- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.481
pgt için çok yüksek bir rakam. Belki genetik taramayı da kapsıyor, ya da tüp bebekle beraber fiyatı o kadardır. En pahalı hastanelerden birisi Memorial, pgt için embrio başına 350 dolar alıyolar. 6000 tl olsaydı her neyse de, 6000 dolar çok fazla. Ben özel bir hastanede fiş yöntemi için toplam fiyat olarak (9 embrio gitmişti) 1200 dolar vermiştim.
bana da çok fazla geldi adana başkent 5000 tl dedi ısrarla sordum pgt içinde mi diye evet dedi sekreterde. başka merkezde tüp için 3000-5000 civarı pgt içinse 6000 dolar dedi bu fiyattı duyduktan sonra yarın randevu aldığım yeri tekrar arama ihtiyacı duyuyorum.
Bana sorarsan 6000 dolar pgt dahil tüp bebek fiyatı. Tekrar aramanı öneririm. 5000 tl ise bir az düşük bir rakam gibi görünse de real bir rakam. Ben ilk tedavimi 3750 tl'ye yaptırmıştım. O fiyatın üstüne 1200 dolar da pgt ödediğimizi var sayarsak, arada az bir fark kalıyor.
aradım pgt tahlili 7000 tl ve en yüksek fiyatlı tahlilmiş hemşirenin ediğine göre tüp fiyatıda 5000 tl toplam 12.000 tl görüştüğüm diğer merkez ile adanaya gidip görüşcem bu gidişle turan çetin ile dr hastası olmadığım hale tel görüşmesini yaptı ve ayrıntılı anlattı herşeyi adım adım en azından görüşyüm diyorum zaman kaybetmeden kafam merkezler hakkında çok karıştı iki taraf ilgili turan çetinde dr ile iletişim kurabildim 2 kere hatta sekreterler teklif etti.karar veremedim
aradım pgt tahlili 7000 tl ve en yüksek fiyatlı tahlilmiş hemşirenin ediğine göre tüp fiyatıda 5000 tl toplam 12.000 tl görüştüğüm diğer merkez ile adanaya gidip görüşcem bu gidişle turan çetin ile dr hastası olmadığım hale tel görüşmesini yaptı ve ayrıntılı anlattı herşeyi adım adım en azından görüşyüm diyorum zaman kaybetmeden kafam merkezler hakkında çok karıştı iki taraf ilgili turan çetinde dr ile iletişim kurabildim 2 kere hatta sekreterler teklif etti.karar veremedim
Nuff bu tahlil sizin hastalikla ilgili bir ön tahlil olmasin? Biz de tedavi oncesi yapilan teste 6500 lira odemistik.
Sumeyye nasilsin?
Nuff bu tahlil sizin hastalikla ilgili bir ön tahlil olmasin? Biz de tedavi oncesi yapilan teste 6500 lira odemistik.
Hakkınızda en hayırlı kararı vermenizi dilerim. Allah kolaylık versin, her daim yardımcınız olsun.
hiç kimse yazmaz oldu ..birşey sormk istiyorum tedaviye başlamadan önceki aylarda neler yaptınız. mesela kürler oluyormu yapan varmıydı.ayrıca kilo önemlimi tedavi öncesi
Kilo önemli, çüki fazla yağ dokusu fazladan testesteron üretir ki, bu da istenmeyen bir durum. Yani kilo vere biliyorsan vermen tafsiye olunur (tabii kiloluysan).
Önceden ne kadar sağlıklı beslenirsen o kadar iyi. Bunlara kuru yemiş, fındık, fıstık, ceviz gibiler de dahil. Bal bütünüyle şifadır. Ancak bence en etkili ürün arı sütü (+bal polen karışımı daha iyi). Faydasına nette bir bak istersen. Onun dışında stressden uzak kalmaya çalış. Sigara kullanıyorsan mutlaka bırak.
Bir de ud hindi denen bitki var, aktarlarda bula bilirsin, tadı acıdır, ancak çok iyi bir bitki (toz halinde satılır), direk etki etmez, ancak kanı inceltir, hormonları dengeler, vücudu temizler, mikroplara karşı çok etkilidir. İmmuniteti yükseltir ve yan etkisi yoktur (alarji haric). Aslında erkek olsun, kadın olsun her kesin kullanması tafsiye olunan bir şey. İslam tıbbında önemli yere sahip.
evet kilom var 7 8 kilo kadar vermeye çalışyorum ..eşim sağolsun kuruyemiş balsız bir hayat düşünemiyorum ordan kazandım sanırım alerjikk bir bünyeye sahibim arı süt polen iyi gelir mi bilmiyorum bildiğin bir marka var mı arı sütü için.terslik olursa bırakırım.ud hindi bitkisi nasıl yenilyo ? işim stres ; stres içinde yaşıyorum tedavi boyunca ara ara da olsa bürodan kaçmaya çalışırım benim için çok önemli.eşim de bunlara dikkat etmeli mi bizde taşıyıcılık dışında sorun varmı yok mu bilmiyoruz doğal yoldan denemek çok riskli bizim için blam çok sağol yine yettin bana sağolasın senin dondurulmuşlar vardı yanılmıyorsan beklemedemisin yoksa ?
Arı sütü en iyi doğal destek bana göre (özellikle yumurta kalitesi için), ben ALC'nin arı sütü bal polen karışımını kullanmışdım ( 240 ggr.da 40 g arı sütü vardı), eşimin polene alerjisi olduğuiçin saf arı sütünü almıştık (yanılmıyorsam o da ALC'nindi).
Ud hindi baharat gibi satılır, 50-100gr alsan yeter. Günlük yarım ve ya 1 tatlı kaşığı suyla, ya da balla karıştırılarak yuta bilirsin.
Eşinin pek bir şey yapmasına gerek yok, hamileliği kadın taşıdığı için ve yumurta sayısı kısıtlı olduğu için kadının dikkat etmesinde fayda var. Bizimde milyonlarca yumurtamız olsaydı nasılsa içinden kalitelisi çıkar diye düşünürdük. İn şee Allah sorunsuz atlatırsınız.
Bizim dondiriklerimiz var, eşimi razı etmek için 40 takla atıyorum. Ona kalsa Ramazandan sonra alırız diyor, benimse yine içim içime sığmıyor. Bakalım en hayırlı zamanda yapmamızı Rabbim nasip eylesin.
merhaba hanimlar.beni hatirlayan olur mu bilmiyorum 3 ay once kizimi melegimi tedavisi olmayan genetik bir hastalik yuzunden kaybettim ;(((
yeni bir sayfa acmak yeniden evlat sahibi olmak icin tek caremiz PGT ;(
ve nereden nasil baslayacagimi bilmiyorum...Aslinda yeniden anne olmaya hazir deilim kizimin acisi halenn duruyoo , su anda bile kizimdan melegimden bahsederken gozlerimin dolmasina hakim olamiyorum kii yeniden baslamak agirrr geliyor...
etrafimdakilerin hamile deilmisin sorularina cok sinir oluyorumm nasil bir mantalite sizinkii diyorumm yaaa kizimin acisi onun... yaa anlatamiyorumm...
sizden ricamm pgt genetik icin tup bebek yapanlar basindan pgt gecmis arkadaslar kisa bi sekilde yazabilirlermii ne yasadiklarini...
beni ve benim gibi merak edenleri bir nebze olsun rahatlatirsiniz Allah razi olsun Hepimizin simdiden yardimcisi olsun (amin)
Acinizi en iyi anlayan benim herhalde.3 ay önce ben de sizin gibi kizimi kromozom eksikliğinden kaybettim.dünya basima yikildi.işe bile gitmiyorum.allah düsmanima vermesin.zamanla acimiz belki hafifler.zannetmiyorum ama......ben de tekrar bebek düşünüyorum.doktoruna normal yollarla gebe kalim dedim sakin yapma dedi.6ay korunmami istedi.mayista tüp için basvuracagim.tahminen haziran da olacak.ben de sizin gibi hiçbirşey bilmiyorum.hayirlisi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?