- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.201
Kisa sacli bir hemsireydi. Renkli gozlu galiba. Nasip elbette ama her turlu tedbiri aldiktan sonra tevekkul etmek onemli. Benim kendi saglik sorunlarim nedeniyle risklerim fazla. Vucuduma fazla zarar gelmeden en uzun zamana kadar bebegin durabilmesi onemli. Keza ameliyatta bazi risklerim olabilir. Bebek kuvoze girerse yoğun bakim iyi olmali ki Allah korusun bebek zarar gormesin. Tum bunlari dusununce sgk anlasmali biryerde cok daha ucuza kurtulurum ama riski alamam.O nedenle iyi bir hastane iyi bir doktorla devam edecegim. Esim de Atasehir Memorial yakin diye burayi tercih edelim diyor. Herhalde oyle olacak. Benim evime hastane araba ile en fazla 10 dakika.
Gidersem senin tavsiye ettigini soyleyip selamlarini iletecegim canim.
Estrofem sarı yuvarlak kutuda bir ilaç Adacığım.. Her güne bir tane döndürerek alıyorsun hapıDoğum kontrol hapları gibi yani. Neyse öyle işte Etken madde östrojen hormonu galiba. Senin bantlar da aynıdır.
Transfer tarihin belli oldu mu ??
Canım 8 civarıydı. Özel Sağlık sigortan vardı sanırım senin? Ne yaptın randevu aldın mı?
nasıl yani 8 bin mi canım...
Evet canm sgk geçmeyen bu tip hastanelerde fiyatlar bu şekilde...
çok şaşırdım bende çok kapsamlı bi özel hastanede yaptım doğumu,sgk geçiyordu çok çok ucuz oldu.
sgk geçmese bile,bu rakamın ancak 3 te biridir sanırım...
adetin 2.günü gittim bantlara başladık
15 gün sonra kontrol dedi
10 martta kontrolüm yani herhalde 12 mart gibi olur transferim
senin nasıl olmuştu
5.gün transferimiydi seninki de
çok şaşırdım bende çok kapsamlı bi özel hastanede yaptım doğumu,sgk geçiyordu çok çok ucuz oldu.
sgk geçmese bile,bu rakamın ancak 3 te biridir sanırım...
Maalesef fiyatlar böyle memorial, acıbadem, Yeditepe, Amerikan, Florans Nigtingen böyle hastanelerde sgk yok o yüzden fiyatlar böyle. Ama kampanyalar oluyor paketler oluyor o zaman biraz azalıyor vs... O yüzden hastaneye gelen hastaların çoğunun özel sağlık sigortaları var MESELA DOĞUM TEMİNATIN VARSA O ZAMAN ÜCRET ÖDEMİYORLAR. Ama özel sağlık sigortaları da yüzde 100 zam yaptı. Özellikle tam gün yasasından sonra proflar doç vs. üniversiteden ayrıldı genelde bu tarz hastanelere geçince hastalar da ücretler çok olduğu için özel sağlık sigortalarına hücum etti büyük şehirlerde özellikle.
canim ben 18 ocakta regl olmustum. Reglin 2. Gunu gittim. Estrofem folbiol coraspine basladilar. 1 hafta ya da 10 gun sonra tekrar gittim. Transferr gunu verildi. 5 subatta transferim oldu. 5.gun embiryosuydu. Tek embiryo transfer edildi
Maalesef angell. Riskli bir gebe olunca bi de kuvoze girme riski varsa sgk anlasmali hastaneye guvenemiyorum.
Atasehir acibademden fiyat bilgisi istemistim. Gebelik takibi yapan perinataloglari yokmus. Acibadem indirimi ile genel anestezili sezaryan 8.300 civari epidural 8.600 civari :)
Keşke 6 ay önceden Allianz yaptırsaydın. Onun 6 ay bekleme süresi var çoğunun 1 yıl gebe kalmama süresi. Kısmet tabi. Fiyet acıbadem indirimli fiyat bu di mi?
Ne zaman kalabilecegimi bilebilmem mumkun degildi. Normal deneyenler gibi olsak 6 ay sonra denemeye baslarsin da bizde ayarlamak cok zor. Belki de hic hamile kalamayacaksin tedavilerle sigortaya denk getirebilmek mucize gibi :)
Evet canim bu indirimli fiyat. Tabii dogum oncesi yuzyuze yine konusulur. Ama 8 bin hadi iyimser bir pazarlikla 7 binden asagi zor gibi.
Atasehir memorial da o civardadir herhalde. Bir de tup bebek hastalarina indirim var ama sisli tup bebek hasta indirimi atasehirde gecerli mi bilmiyorum.
Evet geçerli canım ben pgt deneseydim 2. yi okmeydanında düşünüyordum sormuştum geçerli demişlerdi. 7 binden aşağı olmaz bence de fiyatlar hemen hemen bu şekilde yani.
Para kazanılıyor çok şükür. Sağlıkla hamilelik geçirmek önemli olan. İnşallah her şey çok güzel olur normal hamile gibi bir süreç geçirirsin...
Çok sağol canım. Senin yaşadığın zor günleri ve Arda Bey'in yarattığı mucizeleri görünce kendimi daha güvende hissediyorum. Ayrıca benden bahsetmiştin. Az buçuk hatırlar. Referanslı gidiyoruz yaniBakalım hakkımızda herşeyin en hayırlısı olsun inşallah..
canim ben 18 ocakta regl olmustum. Reglin 2. Gunu gittim. Estrofem folbiol coraspine basladilar. 1 hafta ya da 10 gun sonra tekrar gittim. Transferr gunu verildi. 5 subatta transferim oldu. 5.gun embiryosuydu. Tek embiryo transfer edildi
Maalesef angell. Riskli bir gebe olunca bi de kuvoze girme riski varsa sgk anlasmali hastaneye guvenemiyorum.
Atasehir acibademden fiyat bilgisi istemistim. Gebelik takibi yapan perinataloglari yokmus. Acibadem indirimi ile genel anestezili sezaryan 8.300 civari epidural 8.600 civari :)
Arda Bey genel anlamda güven veriyor. Ayrıca kendine güveniyor da ve bunu belli de ediyor. Gerçi bunu kendini beğenmişlik olarak gören hasta yorumları da var. Ama ben bunu hissetmedim bilginin verdiği haklı özgüven olarak yorumladım hep. O çok evhamlı bir dr. Her zaman ihtimalleri düşünür. İlk tanıştığımızda bazı dr ler sezgileriyle hareket eder ben bilimsel verilerle demişti. En ufak ihtimalleri bile düşünür. Bu da gerçi hastayı biraz kaygılandırabilir. 100 de 100 emin olmadan da iyi olacak ya da olumsuz olacak diye de yorum yapmaz. Bbebek için de son ana dek mücadele eder.Hatta ekşisözlükte fantastik operasyonlara imza atmış yazıyordu:) sANIRIM ayağını çıkaran ÜÇÜZ BEBEKlere attığı serklaj nedeniyle:)Ben kendim de detaycı olduğum için memnun kaldım. Tabi herkesin uyuşacağı bir dr tarzı vardır. İnşallah senin için doğru dr olacaksa uyum sağlarsın. Evet senden bahsetmiştim. Ve hatırlarsın yanlış hatırlamıyorsam amerikada senin sorunlarından olan hasta takibi de yapmıştı. Ben başarıya ulaştım inşallah sen de ulaşırsın...
Selam akasya,haklısın tabi rahatsızlığınıda yaşadıklarınıda az çok biliyorum tabi ki değer bu paralar,onlara herşey değer...Seni tekrar tebrik edirim,Allahım hayırla sağlıkla kavuştursun bebeğine...
Ben şaşırdım sadece,burda öyle bişi yok...en süper hastane de olsa böyle bi rakam çıkmaz...
bende riskli bir gebeydim,hastanemde özeldi,süper ilgili,hemşiresi herşeyi,çok rahat bir sezeryan geçirdim hiç bir şikayetim olmadı,zaten canım drum nerdeyse ben ordayım.
hamile olmadan önce memorialde tedaviye başlıcaktık sonra olmadı,tedavi orada olsam bile,doğumu yine kendi şehrimdeki dr ma yaptırırdım...bende dr umu hiç değiştirmedim,bütün tedaviler herşey o yaptı,teşhisi de tedaviside çok başarılı...
bende hastane değilde,doktorum neredeyse oraya giderim başka şehir bile olsa...başkasına sezeryan yaptıramam...bende dr umu çok seviyorum ve çok güveniyorum...
yani yine de 8 bin çok astronomic...
Bu doktor olayı biraz kişiye özgü birşey. Doktor çok bilgili de olsa o elektriği alamadığında olmuyor. Hele ki hamilelik gibi hassas bir dönemde. Benim için mesela Nur Hanım bir numara. Ama Nur Hanımı sevmeyenler de vardır.
Arda Bey'den olumlu elektrik almayı istiyorum. İnşallah öyle olur. Olmazsa da onun da benim de canımız sağolsunNasip.
Sağol canım amin inşallah... Hangi ilde olduğunu bilmiyorum ama belki de küçük yerlerde butik hastanelere de güvenilebilinir. Ama nedense ben İstanbul'da SGK anlaşmalı hastanelere pek güvenemiyorum. Bu benim pimpirikliğim de olabilir. Kendi sağlık problemlerimde de öyleyim. Belki devlet hastaneleri ile ilgili kötü tecrübelerim olduğundandır. Tabii ki Rabbim hayırlısını yazsın. Hep diyorum Mehmet Ali Birand Amerikan Hastanesi gibi bir hastanede ameliyat sırasında vefat etti. Oldu mu heryerde olur da özellikle küvoz konusunda titizleniyorum. Ameliyatı bir şekilde atlatırız da yenidoğan yoğun bakımın iyi olması önemli.
Öte yandan 8 bin astronomik bir rakam haklısın. Sonuçta hemen hemen aynı işlemler yapılıp aynı hizmet veriliyor. Benim özel durumlarım olmasaydı bu parayı asla vermezdim.
sümeyye olmadı sanırım.Allah hayırlısını versin.ne diyelim.Rabbimize sığınıyoruz.doktorlar bir şey dedimi.yani sebep filan diyebiliyorlar mı. inan aklımız bi yandan sendeydi.inşallah hayırlısıysa olcak.ancak demekki nasip bu sefere değilmiş. Allah hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar vermeyi ve bizede onları Allah yolunda yetiştirmeyi nasip etsin
Amin, amin, amin. En çok istediğim Allah yolunda hayırlı evlat yetiştirmek.
Olmadı bu sefer de elhamdulillah. Bu sefer endometrium bir az sıkıntılı oldu. Eskiden 11.5-12 olan endometrium, bu sefer en kalın yerinde 8'di. Doktor sanırım yapışıklığın tekrarlamış olmasından şüphe ediyor. Rahim filmini yenilememi istedi. Adetim bitsin, filmi çektirip neqatif görüşmesi için randevu alıcam in şee Allah. Aklıma takılanları da o zaman sorarım.
Endometrium transfer zamanımı 8 ölçüldü,transfer yapılmasamıydı.
Rahimde sorun yaşayanlara co-culture uygulaması yapılıyor.Bende Semra hanımdan duymuştum kendi rahminden az miktarda doku alıp labaratuarda yapay rahim üretip,embriyoyu proteinlerden oluşan kültürün içinde 5 gün kadar bekletip,transfer yapıldığında tutunma şansı daha yüksek oluyormuş,orda yapılıyordu,çok az yerde var.Sana uygunmu bilmiyorum ama bi sor istersen.
Olmadı elhamdülillah diyebilen güzel arkadaşım,Allahım sabrının mükafatını verir inşallah.
Üzüldüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?