Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hayırlara çıksın canım . 17 olmasına az kalmış :)

saol canım. yalnız bu iğne çok etkiliymiş, belki sana da yazar doktorun. yumurta büyüklükleri sırasıyla 15,5mm - 12,5mm - 12,5mm 11,5mm -9mm.Gözüm gibi bakıyom onlara:).
iyice kafayı yedim kızlar, işler bir yandan, bu tedavi bi yandan, hava da yağmurlu zaten. içim karardı.
bi 3 tanesi sağlam embriyo olsa, 1 tane de dondurulmuş var. 4 taneden heralde 1 tanesi pgt den geçer.

sen ne yaptın nuffiun? kürlere falan başladın mı, lütfen başla ihmal etme.

akasya78 çok teşekkürler canım.1 senedir bekliyodum ilk defa başladım, aşırı stresim var.

akasya78 çok teşekkürler canım.1 senedir bekliyodum ilk defa başladım, aşırı stresim var.

akasya78 canım senin geçmişteki yazılarını okumadım heralde, suanda hamilesin , Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..Sen nasıl kaldın pgt falan yapıldı mı, kaç yumurtan vardı?

merhaba arkadaşlar geçmiş olsun...
genetik test nasıl yapılıyor, hem erkeğe hem bayana mı. ben de 2 kez mikro denedim. olumsuz oldu. 3. tedavimde doktor pgt yapalım dedi. hakkımızda hayırlısı bakalım

merhabalar, ilk olarak senden ve eşinden kan alıyorlar, genetiğine bakıyorlar. bu testte kromozomlarınızı inceleyip gizli kamış ,olası ve var olan genetik sorunları ortaya çıkarıyolar. 23 Kromozom tek tek inceleniyor, uzunlukları, olabilecek hastalık, boyutları vs..
sonra tüp bebek aşamasında 3. günü embriyolara pgt yapıyolar.bu seferde bebeğin genine bakıyolar. eğer kromozomlarında sorun çıkarsa embriyo hastalıklı deyip çöpe atıyolar.tabi ki genlerde ki bazı sorunlar ciddi değildir, ama bir down sendromu vs olma ihtimali varsa onu yerleştirmiyolar tabiki rahme.

ben çok karışığım zman yaklaştıkça bir tuhaf olmaya başladım ... not defterim var kendi durumumu yazıyorum sorcaklarımı ilacıda not alacam araştırma hastanesine bağlı oldu için bence yeni ilaçlara başvuracaktır. kürlerede başlamadım yediğim tek bal yatmadan önce ve sabah süt ..... ve folboiol içiyorum arı sütü polen alcam ama erken gibi geliyor haziran sonunda görüşmem var tedavi için ne dicek bilemiyorum inşallah canım geçer inşallah 2 tane geçer ikizlerin olur :)

canım bence soğan kürüyle başla. içini bir temizle. sonra diğerlerine başlarsın derim ben.
stres yapman normal ama işte rahatlık cok önemli.
ben de az önce doktordan geldim. yeni takviye ilaç ancak 0,5 mm büyütmüş yumurtaları, sağ taraf hiç büyümemiş.suan da en büyük 16mm sanırım. dozu artırdı doktor. yarın kontrolden sonra karar verecek çatlatma iğnesini yapalım mı diye. büyük ihtimalle cuma toplama işlemi var.
dün aksam 3 iğne vuruldum ya aksam, gece bi tuhaf oldum. artık sinirden ağlamaya başladım herseye.
Allah hayırlısını versin , Allah yardımcımız olsun hepimizin.bu site de olmasa çatlardım heralde. seninle aynı seyleri yaşamayan anlamıyor ne yaşadıklarımızı.
sen şimdiden başla kürlere, ben geç başlamıştım. keşke erken başlasaydım diyorum canım.

Kızlar selam.
Nası gidiyo burda herşey bi sorayım dedim.
Ben 30.haftama giriyorum yavaş yavaş.
Şimdilik seyrinde herşey, yuvarlanıp gidiyoruz.

Yeni gelişmeler var mı burda?

hep üşünyorum başlayım diye ama icraata geçmedi henüz ..... 16 mm iyi değil mi ? yarın kaçta kontrolün 10,30 da mı ? kolay değil yaşadıklarımız yaşıcaklarımız sabı gerekli sadece :)

Kızlar selam.

maşallah canım az kalmış. sendeki sorun neydi ? benim gibi yeni gelenler oldu :)

hep üşünyorum başlayım diye ama icraata geçmedi henüz ..... 16 mm iyi değil mi ? yarın kaçta kontrolün 10,30 da mı ? kolay değil yaşadıklarımız yaşıcaklarımız sabı gerekli sadece :)

1 tanesi uygun ama geri kalanlar büyük değil. hepsinin büyüklüğü yakın olsa birbirine iyi olacak. hele sağ taraftakiler hiç büyümemiş. şuanda 16mm-14,5mm-14,5mm 3 taneden ümitliyim.diğerleri çöpe gider heralde.

bence düşünme başla hemen.

maşallah canım az kalmış. sendeki sorun neydi ? benim gibi yeni gelenler oldu :)

burda tanıştığımız arkadaşlar var. benim normal-doğal hamilelik. Kromozom translokasyonum var, bu yüzden 2 kaybım oldu. bu defa inşallah sağlıklıdır kolay bi doğum yaşarız diye ümid ediyorum.
senin durumun ne?

inşallah canım ... bebeğe tahlil yaptırmadın mı ? inşallah sağlıklıır .... ben ve eşim orak hücre taşıyıcısıyız % 25 riskimiz var gebelik sonlandırmk istemediğimizden pgt karar verdik ....... haziranda randevum

anladım canım ... 1 2 günün var bakarsın büyür inşallah büyür canım.... bakalım bu aralar üşengençliğim üstümde

Arkadaslar cok gerekli olmadikca, mesala cinsiyet icin vb sakin PGT testi yaptirmayin. Benim doktorum New York da cidden IVF de hatiri sayilir endrokronolojidede uzmanligi olan bir jinekolog ve ivf uzmani. Bize acikca bu testin tehlikesinden bahsetti. Yaptirmayin cok elzem degilse!...

Keşke gerekmeseydi, ben de istemiyordum hem de şansımızı azaltıyor. Ama doktor zorunlu dedi maalesef. Benim merak ettiğim şimdi pgt yaptırınca ilerde 2li 3lü tarama testlerini de yapacaklar mı?

Arkadaşlar 10:30 da yine randevum var. Bugün aksam çatlatma iğnesi vurulabilirim yumurtalar biraz daha büyüdüyse. İğneler şişirdi beni. menopur iğnesi karnımı şişirdi, gaz yaptı
Nuffin seni unutmadım, kürlere başlamanda ısrarlıyım:)

Stres normal canım. Hepimiz stres yaptık. Ama kendini telkin etmeye çalış. Allah'ın dediği olacak nihayetinde. Elimizden geleni yapıp tevekkül etmekten başka çare yok. İnşallah senin için herşey çok güzel olur. Sağlıklı embiryo bulunur ve dondurulmuşun da kalır.

akasya78 canım senin geçmişteki yazılarını okumadım heralde, suanda hamilesin , Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..Sen nasıl kaldın pgt falan yapıldı mı, kaç yumurtan vardı?

Evet canım çok şükür hamileyim. Benim tek gen hastalığım var. Kendim cam kemik hastasıyım. Bebeğe geçmemesi için pgt yaptırdım. Uzun protokolle 16 ya da 14 yumurtam toplanmıştı. Bunlardan 8'ine pgt yapıldı. 4'ü sağlıklı çıktı. 1 tanesi transfer edildi. 3'ü donduruldu. Taze transferde tutmadı. 6 ay sonra dondurulmuşu denedik. Dondurulmuş embiryom ile hamileyim. 2 tane daha dondurulmuşum var.

Kızlar selam.

İzz maşallah dostum Bebiş büyümüş. Cinsiyeti kız mıydı ? Sen filmin hangi bölümünde kalmıştın Ben hamileyim şu an. Yeni gelen arkadaşlar var.

Formda 3 mesajınız var kendinizi bile tanıtmadan gelip burada bazı iddialarda bulunuyorsunuz. Bir iddia ortaya atarken bilimsel dayanaklarınızı da bildirmeniz gerekir. Ünlü uzman doktorunuz kimdir ? Pgt 'nin ne gibi bir tehlikesi varmış ? Açıklarsanız biz de öğrenelim.

Ben mesela şu an pgt ile hamileyim. Birçok arkadaşım pgt ile bebeklerine kavuştu. Sizin bu şekilde dayanaksız idddialarla bizleri demorilize etmeye hakkınız olmadığını düşünüyorum

canımm randevuna az kalmış inşallah güzel haberlerle gelirsin........hayır başlamadım şuan yeşil kahve kullanıyorum zayıflamak için yaptığım tek şey şuanda cuma günü hgs ye olcak dr. ile görüştüm çok rahatlattı başka hastnenin hemşiresi gibi korkutmadı beni ama yine de korkmuyor değilim . mersinde şuan fuar var orda bir karışım gördüm kestane balı polen arı sütü bunu öneririm dedi kestane balı çok faydalıymış kararsız kaldım alıp almamakta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…