Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canim face kapattim arada bakiyorum buraya artik eskisi gibi degil burasi biz cok iyiyiz insallah pazartesi turkiye ye ucuyorum tatile ohhhh

Basin sagolsun mekani cennet olsun cok uzuldum okuyunca

İyi tatiller canım. Buraya da gelin Hataya:)

Hakkında hayırlısı ne olacaksa Allah o kararı almayı nasip etsin canım. Dr kararı çok zor bir karar. Nasıllar minnoşlar peki? Bu arada pgt yapılmamıştı di mi?

Amin. Gerçekten de karar vermek çok zormuş, hele belli kriterlerin varsa daha da zor. Bu gün çok farklı bir karar verdim. Arada gittiğim bir dr vardı (geçen sene doğumu yaptıran), onunla devam etmeğe karar verdim. Kısmet olursa orda doğum yapmayı planlıyordum. Hastaları her zaman çok fazla (dolayısıyla tecrübesi de az değil), bu gün sordum gerektiğinde serklaj da yapıyormuş. Takip için bu gün verdiği bir karar çok hoşuma gitti (Arda beyden duyduğum bir şeydi, gebelik boyunca progesteron takviyesi, kanıtlanmasa da erken doğumu önlemede faydalı olduğu düşünülüyor). Hakkımızda hayırlı olsun. Bebişler de iyi. Bu gün kontrol vardı, günüyle uyumlular, çok şükür. Rahim ağzı da şimdilik iyi durumda, elhamdulillah. Bu sefer pgt yaptırmamıştık.

Bana güven olmaz, her an tekrar karar değiştire bilirim. Ancak bu sefer verdiğim kararla içim rahat etti. Allah en hayırlısını nasip eylesin.

Sumeyyecigim hakkinda hayirlisi olsun. Doktor kararı gercekten zor karar. Insallah icine sinen senin icin faydali olacak bir doktorla devam edersin. Bir de en onemlisi doktora guvenmek. Guveniyorsan sorun olmuyor.

Hayırlısı canım. Evet erken doğumu engelleme de haftada 250 mg progestan çok etkili. Bazı arkadaşların dr leri tam doz vurduruyorlardı Arda Bey yarım doz diyordu ben çoğunluk tam vurdurdum:))

Hayırlısı canım. Evet erken doğumu engelleme de haftada 250 mg progestan çok etkili. Bazı arkadaşların dr leri tam doz vurduruyorlardı Arda Bey yarım doz diyordu ben çoğunluk tam vurdurdum:))

Ben de cok uzun sure progestan jel kullandim. Normalde Memorial 12.haftada jeli biraktiriyor. Ama bana hem olus hanim hem de Arda bey jele devam edelim dedi. Tam hatirlamiyorum ama 20.haftalara kadar devam ettik sanirim. Coraspini ise Arda bey gereksiz bulup 14 ya da 16. haftada biraktirmisti.

Anladığım kadarı ile sen iğne kullanmışsın. Normal progesteron mu, yoksa depot mu kullandın? Ben şimdilik jel ve hap kullanıyorum (gerçi hapa daha başlamadım), zamanla hapın dozu artırılacak. Dr.uma iğne konusunu danışacağım (tabii depot olanını). Hapı hiç sevmiyorum da, hem de günde 3 kere (ikiz olduğu için).

Coraspin için sevindim. Bende mide ağrısı ve az da olsa kanama olduğu için aspirini çoktan bıraktım bile. Hiç bir şey yiyemiyordum, ilaçlar da kötü etkiliyordu. Geçen sene 10 haftalıkken progesteronu bırakmıştım, zaten ondan sonra kanamalarım başlamıştı.

12. 14. Haftalara dek hapi ve proluton depot serklaj sonrasi yalnız depot 34 e dek

Arkadaslarr tüp bebekk dşünüyorum bilgilendirirseniz sevinirimm ?? doktorum volkan baltacıyı önerdi volkan beyde tüp bebek yaptıran varmıı?

Arkadaslarr tüp bebekk dşünüyorum bilgilendirirseniz sevinirimm ?? doktorum volkan baltacıyı önerdi volkan beyde tüp bebek yaptıran varmıı?

Volkan beyle sanırım pgt düşünüyorsunuz tüp bebek yazmışsınız. Tüp bebek konusunda bilgim yok ben pgt yaptırmıstım malesef embriyolarım(4 tane) 5. güne ulaşamadılar ve transfer olamadı.

Volkan beyle sanırım pgt düşünüyorsunuz tüp bebek yazmışsınız. Tüp bebek konusunda bilgim yok ben pgt yaptırmıstım malesef embriyolarım(4 tane) 5. güne ulaşamadılar ve transfer olamadı.
ûzüldüm cnm ya allah sanada saglıklı hayrlı bir evlat nasip etsn. Ben 3 çocuğumu kaybettim hasta doğup ölüyorlar ( en sonda doktorum tüp bebek oneRdi hiç bir bilgim yok allahın izniylede sağlıklı bir evladım olck mı (

Basin sag olsun benim iki evladim var su an.sonradan dogal oldu. Peki sorun neymis evlatlarinizda. Ona gore pgt yaparlar saglikli embriyo koyarlar ankaradasin sanirim

Basin sag olsun benim iki evladim var su an.sonradan dogal oldu. Peki sorun neymis evlatlarinizda. Ona gore pgt yaparlar saglikli embriyo koyarlar ankaradasin sanirim
hayır cnım ankarada dgilim. Cam kemik hastaligi diyorlar bende eşimde taşıyıciymişız genetik diyorlar ama bu güne kadar ailede byle bir hastaliqa rastlamadık

hayır cnım ankarada dgilim. Cam kemik hastaligi diyorlar bende eşimde taşıyıciymişız genetik diyorlar ama bu güne kadar ailede byle bir hastaliqa rastlamadık
Gecmis olsun uzuldum. Volkan beyle buradan delikiz ve nazefsa idi sanirim basarili oldu. Genelde burada en cok gidilen okmeydani memorial cumhur gokhan ekmekci. Cok iyi bir dr ve mutevazi

Gecmis olsun uzuldum. Volkan beyle buradan delikiz ve nazefsa idi sanirim basarili oldu. Genelde burada en cok gidilen okmeydani memorial cumhur gokhan ekmekci. Cok iyi bir dr ve mutevazi
kafam cok karışik tüple ilgili hc bi bilqim yol (

kafam cok karışik tüple ilgili hc bi bilqim lyok(

Geçmiş olsun. Allah en kısa zamanda sağlıklı evlatlara kovuştursun. Doğduktan sonra kayb etmek çok zor.

Benim aklıma takılan cam kemik hastalığı baskın (dominant) gen olduğu için taşıyıcı olunmaz. Eğer geninde cam kemik geni varsa üze çıkar. Yani hasta olmama gibi bir durum söz konusu değil.

Burada yazan Akasya78 nicli arkadaş da cam kemik hastası, bebeği hasta doğmasın diye pgt yaptırdı. Çok şükür doğumuna az kaldı.

Sizin önünüzde daha uzun yol var gibi görünüyor. Sizde hastalığın geni tespit edilmeli ve ondan sonra pgt'ye başlanmalı. Ancak sakın umutsuz olma, zorlu sürec olsa da ödülü çok kıymetli oluyor. Allah kolaylık versin.

saol canım allah razı olsun. O ismini verdiğin arkadslada goruşym. Doktorlar taşıyıcı dedi canım genetikmıs bnde anlamadm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…