- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.261
chnb nin mthfr 677 homozigot,protrombin hetorozigot clexsan 0.6 kullanmış dr u perinotologtu.
pıhtılaşma gebelikte ciddi bi sorun diye biliyoruz ama dr un bi bildiği vardır herhalde,açıklaması nedir...
angel bende heterozigot um kalpa atışı duyduktan sonra mı verir iğne acaba birde homoestein diy bir test daha yaptırdım pıhtılaşma etkiliyormu diye 6-12 normal değer benimki 4 çıktı bakalım bugun doktor ne diyecek. normal pantolonlarımı giyeyim mi hep tayt giyiyorum sıkışmasın diye bazı düşük bel pantolonlar tam rahmin üstüne denk geliyor sıkıştırıyor sanki siz ne dersiniz
günaydınnnnn
herkes iyidir inşallah
öncekileri yazılanları okuyunca ben de tereddüte düştüm
MTHFR - 1298 homozigot çıkmıştı bende doktora sorduğum da sadece folik asit kullanıcaksın yeterli dedi
ama okuyorum da transfer sonrası iğne ile devam edenler bile olmuş
ne yapmalıyım sizce
Sağol canım Allah razı olsun.. Amin inşallah
Kızlar çok şükür dün minişin kalp atışlarını duyduk.Çok güzel bir duyguydu. Benim gözlerim doldu, eşim de heyecandan sevinçten güldü Şimdi gerçek gebelik takibine başlama zamanı
evet canım ... hem ben 4. gebeliğimde 0.4 kullanmama rağmen kaybettim. sonra 0.6 kullandım.
homosisteyn de önemliymiş canım. hemotolog ya da perinatoloğa sor. valla ben vardır bir bildiği diyemiyorumdr lerin. her bilgiyi birkaç dr ye onaylatmadan içim rahat olmuyordu bu konularda:)
canım bazı dr ler mthfr leri önemsemiyor ama bence homozigotsa düşünmek lazım başka dr lerden de fikir al bence...
gözün aydın canım benim... nur hanım perinatolog önerecekti önerdi mi?
evet canım ... hem ben 4. gebeliğimde 0.4 kullanmama rağmen kaybettim. sonra 0.6 kullandım.
homosisteyn de önemliymiş canım. hemotolog ya da perinatoloğa sor. valla ben vardır bir bildiği diyemiyorumdr lerin. her bilgiyi birkaç dr ye onaylatmadan içim rahat olmuyordu bu konularda:)
canım bazı dr ler mthfr leri önemsemiyor ama bence homozigotsa düşünmek lazım başka dr lerden de fikir al bence...
gözün aydın canım benim... nur hanım perinatolog önerecekti önerdi mi?
angel bende heterozigot um kalpa atışı duyduktan sonra mı verir iğne acaba birde homoestein diy bir test daha yaptırdım pıhtılaşma etkiliyormu diye 6-12 normal değer benimki 4 çıktı bakalım bugun doktor ne diyecek. normal pantolonlarımı giyeyim mi hep tayt giyiyorum sıkışmasın diye bazı düşük bel pantolonlar tam rahmin üstüne denk geliyor sıkıştırıyor sanki siz ne dersiniz
Sana katılıyorum canım,bende oldukça araştırmacıyım,hemotologada gidiyordum bu konu için.
Özelliklede homozigotsa pıhtılaşma ciddi diye biliyoruz,bir düşük nedeni olarakta görülebilir.
Sağol canım. Doktor konusunu konuştuk. Arda Beyi çok çok övdü. Çok bilgili güvendiğim bir doktor dedi. Eşimi de iyi tanır dedi. Ama istersen Şişli'de devam et senin geçmişini, dosyanı biliyoruz Cihangir Hoca takip eder dedi. Ben de yolun uzaklığı nedeniyle biraz tereddütteyim. Akşam bile saatlerce trafikte kaldıkMahfolduk.
Bugün sabah Arda Beyden randevu aldım. 1 ay sonraya alabildim. Cihangir Hocaya da gideceğim. Duruma göre yol stresi vs de değerlendirip ikisinden birinde devam edeceğim. Hayırlısı..
selam arkadaşlar,aslında ben ne yeniyim nede eski,o kadar sayfayı tek tek okuyamadım ama sanırım çoğumuzun sorunu ve umutları aynı,anne olamamak ve anne olmayı istemek.
aslında benim hikayem çok uzun ama o kadar uzun yazmayacağım,kendiliğinden oluşan bir gebeliğim vardı 4 aylıkken düştü,sonra birsürü hikaye derken en sonunda tüp bebek denedik tuttu,tam kese göründü düşük yaptım 1aylıkken.2.denemeyi başka doktorda yaptırdık oda tuttu ve 2 haftalıkken oda düştü,sanırım ikincisi kimyasal gebelikti.yani toplamda 3 umut,3yıkılış.
dondurulmuşlarım vardı,dna ya gönderdik,4 embriyodan zaten sadece 1 tanesi gidebildi,dr bugün telefon açtı haber olumsuz diye,aslında yarın transfer edilecekti,telefonda dediklerinin çoğunu anlamadım bile,yarın konuşmaya çağırdı.yoruldum artık,cidden yoruldum.
bu arada bende de 677 homozigot mu nedir ondan var ve eşimde morfoloji sorunu var,rahimde eğrilik var dendi ameliyat oldum,tüplerim tıkandı,derken işte buralara geldik,sanki herşey olmaması için uğraşıyor.artık ne yapacağımı bilmiyorum,buralara girip araştırıyorum işte,nedir bu pgt,sanırım benim yaptırdığım şey değilmi,yani embriyoların dna sına bakılması.eğer öyleyse başka umudum kalmadı demektir,çünkü dna larda problemli.
bundan sonra ne yapmalı acaba bir bilen varmı acaba yoldaşlar?
Canım çok geçmiş olsun. Seni buralardan tanıyorum. Evet pgt size yapılan şey. Ancak sizde farklı bir şekilde karar verilerek yapılmış. Yani taa başında deneseydiniz, başarılı olma şansınız da daha yüksek olurdu diye düşünüyorum. Çünki dondurma işlemi bile embriolar için ekstra yük. Her dondurulan embrio sağlıklı çözülmeğe biliyor. Bence sen bu kadar umutsuz olma. Rabbimin hazinesi çok büyük. İn şee Allah toparlanıp bir dahakı denemenizde güzel sonuçlar elde ede bilirsiniz.
Size genetik kromozom testi yapıldımı? Pıhtalaşma testleri yapıldımı? Dna her zaman problemli olacak değil. Zaten sizde sadece bir embrioya pgt yapılmış. Bunu 8-9 embrioya yapacakları zaman sonuç daha farklı olacaktır. Bir dahakı seferde kaçının sağlıklı çıkacağını hiç kimse bilemez. Bunu uzun protokolla daha fazla yumurta elde etmesi var. Yani umut için çok sebep var.
Bence sen şimdi bunları düşünme. Kendine zaman tanı. Önce kafanı toparla, bu konulardan bir az uzaklaş. Yarın görüşmeni yap, sonrası için ya plan yapıp dinlen, ya da dinlen, sonra plan yaparsınız. Ancak kafanı bu haliyle brakma. Kendine zaman tanı. Bir şeyi değiştiremeyecek olduğunda en iyisi akışına bırakmak.
Bebek olmaması bir dert, olup kayb etmek daha büyük bir dert. Bunu tüp bebekle yaşamak ayrı bir dert. Transferin iptali çok farklı bir duygu. Allah gönlünüze ferahlık, sabır versin ve en kısa zamanda maddi, manevi, fiziki olarak toparlanmanızı sağlasın. Bu yol zorlu bir yol. Ancak güçlü olursan kazanma şansın var.
güzel dileklerin ve yazarak ekranın bu tarafına verdiğin umutlar için teşekkürler.evet umut her zaman var,umudum kalmadı derken bile ne yazıkki var.ne yazıkki diyorum çünkü sonuçlar negatifle sonuçlanınca her defasında yeni bir yıkılış oluyor.neyse...
işin kötüsü ben 33 yaşındayım,yani artık geç kalmaktan korkuyorum ve bu kadar olayların içinde olmam bu yüzden,yaşım 24-25 vs...olsa belki 1-2 sene ara verirdim ancak öyle bir lüksüm yok diye düşünüyorum.
bize ilk tüp bebekte kromozom testleri yapıldı bende 677 homozigot çıkmıştı,sorun değil iğne veririz dediler,bu seferde eşimde morfoloji 0 çıktı,olsun seçer aşılama yaparız dediler,sonra benim tüpler kapalı çıktı.yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor,neden tüplerim kapandı konusuna gelirsekte ilk düşükten sonra tekrar hamile kalamayınca rahim filminde eğrilik var dendi,laparoskopi ve histereskopi oldum,2.filmde tüplerim kapalı çıktıiyani ameliyattan sonra kapanmış.
ayrıca benim her iki tüp bebek tedavimden sonra şöyle birşey başıma geldi;embriyolar transfer edildikten 4-5 gün sonra sağ alt karnımda şiddetli gaz sancısı,düşük sancısı gibi dayanılmaz bir ağrı oluyor ve 1 hafta sürüyor,sanırım ilacın dozuyla alakalı,artık sonradan yumurtalarmı oluşuyor bilemedim,yada önceden apandisit ameliyatı olmuştum onunla alakalı,doktorlarda anlamadı.sözün kısası artık o tedavi sürecindende korkuyorum,tedavide sıkıntı olmuyor ama transfer sonrası oluyor işte bana olanlar.
yarın doktora gitmekten,ağzından çıkacak kötü şeylerden korkuyorum.şimdi o bana diyecekki 2 tane daha var dondurulmuşlarım,onları çözelim diyecek ama kabul etmeyeceğim.
güzel dileklerin ve yazarak ekranın bu tarafına verdiğin umutlar için teşekkürler.evet umut her zaman var,umudum kalmadı derken bile ne yazıkki var.ne yazıkki diyorum çünkü sonuçlar negatifle sonuçlanınca her defasında yeni bir yıkılış oluyor.neyse...
işin kötüsü ben 33 yaşındayım,yani artık geç kalmaktan korkuyorum ve bu kadar olayların içinde olmam bu yüzden,yaşım 24-25 vs...olsa belki 1-2 sene ara verirdim ancak öyle bir lüksüm yok diye düşünüyorum.
bize ilk tüp bebekte kromozom testleri yapıldı bende 677 homozigot çıkmıştı,sorun değil iğne veririz dediler,bu seferde eşimde morfoloji 0 çıktı,olsun seçer aşılama yaparız dediler,sonra benim tüpler kapalı çıktı.yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor,neden tüplerim kapandı konusuna gelirsekte ilk düşükten sonra tekrar hamile kalamayınca rahim filminde eğrilik var dendi,laparoskopi ve histereskopi oldum,2.filmde tüplerim kapalı çıktıiyani ameliyattan sonra kapanmış.
ayrıca benim her iki tüp bebek tedavimden sonra şöyle birşey başıma geldi;embriyolar transfer edildikten 4-5 gün sonra sağ alt karnımda şiddetli gaz sancısı,düşük sancısı gibi dayanılmaz bir ağrı oluyor ve 1 hafta sürüyor,sanırım ilacın dozuyla alakalı,artık sonradan yumurtalarmı oluşuyor bilemedim,yada önceden apandisit ameliyatı olmuştum onunla alakalı,doktorlarda anlamadı.sözün kısası artık o tedavi sürecindende korkuyorum,tedavide sıkıntı olmuyor ama transfer sonrası oluyor işte bana olanlar.
yarın doktora gitmekten,ağzından çıkacak kötü şeylerden korkuyorum.şimdi o bana diyecekki 2 tane daha var dondurulmuşlarım,onları çözelim diyecek ama kabul etmeyeceğim.
iyigeceler,geçmiş olsun.
sanırım OHSS olmuşsunuz bu şekilde yeni bir transfer yapılmamalı zaten...
sümeyye iyigeceler canım nasılsın.
bu ne demek acaba,yani OHSS,kısaca aydınlatırmısınız?teşekkürler.
İyiyim çok şükür. Rabbim bu günümüzü aratmasın. Rahim filmini çektirip çarşamba neqatif görüşmesi için gideceyiz in şee Allah. Ondan sonra bir sonrakı rotamız neymiş, ne zamanmış belli olur her halde.
Siz nasılsınız? Oğluş nasıl? Ne diler vardır şimdi onda.
Seni anlıyorum. Dinlen derken öyle 1-2 seneyi kast etmedim. Yaş bizim için çok önemli. Dinlen derken her geçen gün bir gün öncesine göre daha fazla kafanın açıldığını göreceksin. Bu konulardan bir az uzaklaş. Bir ay sonramı deneyeceksiniz, bir ay hiç bir şey düşünme. Her şeyi at bir kenara. Kendin için yaşamaya çalış. Zaten yaşamışsın, biliyorsundur. Bir kaç ay bile toparlanmaya yetiyor, tabii toparlanmak isteğin varsa. Transfer sonrası ağrı da ola bilir bir durum. Her kesin tedaviye tepkisi farklı ola biliyor. Transfer sonrası çok farklı ağrılar yaşayanları biliyorum. Bebek tutununca bazen ağrı yapıyor, transferin etkisiyle ağrı oluyor, geride kalan yumurtalar gelişince ağrı oluyor, bağırsaklar ilaçlardan etkileniyor ağrı oluyor....
Umudun var, gücün de var. Bu kadar çabuk tekrar yazmaya başladığına göre. Sadece bir az zamana ihtiyacın var. 2 tane donmuşun olması ayrı bir umut.
Doktora gitmekten korkuyorum diyorsun, oysa ben her neqatiften sonra dr.la konuşmadan rahatlayamazdım. Dr.la konuşmazsan aklın hep meşgul olur. Şimdilik kafanda ne varsa yarın hepsini sor. Güzelce bir konuşun. Bir az daha rahatlayacağından eminim. Hem dr.un senin korktuğun kadar umutsuz konuşacağını da sanmıyorum, yarın göreceksin. Yaşından daha çok yumurta rezervinin durumu önemli. Donmuşların olduğuna göre rezervin de iyi sayılır. Allah yardımcın olsun.
Bir de sen dediğin genetik pıhtalaşma testi, eşinize ve size kanda kromozom tahlili yapıldımı?
çok yumurtanız olduysa 20 gibi yada E2 yüksekse OHSS olur...sizin söylediğiniz şikayetler ortaya çıkabilir...E2 takibinde E2 yüksekse transfer yapılmaz.Dondurulur rahim iyileştikten sonra yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?