- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.601
Sümeyyecim bu topikte kimler bu hatalarla karsilasti.bebeklerde ne gibi sorunlar cikti
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Armaan başarısız tüp nedeni ile pgt yaptırmıştı, 3 aylık düşük oldu. Genetikden trizomi 13 çıkmışdı yanılmıyorsam. Başka bir arkadaş tek gen hastalığı nedeni ile pgt yaptırmışdı (mutasyon bulunamamışdı, yanılmıyorsam biopsi örneği Amerikaya gönderilmişdi) bebek hastalıklı çıktı. Gebelik sonlandırıldı.
HAla emziriyosun ne güzel maşallah bendr emziriyorumMerve ben de ozledim sohbet etmeyi. Anliyoduk birbirimizi iyiydi. Ben ahmet dogar dogmaz istedim ikinciyi :) ama ztn bi sene adet olmadim sonra da acikcasi calisma yok yorgunluktan ve cocuktan dolayi :))
2 yasina gelsin memeden keseyim ondan sonra diyorm bu arada butun vitaminlerim dusmus onlar fln duZelsin zaten hemen olmuyo olsa da dogmuyor denemekte fayda var hayirlisi allahtan.
Once dogal denerim cok zaman olmazsq tedavi diyorm ama bu isler bizim dememize bakmiyor.
Dogum gunu gelmis masallah ervaya zalimsinzaman. Yakin olsak gelirdm dogum gununuze
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
geçmiş olsun canım ishal zor bi hastalık kolayca atlatın inş.
biz iyiyiz havalar iyileşti ya sürekli dışardayız. ahmetin peşinde. onun dışında da ev okul koşturmaca.
hazade doğum yapmış maşallahokadar tedavi okadar olumsuzluk sonra peş peşe iki kız, allah sağlıklı mutlu ömür versin ikisine de.
özlüyorum eski sohbetlerimizi, gurbet çocukla daha zormuş ana yok baba yok
Canım çok çok geçmiş olsun şimdi nasıl iyi mi kızın yavrum Kıyamam su kaybetmistir simdi bol bol emzir
Kaç aylık oldunuz ek gıdaya başladınız ondan mı olduki:26:
Bizde iyiyiz çok şükür ervoşum 1. Yaşına girecek
Doğum günü hazırlıklarına baslaycam yavas yavas
Birşey sorucam canım embriyondan 3. Gün biyopsi alınıp 5. günemi transfer oldu.Bizim biraz kafamız karışıkta bir merkez 5. Güne parça aldıklarını embriyoyu dondurup bir sonraki ay transfer yaptıklarını söyledide.
Yolunda çok şükür. Kendim de iyiyim. Görümcem bizde. Yine tedavi için kolları sıvadılar. İn şee Allah sonu hayırlı olur.
Ben iyiyim. Sizleri okuyunca çok daha iyi oluyorum.
Biopsinin alınma günü merkeze, embriyoya, yapılan yönteme göre değişe biliyor. En iyisi de 5. gün biopsi alınan. Çünki embrio ve geni daha fazla toparlanmış oluyor. 3. gün alınan biopsi bazen aynı embriodan 5. gün alınan biopsi ile uyuşmaya biliyor. Yani 3. gün alınan biopside hata payı daha fazla. Hem de 3. günde embrio maksimum 8 hücreli oluyor, array yönteminde 2 hücre alınınca embrio kötü etkilene bilir. Ancak 5. gün yüzlerle hücreden oluşan embrionun sadece kabuğundan bile biopsi almak mümkün. Burda yazan Akasya78 kayb ettiği bebeğine 5. gün biopsi alınıp, 6. gün yapılan transfer ile gebe kalmıştı (gerçi 6. gün transferinin tutunma ihtimalini azalta bileceği düşünülüyor).
herkese merhaba nasılsınız ? dün dr.um hemşiresi ile görüştüm pgt istanbulda yapılyormuş onu öğrendim sizlerden duyduğum kadarı ile cumhur bey işinin ehli mail attım 10 gün sonra telefon numaramı göndercem yurtdışına çıkıyormuş. ist. önereceğiniz başka genetikçi
var mı ?
inci merhaba,
ben de pgt ile hamile kaldım, ikizlerime hamileyim. Cumhur bey bize transfer günü amniyosentez de önermişti. Sen yaptırdın mı amniyo?
mrb arkadaşlar. yeni gelen arkadaşlar var. hoş geldiniz. ben de tek gen hastalığı taşıyıcısıyım. hastalığı ilk bebeğimde öğrendim. pgt ile ilk seferde hamile kaldım. 10 aylık bir oğlum var. darısı başınıza inşallah. allah yolunuzu açık etsin.
Mattika ervanin fotoğrafını yükledim albüme
Bakmak isteyenler varsa
mrb arkadaşlar. yeni gelen arkadaşlar var. hoş geldiniz. ben de tek gen hastalığı taşıyıcısıyım. hastalığı ilk bebeğimde öğrendim. pgt ile ilk seferde hamile kaldım. 10 aylık bir oğlum var. darısı başınıza inşallah. allah yolunuzu açık etsin.
Cumhur Bey'e güven nuff.
Bu arada ne zaman dönecekmiş bilgin var mı? Kendisiyle bir konuda görüşmemiz gerekiyor.
10 martta dönmüş olur
Selam kizlar;
Coktandir yazamadim. Yeni gelen arkadaslar olmus hosgelmisler. Benim hikayemi bilenler bilir. Yeni arkadaslar icin tekrar yazayim. Ben kendim cam kemik hastasiyim. Bu hastaligin % 50 ihtimalle bebege gecme risku oldugundan pgt li tup bebek yaptirdim. Ilk denemede hamile kaldim ama dusuk oldu.2.denemede saglikli bulundu ancak gebelik olusmadi. 3. Deneme de dondirik bebegimle hamile kaldim :) pgt nin dusuk de olsa hata ihtimali oldugundan cvs yaptirdik. Bugun sonucu aldim. Cok şükür bebek saglikli. Bu yol zor ve yipratici. Ama sabirli olup yilmadan deneme k gerekiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
merhaba canım senin taşıyıcılığın neydi ? hastalıklı olma % kaçtı ? Allah bağışlasın oğlunu sana ..... amin
Rabbim tamamına erdirsinSelam kizlar;
Coktandir yazamadim. Yeni gelen arkadaslar olmus hosgelmisler. Benim hikayemi bilenler bilir. Yeni arkadaslar icin tekrar yazayim. Ben kendim cam kemik hastasiyim. Bu hastaligin % 50 ihtimalle bebege gecme risku oldugundan pgt li tup bebek yaptirdim. Ilk denemede hamile kaldim ama dusuk oldu.2.denemede saglikli bulundu ancak gebelik olusmadi. 3. Deneme de dondirik bebegimle hamile kaldim :) pgt nin dusuk de olsa hata ihtimali oldugundan cvs yaptirdik. Bugun sonucu aldim. Cok şükür bebek saglikli. Bu yol zor ve yipratici. Ama sabirli olup yilmadan deneme k gerekiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Akasya, çok sevindim, gözün aydın. Ne kadar zor geçmişdir bekleme süreci. Allah bu bebekle yüzünü güldürsün. Rabbim yaşadığın o acıları bir daha yaşatmasın.
Kendin nasılsın, hamilelik çok zorluyormu? Bacağın nasıl?
Rabbim tamamına erdirsin
Sevindim senin adına inşallah sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini
mrb. spinal muskuler atrofi. %25 hasta olma ihtimali vardı. allah razı olsun. allah sanada sağlıklı bebişler nasip etsin.
Selam kizlar;
hoş bulduk akasya ... geçmişten biliyorum seni dava açacaktın açtın mı ? çok şükür canım bebeğin sağlıklıymış darısı kucağına almana olsun inş. her karanlığın bir aydınlığı var durumumuzun çareleri ya çareler olmasaydı Rabbim beterinden korusun bizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?