- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.661
hayırlısı olsun canım, stres yapma. doktorum 1 kere yapılan iğneden kullandırdı yumurta gelişimi için, istersen doktoruna sor. iğne yeni çıkmış. bunu 2 kişide uygulamış 2 side hamile şuan. bugün yumurtalarımı kontrolde güzel gelişiyor dedi doktor. Tavsiyem hemen başlaman tedaviye. Bu arada ben soğan suyu yaptım 15 gün, suanda da incir kürüyle devam ediyorum .doktorum kullan dedi. daha başlamadıysan tedaviye bunlara başla derim. ben 2 senedir bekliyorum bu tedaviyi, ancak kürden sonra yumurtalarımın kaliteli olmaya başladı.
çok stresliyim malesef .... hayırlısı olsun diyorum yaş 29 zaten geç bile kaldım aslında ......korkularımdan biri iğne zaten nasıl bişi ki hemen araştırmam lazım iğnenin ismini neydi .sumeyye arı sütü polen tavsiye etmişti bir kaç bişi daha işte hafta içi alacam başlıcam tedavim muhtemelen temmuzun 2. haftasında başlar aksilik olmazsa şayet .....soğan kürü mideni rahatsız etmiyor mu ? nasıl yapıyorsun ben daha çok çiğ yiyorum ... şimdi hsg derdine düştüm fiyatlar 350 - 450 de değişiyor ve anestezili çekilyormuş ? sekreter çok ağrılı dedi korkuttu beni sen çekildin mi ? :18:
canım hemen cevaplayım;
- tüp bebek için kullanılan iğneden korkmana gerek yok, hiç ama hiç acıtmıyor zaten iğnenin ucu ,toplu iğnenin 1/4 i kadar. aksamları yumurtaların ağrıyor o da yumurtaların büyüdüğünü gösteriyor.
- benim o bal-çörek otu karışımı yaptım ama kist yaptı, o yüzden tedavim iptal edilmişti. belki sen de işe yarar.ama bütün kürleri bir arada yapma.
- soğan kürü midemi ağrıtmadı , ben tadını sewdim dersem yalan olmaz. benim favori kürüm, insanın içini temizliyor.
- hsg çektirdim, sekreterin dediğine bakma, zaten seni uyutuyolar, uyandıktan sonra adet ağrısı gibi bir ağrın oluyor 2-3 gün o kadar.dayanılmaz ağrılar olsa kimse yaptırmazdı bunları,
- beni geren tek şey ameliyathane gibi bir yerde yapılıyor hsg, yumurta toplama vs işlemleri , oranın soğuk havasını sewmiyorum.
- bu arada ben çekirdek yedim hormonlarım düzgün olsun diye ve işe yaradı. vücudunu tanı ona göre yediklerine dikkat et o kadar.
Bu kadar stres yapma canim sakin ol
[/B]
kilo almaya meyilli bir bünyem var balı sürekli tüketiyorum zaten .kürü nasıl yapyorsun haşlıyormusun soğanı .benim hormanlar dengesiz hiç bir dr ayar veremedi bende hareketli olmaya çalışyorum .senin tedavin hangi aşamada şimdi ? iğnenin adı neydi tek iğne maliyeti düşürdü mü ? yumurtalar ne durumda ne zaman toplancak çok sordum ama
soğan kürü zaten kilo verdiriyor, eğer balı her gün yiyorsan yeterlidir diye düşünüyorum.
1 orta boy soğanı 4 e böl kaynamış suda 10 dakika kaynat, ılıyınca iç. ben her aksam 1 bardak içtim.
şimdide 8 adet inciri 4 e bölüyom kaynamış suda 7 dakka haslıyom suyunu içiyom, aksam ve sabah.
ben 2 sene önce başladım.
1 aşılama negatif olunca gen testi yaptı doktor, 9. kromozon uzun çıktı, tüp bebek yapalım dedi, 1 senedir yumurta sayım artsız diye bekledim ilaç kullandım (DHEA), iğne kullandım yumurta cewap vermedi , tedavim iptal oldu hep.
6 ay önce 4 tane yumurta toplandı, 1 tane embriyo yaşadı onu dondurduk.
şimdide 4-5 tane var ama kaliteli onları büyütüp toplucak doktor. sonrası sağlam embriyolara pgt yapılacak.
doktor %50 hastalıksız embriyo çıkar dedi.
bakalım 10 gün sonra bişey çıkmazsa toplanacak.
eğer hormonlarında da sıkıntı varsa hayt otu tohumu suyu iç günde 2 bardak, veya benim gibi çekirdek ye 2 güne bir 2 avuç.
Allah'in izniyle sen de anne olacaksin. Haklisin zor bir yol ama once inan canim. Bolca dua et, senin icin dua etmelerini iste tedavi isini bilenlerden. Hayatta her sey bizler icin ilkinde olur veya olmaz dunyanin sonu degil. Maddi manevi gucumuz yettigince bu yolda gidecegiz. Senin su anki telasini heyecanini cok iyi anliyorum, buradaki herkes anliyor inan. Sen elinden geleni yapacaksin sonrasi Allah'in takdiri.
Rahim filmi cektirmedigim icin bilmiyorum ama istersen hafif anestezi ile yapilabiliyor. Tedavi oncesi ve sirasinda gerceklesecek her islemin seni bebegine bir adim daha yaklastiracagini dusunursen daha rahat olursun.
Fiyatlar o civarda. Allah kazanclarimiza bereket versin, evlat yolunda harcanan paralari insanin gozu gormuyor. Duacinim :)
amin canım .Allah razı olsun .kızın nasıl oldu
Senden de razi olsun canim.
Kizim tam iyilesemedi. Yarin cocuk cerrahina gidecegiz.
hormonlarımı ölçtüryümde öyle uygulayım bende . soğan kürü zayıflatıyorsa süper valla yeşil kahve içiyorum 1 haftadır sabahları hafiflediğimi hissediyorum umarım böyle gider. inşllah cnım düşünüldüğü gibi olur dondululmuş olanlar çözülüp tekrar dondurulyor mu bilgin var mı ? ne kadar ödiceksin pgt için
inşallah canım herşey güzel olur.
dondurulmuş olan çözülünce bir daha dondurulmuyor. ben ankara genartta yaptırıyorum tedavimi. 4500 tl tüp bebek için ödedim.
pgt için hiç konuşmadık ama ondada en az bir 2000 tl gider heralde.iğneye sadece bu ay için 1300 tl ödedim. daha önce ki ödediklerimi saymıyorum, tedavilerim iptal edildiği için boşa gitti onlar.
embriyo dondurmak için yıllık 700 tl ödedim.
genetikçi volkan baltacı o zaman . bana cumhur bey demişti hemşire ama dr. um da rıdvan seçkin özen / ist. volkan baltacı / ank. dedi karar vermedim görüşmedim de ikisi ile de .benden sadece pgt için 7000 tl istedi 5000 tüp bbek ilaç dahil dedi fiyatlar.amin canım inş. güzel haberlerini alırız topikte senden başka tedavide olan kimse yok unutmadıysam kimseyi
benim doktor Sertaç şen.volkan baltacı sahibi zaten. pgt fiyatı o zaman embriyo sayısına göre değişmiyor. tüp bebek için ben ödemeyi 6 ay önce yaptım. fiyat zamlanmış ozaman. sen ankara da mı oturuyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?