- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.961
Kan sonucum 180 e düşmüş. Adet olmayı beklicem kizlar .
Canım ben de bir süre Şişli Memorial'a gittim. Hatta cvs işlemini de orada yaptırdım. Ama yol bizi çok yıprattı. Köprü trafiği, çağlayan trafiği yüzünden sürekli geç kaldık. En sonunda eşim isyan etti.Şu an Ataşehir Memorial'da Arda Lembet ile devam ediyorum. 13 Haziranda ayrıntılı randevum var. Onu da sağ salim atlatmayı umut ediyorum. Kaygılar bitmiyor yani Bana da ilk başta erkek dediler. Erkeğe kanalize olduk. Mavi tulumlar aldık. Birkaç isim bulduk. 14.haftada hoopp kızımız olacağını öğrendik Şu an kız ismi araştırmasındayız. Erkek denilince kıza dönme ihtimali var ama kız deyince erkeğe dönmüyor diyorlar. Sağlıklı olsunlar da hepsi bir
Benim cvs işleminde hem PGT doğruluğuna hem de tüm kromozomlara bakıldı. O nedenle 2 li 3 lü 4 lü yapılmadı. Sadece afp için kan alındı. O da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş. Valla canım bu 3 lü 4 lü test sonuçları kesin sonuçlar değil. İnsanların da kafalarını karıştırıyor. Huzuru bozuyor. Bana kalırsa en garantisi ayrıntılı ultrason. Hele ki pgt de kromozomlara baktırdıysan ben de gerek yok diye düşünüyorum. Ama tabii bu konuda karar eşlerinÇok öpüyorum seni ve prensesi Arada yaz. Haberdar et bizi
Evet dostum. İsim belirledin miKopya çekeyim senden
kaç aylık oldunnuz ? sıcaklarda zorlicak desene .... iyiyim bende pazartesi balcalıya gidicem tıbbi genetik bölümüne ordan çıkacak sonuca göre start verecem 23 haziranda merkzdeki randevum duruyor ..şuan hemen gidesimde yok açıkçası önce güzel bir tatil istiyorum :) sonra belki genart ile görüşürüm ordan hemen randevu alabiliyoruz... inşallah güzel haberlerle döner öznur bende merak ettim
Kader ortağıyız desene.Rabbim hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin inş.benimde p.tesi günü sonuç çıktı pgt fish yapıldı sık rastlananlara bakıldı ve hepsi sağlıksız çıktı(( İyiki de yaptırdım.Embriyoloğumuz pgt göndermeden yerleştirebiliriz istersiniz dedi ama biz istemedik.Doktorumda en azından sık rastlananlara bakılsın dedi ve sonuçtan sonra dediki İyiki yaptık eğer bakmadan transfer olsaydı tutsada kaybedecektin büyük olasılıkla dedi ( çünkü ççok sorunlu çıktı sonucum ve anlaşıldıki rastlantısal olarak oluşan anomali yani kromozomal bozukluk bizde yoğun gözüküyor.Neyapıcağımızı bilmiyoruz çok yoruldum artık.5gebelik 4tüp bebek Doktor Tekrar tüpbebek tedavisinde de mutlaka pgt yapmalıyız dedi ama ben nasıl yaptırıcam bilmiyorum çok yıprandım.hiç istemiyorum Normal denemeyede korkuyoruz.Hele bide sonuç böyle çıkınca da iyice korktuk.Çok arada kaldık anlayacağın.Zor gerçekten.İnş en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli olarak kavuşuruz.
nolur bana güzel bir şey söyleyin pgt yaptırıcaz... gebe kalan varmı sağlıklı bir şekilde nolur yardım edin bu gün öğrendik
slm akasyacm allah bebegnı sana bagıslasın sende pgd yapıp basarı elde ednlerdenmısın canm bu pgd ıslemı nekadara yapılıyor
Saol canim ben artık düşünmüyorum bebek olsun ya da olmasın. Pes ettim sanırım. 2 saat sonra kan sonucunu alicam.pek te umudum yok artik.belirtimde kalmadi.hayirlisi .sen napiyosun canim
A.s.
Genetik test derken kromozomsal tahlil mi tek gen tahlili mi?
Valla bilmiyorum bize genetik testi dediler kromozom mu bilmiyorum fransada oturuyorum ben burda yaptirdim gecen senenin temmuz ayinda bir yada iki seneyi bulur sonucun cikmasi dediler :26:
Rüya benim de ender bulunan bir tek gen hastalığı nedeniyle önce genetik test yapıldı. Bendeki mutasyon bulundu. Sonra eşimin ve benim kanımla set up yapıldı. Ben de 1 yıla yakın beklemiş olabilirim. Seninki de böyle bişey mi acaba :26: Kromozom testleri bu kadar uuzun sürmez.
isim konusu fena halde en el değmemiş alanımız. haftalar kaldı ama adımız yok. "kızııım" diye sesleniyorum ya hala.
bana kopya lazım banaa!
ey forum ahalisi, lütfen güzel anlamlı kulağa hoş gelen isim önerilerii:)
senin var mı aklında bişeyler akasyam?
Dostum çok eskiden beri ben kızım olursa ismini Zeynep koyacağım diyordum. Ancak eltim de hamile. Benden 2 ay önde. Zeynep koyacakmış. Biz Zeynep'i kaptırdık.
Bir isim listem var. Onları da eşim pek beğenmedi. Jon jon isimler dedi. Listemde Ada, Masal, Rüya, Aslı gibi isimler vardı.Tek anlaştığımız isim şu an Asya. Bir ihtimal Asya olabilir. Ama değişebilir de...
19+0 ım canım. 5 aya yaklaştık. Hamileliğim tam yaza denk geldi. O nedenle biraz daha zorlayacak beni. Ama bu bebeği nasip eden Rabbim elbet kolaylığını da verecektir. Bence de önce güzel bir tatile çık. Tedavi öncesi dingin bir zihin ve moral çok iyi geliyor. Ben herşeyin pozitif düşünce ve moralle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendini gerçekten hazır hissedince tedaviye başlaman çok önemli.
Fındık selam. Benim tek gen hastalığı nedeniyle pgt yapıldı. Kromozomlara bakılmadı. Ona rağmen benim de tek gen hastalığımın bakıldığı 1 embiryoda tesadüfen 17. kromozomda trizomi görüldü. Yani böyle rastlantısal sorunlar olabiliyor. O nedenle hemen moralini bozma. Her seferinde böyle denk gelecek değil. Kimbilir belki de doğal yoldan bu sefer sağlıklı embiryo nasip olur. Allah yardımcın olsun..
Havvacığım senin de durumunda olup da PGT ile hamile kalıp bebeğine kavuşan da var, normal yoldan olan da var. Moralini bozma. Çaresiz bir dert değil.
Evet canım. Benim tek gen hastalığı nedeniyle pgt yapıldı. Tek gen hastalığında set up da yapılması gerektiğinden bana epey masraflı oldu. Sadece set up için 6500 TL verdim ben. PGT içinse yanılmıyorsam 650 Euro verdik.
Öznur çok iyi anlıyorum seni. Hayalkırıklığı insanı çok üzüyor. Ama umudunu kaybetmek yok. Hepimiz burada çok ağır olaylar yaşadık. Kimimiz defalarca negatif aldı, kimimiz bebeğini kaybetti. Ama yılmadık. Sen de Allah'a sığın. Dua et. Pes etme sakın. Emin ol birkaç hafta sonra bile yeni tedaviyi düşünüyor olacaksın. Bu evlat hasreti böyle bişey. Allah hepimize en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Duamdasın.
Rüya benim de ender bulunan bir tek gen hastalığı nedeniyle önce genetik test yapıldı. Bendeki mutasyon bulundu. Sonra eşimin ve benim kanımla set up yapıldı. Ben de 1 yıla yakın beklemiş olabilirim. Seninki de böyle bişey mi acaba :26: Kromozom testleri bu kadar uuzun sürmez.
Dostum çok eskiden beri ben kızım olursa ismini Zeynep koyacağım diyordum. Ancak eltim de hamile. Benden 2 ay önde. Zeynep koyacakmış. Biz Zeynep'i kaptırdık.
Bir isim listem var. Onları da eşim pek beğenmedi. Jon jon isimler dedi. Listemde Ada, Masal, Rüya, Aslı gibi isimler vardı.Tek anlaştığımız isim şu an Asya. Bir ihtimal Asya olabilir. Ama değişebilir de...
Çok dogru nasip eden yaradan kolayligini da verir...... tedavimi kesib kararla erteledim istemiyorum suan acele ettmis olcam haziranda drye gidrsem hazirda hissetmiyorum... yarin genetige gidiyorum ins. Guzel seyler duyarim
Kizlar bende yeni uye oldum benimde bebegimde tetraploidi cikti. Simdi esimle bana genetik test yapiyolar sonucu henuz cikmadi. Bebeginde bu problem cikan arkadaslar var mi. Varsa neler yaptilar nasil bi surec gecirdiler cok zorlaniyorum ne yapcam bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim
slm kızlar,şimdi giriyorum aranıza ve hatta girdiimmmmmmyaklaşık 10 gün önce falan eşimin 12.kromozumunun bozuk olduğunu öğrendik,iki negatif tüp bebeğin üzerine perşembe son kez gidip dr la konuşucam ve bi mani olmazsa 10 gün sonra gibi pgd ile tüp yapılacak,şimdi sorum şu:beni neler bekliyor?sayfa sayısı çok bu yüzden okuyamadım,başarılı olup bebeği olan var mı,varsa süreç nasıl oldu kaç kere opu yapıldı kaçı pgd ye gitti vs,Allah rızası için yardım edin bana,artık karman çormanım:44:
19+0 ım canım. 5 aya yaklaştık. Hamileliğim tam yaza denk geldi. O nedenle biraz daha zorlayacak beni. Ama bu bebeği nasip eden Rabbim elbet kolaylığını da verecektir. Bence de önce güzel bir tatile çık. Tedavi öncesi dingin bir zihin ve moral çok iyi geliyor. Ben herşeyin pozitif düşünce ve moralle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendini gerçekten hazır hissedince tedaviye başlaman çok önemli.
Canım ben de bir süre Şişli Memorial'a gittim. Hatta cvs işlemini de orada yaptırdım. Ama yol bizi çok yıprattı. Köprü trafiği, çağlayan trafiği yüzünden sürekli geç kaldık. En sonunda eşim isyan etti.Şu an Ataşehir Memorial'da Arda Lembet ile devam ediyorum. 13 Haziranda ayrıntılı randevum var. Onu da sağ salim atlatmayı umut ediyorum. Kaygılar bitmiyor yani Bana da ilk başta erkek dediler. Erkeğe kanalize olduk. Mavi tulumlar aldık. Birkaç isim bulduk. 14.haftada hoopp kızımız olacağını öğrendik Şu an kız ismi araştırmasındayız. Erkek denilince kıza dönme ihtimali var ama kız deyince erkeğe dönmüyor diyorlar. Sağlıklı olsunlar da hepsi bir
Benim cvs işleminde hem PGT doğruluğuna hem de tüm kromozomlara bakıldı. O nedenle 2 li 3 lü 4 lü yapılmadı. Sadece afp için kan alındı. O da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş. Valla canım bu 3 lü 4 lü test sonuçları kesin sonuçlar değil. İnsanların da kafalarını karıştırıyor. Huzuru bozuyor. Bana kalırsa en garantisi ayrıntılı ultrason. Hele ki pgt de kromozomlara baktırdıysan ben de gerek yok diye düşünüyorum. Ama tabii bu konuda karar eşlerinÇok öpüyorum seni ve prensesi Arada yaz. Haberdar et bizi
Çarşamba günü kontrole gittik
çok şükür herşey yolunda dedi doktor
plesanta yerine geçmiş risk ortadan kalkmış
cinsiyeti erkeğe döndü ama şaştım kaldım
ben de senin gibi düşünüyordum kızdan erkeğe dönülmez diye
on gün sonra netleşir dedi
4 lü taramaya da gerek duymadı zaten pgt var 2 li de güzel çıkmış dedi içim rahatladı
haftaya tekrar giderim bir baksın bakalım
arda beyi bu topikte çok anlatmıştık ben de isterdim ona gitmeyi ama anadolu yakası uymuyor canım
allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
böyle olunca endişeler çok oluyo
haberder ederim merak etme
çok öpüyorummm
Gelişinle buraları canlandırmışsın. Allah sağ salim kucağına almanı da nasip eylesin. Kanamayı dikkate alın, enfeksiyon açısından da riskli. Het tahlil verdiğinde vajinal kültür de ver (dk.un dikkate alıyordur elbet, ancak yine de yazmak istedim). Siz de Allaha emanet olun. Güzel dileğin için de teşekkürler
Bu arada kendini kıza çok alıştırma, kızın sürpiriz yapa bilir. Cinsiyyetini erken söylemişler. İncinin kızına da oğlan demişlerdi, cim cime sürpiriz yaptı.
sümeyyem güzel dileklerin için çok sağol
kız bize sürpriz yaptı içine doğmuş sanki senin erkeğe döndü ama on gün sonra netleşicek
aklım hala kızda
allahım sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah cümlemize
kanamamız geçmiş ama enfeksiyona baktımı bilmiyorum en başta kültür yapılmıştı bir daha yapılmadı
hatırlatmakta fayda var sağol uyardığın için
sen tedaviyi ne zaman düşünüyorsun hayırlısıyla
çok sevindiğim adacığım. yanlış hatırlamıyorsam çok umutsuz gibiydin sen. çok sevindim senin adına. bu arada bende de plasenta previa vardı. ama önceden hiç kanamam olmadı. 37. haftada şiddetli bir kanama sonucu acil sezeryana alındım ama allahıma çok şükür ne bana ne bebeğime hiç bir şey olmadı. allah senide sağlıkla yavruna kavuştursun.
evet canım çok ümitsizdim onca yaşanandan sonra
5. de allahım nasip etti kucağıma almayı da nasip eder inşallah
son kontrolde plesanta yerine oturmuş ama zaten o teşhis 24. haftadan sonra koyuluyormuş
bu haftalar için erkenmiş
inşallah bir daha aynı sorunu yaşamam
senin durumunu bilmiyordum çok geçmiş olsun ama allahın izniyle kavuştur yavruna
güle güle büyüt
çok öpüyorum
sümeyyem güzel dileklerin için çok sağol
kız bize sürpriz yaptı içine doğmuş sanki senin erkeğe döndü ama on gün sonra netleşicek
aklım hala kızda
allahım sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah cümlemize
kanamamız geçmiş ama enfeksiyona baktımı bilmiyorum en başta kültür yapılmıştı bir daha yapılmadı
hatırlatmakta fayda var sağol uyardığın için
sen tedaviyi ne zaman düşünüyorsun hayırlısıyla
evet canım çok ümitsizdim onca yaşanandan sonra
5. de allahım nasip etti kucağıma almayı da nasip eder inşallah
son kontrolde plesanta yerine oturmuş ama zaten o teşhis 24. haftadan sonra koyuluyormuş
bu haftalar için erkenmiş
inşallah bir daha aynı sorunu yaşamam
senin durumunu bilmiyordum çok geçmiş olsun ama allahın izniyle kavuştur yavruna
güle güle büyüt
çok öpüyorum
Kanamanın durmasına sevindim, insanı mahv ediyor. Sen yine de bir kez de olsa kültür yaptır. Her ihtimale karşı.
Cinsiyyet en erken 16.haftada söylenmeli. Bir arkadaş Hollanda da 20.haftaya kadar baktıramamışdı, erken, gözükmez, diyolardı. Sağlıklı olsunda, kızı oğlandan, oğlanı kızdan tatlı oluyor. Bir de bu kadar özlemin üzerine gelince, sanırsın dünyada seninki tek. Allah sağ-salim kucağına almanı da nasip eylesin.
Ben temmuz gibi tedavi düşünüyorum, ancak daha net bir şey yok. Allah en hayırlı zamanda nasip eylesin.
aynen canım benim eşimde öyle diyor ne kız var ne erkek ne farkeder diyor
iyi haberlerini bekliyorum canım inan kalbim dualarım hep seninle
allaha emanet ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?