- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #32.441
tüp bebek tedavisinde oluşan embrioların genetiğinin incelenmesi işlemidir pgt. Kabaca ifade ile sağlıklı embrioların genetik hastalıklı embriolardan ayırt edilmesi işlemi. Genellikle genetik hastalığı olan, genetik hastalık taşıyıcılığı olan anne ve baba adaylarına öneriliyor (çocuğun sağlıklı olması için). Aynı zamanda kendilerinde sorun olmayıp genetik sorunlu bebeği olanlara da tavsiye olunuyor. Bazı durumlarda ise, erken aşamada tekrarlayan düşükleri olan (sebebi bulunamayan) ve ya bir kaç tüp denemesi başarısız olan (niye gebelik oluşmadığı belirlenemeğen) kişilere de öneriliyor.Canlar tam olarak pgt yöntemini bana aciklarmisiniz netten okudum ama anlamadim yardimci olunnnnn,,,lütfennnn
Evet benimde yumurta sayim az olurdu ancak Dr um nur hanimdi çok ilgilendi yumurta sayim her zamankinden daha fazla oldu inş seninde öyle olurensu .!.:cnm benimde memorialdaki geçen tedavim gebelikle sonuçlandı ama 11. haftada kromozon bozukluğundan son buldu..
bu hafta hastanedeydim genetik doktoru aralıktaki tedavinde pgt yapılacak sonra transfer edilecek dedi ama embriyo sayım hep 1-2 tane olduğu için pgt yapılınca gerine ne kalır oda ayrı bi sorun şimdi.. embriyo sayım az olduğu için kararı bana bıraktılar kafam çok karıştı..
Tesekkur edrim canim ..bizim genetik testlerde birsey cikmadi. 1.tup bebek basarisiz. 2.tup bebek dusukle sonuclandi.heterozigot cikti.3.tup bebegi pgt ile yaptirilir mitüp bebek tedavisinde oluşan embrioların genetiğinin incelenmesi işlemidir pgt. Kabaca ifade ile sağlıklı embrioların genetik hastalıklı embriolardan ayırt edilmesi işlemi. Genellikle genetik hastalığı olan, genetik hastalık taşıyıcılığı olan anne ve baba adaylarına öneriliyor (çocuğun sağlıklı olması için). Aynı zamanda kendilerinde sorun olmayıp genetik sorunlu bebeği olanlara da tavsiye olunuyor. Bazı durumlarda ise, erken aşamada tekrarlayan düşükleri olan (sebebi bulunamayan) ve ya bir kaç tüp denemesi başarısız olan (niye gebelik oluşmadığı belirlenemeğen) kişilere de öneriliyor.
sanırım kan pıhtalaşması heterezigot demek istemişsin, bu durum bebekle alakalı olmadığı için pgt anlamsız. Kan sulandırıcı kullanmak yetecektir.Tesekkur edrim canim ..bizim genetik testlerde birsey cikmadi. 1.tup bebek basarisiz. 2.tup bebek dusukle sonuclandi.heterozigot cikti.3.tup bebegi pgt ile yaptirilir mi
tesekkur ederimsanırım kan pıhtalaşması heterezigot demek istemişsin, bu durum bebekle alakalı olmadığı için pgt anlamsız. Kan sulandırıcı kullanmak yetecektir
mrb hangi hastanede pgt yaptrdiniz?Selam yazdiklarini okudum ve cevap vermeden yapamadim, eger gecmisi okuduysan belki gormussundur , belki bir arkadas soylemistir bilmiyorum ama senin icini rahatlatacak bir sey soyliyim bendende 14 yumurta toplanmisti 8 tuttu 6tane embriyo 5. Gune gitti ama iclerinden sadece 1 tane embriyo saglikli cikti ve yerlestirdiler simdi mucizem 3 yasinda kizim kocaman oldu okula bile gidiyor kizim 6 aylikken ikinci kizima hamile oldugumu farkettim ikinci mucizemi Allah im bizd bekletmede aratmadan saglikli bir sekilde nasip etti ve simdi 2 yasina girmek uzere o kadar guzeller ki
Ne olur karamsar olma hep olumlu dusun olumlu olsun negatifi cagirma Allah im insallah sana ve isteyen butun anne adaylarimiza nasip etsin
Evet benimde yumurta sayim az olurdu ancak Dr um nur hanimdi çok ilgilendi yumurta sayim her zamankinden daha fazla oldu inş seninde öyle olur
bekliorum cnm sabırsızlıkla ... 25 kasım test gunum ama dayanamıycam gıbı bakalım 10.gun test yapmayı düşünüyom. sen ve bebişin nsılsınız iyisiniz inş hersey yolundadır .. dua edersen sevınırım benim içinne durumdasin canim
inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşursun diğer bebeğide yani oğlunda aminosentez yaptırmadın mı.yoksa oğlun dpğduktan sonra oğluna kromozom taraması mı yaptırdınEvet canim sordugun tam benim. 2 dusuk sonrasi oglum geldi. Simdi yine hamileyim ins sagliklidir bir sıkınti yok gibi ama bizler dogmadan emin olamiyoruz
canım ben yeni yaptırdım pgt 2 kasımda transfer oldum şimdi hamileyim şükürler olsun....şişli memorialda yaptırdımSelamun aleykum hanimlar.
Beni taniyaniniz olur belki. Henuz bir bebek dusunmuyorum ama aristirma yapiyorum biliyosunuzdur belki yurtdisinda yasiyorum burdakil doktorlar bize burda yeni bir merkez actik burda yapin pgt yi diyorlar ama pek onermiyolar pgt yi neymiste cok ilac yemem lazimmis biliyorum zaten kolay yolu soyluyolar normal gebe kalin hamileligin 10 haftasinda test yapip bakalim saglikli mi degilmi diye saglizsa alicaklarmis tabi bu boyle ne kadar devam edecek mechul...
Benim sormam gereken gercekten turkiyede mi yoksa fransada mi yaptirmak hangisine guvenmeliyim hangisi daha iyi sizce kizlar ozelikle pgt yapip bebegini kucagina alanlar hangi sehirde ve hangi merkezde yaptiklarini yazanabilirse cok sevinirim...
Tesekkurler herkese
Saglicakla huzurlu kalin...
Rabbim bu yola gireceklere bende dahil herkese YAR ve YARDIMCI olsun insaallahhh...
cnm hayırlı olsun pgtye kaç embriyo girdi kaçtane sağlıklı çıktı bide problem neydi acabacanım ben yeni yaptırdım pgt 2 kasımda transfer oldum şimdi hamileyim şükürler olsun....şişli memorialda yaptırdım
ins guzel haber verirsin sonucunu yaz mitlaka. Allah saglikli evlat versin ins.bekliorum cnm sabırsızlıkla ... 25 kasım test gunum ama dayanamıycam gıbı bakalım 10.gun test yapmayı düşünüyom. sen ve bebişin nsılsınız iyisiniz inş hersey yolundadır .. dua edersen sevınırım benim için
500 de 1 risk dedi dr amniyo icin, goze alamadim yptirmadim oglumda da bunda da. Kromozom analizi de yaptirmadk esim gibi tasiyicidir en fazla. Ben merak etmiyorum ama esim ikinci dogsun ikisine de baktralim.diyor. Simdi 2 yasini gecti saglikli cok sukur. Tasiyici ise de evlenince kaderini yasicak o dainşallah sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşursun diğer bebeğide yani oğlunda aminosentez yaptırmadın mı.yoksa oğlun dpğduktan sonra oğluna kromozom taraması mı yaptırdın
canım ben yeni yaptırdım pgt 2 kasımda transfer oldum şimdi hamileyim şükürler olsun....şişli memorialda yaptırdım
Allah gonlune gore versin insallah cok cok basarili gecer,saglikli embriyolarin transfer olur,sana tutunur sonunda kucagina alirsinarkadaşlar bugün tüp bebek tedavisine başladık inşallah hakkımızda hayırlı olur pgt yapılacak rabbim isteyen herkese ve banada sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah pgtden sağlıklı embriyolarım çıkar mı bilmiyorıum ama yaradan inşallah işimizi kolaylaştırır
ins guzel haber verirsin sonucunu yaz mitlaka. Allah saglikli evlat versin ins.
500 de 1 risk dedi dr amniyo icin, goze alamadim yptirmadim oglumda da bunda da. Kromozom analizi de yaptirmadk esim gibi tasiyicidir en fazla. Ben merak etmiyorum ama esim ikinci dogsun ikisine de baktralim.diyor. Simdi 2 yasini gecti saglikli cok sukur. Tasiyici ise de evlenince kaderini yasicak o da
Uzuldum canim. Hayirlisi.. Allah en kisa ve hayirli zamanda saglikli evlat versin ins. Zordur simdi sana gonlune ferahlik versin Allahmattika olmadı malesef sonucum negatıfcook cook uzgunm ,sabr ve dua ıle
aynen cnm yaa cok uzgunum hemde cok , pgt oldugu ıcın ck umutuydum ama nasıp kısmet ıste .. bazen dıorum normal yoola mı denesem ,işte yasadıklarımı tekrar yaşamktan korkuorum hemde cok .. Rabbım hayırlısı versın nasıp etsın en kısa zamanda inş bızlere . sende bebegını saglıcakla kucagına alırsın cnm ınş. , dua ıle ...Uzuldum canim. Hayirlisi.. Allah en kisa ve hayirli zamanda saglikli evlat versin ins. Zordur simdi sana gonlune ferahlik versin Allah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?