- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.621
Selam nuffiun ;
Amin inşallah sağolasın. Darısı sizlerin başına olsun. Ben avukatım. Bu yola ilk girdiğimde pgt ücretini devletin karşılaması için devlete dava açmaya hazırlanıyordum. Sen o yazışmaları okumuşsunDilekçe hazırdı. Hatta bir avukat arkadaş bu işi üstlenmişti. Sonra araya başka sorunlar girdi. Açamadım. Aslında bu davanın açılması şart. Belki ileride yine açmayı düşünebilirim.
Çok sağol Sümeyyeciğim. Bekleme süreci gerçekten çok zordu. Laboratuvar çok yoğun olduğu için 12 gün bekledik. 12 gün doğru dürüst uyumadım. Devamlı baş ağrılarım oldu. Sonucu almak için aradığımda neredeyse bayılıyordumTelefonda bayan bana bebek sağlıklı demesine rağmen 3 kere sordum. Algılarım bile kapanmıştı. Akabinde ağlamaya başladım. Annemi ve eşimi aradığımda ağlıyordum. Onlar da korktular. İşyerindeki arkadaşlar da sonuç olumsuz sanmışlar. Olumlu olduğunu anlayınca onlar da sevinçle karışık benimle ağladılar. Değişik bir andı. Rabbim bu beklemeyi kimsdeye yaşatmasın.
Hamilelik iyi gidiyor şükür. Bacak ağrılarım azaldı. İlerleyen süreçte zorluk yaşar mıyım bilmiyorum. Muhtemelen zorluklar olacaktır. Bebeğim sağlıklı olsun da gerisini hiç düşünmüyorum.
Sen nasılsın ? Tedaviyi ne zaman düşünüyorsun ?
Çok sağol Merveciğim.. Amin inşallah..
Yolunda çok şükür. Kendim de iyiyim. Görümcem bizde. Yine tedavi için kolları sıvadılar. İn şee Allah sonu hayırlı olur.
Ben iyiyim. Sizleri okuyunca çok daha iyi oluyorum.
Biopsinin alınma günü merkeze, embriyoya, yapılan yönteme göre değişe biliyor. En iyisi de 5. gün biopsi alınan. Çünki embrio ve geni daha fazla toparlanmış oluyor. 3. gün alınan biopsi bazen aynı embriodan 5. gün alınan biopsi ile uyuşmaya biliyor. Yani 3. gün alınan biopside hata payı daha fazla. Hem de 3. günde embrio maksimum 8 hücreli oluyor, array yönteminde 2 hücre alınınca embrio kötü etkilene bilir. Ancak 5. gün yüzlerle hücreden oluşan embrionun sadece kabuğundan bile biopsi almak mümkün. Burda yazan Akasya78 kayb ettiği bebeğine 5. gün biopsi alınıp, 6. gün yapılan transfer ile gebe kalmıştı (gerçi 6. gün transferinin tutunma ihtimalini azalta bileceği düşünülüyor).
Selam kizlar;
Coktandir yazamadim. Yeni gelen arkadaslar olmus hosgelmisler. Benim hikayemi bilenler bilir. Yeni arkadaslar icin tekrar yazayim. Ben kendim cam kemik hastasiyim. Bu hastaligin % 50 ihtimalle bebege gecme risku oldugundan pgt li tup bebek yaptirdim. Ilk denemede hamile kaldim ama dusuk oldu.2.denemede saglikli bulundu ancak gebelik olusmadi. 3. Deneme de dondirik bebegimle hamile kaldim :) pgt nin dusuk de olsa hata ihtimali oldugundan cvs yaptirdik. Bugun sonucu aldim. Cok şükür bebek saglikli. Bu yol zor ve yipratici. Ama sabirli olup yilmadan deneme k gerekiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Tuliprosa nasılsın iyi misin hiç pas vermiyorsun
Sanki daha önce tanımıyormus gibi
%75 sağlıklı bebek ihtimali .. bende de ihtimal %25 şansım yüksek olmasına rağmen göze almıyorum hele ki burda okuduklarımdan sonra pgt yaptırmakla eşimle çok doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha anladım. taşıyıcılık eşin ve sende mi var yoksa tek tarafın taşıyıcı olması yeterli mi
İyiyim çok şükür. Tedaviyi ben düşünüyorum da, eşim daha düşünmüyor. Sanırım temmuz gibi başlaya biliriz. Bakalım hayırlı zamanda nasip olsun.
Geçmiş olsun canım ama çok şükür neticen güzel olmuş.Darısı bizimde başımıza inş. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınada alırsın.
mrb inci ben iyim sen nasılsın. zaman nasılda geçiyor 4 aylık olmuş kızın maşallah.
akasya çok sevindim senin adına. allah sabrının mükafatını verdi.
Selam kizlar;
Coktandir yazamadim. Yeni gelen arkadaslar olmus hosgelmisler. Benim hikayemi bilenler bilir. Yeni arkadaslar icin tekrar yazayim. Ben kendim cam kemik hastasiyim. Bu hastaligin % 50 ihtimalle bebege gecme risku oldugundan pgt li tup bebek yaptirdim. Ilk denemede hamile kaldim ama dusuk oldu.2.denemede saglikli bulundu ancak gebelik olusmadi. 3. Deneme de dondirik bebegimle hamile kaldim :) pgt nin dusuk de olsa hata ihtimali oldugundan cvs yaptirdik. Bugun sonucu aldim. Cok şükür bebek saglikli. Bu yol zor ve yipratici. Ama sabirli olup yilmadan deneme k gerekiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Selam akasyacım,sonucuna çok sevindim maşallah,Allah tamamına erdirsin hayırla sağlıkla.
CVS amniyosenteze göre daha hassas zor bir işlem sanırım,riski varmıydı nasıl geçti...
Cinsiyeti de söylemişlerdir sanırım...
Hakkında hayırlısı olsun. En doğru zamanda nasip olsun inşallah. Dondurulmuşlarda tedavi süreci çok kolay. İnsanı yormuyor , strese sokmuyor.
Allah razı olsun fındıkkçığım.. Darısı başınıza olsun inşallahYeni gelen arkadaşları karıştırıyorum. Kusura bakmayın. Sen ne aşamadasın ?
Sağol rosa. Sen nasılsın ? Oğluş nasıl ? İşe başladın mı ?
iyim şükür. oğlum 10 aylık oldu. başladım işe . yarım gün gidiyorum şimdilik öğleden sonraları.
eşimde taşıyıcı. her ikimizden de hastalıklı gen geçmesi durumunda çocuk hasta oluyor. şu anki oğlum taşıyıcı. %75 yüksek gibi gözüksede sonuçta bu istatistik. gerçekte tamamen şans meselesi. 10 çocukda olsa 10 uda hasta olabilir. bizim için pgt bir nimet.
Maşallah onaZaman su gibi geçiyor. 10 aylık koca adam olmuş Darısı bize olsun..
Kesinlikle büyük bir nimet pgt bizim için.yaygın bir taşıyıcı grubu mu ? benim yüzdelerimde aynı . biz bilerek evlendik akdeniz bölgesinde orak hücre yaygın taşıyıcı grubu. hakkımızda hayırlısı olsun .geçen eşimle konuşurken iş arkadaşının oğlu 1,5 yaşında kalp hastası bizi böyle bir şeyde bulabilirdi dedi. çok şükür sorun belli çözüm de var dedi. belki zor elde edip sağlıkla yaşamasını görmek daha iyi diyorum
Selam canım ;
Çok sağolasın. Amin inşallah.. CVS işleminde plesantadan parça alındı. İşlem çok kısa sürdü. İğnenin girdiği an biraz acı oldu. Sonrasında da 2 gün falan oturur kalkarken, yürürken ağrım vardı. 1/200 düşük riski var demişlerdi. 2 gün önemli dendi. 2 gün dikkat ettim. Allah'a çok şükür sorun yaşamadım. İnşallah da yaşamam. Cinsiyeti söylemediler daha. Cumartesi doktora gideceğim. Belki öğrenirim.
amin akasya. bana da bu günler hayal gibi geliyordu ama allahım nasip etti şükür.
türkiyede ortalama her 40 kişiden birinde gözüküyormuş ama bizim eşimle uzaktan akrabalığımız var. o riski daha da artırdı. ama bizim sizin gibi önceden tespit etme şansımız yok taşıyıcı olup olmadığımızı. orak hücre ile talasemi farklı şeyler mi?
Inci hala geçmedi mi isali tekrar geçmiş olsun aman dikkat et. Daha erken ek gıda için gerçi
Teşekkür ederiz bu arada
Bizde bekliyoruz analı kızlı foto
10 martta dönmüş olur
mrb inci ben iyim sen nasılsın. zaman nasılda geçiyor 4 aylık olmuş kızın maşallah.
akasya çok sevindim senin adına. allah sabrının mükafatını verdi.
Tüp bebek merkezlerinde mesela HSG kan tahlilleri verilirken sgk dan yararlanabiliyormuyuz yoksa tüm yüzdeyi biz mi ödüyoruz ?
Sağol canım.
10 mayıs mı :)
Sağolasın.
Çok şükür canım iyiyiz. Evet geçen sene bu zamanlar yeni almıştım pozitif sonucunu :)
Bazı merkezlerde sigorta geçiyor, bazılarında geçmiyor.
geçmişler olsun...
CVS daha erken bile yapılmış olsa yine de cinsiyet belli oluyor ya kromozomlar sayıldığı için,ondan sordum.
sanırım 12 haftalıksın usg de de görünür artık.Benim 11 haftalıkken belliydi oğlan olduğu,oğlansa erken belli oluyor...
Rabbim hayırlı,sağlıklı nasip etsin inşallah canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?