Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Seni çok iyi anlıyorum. İmkan dahilinde İstanbula gelmeni öneririm. Biliyorum zor bir şey, ancak gele bilirseniz gelmeniz iyi olur. Dr.a güvenmek bence önemli. Onların düşünmesi gerekenleri biz düşünmeli değiliz. Her söylediği şey için kafanın rahat olması lazım. Malesef para öyle bir şey ki, insana her şeyi yaptırır.

Yumurta rezervi genetiktir. Yumurtalık amelyatı geçirmediysen birden azalmaz. Ancak zaman geçtikce azaldığı da doğru. Bak çok sayıda yumurta elde etmek de, başarı şansını etkileye biliyor. az yumurta çok kalite demek. Kafanı yeni şeylerle doldurmak istemiyorum, ancak yazmadan da geçemiyorum.

OHSS iyi bir dr anlar ve transfer yapmaz E2 yüksek olur zaten.
Hayır öyle demek istemedim bir sonraki yumurta işleminde belki olmayacak o zaman transfer yapılabilir.Burada dikkat edeceğin şey Yumurtan çoksa ve E2 çok yüksekse dr unda transfer yapmak istiyorsa yaptırma.
şuan yeni bir tedaviden çıkmışsın ve galiba OHSS olmuşsun.Donmuşlar transfer edilmeden önce rahim toparlansın demek istedim.

Son düzenleme:

evet eşimde istanbulu çok istiyor ama kalacak yer sorunumuz var,ama hep aklımın bir köşesinde.

yani az yumurta daha kaliteli yumurta demekmi,yani az dozmu verilmeli diyorsunuz?

ben şuan dondurulmuşlarla devam edecektimki olmadı,iptal oldu çünkü dna sonucum olumsuz çıktı.bu bahsettiğim 2 tüp bebek denememdede aynı şey oldu,yani tedavi oluyorum,yumurtalar toplanıyor buraya kadar sorun yok ağrım sızımda yok.transfer gübü transfer oluyor,tarnsferden 4-5 gün sonra biranda birşey oluyor bana,iik gaz sancısı gibi geliyor yavaştan sonra şiddetleniyor ve sonra bağırtacak kadar,ağlatacak kadar dayanılmaz bir ağrı oluyor.ilkinde 3 gün sürdü,ikincisinde 1 hafta sürdü.

bu E2 sonradan yükseliyor olabilirmi acaba,doktorlar E2 ye baktılarmı onu bile bilmiyorum.ama sonra geçiyor ağrılar.işte böyle.

evet eşimde istanbulu çok istiyor ama kalacak yer sorunumuz var,ama hep aklımın bir köşesinde.

yani az yumurta daha kaliteli yumurta demekmi,yani az dozmu verilmeli diyorsunuz?

Sana bir misal. Çakır44 nickli bir arkadaş vardı. 25 yaşında 3 aşılama 5. tüp denemesinde ikizlerini kucağına aldı. Daha önce 20-30 gibi yanılmıyorsam yumurtası olurdu. Ancak embiriolar kalitesiz olurdu. Son tedavisinde (Memorial Şişli) çok düşük dozla (135,5 gonal f diye hatırlıyoum) sadece 5 yumurta toplandı. Kendisi de şaşkındı. 5'i de 5. güne gitti. İki transfer yapıldı. Tuttu. Ve şimdi ikizleri kucağında elhamdulillah.

Ne kadar az yumurta olursa o kadar çok kalite demektir. Ancak bunun için de kararı dr.un vermesi lazım. Kan değerlerine bakarak karar veriliyor. O yüzden güvene bileceğin iyi bir dr. şart. İstanbula gelirseniz kalacak yer de bir şekilde hall olur. Ancak bence bunları şimdi düşünme. Bir az kendine zaman tanı.

Aslında ohss yumurta toplamadan sonra başlar, transfere kadar bir az zayıflar, transfer sonrası gebelik olursa da giderek artar ve şiddetlenir. Ağrının yanı sıra nefes almakta zorluk ve karın şişliği de görülür.

Son düzenleme:

dedikleriniz gayet mantıklı;çünkü benim ilk tüp bebek denemem antalya memorial hastanesindeydi,dediğiniz gibi dr yumurta rezervim çok diye korkup dozu az vermişti,üstelik 3.gün embriyoları transfer edildiği halde kese görünmüştü.üstelik o transferden sonraki ağrım 3 ün sürdü fakat diğerinde 1 hafta ve daha şiddetli sürdü.

fakat 2.başka doktor dozu yüksek tuttu,fakat sadece 2 hafta taşıyabildim yada kimyasal gebelik oldu,üstelik ağrım dediğim gibi 1 hafta sürdü.baştada dediğim gibi 2.doktorumu zaten sevmedim ama sırf dondurulmuşlarım var diye gittim.

neyse hayırlısıyla şu günleri atlatayım,biraz kafamı dinleyeyim,çünkü fazlasıyla hassas bir yapım var.aslında sadece bu konuda çok hassasım.istanbul işini düşünür araştırırım,arada sizlere katılır yazarım.sizleri bıktıracak sorularımla apansız karşınıza dikiliveririm.herşey için teşekkürler arkadaşlar,dediğim gibi arada uğrarım yanınıza,Allah gönlümüzdeki muradı versin diyeyim.

Hadi Allah kalbine ve bedenine rahatlık versin. Gün doğmadan neler doğar. Her zaman bekleriz

Son düzenleme:

işte toplamadan sonra değilde transfer sonrasında oluyor ,ikisindede tutmuştu ve dediğiniz gibi giderek arttı ama transfer sonrası.yine ohss ile alakalı sanırım,çünkü ilk tedavimdeki doz daha azdı ağrım 3 gün sürdü,ikincisinde ilacın dozu yüksekti 1 hafta sürdü ve geçti.birde apandist ameliyatım var oralarda biryerlerde oluyor bu ağrı,nefes almakta zorluk çekiyormuydum hatırlamıyorum ama Allah o ağrıları kimseye yaşatmasın,bir apandist ağrısı,bir düşük(16 haftalık düşük yapmıştım)birde bu transfer sonrası ağrı,üçüde aynı derecede ağrıyor,hepsinde öleceğimi sanmıştım.

Toplanmış yumurta sayı ve ağrının transferden 4-5 gün sonra şiddetlenmesi, çok şiddetli olması ohss'ı çağrıştırıyor. Ancak, dediğim gibi ohss yumurta toplamadan sonra şiddetli ağrı ve nefes almakta zorlanmayla başlar, transfere kadar bir az azalır. Transferden sonra gebelik olursa tekrar artar ve gittikce şiddetlenir. Ohss olduğun zaman ağrı bir tarafta değil de bütün karında olur. Sebebi de yumurtalıkların aşırı uyarılması ile alakalı olarak vücut su toplar. Bu zaman karın da aşırı şiş olur. Gebelik olduğunda da giderek şiddetlenir. O yüzden ohss olan hastalara angelin de dediği gibi transfer yapılmaz. Embriolar dondurulur, gelecek ay vücut dinlenince transfer yapılır.

Sende ilkinde ağrı 3 gün sürmüş ve keseye kadar giden gebeliğin olmuş. Bu durumda ohss daha da şiddetlenmeliydi. O yüzden bana tam olarak ohss gibi gelmedi.

Hayırlısı olsun canım. Tabi her durumu değerlendir artı eksisiyle. Başta randevu zor oluyor ama aciliyetini ifade edersen öne alabilirsin. Arda Beyin haberi var dersin:)) Yalan da değil geçen sene demiştim.

Canım zaten 3 hafta sonraya alacaktım. Sadece 1 hafta attı. O nedenle çok fazla üzerinde durmadım. Çağrı Merkezi randevu için bölümle görüştü. Diğerlerinde hep sistemden veriyorlar ilk defa bu doktor için bölümle görüşüldüğünü gördüm. Demekki hakkaten çok yoğun.

Selam prenses.. Hepimizin hikayesi ayrı ama acılar özlemler benzer. Öncelikle bu mücadelede bazen umutsuzluğa düşülse de toparlanıp ayağa kalkmak gerek. Ne yaşarsan yaşa asla son olmadığını bilmelisin.

Kendimden örnek vereyim. 36 yaşındayım. Geçen sene 35 yaşımda hamileydim. 15 haftalık bebeğimi kaybettim. Şu an 36 yaşındayım. Yeniden hamileyim.

İlk tüp bebek tedavimde kısa protokol ile sadece 5 embiryo olmuştu. 4'ü hasta birinde de kromozom bozukluğu vardı.

Diğer tüp bebek tedavimde uzun protokol ile 14 yumurta oldu. 8 'i pgt ye girdi 4 'ü sağlıklı çıktı.

Yani bir tedavide pgt de sağlıklı bulunamadı diye diğerlerinde de bulunamayacak diye birşey yok.

Nacizane tavsiyem eşine ve sana 100 bant dedikleri kromozom analizini , pıhtılaşma, bağışıklık tüm testleri yaptır. Ondan sonra yeni tedaviyi planla. Allah yardımcın olsun.

Slm canım nasılsın bebeğin nasıl kalp atşını duydun dimi allhım saglıklı doğmayı naaip etsin inş

chnbr nasıldın uzun zamandır konuşmadık. 2 doktora birden gideceğim zaten 2.dnde randevu aldı benimki hem heterozigot hemde homosestein düşük igneye gerk yok dedi

sagol angel zaten tayt giyiorum hep okulda da problem olmuyor. 2. bir doktordanda randevu aldım bakaşlım ne diyecek

kızlar ilk gebelik kontrolune gidince sie ne söyledi doktor. kalp atışını haftasını ve boyunu söyledi o kadar güzel dedi 15 sonra gel toplam 7 dk. başka birşey sormam gerekirmiydi acaba

kızlar ilk gebelik kontrolune gidince sie ne söyledi doktor. kalp atışını haftasını ve boyunu söyledi o kadar güzel dedi 15 sonra gel toplam 7 dk. başka birşey sormam gerekirmiydi acaba

Ben de kalp atışını duydum. Sata göre 6+3 ken 2 gün ilerideymiş. 6+5 miş. Bunu söyledi. Ama ben tüp bebek merkezimde kalp atışını dinlemeye gittiğim için başka konuları irdelemedik. Doktor konusunu konuştuk. Bundan sonraki süreçteki doktorum sanırım bilgi verecektir.

Sen aynı doktorda devam edeceksen ilk muayeneden sonra kan testi ve idrar testi istiyorlar. Onları istemesi gerekir sanırım.

Evet canım çok şükür çarşamba duyduk Amin inşallah darısı dileyen isteyen herkese olsun..

Amin canım benim malesf benim ki gelişmemiş dedi doktor gelişimden dolyı ilaçlrı bırktım çarşambya tekrar gidecem ozmana kadar düşmezse alacklarmış

Aaaa çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun. Doğal yoldan mı hamile kalmıştın ? :26:

Yokbe kuzum seninle konuşmuştuk ya ekim annelerinde aynı gün gidiyoruz demiştik sağol canım ikinci denememiZdi bu donmuşlarım var dört tane baklım sorunu araştırmalrını ve aynı şeyi tekrar yaşamdan olmasını istiyorum diyecm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…