- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #28.001
mervişim süper ölçüm normalde hamile değilken türk kadınlarının 4 cm miş. benim 13. haftada 1.8 cm di( o yüzden normal değil laparoskopik serklaj olmuştum... maşallah kızına da...
mattika haklısın değişik anomalilşer demek ondan...
bu arada şunu soracağım şimdi inci ve akasyanın durumu belli. onların kromozom sayısı 46 xy yani normal ama atıyorum 46 sayısının 13. sü sıkıntılı öyle mi?
şimdi benim eşimin 47 xyy ya mozaik. yalnız sayıya mı bakılmış oluyor 1 den 46 ya kadar olanda belki başka sorun vardır.
ya da translokasyonlular da yine sayı olarak 46 xy ama atıyorum 3 12 yer değişmiş öyle mi kızlar?
ben geçen sene bugün hamile olduğumu öğrendim. bu sene ise okuluma başladım...
mervişim süper ölçüm normalde hamile değilken türk kadınlarının 4 cm miş. benim 13. haftada 1.8 cm di( o yüzden normal değil laparoskopik serklaj olmuştum... maşallah kızına da...
mattika haklısın değişik anomalilşer demek ondan...
bu arada şunu soracağım şimdi inci ve akasyanın durumu belli. onların kromozom sayısı 46 xy yani normal ama atıyorum 46 sayısının 13. sü sıkıntılı öyle mi?
şimdi benim eşimin 47 xyy ya mozaik. yalnız sayıya mı bakılmış oluyor 1 den 46 ya kadar olanda belki başka sorun vardır.
ya da translokasyonlular da yine sayı olarak 46 xy ama atıyorum 3 12 yer değişmiş öyle mi kızlar?
ben geçen sene bugün hamile olduğumu öğrendim. bu sene ise okuluma başladım...
sizde derken embriyolarda mı bişey çıkmamıştı yoksa eşinin ve senin kromozom tahlilinimi kastettin. bu durum her gebeliğe bağlı olarak olabiliyor. sonuçta normal yolla hamile kalınca vücut en sağlıklı yumurtayı geliştiriyor. ama bizde ilaçla sorunlu olabilecek yumurtalarda gelişiyor. riskin artması burdan kaynaklanıyor. önceden bende normal yolla hamile kalanlar kadar riskimiz var diye düşünüyordum ama şimdi bizde riskin fazla olduğunu anladım.
benimde birinde monozomi 13 vardı ama o zaten sma lı embriyoya denk gelmişti.
sağol canım. etrafımda bekleyen insanlar hep detaylıda sorun gözüküp ekoya gelenler yada bebeklerini doğurmuş ve kalbinde sorun olan insanlardı. o an kendimi çok şanslı hissettim.
maşallah yavrucağa. kocaman olmuş ya. demek sezeryan tarihinizde belli oldu. hesaplamıştım aramızda tam 34 gün var. bakalım bana ne zaman diyecek. hayırlısıyla doğururuz inşallah merveciğim.
Chnb canım benim sorunum sayıyla ilgili değil yapıyla ilgili. Benim babamdan aldığım x kromozomumda bulunan genin biri hasta. Kromozomlarda binlerce gen bulunuyor ve maalesef benim taşıdığım hasta genin yeri saptanamıyor
Akasya'nınki de öyle maalesef. Yapısal bir bozukluk var. Ve onun da nokta mutasyonu saptanamıyor.
Senin eşinde sayısal bir fazlalık var, yapıyla ilgili problem yok. Babadan bir y fazla almış. Translokasyonların farklı tipleri var. Ben yapısal bir anomali olduğunu biliyorum.
Dönüşün hayırlı olsun :) Saatlerin nasıl?
Mervem maşallah tarih bile alınmışKilosu da çok iyi cimcimenin Sağlıkla gelsin inşaallah.
Tulip canım sorun çıkmamasına çok sevindim
Armaan gözün aydın canım :)
Akasyam Allah'ın izniyle biz tedavilerimizi bitirene ve hamilelik olursa inşaallah çocuklarımızın sağlıklı olduklarını öğreninceye kadar Bakırköylük olmazsak iyidir diyeyim ben sana :) Düşün düşün çat diye çatlayacağım. Bugün saçlarımda bir çok beyazın çıktığını gördüm. Bunca düşünceye, üzüntüye geç bile kalmışlardıBir senede çöktüm resmen. Allah beterinden saklasın...
bende senin gibiydim geçicek inci Allahın izniyle,derdini veren rabbim dermanını da vermiştir inşallah...
nasıl ağlardım hastanenin bahçesinde,bazen arabanın içinde yolda,yolculukta ay nasıl bi özlemdir bu...
Hepimiz öyleyiz inan İncim çöktük bu genç yaşımızda valla beyazlar desen almış başını gidiyor hem bende hem eşimde
Ne günlerden geçtim ne acılar yaşadım ne gözyaşları döktüm o günleri hatırlamak bile istemiyorum...
Kendimden nefret ettim.Sabahları kalkardım başlardım ağlamaya şıp diye aklıma düşerdi
Kendimi ezik hissederdim sorunu öğrendiğim ilk 2 hafta çok zor geçmişti benim için
Ama şimdi o günler geride kaldı yavrum karnımda inşallah sağlıklıdır
Sende göreceksin bu günleri inanıyorsun değil mi??
Gece gece duygusala bağladım. Eşim yanımda uyuyor, ben de sessiz sessiz ağlıyorum
Çok doluyum kızlar bildiğiniz gibi değil
Gece gece duygusala bağladım. Eşim yanımda uyuyor, ben de sessiz sessiz ağlıyorum
Çok doluyum kızlar bildiğiniz gibi değil
Canım anlamaz olurmuyuz hiç seni
Bende eşim uyurken geceleri ona bakar ağlardım
Suçluluk duyardım ne saçma şimdi düşünüyorumda işte..
Sanki ben istedim böyle olmayı.. Kader...
Ah canım üzüldüm...demoralize olma lütfen,çok umutlu başalamıştın...canım bu bebek senin nasibinde,alın yazında varsa olucak Allahın izniyle...
İğneler sende duygusallık yaptı galiba canım kolay değil
Ağlada içindekiler hafiflesin biraz anlat bizede yaz buraya
Ne hissediyorsan seni en iyi bizler anlarız canım arkadaşım
mervecim nasılsın hemoroid sorunu varmı sende de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?