- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #28.161
bu traslokasyon dediğiniz kromozom genetik hepsi aynımı arkadaşlar cahilliğime verin:)bizim bu durumda ne oluyor genetikmi kromozommu sorunumuz ayy kafam karıştıı:)beni aydınlatın:)
inci tanesi, mattika sağolun arkadaşlar bu hastalıkla zor hiç bişeye cesaretim yok benim allah başa vermesin panik atak tedavim karışık benim şükür ilaçları bıraktım şimdi idare eder durumdayım ama yaşayanlar bilir stresle yeniden hortluyor bu süreçte naparım bilmem ki allah hepimizin yardımcısı olsun sizin durumunuz nedir hamilelik varmı sizde şuanda hiçbirinizi tanımıyorum inş tanışırız yavaş yavaş evet inci tanesi ben doğal yollar üç gebelik geçirdim ve hepsinin kalbi durdu sonu kürtaj en sonunda antalya vitaliye gittik geçen yaz bu tahliller oldu genetik tahlili bakıldı ikimizede eşimde sonucunda 46xy t(4;13)(pter;q14)yazıyor buna göre yüzde elli şans verdiler işte normal yolla hamile kalabiliyorum kendin hamile kalırsan yine yüzde elli dediler zaten cesaret edemem artık normal yollada böyle durumda yani normal yollada sağlıklı doğuran varmı inci tanesi ölemi demek istedin canım sizlerede geçmiş olsun allah yardımcımız olsun
bu traslokasyon dediğiniz kromozom genetik hepsi aynımı arkadaşlar cahilliğime verin:)bizim bu durumda ne oluyor genetikmi kromozommu sorunumuz ayy kafam karıştıı:)beni aydınlatın:)
öylemi dersin umut varmı ki mattika ne güzel doğal yolla oldu oğlun allah bağışlasın gerçekten zor bir süreç şu korkularımı bi yensem inş. ezanlar vakti..normal yolla denemsemmi acaba bir daha olabiliyor o zaman merve geliyormu sık sık onunlada konuşsaydım sağlıklı emriyo bulunamssa trasfer olmuyor değilmi bu işler çok karışıkmış ya senin kide farklı benimkide ama sonucu aynı değilmi
sağolasın sümeyyecim evet sonucu kendim almaya gittim adam anlattı senin dedğin gibi parça kopup başka parçayla birleşmiş fln adam anlattı ama ben heycandan hiçbişe anlamadım eşimde gelememişti benimle ee genetik problemde normal yolla nasıl olabiliyo ki olabilir ozaman pgt yle bile insan korkarken sağlılklmı değilmi diye değilmi kafam karıştı şimdik benim vallahi senin durumun nedir
Bu işler bir az ihtimal meselesi. Yani nasıl pgt le sağlıklı olanını bula biliyolarsa, aynı şekilde doğal yolla da sağlıklı döllenme ola biliyor. Bir arkadaşda hiç sağlıkı bulanamamışdı ancak, daha sonra doğal yolla bebeğini kucağına aldı.
panik atak kolay bir hastalık değil, ancak sen bu kadar her şeyin kötü tarafını düşünmesen... Böyle yaşamak çok zooor olur. Rabbim kolaylık versin.
Benim duruma gelince 3 kere tüp denemesinde kaliteli embriolar verilmesine rağmen hiç hamilelik oluşmadı, o yüzden pgt yaptırdık, 9 embriodan 4 de ciddi genetik sorun saplandı, 5 i sağlam çıktı ve şu anda Allahıma çok şükür ki 5 haftalık hamileyim.
Selam armaancığım ;
Regl olmadı henüz. Saçma sapan akıntı devam ediyor. Bu arada genetik doktorumla konuştum. Haziranda 1 hafta izinli. O nedenle tedaviyi temmuza kaydırdım. Hayırlısı neyse o olsunKısmetse sen ne zaman düşünüyorsun canım ?
sslm Rabbim hayirlisiyla kucagina da almak nasip etsin insallah bebegini beende pgt yaptiracam seni gorunce umut oldu bana. acabaa nerde yaptirdin tedavini ogrenebilir iyiim
Canim merhaba senin durumun aynisi olmasada ona benzer durumu bizde vardi esimde translokasyon esimdki 2 ile10 numarali krromozomlarin ust parcslati kopup yer degistirerek birbirine yapismis bir dusuk bir kalp durmasi ile kurtajdan sonra pgt yapildi 15 yumurtadan 6 si gelisti ve 1 tane saglikli cikti ve transfer edildi ve suanda 1,5 yasinda kizim kucagimda uyuyot Rabbim e vok sukur, arkadaslarin bahsetdigi kisilerden biride benim kizim 6 aylikken tekrar hamile oldugumu ogrendim cok sukur dogal yolla kaldigimi hamilelikten saglikli bir sekilde 1kizim daha dunyaya geldi 2 aylik bir kizim daha oldu yani hem pgt li hem dogal iki saglikli evladim var, Allah tan hicbirzaman umit kesilmez herzaman umut vardir yeterki is
Bu işler bir az ihtimal meselesi. Yani nasıl pgt le sağlıklı olanını bula biliyolarsa, aynı şekilde doğal yolla da sağlıklı döllenme ola biliyor. Bir arkadaşda hiç sağlıkı bulanamamışdı ancak, daha sonra doğal yolla bebeğini kucağına aldı.
panik atak kolay bir hastalık değil, ancak sen bu kadar her şeyin kötü tarafını düşünmesen... Böyle yaşamak çok zooor olur. Rabbim kolaylık versin.
Benim duruma gelince 3 kere tüp denemesinde kaliteli embriolar verilmesine rağmen hiç hamilelik oluşmadı, o yüzden pgt yaptırdık, 9 embriodan 4 de ciddi genetik sorun saplandı, 5 i sağlam çıktı ve şu anda Allahıma çok şükür ki 5 haftalık hamileyim.
he birde bu işlemden sonra sağlıklı olmama ihtimalide var konulacak emriyoların öylemi olmassa koymular işlemler boşamı gidiyor yani iğneler yumurta toplama işlemi falan boşa gidiyor öylemi şimdi biz bunu yaptırdık diyelim tuttu bebek kesin sağlıklı olucak diye bişey varmı tabiki herşey allahtan ama sakat olma ihtimali varmı ki allah korusun yarabbim bunu yaptırdık içimiz rahat bir hamilelik geçirebilecezmi anlatabildim umarım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?