm resmen. Allah beterinden saklasın...

Son düzenleme:

bende senin gibiydim geçicek inci Allahın izniyle,derdini veren rabbim dermanını da vermiştir inşallah...dr bile şaşırıyordu yaptığım araştırmalara tıp fakültesine gidiyordum sürekli genetik bölümüne araştırma için...sonra ilaçlarımı bile araştırdım,clexsanlarmı düşük yapıyor yada progestan mı diye farmakoloji bölümünden yiyordum kafayı...

Son düzenleme:
bende senin gibiydim geçicek inci Allahın izniyle,derdini veren rabbim dermanını da vermiştir inşallah...

İnşaallah canım inşaallah.
Tedavi ilerledikçe korkularım artıyor. Başlarda pır pır eden yüreğimi telaş sarıyor. Allah çocuklarımızı ve bizi korktuklarımızdan korusun, umduklarımıza nail eylesin hayırlısıyla...

nasıl ağlardım hastanenin bahçesinde,bazen arabanın içinde yolda,yolculukta ay nasıl bi özlemdir bu...

Hepimiz öyleyiz inan İncim çöktük bu genç yaşımızda valla beyazlar desen almış başını gidiyor hem bende hem eşimde
Ne günlerden geçtim ne acılar yaşadım ne gözyaşları döktüm o günleri hatırlamak bile istemiyorum...
Kendimden nefret ettim.Sabahları kalkardım başlardım ağlamaya şıp diye aklıma düşerdi
Kendimi ezik hissederdim sorunu öğrendiğim ilk 2 hafta çok zor geçmişti benim için
Ama şimdi o günler geride kaldı yavrum karnımda inşallah sağlıklıdır
Sende göreceksin bu günleri inanıyorsun değil mi??

Gece gece duygusala bağladım. Eşim yanımda uyuyor, ben de sessiz sessiz ağlıyorum
Çok doluyum kızlar bildiğiniz gibi değil

nasıl ağlardım hastanenin bahçesinde,bazen arabanın içinde yolda,yolculukta ay nasıl bi özlemdir bu...

Özlem ve korku çok berbat angel çok

Biliyorum mervem
İnanıyorum Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip edecek.

Gece gece duygusala bağladım. Eşim yanımda uyuyor, ben de sessiz sessiz ağlıyorum

Canım anlamaz olurmuyuz hiç seni
Bende eşim uyurken geceleri ona bakar ağlardım
Suçluluk duyardım ne saçma şimdi düşünüyorumda işte..
Sanki ben istedim böyle olmayı.. Kader...

Ah canım üzüldüm...demoralize olma lütfen,çok umutlu başalamıştın...canım bu bebek senin nasibinde,alın yazında varsa olucak Allahın izniyle...

İğneler sende duygusallık yaptı galiba canım kolay değil
Ağlada içindekiler hafiflesin biraz anlat bizede yaz buraya
Ne hissediyorsan seni en iyi bizler anlarız canım arkadaşım

.........................................................................

Son düzenleme:
Canım anlamaz olurmuyuz hiç seni
Bende eşim uyurken geceleri ona bakar ağlardım
Suçluluk duyardım ne saçma şimdi düşünüyorumda işte..
Sanki ben istedim böyle olmayı.. Kader...

Başlarda ben de öyleydim mervem.
Şimdi suçluluk duygusu yok şükür ama şu illet korku yiyip bitiriyor beni

Ah canım üzüldüm...demoralize olma lütfen,çok umutlu başalamıştın...canım bu bebek senin nasibinde,alın yazında varsa olucak Allahın izniyle...

Bilmiyorum canım bu gece neden böyle oldum. En büyük duam sağlıklı, hayırlı bir evlat. Allah'ım kabul eder inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…