- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.821
Tedavi süreci uzun protokol kısa protokol olmasına göre değişiyor. Kısa protokolde 2. gün başlıyor. Uzun protokol nasıldı unuttumAma biraz daha uzun oluyor. Memorial genelde embiryoları 4. güne kadar bekletip ; 4. gün parça alıp 5. gün sonucu çıkarıyor. 5. gün transferi yapıyor. laboratuvarı 5. güne kadar bekletme konusunda çok iyi. Ama tabii herşey nasip . Canım senin için hangisi en hayırlı ise o nasip olsun inşallah.
Ayyyy canııım çok sevindim. Bugün yoğundum. Bakamadım. Ama aklımdaydın. Demek rüyan çıktı. 3 ölü 3 diri getirdi.Hadi bakalım bundan sonra gün sayacağız beraber. Dualarım seninle.. İnşallah tutunacaklar
Tedavi süreci uzun protokol kısa protokol olmasına göre değişiyor. Kısa protokolde 2. gün başlıyor. Uzun protokol nasıldı unuttumAma biraz daha uzun oluyor. Memorial genelde embiryoları 4. güne kadar bekletip ; 4. gün parça alıp 5. gün sonucu çıkarıyor. 5. gün transferi yapıyor. laboratuvarı 5. güne kadar bekletme konusunda çok iyi. Ama tabii herşey nasip . Canım senin için hangisi en hayırlı ise o nasip olsun inşallah.
Ayyyy canııım çok sevindim. Bugün yoğundum. Bakamadım. Ama aklımdaydın. Demek rüyan çıktı. 3 ölü 3 diri getirdi.Hadi bakalım bundan sonra gün sayacağız beraber. Dualarım seninle.. İnşallah tutunacaklar
saol canım benim, şimdi evdeyim dinleniyorum.insallah tutarda bebişler.
Şimdi sıra sende,
İnşallah canım destekler için minnettarım.Bir sürü ilaç verdi. 1 tane iğne vuruldum. Sende vurulmuş muydun canım?Bir de hamile olduğunu, yani bebeğin tutunduğunu anlamışmıydın? bELİRTİSİ VAR MI?
amin hep du ediyorum en hayırlı aman benim için ne zamansa neresi bana hayırlı gelcekse orya yönlendir beni rabbim ...
Arkadaşlarım cinsiyetimiz netleşti. Allah nasip ederse kızımız olacakBaştan erkek dendiği için kendimizi erkeğe alıştırmıştık. İsim seçimi falan da yapmıştık. O nedenle biraz şaşırdık. Ama çabuk alıştık duruma. Bu evlat için çok mücadele ettik. O nedenle Allah sağlıklı , hayırlı versin de hiç önemi yok. Darısı dileyen isteyen tüm arkadaşlarımın başına olsun...
Arkadaşlarım cinsiyetimiz netleşti. Allah nasip ederse kızımız olacakBaştan erkek dendiği için kendimizi erkeğe alıştırmıştık. İsim seçimi falan da yapmıştık. O nedenle biraz şaşırdık. Ama çabuk alıştık duruma. Bu evlat için çok mücadele ettik. O nedenle Allah sağlıklı , hayırlı versin de hiç önemi yok. Darısı dileyen isteyen tüm arkadaşlarımın başına olsun...
inşallah canım ... bebeğe tahlil yaptırmadın mı ? inşallah sağlıklıır .... ben ve eşim orak hücre taşıyıcısıyız % 25 riskimiz var gebelik sonlandırmk istemediğimizden pgt karar verdik ....... haziranda randevum
Stres normal canım. Hepimiz stres yaptık. Ama kendini telkin etmeye çalış. Allah'ın dediği olacak nihayetinde. Elimizden geleni yapıp tevekkül etmekten başka çare yok. İnşallah senin için herşey çok güzel olur. Sağlıklı embiryo bulunur ve dondurulmuşun da kalır.
Evet canım çok şükür hamileyim. Benim tek gen hastalığım var. Kendim cam kemik hastasıyım. Bebeğe geçmemesi için pgt yaptırdım. Uzun protokolle 16 ya da 14 yumurtam toplanmıştı. Bunlardan 8'ine pgt yapıldı. 4'ü sağlıklı çıktı. 1 tanesi transfer edildi. 3'ü donduruldu. Taze transferde tutmadı. 6 ay sonra dondurulmuşu denedik. Dondurulmuş embiryom ile hamileyim. 2 tane daha dondurulmuşum var.
İzz maşallah dostumBebiş büyümüş. Cinsiyeti kız mıydı ? Sen filmin hangi bölümünde kalmıştın Ben hamileyim şu an. Yeni gelen arkadaşlar var.
Formda 3 mesajınız var kendinizi bile tanıtmadan gelip burada bazı iddialarda bulunuyorsunuz. Bir iddia ortaya atarken bilimsel dayanaklarınızı da bildirmeniz gerekir. Ünlü uzman doktorunuz kimdir ? Pgt 'nin ne gibi bir tehlikesi varmış ? Açıklarsanız biz de öğrenelim.
Ben mesela şu an pgt ile hamileyim. Birçok arkadaşım pgt ile bebeklerine kavuştu. Sizin bu şekilde dayanaksız idddialarla bizleri demorilize etmeye hakkınız olmadığını düşünüyorum
tahlil yaptırmadık evet.. benim çok yüksek düşük riskim vardı. azıcık da sağlıksız birey riski.
içinin rahat ettiğini yapıyosun ben bunu anladım.
pgt ye karar vermişssiniz, demektir ki sizi rahatlatacak olan bu. hayırlı olsun. denk gelsin inşallah...
akasya:)))
seans arasında çıkıp girdim ama hamileliğine sevinmeden çıkar mıyım:)))
kaç hafta oldu? nolur nolmaz diye kontrolünü de yaptırdın sen hatırladığım kadarıyla.
oh ne güzel
Cok sagolun kizlar. Rabbim en kisa zamanda sizlere de cifter cifter versin. Bugun ultrasonda parmagini emerken gorduk. Gercekten cok farkli bir duygu. Herkes yasamali bu guzel duygulari.
Canim 5. Gun embiryolarinda tutma ihtimali % 75.uzerinde diye duymustum. Insallah senden de guzel haberler alacagiz.
Oznur cok sevindim saglikli bulunmasina. Once hamilelik sonra da dogum haberini almak nasip olsun insaallah.
Nuff gecmis olsun canim. Rahim filmini atlatmissin. Sira tedavide.
maşaallah canım darısı olmayan bizlere olsun ... çok güzel bir duygudur kıpır kıpır oldum seni düşünemiyorumgen hastalığından dolayı tüp bebek raporu çıkarmışmıydın ? başka topikte bir arkadaş var abisi zihinsel engelli aileye bakılmış arkadaştada risk var diye genetikçi tüp bebek raporu vermiş ? böyle bir durum söz konusu olabiliyor mu?
ben de dört başarısız deneme ve düşükten sonra pgt ile hamile kalabildim. Üstelik genetik hastalığımız olmamasına rağmen. Son denememde 5 embriyodan 2si sağlıklı bulundu, şimdi ikiz bebek bekliyorum. Ben iyi ki pgt yaptırmışım diyorum. Yoksa diğer üç sağlıksız embriyo transfer edilseydi yine düşük yaşayacaktım.
Benimde düşüklerim oldu 5 kez�� normal yolla da gebelik oluyor ama sonuç hep kayıp oldu.Bu hafta tekrar başladık tedaviye.Ama kararsızız.Çnkü belli bir neden bulunamadı bizde neden düşük olduğu için.Kromozom testlerimizde temiz çıktı Oyüzden merak ettiğim sen ve pgt ile hamile kalıp hamileliği güzel giden arkadaşlar pgt denemenizde sık en sık rastlanan 7 yada 9 kromozomlarımı bakıldı yoksa cgh (24 kromozomamı bakıldı)????
Canım Devlet maalesef genetik sorunlar nedeniyle yapılan PGT ve Tüp bebeği karşılamıyor. Sağlık Uygulama Tebliğindeki hükmü aşağıda ekliyorum. Ben o nedenle raporla uğraşmadım. Yaptığım tedavi masrafları için dava açacaktım. Dilekçe vs de hazırdı da sonra başka sorunlar oldu. Kaldı öyle.
2.4.4.İ-2 - Kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik IVF tedavisi
(1) Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak, bünyesinde kemik iliği transplantasyon merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler, SUTun 2.4.4.İ-1 maddesinde yer alan hükümler uygulanmaksızın Kurumca karşılanır. Bu durum dışında preimplantasyon genetik tarama ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz.
Benimde düşüklerim oldu 5 kez😞 normal yolla da gebelik oluyor ama sonuç hep kayıp oldu.Bu hafta tekrar başladık tedaviye.Ama kararsızız.Çnkü belli bir neden bulunamadı bizde neden düşük olduğu için.Kromozom testlerimizde temiz çıktı Oyüzden merak ettiğim sen ve pgt ile hamile kalıp hamileliği güzel giden arkadaşlar pgt denemenizde sık en sık rastlanan 7 yada 9 kromozomlarımı bakıldı yoksa cgh (24 kromozomamı bakıldı)????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?