- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.281
zaten senede 1 kere deniyorum,yani 2 senede 2 tüp bebek denemem var,şimdiki dondurulmuşlarla yapılacaktı nasip olmadı.zaten yeterince dinleniyorum görünüşte ama yinede arada doktora gidiliyor,doktor görmeye bile tahammülüm yok halbuki.yani senede 1 kere denemeye bile gücüm yok,bunun sebepleri ise tüp bebek sürecine girmeden önceki yaşadıklarım,öncesi uzun olduğu için bu kadar yorgunum.
sanırım ben birde doktorumu sevmiyorum,aslında ilk tüp bebek denememdeki doktorumla sıfırdan tedaviyle başlamak istemiştim ama o doktorum önce dondurulmuşlarını dene deyince bu doktora geldim,doktorum nedense bana güven vermiyor,sebebini bilmiyorum.mesela geçen hafta adetimin 14.günü falandı kontrol için gittiğimde sıvı birikmesi gibi birşey var emin olmamız lazım dedi,rahim filmi istedi,dedimki daha önce 2 rahim filmi çekildim ama adet bitimindeysi dedim,senin hamile olma riskin yok dedi,yumurtaların zaten büyümemiş dedi,estrofem kullanıyordum,üstelik tüplerimde tıkalı.neyse eşiminde iknasıyla rahim filmi çekildim 3.kez.zaten bu kafamı yeterince meşgul etti.2 embriyo için 1000 dolar yatırdık,bence derdi para,diğer ikisini çözüp transfer parası almak,neden böyle düşünüyorum onuda bilmiyorum.
bildiğim kadarıyla eşimede bana kromozom tahlili yapıldı,yada ben eksik biliyorum çünkü artık araştırmıyor ama bu saatten sonra yeniden araştıracağım.çünkü doktorlara bıktırma derecesinde sorular hazırlayıp elimde liste halinde sorularla gidiyorum.ağızlarından çıkan her cümleyi eve gelince araştırıyorum sonra mutsuz oluyorum,en iyisimi araştırmıyorum artık.
yumurtav rezervlerim iyi bildiğim kadarıyla,o konuda sıkıntı yaşamadım ama sanki her tedavi sonrası azalıyormuş gibime geldi.ilkinde 18 ikincisinde 21 gibi yumurtam vardı ama ikinci tedavimde doz yüksekti ayrıca adetlerimde azalma var,hep bu tedavilerin sonucu sanırım.
evet dediğiniz gibi ilkini tam hatırlamıyorum ama ikincisinde 20 nin üstüydü ya 21 ya 26 gibi tam hatırlamıyorum.tam 1 hafta acıdan bağırdım,dayanamadığım için morfin bile vurdurdum,onlar bile kar etmemişti ama tüm bunlar bende transfer den 4-5 gün sonra oluyor,o zaman benim yumurta toplamı işleminden hemesn sonra değilde sonraki ay transferi yaptırmam gerekiyor öylemi,yada ona benzer birşey.
Seni çok iyi anlıyorum. İmkan dahilinde İstanbula gelmeni öneririm. Biliyorum zor bir şey, ancak gele bilirseniz gelmeniz iyi olur. Dr.a güvenmek bence önemli. Onların düşünmesi gerekenleri biz düşünmeli değiliz. Her söylediği şey için kafanın rahat olması lazım. Malesef para öyle bir şey ki, insana her şeyi yaptırır.
Yumurta rezervi genetiktir. Yumurtalık amelyatı geçirmediysen birden azalmaz. Ancak zaman geçtikce azaldığı da doğru. Bak çok sayıda yumurta elde etmek de, başarı şansını etkileye biliyor. az yumurta çok kalite demek. Kafanı yeni şeylerle doldurmak istemiyorum, ancak yazmadan da geçemiyorum.
OHSS iyi bir dr anlar ve transfer yapmaz E2 yüksek olur zaten.
Hayır öyle demek istemedim bir sonraki yumurta işleminde belki olmayacak o zaman transfer yapılabilir.Burada dikkat edeceğin şey Yumurtan çoksa ve E2 çok yüksekse dr unda transfer yapmak istiyorsa yaptırma.
şuan yeni bir tedaviden çıkmışsın ve galiba OHSS olmuşsun.Donmuşlar transfer edilmeden önce rahim toparlansın demek istedim.
evet eşimde istanbulu çok istiyor ama kalacak yer sorunumuz var,ama hep aklımın bir köşesinde.
yani az yumurta daha kaliteli yumurta demekmi,yani az dozmu verilmeli diyorsunuz?
Aslında ohss yumurta toplamadan sonra başlar, transfere kadar bir az zayıflar, transfer sonrası gebelik olursa da giderek artar ve şiddetlenir. Ağrının yanı sıra nefes almakta zorluk ve karın şişliği de görülür.ben şuan dondurulmuşlarla devam edecektimki olmadı,iptal oldu çünkü dna sonucum olumsuz çıktı.bu bahsettiğim 2 tüp bebek denememdede aynı şey oldu,yani tedavi oluyorum,yumurtalar toplanıyor buraya kadar sorun yok ağrım sızımda yok.transfer gübü transfer oluyor,tarnsferden 4-5 gün sonra biranda birşey oluyor bana,iik gaz sancısı gibi geliyor yavaştan sonra şiddetleniyor ve sonra bağırtacak kadar,ağlatacak kadar dayanılmaz bir ağrı oluyor.ilkinde 3 gün sürdü,ikincisinde 1 hafta sürdü.
bu E2 sonradan yükseliyor olabilirmi acaba,doktorlar E2 ye baktılarmı onu bile bilmiyorum.ama sonra geçiyor ağrılar.işte böyle.
Sana bir misal. Çakır44 nickli bir arkadaş vardı. 25 yaşında 3 aşılama 5. tüp denemesinde ikizlerini kucağına aldı. Daha önce 20-30 gibi yanılmıyorsam yumurtası olurdu. Ancak embiriolar kalitesiz olurdu. Son tedavisinde (Memorial Şişli) çok düşük dozla (135,5 gonal f diye hatırlıyoum) sadece 5 yumurta toplandı. Kendisi de şaşkındı. 5'i de 5. güne gitti. İki transfer yapıldı. Tuttu. Ve şimdi ikizleri kucağında elhamdulillah.
Ne kadar az yumurta olursa o kadar çok kalite demektir. Ancak bunun için de kararı dr.un vermesi lazım. Kan değerlerine bakarak karar veriliyor. O yüzden güvene bileceğin iyi bir dr. şart. İstanbula gelirseniz kalacak yer de bir şekilde hall olur. Ancak bence bunları şimdi düşünme. Bir az kendine zaman tanı.
dedikleriniz gayet mantıklı;çünkü benim ilk tüp bebek denemem antalya memorial hastanesindeydi,dediğiniz gibi dr yumurta rezervim çok diye korkup dozu az vermişti,üstelik 3.gün embriyoları transfer edildiği halde kese görünmüştü.üstelik o transferden sonraki ağrım 3 ün sürdü fakat diğerinde 1 hafta ve daha şiddetli sürdü.
fakat 2.başka doktor dozu yüksek tuttu,fakat sadece 2 hafta taşıyabildim yada kimyasal gebelik oldu,üstelik ağrım dediğim gibi 1 hafta sürdü.baştada dediğim gibi 2.doktorumu zaten sevmedim ama sırf dondurulmuşlarım var diye gittim.
neyse hayırlısıyla şu günleri atlatayım,biraz kafamı dinleyeyim,çünkü fazlasıyla hassas bir yapım var.aslında sadece bu konuda çok hassasım.istanbul işini düşünür araştırırım,arada sizlere katılır yazarım.sizleri bıktıracak sorularımla apansız karşınıza dikiliveririm.herşey için teşekkürler arkadaşlar,dediğim gibi arada uğrarım yanınıza,Allah gönlümüzdeki muradı versin diyeyim.
Aslında ohss yumurta toplamadan sonra başlar, transfere kadar bir az zayıflar, transfer sonrası gebelik olursa da giderek artar ve şiddetlenir. Ağrının yanı sıra nefes almakta zorluk ve karın şişliği de görülür. Seninki bana ohss gibi gelmedi. Farklı bir şey sanki.
işte toplamadan sonra değilde transfer sonrasında oluyor ,ikisindede tutmuştu ve dediğiniz gibi giderek arttı ama transfer sonrası.yine ohss ile alakalı sanırım,çünkü ilk tedavimdeki doz daha azdı ağrım 3 gün sürdü,ikincisinde ilacın dozu yüksekti 1 hafta sürdü ve geçti.birde apandist ameliyatım var oralarda biryerlerde oluyor bu ağrı,nefes almakta zorluk çekiyormuydum hatırlamıyorum ama Allah o ağrıları kimseye yaşatmasın,bir apandist ağrısı,bir düşük(16 haftalık düşük yapmıştım)birde bu transfer sonrası ağrı,üçüde aynı derecede ağrıyor,hepsinde öleceğimi sanmıştım.
Hayırlısı olsun canım. Tabi her durumu değerlendir artı eksisiyle. Başta randevu zor oluyor ama aciliyetini ifade edersen öne alabilirsin. Arda Beyin haberi var dersin:)) Yalan da değil geçen sene demiştim.
selam arkadaşlar,aslında ben ne yeniyim nede eski,o kadar sayfayı tek tek okuyamadım ama sanırım çoğumuzun sorunu ve umutları aynı,anne olamamak ve anne olmayı istemek.
aslında benim hikayem çok uzun ama o kadar uzun yazmayacağım,kendiliğinden oluşan bir gebeliğim vardı 4 aylıkken düştü,sonra birsürü hikaye derken en sonunda tüp bebek denedik tuttu,tam kese göründü düşük yaptım 1aylıkken.2.denemeyi başka doktorda yaptırdık oda tuttu ve 2 haftalıkken oda düştü,sanırım ikincisi kimyasal gebelikti.yani toplamda 3 umut,3yıkılış.
dondurulmuşlarım vardı,dna ya gönderdik,4 embriyodan zaten sadece 1 tanesi gidebildi,dr bugün telefon açtı haber olumsuz diye,aslında yarın transfer edilecekti,telefonda dediklerinin çoğunu anlamadım bile,yarın konuşmaya çağırdı.yoruldum artık,cidden yoruldum.
bu arada bende de 677 homozigot mu nedir ondan var ve eşimde morfoloji sorunu var,rahimde eğrilik var dendi ameliyat oldum,tüplerim tıkandı,derken işte buralara geldik,sanki herşey olmaması için uğraşıyor.artık ne yapacağımı bilmiyorum,buralara girip araştırıyorum işte,nedir bu pgt,sanırım benim yaptırdığım şey değilmi,yani embriyoların dna sına bakılması.eğer öyleyse başka umudum kalmadı demektir,çünkü dna larda problemli.
bundan sonra ne yapmalı acaba bir bilen varmı acaba yoldaşlar?
Canım zaten 3 hafta sonraya alacaktım. Sadece 1 hafta attı. O nedenle çok fazla üzerinde durmadım. Çağrı Merkezi randevu için bölümle görüştü. Diğerlerinde hep sistemden veriyorlar ilk defa bu doktor için bölümle görüşüldüğünü gördüm. Demekki hakkaten çok yoğun.
Selam prenses.. Hepimizin hikayesi ayrı ama acılar özlemler benzer. Öncelikle bu mücadelede bazen umutsuzluğa düşülse de toparlanıp ayağa kalkmak gerek. Ne yaşarsan yaşa asla son olmadığını bilmelisin.
Kendimden örnek vereyim. 36 yaşındayım. Geçen sene 35 yaşımda hamileydim. 15 haftalık bebeğimi kaybettim. Şu an 36 yaşındayım. Yeniden hamileyim.
İlk tüp bebek tedavimde kısa protokol ile sadece 5 embiryo olmuştu. 4'ü hasta birinde de kromozom bozukluğu vardı.
Diğer tüp bebek tedavimde uzun protokol ile 14 yumurta oldu. 8 'i pgt ye girdi 4 'ü sağlıklı çıktı.
Yani bir tedavide pgt de sağlıklı bulunamadı diye diğerlerinde de bulunamayacak diye birşey yok.
Nacizane tavsiyem eşine ve sana 100 bant dedikleri kromozom analizini , pıhtılaşma, bağışıklık tüm testleri yaptır. Ondan sonra yeni tedaviyi planla. Allah yardımcın olsun.
Slm canım nasılsın bebeğin nasıl kalp atşını duydun dimi allhım saglıklı doğmayı naaip etsin inş
evet canım ... hem ben 4. gebeliğimde 0.4 kullanmama rağmen kaybettim. sonra 0.6 kullandım.
homosisteyn de önemliymiş canım. hemotolog ya da perinatoloğa sor. valla ben vardır bir bildiği diyemiyorumdr lerin. her bilgiyi birkaç dr ye onaylatmadan içim rahat olmuyordu bu konularda:)
canım bazı dr ler mthfr leri önemsemiyor ama bence homozigotsa düşünmek lazım başka dr lerden de fikir al bence...
gözün aydın canım benim... nur hanım perinatolog önerecekti önerdi mi?
Ben ilk hafta başladım clexsana,folik kullanmaya hamilelikten 3 ay önce başlamıştım.
coraspini ilk 3 ay,sonrasında da clexsan ve folic elevit devam ettik.
Homosistein düşük çıkmış,yüksek çıksaydı pıhtılaşmayı artırır diye biliyorum ama dr ne diycek merak ettim.
Mthfrler homozigot olanlarda yada başka faktörlerde de pıhtılaşması olanlarda homosistein yüksek çıkabilir.
Bence düşük bel kullanma evet rahmin üstüne geliyor ve sıkıştıyor.
Yüksek bel kullan varsın çirkin olsun,ki yüksek bel pantolon daha güzel toparlıyor heryeri,diğerinde her yer pırtlıyor.
Tayt ve tunik kullanabilirsin,böyle hem hamileyken hemde normalde de giyilebilen elbiseler varya onlarda olabilir.
Bence sıkı kotta giyme,benim dr öyle demişti,hani cildini ve karnını sıkıştırma nefes alsın...
kızlar ilk gebelik kontrolune gidince sie ne söyledi doktor. kalp atışını haftasını ve boyunu söyledi o kadar güzel dedi 15 sonra gel toplam 7 dk. başka birşey sormam gerekirmiydi acaba
Evet canım çok şükür çarşamba duydukAmin inşallah darısı dileyen isteyen herkese olsun..
Amin canım benim malesf benim ki gelişmemiş dedi doktor gelişimden dolyı ilaçlrı bırktım çarşambya tekrar gidecem ozmana kadar düşmezse alacklarmış
Aaaa çok üzüldüm canımAllah yardımcın olsun. Doğal yoldan mı hamile kalmıştın ? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?