Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kan sonucum 180 e düşmüş. Adet olmayı beklicem kizlar .

( hayırlısı olsun canım.Kimyasal gebelik oldu demekki.Bende bir kere yaşadım.Rabbim beterinden korusun.Seni telkin etmeye faydası olurmu bilmiyorum ama yaşamış biri olarak söylüyorum İnan bana kalp atışını duyduktan veya onu ultrasonda gördükten kaybetmek helede kürtaj olmak çok daha zor oluyor.İnş Rabbim birdaha yaşatmaz.Allahım bize en kısa zamanda hayırlı sağlıklı sıhhatli tatlı bir evlat nasip eder...

isim konusu fena halde en el değmemiş alanımız. haftalar kaldı ama adımız yok. "kızııım" diye sesleniyorum ya hala.
bana kopya lazım banaa!
ey forum ahalisi, lütfen güzel anlamlı kulağa hoş gelen isim önerilerii:)

senin var mı aklında bişeyler akasyam?

19+0 ım canım. 5 aya yaklaştık. Hamileliğim tam yaza denk geldi. O nedenle biraz daha zorlayacak beni. Ama bu bebeği nasip eden Rabbim elbet kolaylığını da verecektir. Bence de önce güzel bir tatile çık. Tedavi öncesi dingin bir zihin ve moral çok iyi geliyor. Ben herşeyin pozitif düşünce ve moralle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendini gerçekten hazır hissedince tedaviye başlaman çok önemli.

Fındık selam. Benim tek gen hastalığı nedeniyle pgt yapıldı. Kromozomlara bakılmadı. Ona rağmen benim de tek gen hastalığımın bakıldığı 1 embiryoda tesadüfen 17. kromozomda trizomi görüldü. Yani böyle rastlantısal sorunlar olabiliyor. O nedenle hemen moralini bozma. Her seferinde böyle denk gelecek değil. Kimbilir belki de doğal yoldan bu sefer sağlıklı embiryo nasip olur. Allah yardımcın olsun..

nolur bana güzel bir şey söyleyin pgt yaptırıcaz... gebe kalan varmı sağlıklı bir şekilde nolur yardım edin bu gün öğrendik

Havvacığım senin de durumunda olup da PGT ile hamile kalıp bebeğine kavuşan da var, normal yoldan olan da var. Moralini bozma. Çaresiz bir dert değil.

slm akasyacm allah bebegnı sana bagıslasın sende pgd yapıp basarı elde ednlerdenmısın canm bu pgd ıslemı nekadara yapılıyor

Evet canım. Benim tek gen hastalığı nedeniyle pgt yapıldı. Tek gen hastalığında set up da yapılması gerektiğinden bana epey masraflı oldu. Sadece set up için 6500 TL verdim ben. PGT içinse yanılmıyorsam 650 Euro verdik.

Saol canim ben artık düşünmüyorum bebek olsun ya da olmasın. Pes ettim sanırım. 2 saat sonra kan sonucunu alicam.pek te umudum yok artik.belirtimde kalmadi.hayirlisi .sen napiyosun canim

Öznur çok iyi anlıyorum seni. Hayalkırıklığı insanı çok üzüyor. Ama umudunu kaybetmek yok. Hepimiz burada çok ağır olaylar yaşadık. Kimimiz defalarca negatif aldı, kimimiz bebeğini kaybetti. Ama yılmadık. Sen de Allah'a sığın. Dua et. Pes etme sakın. Emin ol birkaç hafta sonra bile yeni tedaviyi düşünüyor olacaksın. Bu evlat hasreti böyle bişey. Allah hepimize en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Duamdasın.

Rüya benim de ender bulunan bir tek gen hastalığı nedeniyle önce genetik test yapıldı. Bendeki mutasyon bulundu. Sonra eşimin ve benim kanımla set up yapıldı. Ben de 1 yıla yakın beklemiş olabilirim. Seninki de böyle bişey mi acaba :26: Kromozom testleri bu kadar uuzun sürmez.

mrb.bilmiyorum iste dedigim gibi fransada oturdugum icin 1 yada 2 yili bulur genetik testi dediler kromozom mu bilmiyorum sen turkiyede mi yaptirdin ? bende turkiyede yaptirmak tedavi olmak istedim tanidik bi kadin dogumcuyu aradim oradaki testinizi bekleyin dedi bekliyoruz bakalim Allah hayirlara vesile etsin :18::26:

Kizlar bende yeni uye oldum benimde bebegimde tetraploidi cikti. Simdi esimle bana genetik test yapiyolar sonucu henuz cikmadi. Bebeginde bu problem cikan arkadaslar var mi. Varsa neler yaptilar nasil bi surec gecirdiler cok zorlaniyorum ne yapcam bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim

slm kızlar,şimdi giriyorum aranıza ve hatta girdiimmmmmm yaklaşık 10 gün önce falan eşimin 12.kromozumunun bozuk olduğunu öğrendik,iki negatif tüp bebeğin üzerine perşembe son kez gidip dr la konuşucam ve bi mani olmazsa 10 gün sonra gibi pgd ile tüp yapılacak,şimdi sorum şu:beni neler bekliyor?sayfa sayısı çok bu yüzden okuyamadım,başarılı olup bebeği olan var mı,varsa süreç nasıl oldu kaç kere opu yapıldı kaçı pgd ye gitti vs,Allah rızası için yardım edin bana,artık karman çormanım:44:

Çok geçmiş olsun. Tetraplodi (92 kromozom) hiç birinizde genetik sorun olmadığı bir durumda da çıka biliyor, döllenme sırasında tamamen bir rastlantı da olmuş ola bilir. Burda yazan İnci tanesinde 1 keresinde pgt sırasında bir embriosunda triplodi (69 kromozom) çıkmıştı, kızı şimdi kucağında maşallah (Onda tek gen hastalığına bakılıyordu). Umutsuzluk yok.

Pgt'li tüp bebeğin normal tüpten sein için tek farkı bol stresli ve çok daha pahalı olmasıdır. Onun dışında bir tüp tedavisir. Sadece embriolardan 3,4 ve ya 5. gün biopsi (hücre) alınıp, genetik incelenme yapılıyor. Sağlıklı çıkan transfer oluyor.

Sağlıklının bulunma olasızlığı ise tamamen raslantı şeklinde, hepsi sağlıklı da çıka bilir, hastalıklı da ya da her hangi bir % rakamı ile de sağlıklı buluna bilir. Yani verilen tahmini %-deler praktikte doğrulanmıyor.

Küçük bir misal... Bizde genetik bir sorun yok, başarısız tüp denemeleri nedeni ile pgt yaptırdık, 9 embriodan 4-ü genetik sorunlu çıktı.

Kaç kez opu olması ise senin yumurtalık rezervinle ilgili bir durum. Defalarca opu olup yumurta biriktiren de var, benim gibi tek seferde yumurtlayıp pgt yaptıran da. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Canim triploidi cikan arkadasin tedavisiZ normal yoldan mi oldu bebegi yoksa pgt ile mi hamile kaldi. Bide tetraploidi bizden kaynaklanan genetik bozukluk olmayabilir yani oyle mi

Zeynep treni kaçmış:) Vardır ama bi hayır...

Ada, Rüya bana da çok concon geldi, kızma Ama masalın büyülü bi havası var, seviyorum.
Yazdıklarının içinde favorim Asya oldu benim de. Asya da Masal da güzelmiş, tebrikler!:)

Son düzenleme:

Zeynep treni kaçmış:) Vardır ama bi hayır...

Ada, Rüya bana da çok concon geldi, kızma Ama masalın büyülü bi havası var, seviyorum.
Yazdıklarının içinde favorim Asya oldu benim de. Asya da Masal da güzelmiş, tebrikler!:)

Fındık selam. Benim tek gen hastalığı nedeniyle pgt yapıldı. Kromozomlara bakılmadı. Ona rağmen benim de tek gen hastalığımın bakıldığı 1 embiryoda tesadüfen 17. kromozomda trizomi görüldü. Yani böyle rastlantısal sorunlar olabiliyor. O nedenle hemen moralini bozma. Her seferinde böyle denk gelecek değil. Kimbilir belki de doğal yoldan bu sefer sağlıklı embiryo nasip olur. Allah yardımcın olsun..

Merhaba canım teşekkür ederim inş dediğin gibi olur.Bizimde arzu ettiğimiz o.Çünkü tüp bebek düşünmüyoruz uzun bir süre.

Kanamanın durmasına sevindim, insanı mahv ediyor. Sen yine de bir kez de olsa kültür yaptır. Her ihtimale karşı.

Cinsiyyet en erken 16.haftada söylenmeli. Bir arkadaş Hollanda da 20.haftaya kadar baktıramamışdı, erken, gözükmez, diyolardı. Sağlıklı olsunda, kızı oğlandan, oğlanı kızdan tatlı oluyor. Bir de bu kadar özlemin üzerine gelince, sanırsın dünyada seninki tek. Allah sağ-salim kucağına almanı da nasip eylesin.

Ben temmuz gibi tedavi düşünüyorum, ancak daha net bir şey yok. Allah en hayırlı zamanda nasip eylesin.

aynen canım benim eşimde öyle diyor ne kız var ne erkek ne farkeder diyor
iyi haberlerini bekliyorum canım inan kalbim dualarım hep seninle
allaha emanet ol

aynen canım benim eşimde öyle diyor ne kız var ne erkek ne farkeder diyor
iyi haberlerini bekliyorum canım inan kalbim dualarım hep seninle
allaha emanet ol

aslinda pgt yapildiysa cinsiyet biliniyordur.yurt disinda amerikada soyluyorlar.Ulkemiz de yasank ama zaten cinsiyet asamsina gelinmisse ogrenebilirsiniz belki doktorunuzdan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…