Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Merhaba,
Oncelikle basin sagolsun.Bende 13 haftalikken kiz bebegimi genetik hastalik nedeniyle dogal yollarla dusurttuler.Normal yollarla 4 kayiptan sonra bugunde tup bebek tedavisinde acibadem maslakta pgt ile beraber yaptirmama ragmen bos gebelik yasamam.Bugun 8 haftalik bebegin kesesi yeteri kadar gelismedigi icin malesef kurtaj dediler.Fakat bugun baska doktordan ogrendigim bilgide acibadem maslakta yapilan ya da onlarin yaptirdigi her neresi ise eski yontemle yapilmis ve bu yontemlede ornegin 24 kromozla sadece 9 tanesine bakiliyormus.Yani arkadaslar anlayacagiz benim 2 ay boyunca butun emeklerim cope gitti.Madfi manevi yiprandigimla kaldim.Yeni yontemin ismini tutamadim aklimda ama eski yontemin adi fish diye birseymis.Bende cunku hem 45x hemde 47xxx var.Allahtan arasinda sagliklada var.Allah kismet ederse 2 ay sonra yeniden deniyecegim ve bu sefer kendi doktorumdan vazgecmiycem.

mrb rüya. allah sabırlar versin. hatırlıyorum seni. daha önce yazışmıştık sanırım. bende bebeğimi 15 aylık kaybettim. oğlumu kaybettiğimde şimdiki oğluma 1,5 aylık hamileydim pgt ile. ümidinizi yitirmeyin ve acınız geçmesede hafifleyeceğini bilin. beni en çok rahatlatan oğlum bu dünyada çok acı çekti ama şimdi huzurlu olduğunu biliyorum. varsın benim yanımda olmasın yeterki o acı çekmesin.

evet hatirliyorum seni Sagol Allah razi olsun Allah hepimizin yardimcisi olsun insaallah evlatlarimiza cennette kavusmayi nasip etsin Amin

mrb.sizinde basiniz sagolsun Allah yardimciniz olsun Geride kaln evlatlariniza olacak olanlara omur versin insaallah.Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda genetik testini yaptirali 8ay oldu bir yada iki sene surer dediler butunn kromozomlari arastiriyolar burda turkiyede tanidik bi dpktora dedim iraya geip yaptirayim dedi sizinki daha saglam iyi arastiriyolar testin sonucunu alin gelin dedi

Mrb.Sizinde basiniz sagolsun Rabbim sabirlar ihsan etsin bize..cok zor inanin yasayan bilir diyolar yaa oylee istee ben soylemeyeyim siz hissedersiniz ne yazmak istedigimi bu acii basli basina zorr evladimm melegim 7ay yasadi cok cile cektii onun cektiginii benim evladimda gordugumu Rabbim kimselere yasatmasinn ;(((((
Ben su an gennetik testimizin sonucu bekliorum sonra Rabbim ne zmn kismet ederse o zmn dusunuyorum...

Başınız sağ olsun, Allah sabır versin. Evlat hasreti tarif edilemez bir acı. Allah kimseye tattırmasın, ancak gerçekten yaşamayan ne olduğunu anlamaz. Sadece 4,5 aylık gebeyken kayb ettiğim bebek bile beni aldı götürdü, senin acının ne kadar büyük olduğunu tahmin ede biliyorum. Avucundan kayıb gitmesi ve hiç bir şey yapamamak.... En garip yanı da o acıyla başka bebek istemiyor insan. Allah cennete girmenize vesile ve size şefahatçi eylesin.

Pgt tüp bebek tedavisi ile yapılır. Bunun için önce adetli iken ilaç tedavisi ile yumurtalar geliştirilir, gerekli boyuta ulaşmış yumurtalar çok hafif anestezi altında (5 dakika ile 30 dakika arası bir iş) yumurtalar toplanır, aynı zamanda eşlerden sperm alınır. Laborotuvarda döllenme işleminin ardından oluşan embrioların gelişimleri izlenir. Gelişimi güzel olan embriolardan 3-4 ve ya 5. gün hücre alınır (bir ve ya iki hücre) ve pgt yapılır. Pgt işlemi 1 güne kadar süre bildiği için işlemin ardından sağlıklı çıkan embriolar 4-5 ve ya 6. gün anne rahmine yerleştirilir. Merkezin verdiği tarihte test yapılır (transferden sonra 9 ile 15 gün araısı, merkeze göre değişir). Allah bu yolu sizin için kolaylaştırsın ve acınızı tatlı sevinçlerle hafifletsin.

Sana da geçmiş olsun. Allah en kısa zamanda kucağını sağlıklı evlatlarla doldursun.

Bir şeyi bilmeni isterim ki, tedavin yanlış yapılmamış. Yani daha doğu desek başarısızlık fish yöntemi nedeni ile değil. Sana söylenen yeni yöntem micro array yöntemidir. Bu yöntemle 24 kromozoma bakılır. Fish yönteminde ise 7 ve ya 9 kromozoma (en önemli kabul edilen kromozomlara) bakılır. Yöntemin yanlış uygulanmış olması gebeliğin bozulmasına neden olmaz. Bu yöntem hasta embrioyu belki sağlıklı gibi göstere bilir, ancak sağlıklı embriyoyu hasta göstermez. Eğer gebe kaldıktan sonra bebeğin hasta olduğunu öğrenmiş olsaydınız o zaman fish yöntemini suçlamak olurdu. Ayrıca array yeni bir yöntem ve üzerinde tartışmalar da var (hayatla bağdaşan anomalileri hasta embrio gibi göstermek).

Sizde kaç embrio oluştu, kaçı pgt'de sağlıklı çıktı ve transfer edildi? Donmuş embrionuz varmı? Sizde her hangi genetik sorun varmı? Yapılan pgt tek gen hastalığı içinmi yoksa genel olarak yapıldı?

Allah kolaylık versin.

Yazdıklarım bir az karışık gibi oldu.

Pek giremeyiyorum arkadaslar nasılsınız en son yazanları şöyle bi okudum
İzz akasya nası gidiyo hamilelik
Sümeyyecim nasıksın
Merve inci kızları öpüyorum

Allah her kese seninki gibi meşguliyyet ve yoğunluk versin. Ben de iyiyim çok şükür, hayat kendi akarıyla gidiyor. Tedavi içinse daha beklemedeyim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Kızını poposundan ısır yerime.

Merhaba,
Siz yanlis anladiniz beni genetik test benimde hepsi kontro edildi orda sikinti yok.Sikinti yumurta ve sperm toplandiktan sonra bunlar uzerinde yapilan testdte saglikli embriyo verimemis,yani embriyo uzerinde yapilan pgt de hata var.Bununda acisini ben cektim 2 ay boyunca ugrastim bos yere.

Tesekkur ederim oncelikle.Bir kesenin gelismemesi bunun sagliksiz oldugu anlamina gelmiyormu ben mi yanlus biliyorum.Hani yazmissiniz ya sagliksizi saglikli gosterebilir diye ben tam da bunu yasadim.Yapilan genetik incelemede dunde yazdigim gibi farkli kromonlarin oldugu goruldu bende.45x ve 47xxx olarak.Benim toplam 11 yumurtam toplandi 8'i dollendi.2 tanesi sagliksiz cikti.icinden 2 tanesi icin en saglikli olanlar transfer edildi.Geriye kalan 4 tanesi icin hucresel sayilarina tam olarak bakilsin dye transfer sonrasi bekletildi ve dondurulmaya degmez denildi.Bu kadar zorlu bir surecte kocaman bir sifir insanin icini acitiyor gercekten.

Ben nisanda basliyacaktim ama doktor biraz daha bekleyin dedi.mayista kismetse sen ne zamana basliyordun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben nisanda basliyacaktim ama doktor biraz daha bekleyin dedi.mayista kismetse sen ne zamana basliyordun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben haziranda ilk muaynemi olcam istenen testleri yaptırcam test sonuçları ne zaman çıkarsa duruma göre başlıcam sizin problem neydi ?
nerde başlıcaksın tedaviye

Son düzenleme:

merhaba geçmiş olsun,bebeğin nesi vardı yani hangi genetik rahatsızlık vardı da düşürttüler...
size yapılan yöntemle birçok kişi pgt yaptırdı yani fish yöntemiyle ve bebeklerini sağlıkla kucakladılar...burda bi çok arkadaş var bu işlemi yaptıran...belki başka bi sebebi vardır...
memorialde bu yöntemi yaptırıp hamile kalanlar da var...siz mozaik turnersınız sanırım...
bende 47 xxx mozaiğim,benimde 4 tane erken dönem düşüğüm var,pgd de yapıldı yeni yöntemle yani 24 kromozoma da bakıldı 2 embriyoda 45 X bulundu transfer iptal oldu..
sonrasında doğal yoldan bi gebelik ve sağlıklı bir oğlum oldu Allahın izniyle şükürler olsun....
ya sağlıklıyı bulana kadar pgd yada doğal demişlerdi benim durumuma...

Son düzenleme:

Tabiki doğrudur bu yöntem herkesde başarızlıkla sonuçlanacak diye bir kural yok ama benimkine sebeb bu.Benim ilk bebeğimde turner sendromu çıktı yani 45x.Zaten sonrasında yapılan genetik incelemede benim hem sağlıklı hem de sağlıksız kromozon taşıdığım öğrenildi.Peki benim anlamadığım bir şey var sizinle ilgili bir 24 kromozona bakıldı 2 embriyoda 45 x bulundu iptal edildi demişsiniz ya.Başka embriyolarınız yok muydu ki iptal edildi.Benim de doğal yoldan gebelik elde etme şansım var ama sonrasında ilk bebeğim gibi bir durumla karşılaşabilirm ve benim yaş konusunda fazla lüksüm kalmadı 40.yaşıma girerken sene sonunda.O yüzden hayırlısı ile tup bebek sürecine girdim ve sağlıklı olanlar üzerinden ilerleyeyim dedim.O d hüsranla sonuçlandı.Şimdi de dört gözle düşmesini bekliyorum kürtaj olmadan.

24 kromozoma bakma çok yeni herkeze fish yapılıyordu ve güzel sonuçlar verdi mesela daha ağır kromozom rahatsızlıkları var onlarda belki daha iyi olur 24 kromozom ama bizim giblerde aslında yeterli ben niye 24 baktırdım,pgd den önce araştırmıştım böyle bişeyi biliyordum olmuşken hepsine bakılsın istedim.Ben pgd yapılmadan önce genetik rahatsızlığımı biliyordum 4 düşük olunca genetik bakılmıştı sonrasında da pgd yapıldı...
benim tedavimde 6 yumurta vardı sadece 2 si işleme bile alınmadı kalitesizdi 4 ü işleme girdi,2 tanesininde gelişimi durdu kalan 2 sin dede 45 X turner bulundu iptal edildi.hiç sağlıklıo çıkmadı yumurta rezervimde az...
Ama ne olursa olsun Allah herşeye kadir...
peki bebek düştükten sonra da kromozomlarına bakıldı mı anne karnında hiç bi tahlil yüzde yüz değildir ki yinede canlı canlı düşürtmelerine üzüldüm...

İlk gebelikten sonra bir tane kimyasal gebelik bir tane yine boş gebelik yaşadım.Bunlardan sonra gittiğim doktor istedi genetik testi.Benim ve eşim için.Bende hem kromozon,sıkıntısı hem de kan pıhtlaşma sorunu çıktı yok yok yani.Bu arada ilk bebeğime 11.haftalıkken yapılan 1.trimister mi nedir onun ismi o yapılırken ense kalınlığı çok çıktı sonra tahlil sonuçları kötü çıktı akabinde bebeğin durumu kötüleşti hertarafı su topladı ve ve her an kalbi durabilir de bu şekilde sorunlu ilerleyebilirde dediler.O zaman bu konuda riksli gebellik konusunda uzman prof alınmasının en sağlıklı olduğun karar verildi.Ben bebeğim alındıktan sonra bebek üzerinden genetik test yaptırdım bebek te ne vardı diye ve öyle öğrendim.Yni bu gebelikte ben bende genetik hastalık var olarak bilerek grdim bu sürece.

geçmişi okuyorum 558.sayfadayım çocuğunun sağlıklı olmasına çokkk sevindim Allah sana bağışlasın evladını

Anlıyorum rabbim sabırlar versin...
pıhtılaşma bende de var,ilk gebeliğim de mol gebelikti kürtaj,sonra ki kalp atışı alınamayan gebelik kürtaj,diğer 2 si kendiliğinden düştü yine erken dönemdi...
inan ki bebeğini kucaklayınca geçiyor bunu yaşaman gerekiyormuş diyosun...

geçmişi okuyorum 558.sayfadayım çocuğunun sağlıklı olmasına çokkk sevindim Allah sana bağışlasın evladını

teşekkür ederim amin,inşallah Allahım isteyen herkezi kavuştursun bebeğine hayırla sağlıkla...
yaşadıklarımı paylaştım,burdaki arkadaşlar çok yardımcı oldular bana sağolsunlar...anlamışsınızdır yaşadıklarımı süreçlerimi...
Ve sonrasına bakın Allah herşeye kadir...
Bana bu eşşsiz mükemmel güzelliği,canım oğlumu aşkımı,nasip etti elhamdülillah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…