Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kadın olmak ne zor
O gün baktım afedersin kişisel temizlik yapıyordum
Resmen vajinam genişlemiş bollaşmış ya
aça aça bi hal olduk diyorum o gün arkadaşa oda tüpişle hamile kaldı
Millet bi alttan muayeneye kaç gün ağlıyor stres yapıyor bizlerse...

Öyle mervem.
Ama kadın olmak bir ayrıcalık aynı zamanda :) Anne olamazdık yoksa :)

incicim bende meryem ve yasin suresini 41 defa ara vermeden okudum ve başka şeyler.aslında yapılan dua paylaşılmalı mı bilmiyorum.ama fayda sağlamak amacıyla paylaşılır sanırım.bak ben sana ne diycem,iptal olan pgd im varya benim ondan sonra memo nur hanıma gittim (çok tatlı bi kadın bebeğide olacakmış ne güzel) dedi ki sağlıklıyı bulana kadar pgd...kendi dr umda normalde deneyebilirsin dedi...ben normalmi pgd mi düşünürken Allahım bir yol gösterdi normale karar verdim ve ilk işim türkçe açıklamalı bir kuranı kerim almak oldu çünkü meryem suresini ve yasin suresini öncelikle anlamını okudum ilk defa okumuştum Hz.Meryemin nasıl doğum yaptığı Hz.İsanın nasıl olduğu ağladım rabbimim büyüklüğüne bir kez daha inandım ve dualarıma başladım...

Duaların gücü...
Sen Nur Hanım'ı tanıyorsun demek :) 3 mayısta doğuracak inşaallah

ay evet ya muayene olmaktan çekiniyor herkez,bizim görmeyen kalmadı,2 kürtaj,rahim filmi,histeroskopi,tüp bebek,tedaviler kontroller bide dr um erkek ve hep aynı kişiye gitiim ben...artık alışmıştım çekinmiyordum,dr muda çok seviyorum bir baba gibi hatta

Son düzenleme:
Kızlar bana müsaade. Şu şiş yüzüme bir su çarpayım da uyuyayım. Öpüyorum sizi. Allah'a emanet olun.

tanıyorum canım eminim oda beni unutmamıştır 2 yıl önceydi....hamile kadıktan sonra aradım müjde verdim çok ilgili birisi bir kere gittim oysa...ta buralardan oralara...

Öyledir ya. Şu tedavi sürecinde bizim en büyük destekçilerimizden sağolsun Allah sağlıkla kızına kavuşmayı nasip etsin inşaallah.

tanıyorum canım eminim oda beni unutmamıştır 2 yıl önceydi....hamile kadıktan sonra aradım müjde verdim çok ilgili birisi bir kere gittim oysa...ta buralardan oralara...
Bizde gideriz inş tüp bebek merkezimize bebeğimizi alıp inşallah bide foto köşesi varya orayada fotosunu veririm
bu pgtli bebe diye
Kızlar bana müsaade. Şu şiş yüzüme bir su çarpayım da uyuyayım. Öpüyorum sizi. Allah'a emanet olun.

Tamam canım hadi duanı et bi güzel abdest al hatta bak nasıl rahatlayacaksın
ben hep dua ediyorum sanada akasyamada her namazımda
özellikle yatsı ve sabah namazlarımda çok içten
Rabbim dualarımızı kabul buyursun katında inşallah

tamam canlarım Allaha emanet olun banada çok iyi geldi konuşmak ihtiyacım vardı...bence buradaki kadınlar çok özel...

Son düzenleme:
Kızlar işyerindeyim. Gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca Mervem dualarına , desteğine binlerce kere Allah razı olsun kuzum.. Rabbim inşallah kızçeni sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.

İncim canım duygularını korkularını çok iyi anlıyorum. Ama aklına asla kötü şeyler getirme. Kış kışş dee onlara Allah korkularımızdan emin etsin bizi. Bak bahar geldi... Tabiat canlandı. Pozitifiz.. Herşey güzel olacak.. Ben inanıyorum. Sen de inanıyorsun.. Olacakkk

Genetik konusuna gelince benim mutasyonum 7. kromozomun 8.ve 2. ekzonunda G bilmem ne mutasyonu . Nokta atışı olarak yeri belli. Yeri belli de genetik testte ona şıp diye görmek mümkün değil. PGT işlemi oldukça karmaşık bir işlem.. Anlatması uzun.

Kromozom olayı ise tek gen hastalıklarında tek gendeki mutasyona bakarken kromozomlara bakamıyorlar. Kromozomsal bozukluklar görünmüyor. Onlara ayrıca bakması gerekiyor. O da ekstradan parça alınması demek. Vallahi bilgi suç bilgi ceza. Ben daha önceki tedavimde kromozom olayını hiç düşünmedim, yaptırmadım. Aklımda şüphe dahi yoktu. Ama şimdi bildikçe okudukça işler değişiyor.
Öte yandan deniyor ki ; tüp bebekte kromozom anomalileri daha çok oluyor. Memorial topiğinde millet çatır çatır tüp bebek yapıyor. Kimse PGT yaptırmıyor. Ama maşallah bebekler turp gibi doğuyor. Bunu nasıl açıklayacağız ? Be buradan şunu anlıyorum tüp bebekte ilaçlar yüzünden risk çok çok yüksek olsaydı tüm hastalara PGT yaparlardı. Yapmadıklarına göre çok da abartmaya gerek yok.

Kızlar yoksa kendimi mi rahatlatıyorum

Akasyam akşamdan beri ağlıyorum. Kalktım yine ağlıyorum ne oldu bana böyle bilmiyorum. Saçma sapan bir sürü rüya gördüm.
Canım ben senin nokta mutasyonun yeri belli değil diye biliyordum. Ya da biliyordum da hatırlamıyorum. Koptum gittim bu aralar. Yeri hem belli hem görülemiyor. Mutasyonu bulmakla da iş bitmiyor yani. Benim taşıdığım hastalıkta da nokta mutasyonun tespit edilebildiği hasta oranı yüzde 40. Ben yüzde 60'lık dilimdeyim yok bulunamıyor. Çatlayacağım inan. Düşün düşün içim şişti.

Açıklaman çok güzel :) Bu hormon alma meselesini soracağım mutlaka içimde kalır yoksa

Son düzenleme:
helal olsun canım ne demek...oğlan iyi tembel biraz ellerini bırakıyorum 3 adım falan atıyor sonra sürünmeye başlıyor...

Maşallah paşaya Erkek bebekler tembel biraz ya da kızlar kadar cesur değil :) Yaza o adımlar 10-15 olur bir bakmışsın peşinden ayrılmıyor :)

Asabileştim bir de iyi mi. Milletin olmazsa doğal denersin laflarından fenalık geldi. Kalp kırmak istemiyorum ama zorluyorlar. Kendileri bu durumu yaşasa aynı mı düşüneceklerdi acaba çok merak ediyorum. Kendime de kızıyorum ne diye açarsın konuyu. Artık kesinlikle ağzımı açmayacağım. Çok yakın bir arkadaşımı sırf bu tüp bebek günahtır pgt ondan da günahtır söylemleri yüzünden hayatımdan çıkardım resmen. Ünv.de yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ama şunları söylemesi kaç yıllık dostluğu bitirdi.

İncim duyguların, gerginliğin çok normal. Süreç yaklaştıkça stresin artıyor. Bence kendini baskı altına almaya çalışma. Ne hissediyorsan yaşa. Ağlayacaksan ağla ve rahatla. İçine atman daha kötü olur. Bu süreçte mümkün olduğunca keyif aldığın şeyleri yap. Seni mutlu edecek şeyleri. Mesela haftaya hepimize uyarsa Hazadeye gidelim. Bebek sevelim. Mervişin karnını okşayalım Bu da iyi gelebilir.

Hormon alma meselesini sor canım. Ama Cumhur Bey'in görüşü riskin diğer kadınlarla eşit olduğu. O hormon ilaçlarının kromozom bozukluğu riskini arttırdığına katılmıyor. Anlattıklarından ben öyle anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…