- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.301
Yokbe kuzum seninle konuşmuştuk ya ekim annelerinde aynı gün gidiyoruz demiştiksağol canım ikinci denememiZdi bu donmuşlarım var dört tane baklım sorunu araştırmalrını ve aynı şeyi tekrar yaşamdan olmasını istiyorum diyecm
Haaa kusura bakma canımBen de nickini nereden hatırladığımı çıkaramamıştım. Ekim anneleri topiğini okuyorum ama fazla takip edemiyorum. Çok hızlı ilerliyor. Senin de tüp bebekti. Peki neden gelişmediğine dair birşey söylediler mi ? PGT yapılmış mıydı ?
Yok canım bişey demedi bakalım çarşamba gunu ne diycek allhım hayırlı kapılar açsın bizlere inş
Yok canım bişey demedi bakalım çarşamba gunu ne diycek allhım hayırlı kapılar açsın bizlere inş
Ben de kalp atışını duydum. Sata göre 6+3 ken 2 gün ilerideymiş. 6+5 miş.Bunu söyledi. Ama ben tüp bebek merkezimde kalp atışını dinlemeye gittiğim için başka konuları irdelemedik. Doktor konusunu konuştuk. Bundan sonraki süreçteki doktorum sanırım bilgi verecektir.
Sen aynı doktorda devam edeceksen ilk muayeneden sonra kan testi ve idrar testi istiyorlar. Onları istemesi gerekir sanırım.
İnşallah canım. Dondurulmuşların varmış. Moralini bozma. İnşallah onlarla yüzün gülecek. Ben de dondirik bebişimle hamileyim.Dondurulmuşlarda şans daha yüksek diyorlar. Hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun inşallah
Adacım benim de mthfr 1298 homozigot. Sadece folik asit ve coraspin kullandım. İçin rahat olsun.
Güzel haberlerini bekliyorum inşaallah.
Sümeyye canım seninle görüşmüştük. Her zaman duamda olduğunu bilmeni isterim. Allah'ın izniyle sen de yavrunu ya da yavrularını en kısa zamanda kucaklayacaksın inşaallah.
kızlar ilk gebelik kontrolune gidince sie ne söyledi doktor. kalp atışını haftasını ve boyunu söyledi o kadar güzel dedi 15 sonra gel toplam 7 dk. başka birşey sormam gerekirmiydi acaba
Canım zaten 3 hafta sonraya alacaktım. Sadece 1 hafta attı. O nedenle çok fazla üzerinde durmadım. Çağrı Merkezi randevu için bölümle görüştü. Diğerlerinde hep sistemden veriyorlar ilk defa bu doktor için bölümle görüşüldüğünü gördüm. Demekki hakkaten çok yoğun.
Selam prenses.. Hepimizin hikayesi ayrı ama acılar özlemler benzer. Öncelikle bu mücadelede bazen umutsuzluğa düşülse de toparlanıp ayağa kalkmak gerek. Ne yaşarsan yaşa asla son olmadığını bilmelisin.
Kendimden örnek vereyim. 36 yaşındayım. Geçen sene 35 yaşımda hamileydim. 15 haftalık bebeğimi kaybettim. Şu an 36 yaşındayım. Yeniden hamileyim.
İlk tüp bebek tedavimde kısa protokol ile sadece 5 embiryo olmuştu. 4'ü hasta birinde de kromozom bozukluğu vardı.
Diğer tüp bebek tedavimde uzun protokol ile 14 yumurta oldu. 8 'i pgt ye girdi 4 'ü sağlıklı çıktı.
Yani bir tedavide pgt de sağlıklı bulunamadı diye diğerlerinde de bulunamayacak diye birşey yok.
Nacizane tavsiyem eşine ve sana 100 bant dedikleri kromozom analizini , pıhtılaşma, bağışıklık tüm testleri yaptır. Ondan sonra yeni tedaviyi planla. Allah yardımcın olsun.
umarım bu sefer Allahım kucağına sağlıkla almayı nasip eder,o eşsiz mucizenin mis kokusunu içine çekersin dilerim.
bugün transferim iptal olduğu halde yani dna sonucu olumsuz gelince transfer iptal olunca doktorumla görüşmeye gidecektik.gittik kalan 2 tane embriyom vardı,özellikle 1 tanesi çok gelişmiş dedi,onu bugün transfer edelim dedi,1 saate yakın karar verme aşaması yaşadım ve en sonunda ikna olup biranda idrara sıkıltırılıp kendimi transferde buldum,doktor ikisinide transfer etti.
lafı şuraya getireceğim,aslında bu son ikisini diğer embriyolarım yaşamadığı için ve dna ya giden embriyomda dna bile çıkmayınca bundada netice alamayız diye düşündüm durdum,transferi önce kabul etmedim ama ya tutarsalar varya hep,ya bu embriyo sağlıklıysa?işte bende bu yüzden sonra kabul ettim ve transfer gerçekleşti.
transfer sonrasıda gittim bir güzel alışveriş merkezini gezdim dolaştım deli gibi,oysa dinlenmem lazımdı değilmi ama hayır zaten olmayacaksa böyle olmasın,tutacaksa hertürlü tutar dedim.
ne anlattım şimdi ben size,gördüğünüz gibi kafam epeyce karmankarışık.
Hayırlı olsun canım. Sen yine de kendine dikkat et. Ben de olsam aynısını yapardım. Allah embriolarına can versin.
sağol canım,resmen yordum bugün kendimi,kendimi suçlu hissettim ama o pisikolojiye girmek istemedim,zaten biraz yürdüm gezdim diye tutmayacaksa tutmasın dedim,öyle yatmakla tutunacaksa zaten ileride yine düşer dedim gezdim valla,yoruldumda.
benim bu embriyolardan hiç umudum yok ama nasip dedim,transferi kabul etmesem hep kafamda soru işareti olacaktı,zaten kaybedecek birşeyim yok dedim ve oldu bitti işte,ama olmayacak biliyorum o ayrı!
son duana AMİN diyorum.bu arada ben dün lambur lumbur girdim kendimi anlattım,sizde hep bana moral veren güzel şeyler yazdınız Allah razı olsun.peki sizin hikayeniz nedir sümeyye?tedavimi görüyorsunuz şuan,beklemedemisiniz yada bu sayede bebeğiniz mi oldu?
umarım bu sefer Allahım kucağına sağlıkla almayı nasip eder,o eşsiz mucizenin mis kokusunu içine çekersin dilerim.
bugün transferim iptal olduğu halde yani dna sonucu olumsuz gelince transfer iptal olunca doktorumla görüşmeye gidecektik.gittik kalan 2 tane embriyom vardı,özellikle 1 tanesi çok gelişmiş dedi,onu bugün transfer edelim dedi,1 saate yakın karar verme aşaması yaşadım ve en sonunda ikna olup biranda idrara sıkıltırılıp kendimi transferde buldum,doktor ikisinide transfer etti.
lafı şuraya getireceğim,aslında bu son ikisini diğer embriyolarım yaşamadığı için ve dna ya giden embriyomda dna bile çıkmayınca bundada netice alamayız diye düşündüm durdum,transferi önce kabul etmedim ama ya tutarsalar varya hep,ya bu embriyo sağlıklıysa?işte bende bu yüzden sonra kabul ettim ve transfer gerçekleşti.
transfer sonrasıda gittim bir güzel alışveriş merkezini gezdim dolaştım deli gibi,oysa dinlenmem lazımdı değilmi ama hayır zaten olmayacaksa böyle olmasın,tutacaksa hertürlü tutar dedim.
ne anlattım şimdi ben size,gördüğünüz gibi kafam epeyce karmankarışık.
bu ne demek acaba,yani OHSS,kısaca aydınlatırmısınız?teşekkürler.
Adacım benim de mthfr 1298 homozigot. Sadece folik asit ve coraspin kullandım. İçin rahat olsun.
Güzel haberlerini bekliyorum inşaallah.
Sümeyye canım seninle görüşmüştük. Her zaman duamda olduğunu bilmeni isterim. Allah'ın izniyle sen de yavrunu ya da yavrularını en kısa zamanda kucaklayacaksın inşaallah.
Kalp atışı alınmış tekrar teprikler ipekcim.Homosisteine ne dedi doktorun.
Bum humbum maşallah merhaba angel burada derdinederman arayan tanımadığımtümdostlara nasip olsun inşallah . Homositeyn normal değer 6-12 arası benim 4 çıktı düşük olmadı iyi dedi. Aspirine devam heterozigot olması çok bir telike değil dedi. Ama hematologdan randevu aldım ona da danışacağım başka bir kadın doğumcudanda randevu aldım sat benim 8 ocak yani 8 haftalık olması lazımken 7 haftalık çıktı geç döllenmiş dedi zaten benim yumurtam hep geç çatlar 18. Yada 19 .günde normal herhalde sn ne dersin akşamları uzanırken adet ağrısı gibi ağrım oluyor hafif hafif normalmi
Olmayacağını nereden biliyorsun. Bilemezsin. İçeride neler döndüğünü şimdi hiç kimse bilemez. Dilerim bu günki yorgunluğun kötü etkilez, aksine stres attığın için hayıra vesile olur. Ancak test zamanına kadar kendine dikkat et.
Benim hikayem 2012 temmuzundan bu yana 6 tüp denemesi (ikisi donmuşlarla), 5 neqatif, bir kere (4. denemede ve pgt'li) üçüz gebelik, sırasıyla 6, 8 ve 18 haftalık kayıplar. Ardından kürtaj, histereskopi derken. Son neqatifimi de 2 martda aldım. 4 tane donmuş embriomuz var. Hikayenin özeti bu.
Allah hayırlı eylesin.Olmayacağını bilemezsin,Allah izin verdiyse olur.
Peki transferi biraz kendini toparlasanda yaptırsan olmazmıydı.Karmakarışıksın,yaptırdığın şeye inanmıyorsun.
Sanki ruhen ve bedenen biraz zamana mı ihtiyacın vardı.Bence yani.Seni anlıyoruz ama gücünü kaybetme Allahın izniyle bebeğin bi olsun,hepsini unutacaksın .
Olmaması,Allahın takdiri belki zamanı değil,belkide hayırlı değil.Bilemeyiz ki bunu.
Normal hamile olsan da dikkat etmen gerekir sonuçta hamilesindir,evet sürekli yatmıcan belki ama onu önce Allah,sonra sen koruycan.
hepimizin hikayesi benzer.gerçekten yorucu bir dönem.peki histereskopide birşey çıkmı,embriyolardamı sorun var,sorun nedir?
bende öyle diyorum arkadaşım,hep hayırlısı diyorum.olmayınca demekki hayırlı değilmiş diyorum,eğer birgün olacaksa tüm acılara katlanır beklerim ama olmayacaksa hep umutlarla yaşamak sonrada bu umutların yıkılışı işte en kötüsü bu
evet doğru tespit etmişsin gerçekten de karmakarışığım,önce sorularıma net cevaplar alıp adım adım eksiksiz ne yapılacağını bilmem gerekiyor,sanırım biraz mükemmeliyetçiyim.transfer iptal oldu gelin konuşalım derken biranda diğer 2 dondurulmuşları 1-2 saat içinde transfer etmemiz lazım dedi doktor ve ısrar etti.yada yeniden dondurulacaktı,çok kararsız kaldım,1 saatten fazla düşündüm ve öyle karar verdim,ilaçlarla zaten hazırdım,embriyom çözülmüş yumurtanın kabuğunu kırmış beni bekliyordu,hastanenin kapısının ağzındayirdım,ya tutarsa?Çünkü Allah diye birşey vardı!
%99 umutsuzda olsam kafamda soru işareti kalmasın istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?