- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #32.241
Cinsiyet belli mi mattikam off iğne vurunyosun demi felaket :/merve basin sagolsun canim.
evet ahmette de hep suyu azdi ama bunda daha erken basladi. sicaklardan mi benden mi kaynaklaniyor bilmiyorum yorulmadim aslinda bu yaz. pihtilasmadan mi diyorum dozu mu az geliyor ama profa gidiyrdm ahnette su ic diyordu sadece. smdi midem de bulaniyor su icemiyorum
fotolara bakiyirum hemen
Allah razi olsun canm benimCanım Allah rahmet eylesin, sizlere sabır versin. Mekanı cennet olsun inş.
valla 3, 4 bin liraya varsa yapan yer süpermiş.biz sırf set up için 7500 lira ödedik üzeri kalan işlemler içintoplam 17 000 civarı.ha pgt ye başvurmadan önce almanya ve amerikada genetik test yapıldı almanya ya 3500 Euro amerikaya 1000 dolar gönderdik... aradaki ıvır zıvır testler için ödediğimiz paraları saymıyorum mesela rahim filmi istediler izmirde çektirdim ona 750 ona verdim valla para vermekten baygınlık geldi allah hepimizin emeklerinin karşılığını versin inşallah....
C
anım biz iyiyiz Asıl sen iyi misin bi sorun yoktur inş Facedede yoksun kızları ve seni öpüyorum
anladım canım ben pgt denince tabi hepsi birbiriyle bağlantılı devamı sonuçta o yüzden öyle yazdım....pgt ye ilk başlayacaksan zaten set up şart yani herhalükarda set up parasını vereceksin ama 2. 3. denemelerde tabiki ödemiyorsun...neyse velhasıl epey külfetli bir süreç allah hepimize en kolayından sağlıklı çocuklar nasip etsinSadece pgt ucretini yazdim o da ortalama. Ben de set up yaptirdim. Sizin yazdiginiz 17 bin set up+pgt+tedavi fiyatidir.
Amin.
canım setup ilk defa duydum genetik y delesyonu gibi bi test mi bu ? Açılımını biliyor musun acaba ?valla 3, 4 bin liraya varsa yapan yer süpermiş.biz sırf set up için 7500 lira ödedik üzeri kalan işlemler içintoplam 17 000 civarı.ha pgt ye başvurmadan önce almanya ve amerikada genetik test yapıldı almanya ya 3500 Euro amerikaya 1000 dolar gönderdik... aradaki ıvır zıvır testler için ödediğimiz paraları saymıyorum mesela rahim filmi istediler izmirde çektirdim ona 750 ona verdim valla para vermekten baygınlık geldi allah hepimizin emeklerinin karşılığını versin inşallah....
canım benim 6 yaşındaki kızımda joubert sendromu var biz onun genindeki mutasyonun bulunması için yurtdışında test yaptırdık bulundu ondan sonra memorialda genetikçi cumhur ekmekçinin yanına gittik açıkçası bende ilk defa orda duydum pgt ye başlamak için bir dizi hazırlıkmış sanırım eşimin benim ve çocuğun kanını aldılar bize söylenen hangimizden bu mutasyonun geçtiğine bakılacakmış falan....daha fazla ayrıntı bilmiyorum canım...bildiğim bunlar...pgt ye ilk başlayacaksan yapılıyor....ama mesela 2. 3. denemelerde birkez yapıldığı için birdaha yapılmasına gerek kalmıyormuş.yaklaşık 10 ile 12 hafta sürüyor dedi doktorumuz...bekliyoruz bizdecanım setup ilk defa duydum genetik y delesyonu gibi bi test mi bu ? Açılımını biliyor musun acaba ?
canım benim 6 yaşındaki kızımda joubert sendromu var biz onun genindeki mutasyonun bulunması için yurtdışında test yaptırdık bulundu ondan sonra memorialda genetikçi cumhur ekmekçinin yanına gittik açıkçası bende ilk defa orda duydum pgt ye başlamak için bir dizi hazırlıkmış sanırım eşimin benim ve çocuğun kanını aldılar bize söylenen hangimizden bu mutasyonun geçtiğine bakılacakmış falan....daha fazla ayrıntı bilmiyorum canım...bildiğim bunlar...pgt ye ilk başlayacaksan yapılıyor....ama mesela 2. 3. denemelerde birkez yapıldığı için birdaha yapılmasına gerek kalmıyormuş.yaklaşık 10 ile 12 hafta sürüyor dedi doktorumuz...bekliyoruz bizde
anladım canım, bizde pgt yatırcaz eşimin y delesyonu var o zaman bizde de set up olacakcanım benim 6 yaşındaki kızımda joubert sendromu var biz onun genindeki mutasyonun bulunması için yurtdışında test yaptırdık bulundu ondan sonra memorialda genetikçi cumhur ekmekçinin yanına gittik açıkçası bende ilk defa orda duydum pgt ye başlamak için bir dizi hazırlıkmış sanırım eşimin benim ve çocuğun kanını aldılar bize söylenen hangimizden bu mutasyonun geçtiğine bakılacakmış falan....daha fazla ayrıntı bilmiyorum canım...bildiğim bunlar...pgt ye ilk başlayacaksan yapılıyor....ama mesela 2. 3. denemelerde birkez yapıldığı için birdaha yapılmasına gerek kalmıyormuş.yaklaşık 10 ile 12 hafta sürüyor dedi doktorumuz...bekliyoruz bizde
Set up her pgt yaptıranlar için gerekli değil. Genellikle tek gen hastaları için mutasyonu saptamak, araştırmak için yapılır. Yanılmıyorsam sizin durumunuzda set up gerekli olmayacaktır. Pgt tek başına yeterli olacaktır.anladım canım, bizde pgt yatırcaz eşimin y delesyonu var o zaman bizde de set up olacakAllah yardımcımız olsun. İnşallah sorun çıkmaz sizin busefer sağlıklı hayırlı evlatların olur.
Başın sag olsun canım. Ben de anneannem i kaybettim aynı üzüldüm. Erva nasıl ikinci ne zamanUzun zamandr giremedim malesef annem kadar sevdiğim anneannemi kaybettik
Zor ve üzücü oldu memleketteydik fazla takip edemedim yoksa aklımdasınız hep
Çok geçmiş olsunslm arkadaşlar.benimde cok talihsizliklerim oldu.ama rabbime yinede şükür.5.ci gebeliğime hamile kalmıştım.aşılama yoluyla bebek gelişmemeiş kalbi atmadı alındı.3 düşüğm var bir tane gebeliğim sonlanadırıldı.bebek özürlüydü.7 yaşındada oğlum var gelişme geriiği var oğumda.en son tedavide eşime ve oğluma genetik araştırma yapıldı oğluumun temiz cıktı.eşime sadece sperm fish yapıldı.bana bişy yapılmadı.daha doktorummuzla görüşmedik.ama bundan sonra ne kadar genetik testi varsa yaptırmayı düşünyorum.düğer tetkikleri,m filmlerim herşey normal.muhtemelen eşimle bana genetik test yapılıcak bunlar hakkında bilgi verirismisiz neler yapılıyor.eşimin ailesinde genetiksel vr. eğer cıkarsa pgt çözümmü benim durumumu yaşayan varmı aranızda yada bilginiz olanın artık kafam cok karıştı.herşey temiz napıcağımızı şaşaırdık.tek sorun eşimin marfolojısı %2.sağlılklı olsun die ason gebeliğim aşılama oldu ondanda kürtaj oldum şimdiden teşekkürler inaşalh aranızda bilgi sahibi olan vardır allahım hepimizin gönlüne göre versin inşaallh
teşekkur ederım yardımlarını ıcın cevab yazan arkadaşlara.. yaa transklokasyon cıkarsa aynen senın dedıgın gıbı norma yollada olma ıhtımalı var ama cesaret edebılır mıyım bılmıorummsonclarımız cıksın bı hayırlsı ıle ... bakcaz, eger transklasyon cıkarsa pgt ıle tup bebek dusuncez kesın malıyetı toplam 8.000 , 10.000 arasında ... hakkımızda hayırlsııı ... normal yolla gebe kalan arkaddaşlar bu konus yardımcı oalbılırlerse sevınırımmmm
Herkese merhabalar...
Konu çoook uzun olduğu için hepsini değil de büyük kısmını okudum...Önceden tüp bebek denildiği zaman hiç başıma geleceği aklıma gelmezdi...Ama artık aklımdan da çıkmaz oldu...
Kısaca kendim hakkında bilgi vereyim. Eşim ve ben 27 yaşındayız. İlk gebeliğimiz trizomi 13 şüphesiyle sonlandırıldı. Fetüsten alınan kan sonucuna göre de kesin sonuç kondu. Bebeğimizde Robertson tipi bir translokasyon çıktı. Yani 13. Kromozom 3. sefer ayrılıp 1 tanesi 14. kromozomla birleşmiş....
Bebeği kaybettik....En son bizden de kan aldılar. Bizde translokasyon taşıyıcılığı olabilirmiş. Aslında sağlıklı görünen her bireyde bu durum olası bir ihtimal. Şimdi önümüde iki seçenek var. Sonuçlara göre yüksek ihtimal taşıyıcı çıkabiliriz. Çıkmazsak zaten her şey doğal olarak başa dönecek ve sil baştan doğla gebelik olacak inş...
Ama Translokasyon taşıyıcısı çıkarsak mutlaka PGT İle TÜP BEBEK şart olacak...
Şimdi sizlere sorum ; PGT İle tüp bebek yaptırmanın maliyeti hakkında bilgi verir misiniz ?
Samsun ya da İstanbul'da nereleri önerirsiniz ?
PGT yaptırıp sağlıklı gebelik yaşayan kimse var mı ( illaki vardır lütfen bize moral )
pgt ile gebe kalabilmek için her şey yolunda giderse kaç ay süreye ihtiyacımız var...
Dua istiyoruz...
canım bizde mutasyon belli CEP290 diye bir gende mutasyon bulundu.bulunduktan sonra gittik zaten cumhur beyle görüşmeye set up yapılacağını söyledi artık gerisini bilmiyorum bu yaz o kadar test yaptırdıkki yetişemiyorum artıkSet up her pgt yaptıranlar için gerekli değil. Genellikle tek gen hastaları için mutasyonu saptamak, araştırmak için yapılır. Yanılmıyorsam sizin durumunuzda set up gerekli olmayacaktır. Pgt tek başına yeterli olacaktır.
Yanlışım ola bilir, ancak bildiğim kadarı ile set up tek gen hastalıkları ve hla doku tiplemesi için kullanılır. Arkadaşda olan sorun için gerekmeyeceği kanısındayım. Yine de en doğrusunu dr.la konuştuktan sonra oğrenecektir. Mutasyon bulunmuş da olsa pgt'de daha başarılı olmak için bir nevi prova yapılıyor.canım bizde mutasyon belli CEP290 diye bir gende mutasyon bulundu.bulunduktan sonra gittik zaten cumhur beyle görüşmeye set up yapılacağını söyledi artık gerisini bilmiyorum bu yaz o kadar test yaptırdıkki yetişemiyorum artık
Sumeyye ne yaptın dr işini
Söylediğim dr.la görüştüm, kendisini sevdim, ancak tam içime sinmedi. Tahlilleri yaptırdım (idrar kültürü, vajinal kültür de dahil), rahim ağzını kontrol etti, çok şükür görünürde bir problem yok. 3 hafta sonrası için çağırdı. Yine de Arda beyi tanıdıktan sonra başka bir dr.u zor beğenirim. O zamana kadar belki tekrar Arda beye gitmeğe karar vere bilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?