Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

düşen bebeklerin hepsi 21 haftalıkmıydı,rahim ağzı yetmezliği varmı...
drun rahmin çok geniş ama müdahale edecek kadar geniş değil demiş,böyle bi durumda başka bi dr a danış bence...
senin gibi olupta pgd yapan varmı burada bilemicem,ama pgd yapıp bebeğine kavuşan çok arkadaşım var burada...
Arkadaşların çoğu genetik sorunu olduğu için pgd yaptı...
3 lü de sorun çıkmadı derken 3 lü taramamı...düştükten sonra sadece patalojimi bakıldı,kromozom analizi de yapıldımı bebeklere..
genetik sorun olmasa da pgd yapılır tabi ama,bütün araştırmalar yapıldıktan sonra,bence yani.

Son düzenleme:

rahmın şeklı üstten basıkmıs rahm boynu kısa ve rahm agzı çok geniş dedi rahmn üstten basıklına mudahale edecekmıs etmemş düşen bebeklermn 4ü 7.haftada düştü kanamayla lekelenmeyle 3lu taramada bıse cıkmamamşdı bebeklerı eşim göndermedi patolojıye parçalatamm onları dedi doktorda onlar gıtmesı gerekıyodu duygusal dusunmıyecektnz dedı ıyıkı göndermedk yavrularmn mezarları var en azndan kromozom bıze bakldı bebeklere degl bnm sorunum kanama gebelkte kanama hep kanamm oluyor ve nedenını doktorda bılmıyo

Merhaba arkadaslar herkese hayırlı cumalar
14 aylık evlıyım ıkı dusuk yasadım ard arda ve genetık
incelemeye gırdık bende bı sey cıkmadı ama esımde
t(1;5)(p31;q35) kromozon anormalısı cıktı dr translokasyon dedı adana baskent
gıdıyorum bana sız tam bı tup bebek vakasısınız dedı
aranızda adana da pgt yaptıran anne olabılen varsa lutfen bana yol gostersın
benım de içimi rahatlatın ne yapacam bılmıyorum

Rahimle ilgili sorunların var,kanaman bundan olabilir,clexsanı dozu kaç mesela çokmu yüksek bundan da olabilir,bebeklerde genetik bozukluk olabilir bundan da olabilir...
Bebeğin kromozomlarına bakarken bebek parçalanmaz ki,sadece kan örneği alınır...bebeğe otopsi yapılmıcak ki sonuçta otopside parçalanır...
Allah tarafından tabi bu kayıplar nedenini bulmak dr lara düşer.Bazende nedensiz oluyor...
Sadece düşükle ilgilenen dr lar var bunlara git,rahimle ilgili sorunun üstünde durulmalı gibi geldi bana çünkü rahim ağzı geniş diyosun 21 haftalık olan bebek,bundan düşmüş olabilir,böyle hastaların hamileyken rahim ağzına serklaj yapılıyor...
Sizin kromozomlara bakarken kaç hücrede baktılar,yani hep söylüyorum benim başıma geldi çünkü.
20 hücre bakmışlardı,sorun çıkmamıştı,düşükler devam edince 100 hücrede bakıldı ve kromozomlarda bozukluk çıktı...

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Belki ray topiğinde yazışmışızdır. Ben de bir şeyler yazmak istedim bildiğim kadarıyla.

VERİLER: 4 tane 7 haftalık düşük, pco var. 21 haftalık erken doğum var. Rahim üstten basık ve rahim ağzı geniş. Pıhtılaşma var. Genetik sorun testte çıkmadı.

Bence sizin bebeklerinizi kaybetme NEDENLERİNİZ FARKLI FARKLI.

1.- 4 tane erken kayıp yaşamanızın nedeni şunlar olabilir.
Genetik: Gerçi eşin ve sende genetik sorun yok yazmışsın ama bazen tesadüfi olarak genetik olarak sorunlu embriyo oluşabiliyor. Kürtaj yaptırıp gebelik ürünleri genetik incelemeye gitseydi net neden bu ya da değil diyebilirdik. Angel de yazmış genelde 20 bantta preferik kanda kromozom analizi bakılıyor diye. Biz 100 bantta baktırdık eşimde sorun çıkmıştı. İstersen100 bantta yeniden baktırabilirsin.

2. Pıhtılaşmadan olabilir. Bunların herhangi birinde iğne kullandın mı? Kullanmana rağmen kaybettiysen iğne dozu az gelmiş olabilir.

3. Bağışıklık sistemi ile ilgili sıkıntı olabilir. Genelde lupus antikoügülan, ana, antidna testlerinde anlaşılıyor. Var mı testler? Bunu da aşı tedavisi var gebelikte.

4. Rahimin üst kısmında bombe varsa bu küçük düşüklerin değil de 21 haftalık kaybına neden olmuş olabilir. Çoğu dr bu ameliyatı yapamadığı için düzeltmeyelim diyorlar. Çok iyi dr ler bunu düzeltebiliyor örnek tanıdığım arkadaş var bu amaeliyatla düzeltilen.
rAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ nedeniyle dikiş atsalar bile bu bombe nedeniyle rahim bebek büyüdükçe genişlemeyecekse dikiş de atılsa dikişi zorlayıp erken doğum yapabilirsin. Bu amaeliyatı olup rahim düzeltilirse ve hala rahim gevşekse rahim ağzı uzunluğunu takip edip dikiş atılır istersen de tedbir amaçlı dikiş attırabilirsin. Çünkü bu tür ameliyatlar da rahim ağzı yetmezliğine neden olabilir.

Ama bu gözünü korkutmasın ay rahim ağzı yetmezliğine neden oluyormuş ameliyat olmayayım deme şayet gerekliyse ol. Çünkü öbür türlü bebeğin alanı dar olduğu için bebek her hamilelikte erken gelebilir...

Tavsiyem çok iyi bir perinatoloğa git. Sonra yolunu çizersin...

He bu arada pconun rahim ağzı yetmezliğini tetikleyebildiğini söyleyen dr ler de var.

Yanlış anlamadıysan 21 haftalık kaybın ikiz. 2 bebek bombe de varsa sığmamış olabilir ondan rahim açılma yapmış olabilir. O bombe işini mutlaka çok iyi bir dr ile görüşün bu tür ameliyat yapmış bir dr olsun mümkünse.

ben climara bant kullanıyorum akasyam

sayı da her geçen gün artacak

estrofem dediğin nedir

ben climara bant kullanıyorum akasyam

sayı da her geçen gün artacak

estrofem dediğin nedir

Estrofem sarı yuvarlak kutuda bir ilaç Adacığım.. Her güne bir tane döndürerek alıyorsun hapı Doğum kontrol hapları gibi yani. Neyse öyle işte Etken madde östrojen hormonu galiba. Senin bantlar da aynıdır.

Transfer tarihin belli oldu mu ??

hiç bir bilgim yok kaç hücrelı bakıldıgı ıle ılgılı canm 21 haftalık bebek ondan dustu zaten evet onu dogumu yaptıran doktorda söyledı dırek hıstereskopı yapılmadan ama ilk 7 haftada olan kanamaya doktor neden bulamıyor o 100 hucrekı 20 hucrelı bakıldıgnı nerden anlıyorsunuz testte yazıyomu

teşekkürler arkadasım sagoln allah razı olsun hepınızden clexan kullandm 450lk cor aspırın kullandm 100lk ama ben doktoruma dedm bnn dozunu nasıl ayarlıyosunuz hıc test yapmadan yokmu bbnn bı testı belkı bu ıgneden kanamm oluyo bnm ondan kaybedıyorm fazla gelıyo dedm bana sen doktor deglsın ben sana bunu anlatamm anlatmak zorndada deglm gereklı dozu verıyorm dedı ve ben hıc bırsey dıyemedm

pıhtılaşma değerlerinden hangileri problemli? Ben fazla geldiğinden olduğunu düşünmedim az diye düşündüm tabi fazla da olabilir değerini bilmek lazım. Bence sen o dr yi bırak hangi ildesin bilmem büyük şehirlere iyi dr ler en azından ilaçları hamileliği rayına oturtana kadar git. En önemlisi teşhis aşamasında git. Ben de serklajlı olarak hamileleiğini geçirmiş biri olarak pıhtılaşma sorunu olarak genetik sorunu olna biri olarak (eşimde) söylüyorum. Normal dr ler bizim gibi dr ler için yeterli değil. Mutlaka perinatoloğa yani riskli gebelik dr sine git. 10 tane normal dr ye gitsen çözüm değil.

tamam tatlm sagol bnm burda 1 tane var zaten ona gıtmeyı dusunuyorum inşallah

yaptırdığın testte yazıyor kanç bantta bakıldığı...bide pıhtılaşma testlerini yazarsak belki bizimkilerle mukayese edebiliriz...
ben clexsan kullanırken bazen 0.2 bazen de 0.4 oluyordu...drum test yapıp ona göre değiştiriyordu...
bendeki pıhtılaşma,MTHFR 677:heterozigot

benim de mthfr c677t homozigot protrombin heterozigottu 8 haftalık düşüğüm innohep 0.4 kullanmama rağmen oldu. En son gebeliğimde cleksan 0.6 kullandım.

tamam tatlm sagol bnm burda 1 tane var zaten ona gıtmeyı dusunuyorum inşallah

Bir de aklıma geldi 21 haftalık kaybın enfeksiyondan olabilir sonarki gebelikte kanda crp, vajinal kültür, idrar tahlili ve kültürü de baktır.

canm testde böyle yazıyo mthfr c677 tam kan coc homozigot wild tip normal
mthfr a1298 c tamkan c/c homozigot mutant tip normal
20 hücrede bakılmış kromozomlara

Bir de aklıma geldi 21 haftalık kaybın enfeksiyondan olabilir sonarki gebelikte kanda crp, vajinal kültür, idrar tahlili ve kültürü de baktır.

enfeksiyon yokdu canm gebelk ıkızdı ve bebegn bırı vajınada degerı rahmdeydı 1 hafta sancıdan donra idrar torbam sıkıstı ıdrarı yapamadm sondadan enfeksıyon kaptım ve ateşlendm havele geçirecektm dogurtturdular o raydan dolayı gıttı malesef

canm testde böyle yazıyo mthfr c677 tam kan coc homozigot wild tip normal
mthfr a1298 c tamkan c/c homozigot mutant tip normal
20 hücrede bakılmış kromozomlara

senin iki faktörde homozigot pıhtılaşman benimkine göre daha ciddi...
ben ilk 3 ay kullandım coraspini,sonra clexsan 0.2 kullandım bazen 0.4 oluyordu teste göre...Çoğunlukla 0.2 di.
hamileyken kanama zamanı ,pıhtılaşma zamanı,protrombin zamanı,aPTZ,Kardiyolipin IGG ve IGM gibi testlere bakılıyordu 2 bazende 3 haftaya bir,buna göre belirleniyordu iğne dozları..
100 hücre baktırmanıtavsiye ederim...
bazı kromozom bozuklukları 20 hücrede çıkmıyor...

Son düzenleme:

canm valla hıç bakılmadı bnm o testlere gebelıkde 450 verdı coraspırın verdı artı kanama olunca coraspirini kesdi igne sonra ıkı günde bır ıgne ama bunu kanamaya göre verdıler test yapılmadı yapmıyoda söyluyooruz yıne yapmıyor melsef ve ben bıktım artık biliyomusn öbür ay tekrar donmuş deneyecez ama bnm kromozomlarda sorun olsa bebekler sorunlu çıkmazmıyı 3lü taramada tatlm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…