- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.721
canımm randevuna az kalmış inşallah güzel haberlerle gelirsin........hayır başlamadım şuan yeşil kahve kullanıyorum zayıflamak için yaptığım tek şey şuanda cuma günü hgs ye olcak dr. ile görüştüm çok rahatlattı başka hastnenin hemşiresi gibi korkutmadı beni ama yine de korkmuyor değilim . mersinde şuan fuar var orda bir karışım gördüm kestane balı polen arı sütü bunu öneririm dedi kestane balı çok faydalıymış kararsız kaldım alıp almamakta
geldim doktordan, yumurtalar büyümüş. sırasıyla 18,5mm-17,5mm-17,5mm-14,5 diye gidiyor. bu gece 12:00 de çatlatma iğnemi olucam.pregnyl 10000 ünite. hastane de yaptır dedi. cuma günü de 11:30 da toplama işlemi var.
çok heyecanlandım. 4 tane sağlam embriyo olur heralde dedi.1 tane de dondurulmuş var. inşallah bakalım şuanda güzel herşey.toplam 5 tane sağlam kalırsa ozaman pgt yapalım dedi. yoksa 2 ay sonra yine toplama yaparız dedi. inşallah 2 ay sonrasına kalmaz.
MAŞALLAH büyümüşler :) ..... hayırlısı olsun canım inşallah kalmaz yarın kontrolün var mı peki
Akasya nick nameli arkadasim oncelikle beni iyi dinle!! Ben ustteki yorumumu yaparken moral bozmak gibi bir niyeti aklimin ucundan gecirmedim bu 1 !!! 2- Ben NYC de unlu burası. mani jinekolog Dr. Amos Grunebaum ' in hastasiyim ve bize onermedi! Yani herhangi bir genetik hastaligi olmayan cifte istege bagli onermiyor sonucta cok hassas bir test ! Siz mikro partikul embriyodan parca aliyosunuz!!! Hemen seytan - kizginlik isaretleriyle yanlis algiladiginiz yoruma saldirmayin! Dogru durust bi sorun saldirmadan evvel bakalim niye yazdim. Ama yok TR de sarttir ortada delil vb niyetin ne oldugu empati edilmeden duygusala baglayip saldirin! Birdaha da cevap vermeyecegim! Ben burda yuzyuze doktorumun dedigini faydali olur diye yazdim, ozellikle cinsiyet secimi icin bu testi yaptiranlara sahit oldum Antalyada Akdeniz tipta mikroembriyolog bir arkadasimin da anlatmasiyla hastalari. Tamammi?? Rahatladinizmii!!?
Arkadaslar cok gerekli olmadikca, mesala cinsiyet icin vb sakin PGT testi yaptirmayin. Benim doktorum New York da cidden IVF de hatiri sayilir endrokronolojidede uzmanligi olan bir jinekolog ve ivf uzmani. Bize acikca bu testin tehlikesinden bahsetti. Yaptirmayin cok elzem degilse!...
Türkiyede cinsiyyet seçimi yaptırmak yasak. Yani keyfine göre yaptıramıyorsun. Yalnızca genetik geçidi cinsiyyete bağlı olan hastalıklarda yaptırmak mümkün, onda bile cinsiyyeti söylemiyolar (gerçi tahmin etmek zor olmuyor).
Ben 6 kere tüp bebek denedim (embriolarım hep kaliteli oldu), yalnızca bir seferinde gebe kaldım, o da pgt yapılarak transfer edilen embriolarla (her şey normal olduğu halde 3 başarısız deneme olduğu için). Üstelik hiç bir genetik hastalığımız da yok. Demek istediğim, tıbb hiç bir zaman kesin konuşulmayacak bir konu. Türk doktorlar da pgt'yi hemen önermiyolar (tutunma ihtimalini azalta bileceği için). Ya başarısızlıkda (sebebi bilinmeyen) ve ya genetik hastalık nedeni ile.
Merak ediyorum, doktorunuz nasıl bir açıklama yaptı?
Kizlar iyi geceler...siz uyurken ben çatlatma iğnemi vurulmaya gittim.sol kalçadan biraz agri var.son iğnem olur inşallah.
inşallah canım :) yrın kaçta toplancak yumurtalar
saol canım. 11:30 da :18:
Akasya nick nameli arkadasim oncelikle beni iyi dinle!! Ben ustteki yorumumu yaparken moral bozmak gibi bir niyeti aklimin ucundan gecirmedim bu 1 !!! 2- Ben NYC de unlu ivf uzmani jinekolog Dr. Amos Grunebaum ' in hastasiyim ve bize onermedi! Yani herhangi bir genetik hastaligi olmayan cifte istege bagli onermiyor sonucta cok hassas bir test ! Siz mikro partikul embriyodan parca aliyosunuz!!! Hemen seytan - kizginlik isaretleriyle yanlis algiladiginiz yoruma saldirmayin! Dogru durust bi sorun saldirmadan evvel bakalim niye yazdim. Ama yok TR de sarttir ortada delil vb niyetin ne oldugu empati edilmeden duygusala baglayip saldirin! Birdaha da cevap vermeyecegim! Ben burda yuzyuze doktorumun dedigini faydali olur diye yazdim, ozellikle cinsiyet secimi icin bu testi yaptiranlara sahit oldum Antalyada Akdeniz tipta mikroembriyolog bir arkadasimin da anlatmasiyla hastalari. Tamammi?? Rahatladinizmii!!?
Kizlar iyi geceler...siz uyurken ben çatlatma iğnemi vurulmaya gittim.sol kalçadan biraz agri var.son iğnem olur inşallah.
saol canım. 11:30 da :18:
öznur kaç yumurta toplandı canım ?
Öznur kaç yumurta toplandı canım ?
zaman geçmek bilmiyor değil mi ? bende rahim filmi çekilcem çekilsemde geçse bitse diyorum gitcem dr anestezisiz çekecek çok rahatlattı beni ama tırsıyorum :18: sende güzel hberlerle gelirsin inş.
hem de nasıl. gece 12 den sonra yemek yemek yasak. Ben de 12 ye kadar iyice yicem:9
Walla anestesisiz nasıl çekecek anlamadım, ilaç veriyorlar çünkü rahme ve tüplere.Benim anlamadığım sen dısardan mı çektircen rahim filmini? yani yıkamıcaklar mı rahmini?
Seninle polemiğe girmeyeceğim. Sümeyyenin de açıkladığı gibi Türkiye'de cinsiyet seçimi yasak. Hiçbir hastane cinsiyet seçimi yapmaz. Cinsiyete bağlı hastalıklarda sadece cinsiyet seçimi yapılabilir. Burada binlerce sayfalık PGT yazışmaları var. İnsanlar birbirlerine pGT deneyimlerini aktarıp umut oluyor. Anlaşılan o ki sen PGT'ye mecbur değilsin. Senin için keyfe keder. Ama bizler mecburuz. Eğer PGT olmasaydı bizim anne olma şansımız bile hemen hemen yoktu.Biz burada binbir zahmetlerle PGT ile hamile kalmışken, bir can taşırken ya da PGT ile doğan bebeğini severken sen PGT zararlı diyorsun. Bunu da fayda olsun diye yazdım diyorsun. Senin bu yazdıklarının bizim sinirlerimizi bozmak dışında bize hiçbir faydası yok. Eğer doktorunun PGT nin bebeğe zararları hususunda bilimsel kanıtları ( hipotezleri değil )varsa, onları bildirirse biz de PGT ile bebek sahibi olduk diye kafamızı taşlara vururuz. Kanıtları yoksa ortaya iddialar atarak insanların zihinlerini bulandırmaya kimsenin hakkı yok. PGT ile bebek sahibi olan insanlar zaten yeterince yıpranmışken bir de ileride pGT yüzünden çocuğma bişey olur mu korkusu yaşamamalılar.
Hakkında hayırlısı olsun canım. Opu bugün müydü ? :26:
ben de dört başarısız deneme ve düşükten sonra pgt ile hamile kalabildim. Üstelik genetik hastalığımız olmamasına rağmen. Son denememde 5 embriyodan 2si sağlıklı bulundu, şimdi ikiz bebek bekliyorum. Ben iyi ki pgt yaptırmışım diyorum. Yoksa diğer üç sağlıksız embriyo transfer edilseydi yine düşük yaşayacaktım.
Merhaba bende aranıza yeni katıldım
Haziran ayında bende pgt ile tüp bebek tedavisine başlıyorum
Sen pgt Ni nerede yaptırdın canım ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?