- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.521
teşekkür ederim amin,inşallah Allahım isteyen herkezi kavuştursun bebeğine hayırla sağlıkla...
yaşadıklarımı paylaştım,burdaki arkadaşlar çok yardımcı oldular bana sağolsunlar...anlamışsınızdır yaşadıklarımı süreçlerimi...
Ve sonrasına bakın Allah herşeye kadir...
Bana bu eşşsiz mükemmel güzelliği,canım oğlumu aşkımı,nasip etti elhamdülillah...
Sizin orak hücreydi değil mi.hic düsügünüz olduğu.benim bebeğim Turner di.24 haftalikti.kanamam da baslamisti.gebelikbsonlandi.ben de 40 yadindayim başka cocuklarim.var 3.bebek istedik ama .....
Doktorun sakin normal gebe kalma 40\1 yine boyle olabilir dedi.halbuki genetik test yaptirmadik.yaşindan dolayı olabilir dio.pgt li tüp
tedavisi yaptirin dedi.mayis Bask muayene tahlil v.s.haziranda da baslariz herhalde.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/Q
evet orak hücre eşimle taşıdığım için çocuğumuzun hasta olma ihtimali çok yüksek tedavisi olmayan bir hastalık belki tanıyorsundur hastalığı.düşüğüm olmadı normal yolla denemedik hiç hasta ise aldırmak çok acı verici kaldıramam kendi elimle öldürmeyi.umarım başka sorunlarımızda çıkmaz.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 3.yede sahip olursunuz annelik güzel duygudur.
Tesekkur ederim oncelikle.Bir kesenin gelismemesi bunun sagliksiz oldugu anlamina gelmiyormu ben mi yanlus biliyorum.Hani yazmissiniz ya sagliksizi saglikli gosterebilir diye ben tam da bunu yasadim.Yapilan genetik incelemede dunde yazdigim gibi farkli kromonlarin oldugu goruldu bende.45x ve 47xxx olarak.Benim toplam 11 yumurtam toplandi 8'i dollendi.2 tanesi sagliksiz cikti.icinden 2 tanesi icin en saglikli olanlar transfer edildi.Geriye kalan 4 tanesi icin hucresel sayilarina tam olarak bakilsin dye transfer sonrasi bekletildi ve dondurulmaya degmez denildi.Bu kadar zorlu bir surecte kocaman bir sifir insanin icini acitiyor gercekten.
Kesenin gelişmemesinin çok farklı nedenleri de ola bilir, illaki genetik sorun vardı demek çok doğru değil. Benim demek istediğim sizin transfer edilmiş olan embriolarda genetik sorun olmuş olsa bile bile bu fish yönteminin yanlış seçilmiş olmasından kaynaklanmaz. Eğer fish'le saplanmamış genetik sorun vardıysa, array yönteminde sorun bulunur ve o zaman da transfer iptal olurdu. Sonuca bakarsan çok şey değişmeyecek gibi görünüyor.
Bundan sonrası içinse array yöntemini seçmen doğru ola bilir. Ancak gördündüğü kadarı ile tek sorun X kromozomu ise fish yöntemi yeterli olmazmı ki? Zaten fish'de X ve Y kromozoma bakılıyor.
Allah her konuda yardımcınız olsun.
Başınız sağ olsun, Allah sabır versin. Evlat hasreti tarif edilemez bir acı. Allah kimseye tattırmasın, ancak gerçekten yaşamayan ne olduğunu anlamaz. Sadece 4,5 aylık gebeyken kayb ettiğim bebek bile beni aldı götürdü, senin acının ne kadar büyük olduğunu tahmin ede biliyorum. Avucundan kayıb gitmesi ve hiç bir şey yapamamak.... En garip yanı da o acıyla başka bebek istemiyor insan. Allah cennete girmenize vesile ve size şefahatçi eylesin.
Pgt tüp bebek tedavisi ile yapılır. Bunun için önce adetli iken ilaç tedavisi ile yumurtalar geliştirilir, gerekli boyuta ulaşmış yumurtalar çok hafif anestezi altında (5 dakika ile 30 dakika arası bir iş) yumurtalar toplanır, aynı zamanda eşlerden sperm alınır. Laborotuvarda döllenme işleminin ardından oluşan embrioların gelişimleri izlenir. Gelişimi güzel olan embriolardan 3-4 ve ya 5. gün hücre alınır (bir ve ya iki hücre) ve pgt yapılır. Pgt işlemi 1 güne kadar süre bildiği için işlemin ardından sağlıklı çıkan embriolar 4-5 ve ya 6. gün anne rahmine yerleştirilir. Merkezin verdiği tarihte test yapılır (transferden sonra 9 ile 15 gün araısı, merkeze göre değişir). Allah bu yolu sizin için kolaylaştırsın ve acınızı tatlı sevinçlerle hafifletsin.
Merhaba,
Siz yanlis anladiniz beni genetik test benimde hepsi kontro edildi orda sikinti yok.Sikinti yumurta ve sperm toplandiktan sonra bunlar uzerinde yapilan testdte saglikli embriyo verimemis,yani embriyo uzerinde yapilan pgt de hata var.Bununda acisini ben cektim 2 ay boyunca ugrastim bos yere.
Arkadaşlar hepinize merhaba umarım hayallerinizdeki bebeğinize en kısa sürede kavuşursunuz...
Eşim ve talasemi taşıyıcısıyız 2 yıllık evliyiz geçen yıl hiç zorluk yaşamadan normal yolla gebe kaldım ve 12. Haftamda CVS yapıldı bebek hasta mı diye fakat testten 20 gün sonra aniden suyum geldi ve doğum yaptım. O acıyı tarif bile edemiyorum bilenler beni anlar...
Şimdi eşimle PGT tüp bebek yaptırıcaz bidaha aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz benim sizlere sorum şu bizim gibi olup tüp bebek deneyenler ilk seferde tutma şansımız yüksek mi acaba çünkü ben normal yollarla bir seferde hamile kalmıştım yaşım da 28 yoksa bunlara rağmen ilk seferde olmama şansı yüksek mi deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler...
öznur bende senle aynı sorunu yaşıyorum ben doğal yolu hiç denemedim bir bebek aldırmak ondan vazgeçmek çok zor ben adana seyhan kışla tüp bebek merkezine randevu aldım çok.ilk seferde tutma olayına gelince topiğin geçmişini okuyorum ilk seferde pgt ile gebe kalanlar var 2 3 4 kalanlarda var şans diyorum ben bunu
Merhaba oznur su an topigin 1000 sayfasini okuyorum.sunu gordumki sizin durumunuza benzer olanlardan ilkinde de hamile kalan var 2. De3.de var.pgt den sağlık yumurta si
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba öncelikle teşekkür ederim cevapladığın için... Haklısın şans ta önemli bir faktör bunun yanında doktor seçimi, merkezin deneyimli olması, embiryo uzmanının kalitesi bunlar da etkiliyo ilk seferde olmasını.. Bence bizim gibi eşlerde infertilite veya yumurtlama sorunu olmayıp taşıyıcı gene sahip olanların Allah izin verirse en geç 2 denemede hamile kalabilmiş olması lazım bu daha fazla artıyorsa bence bu doktorun yanlış tedavisindendir ya da başka bi sorun daha vardır...Bu hafta ön görüşmem var doktorumla izmir de haziran sonu da tedaviye başlıycaz...inşallah burdan güzel haberlerimizi paylaşırız Allah yardımcınız olsun:)
amin canım benimde haziran sonu :) merkezin kesinlikle etkisi var ki bence her türlü sağlık sorunlarının çözümünde merkezlerin ekibin etkisi var .izmirde pgt yapılıyor mu ayrı bir merkeze mi gönderilyor amin inş. benim le tek gen sorununu paylaşan kimse yok diyordum :) gerçi geçmişte akasya78 ve inci tanesi de tek gen sorunları var :) inci tanesinin bir bebeği var şuan akasya78 i bilemiyorum geçmişi okuyorum bilgi edinmek için :) fiyat alabildin mi
Akasya da şimdi hamile, çok şükür.
amin canım benimde haziran sonu :) merkezin kesinlikle etkisi var ki bence her türlü sağlık sorunlarının çözümünde merkezlerin ekibin etkisi var .izmirde pgt yapılıyor mu ayrı bir merkeze mi gönderilyor amin inş. benim le tek gen sorununu paylaşan kimse yok diyordum :) gerçi geçmişte akasya78 ve inci tanesi de tek gen sorunları var :) inci tanesinin bir bebeği var şuan akasya78 i bilemiyorum geçmişi okuyorum bilgi edinmek için :) fiyat alabildin mi
Hadi yaa nerde yaptirdin han,gi sehrde ve merkezde oyle bir yanlislik oluyor muu butun cabalrimizin bosa gitmesii aman Allhim kimseye gosterme yarabbimm Allah yardimcin olsun canimm
İzmir de benim gideceğim merkezde pgd yi kendi laboratuarlarında Ankara dan Volkan Baltacı yı getirtiyolar ona yaptırtıyorlar. Kendisi genetik bilimci ve ankara tüp bebek merkezinin kurucusu yanlış hatırlamıyorsam. Alanında uzman biri. Fiyat perşembe günü öğrenicem buraya yazarım. Sen nerde yaptırıcaksın canım ve daha önce yaptırdın mı geçmişi okumaya üşendim de ben:)
Acibadem maslak ta yapildi.Pgt de genetiks diye bir merkezde yaptirdi hastane.Onlar gonderiyor zaten embriyolari.Ama ordaki sikinti yuzubden benim hem maddi hem de manevi mahvetti:-( dikkatli secin kurumlari derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?